Dodaj do ulubionych

Konkurencja dla Firmy

10.09.06, 22:31
Przeglądając Allegro znalazłam interesującego sprzedawcę: oriflame_2006 - z
Wrocławia. Co na taką konkurencję tamtejsi konsultanci?
Obserwuj wątek
    • 1szylider Re: Konkurencja dla Firmy 11.09.06, 07:30
      jolunia01 napisała:

> Przeglądając Allegro znalazłam interesującego sprzedawcę: oriflame_2006 - z
      > Wrocławia. Co na taką konkurencję tamtejsi konsultanci?
      >

Witam!

Oczywiście,z jedyne co pragniemy to... WYELIMINOWAĆ!

Klinij tu:MLM, biznes po godzinach...
      my.oriflame.pl/maciekwiercinski gg172 85 85
      • bea123456789 Re: Konkurencja dla Firmy 11.09.06, 09:40
        Byłam w sobotę w Warszawie rozmawialiśmy o tym z dyrektorem od marketingu.
        Powiedział że starają się to monitorować. I jeśli tylko bedzie się dalo usunąć
        • 1szylider Re: Konkurencja dla Firmy 11.09.06, 11:04
          bea123456789 napisała:

> Byłam w sobotę w Warszawie rozmawialiśmy o tym z dyrektorem od marketingu.
          > Powiedział że starają się to monitorować. I jeśli tylko bedzie się dalo usunąć

Witam!

No i monitorują i usuwaja niektorych.

Za lżejsze zawieszają.

• justa_79 Re: Konkurencja dla Firmy 11.09.06, 12:38
      oczywiście, że nie popieramy. regulamin to regulamin. a skoro my go
      przestrzegamy, to dlaczego mają być równi i równiejsi? ale nie jest to przecież
      jedyna osoba sprzedająca na allegro:
      tinyurl.com/m7e5n
      • 1szylider Re: Konkurencja dla Firmy 11.09.06, 13:23
        justa_79 napisała:

> oczywiście, że nie popieramy. regulamin to regulamin. a skoro my go
        > przestrzegamy, to dlaczego mają być równi i równiejsi? ale nie jest to
        przecież
        >
        > jedyna osoba sprzedająca na allegro:
        > tinyurl.com/m7e5n

Witam!
        Warto tez posyłac do Oriflame linki do takich przypadków.

Nie zapominajcie o popisaniu sie równiez numerem KOnsultanta

• fuegoo Re: Konkurencja dla Firmy 11.09.06, 13:53
      akurat osoba o nicku oriflame_2006 tylko sie reklamuje,a nie wystawia
      konkretnych kosmetykow. wiele osob w rozny sposob sie reklamuje....tak wiec ta
      osob akurat nie wzbudza we mnie pogardy...ale sa osoby,ktore sprzedaja kosmetyki
      w masakrycznych ilosciach (np 50 sztuk) i sa to kosmetyki nowe, albo takie ktore
      za "byly" w promocji...tylko ze wieksosc z nas nie zdarzyla sie na nie zalapac w
      pierwszych minutach obowiazywania promocji (wiem na ten temat z wlasnego
      doswiadczenia)...
      takich powinni od razu zawieszac albo nawet wywalać z Ori smile
      to moje zdanie i mam nadzieje ze znajde chociaz kilku sojusznikow.
      pozdrawiam
      • 1szylider Re: Konkurencja dla Firmy 11.09.06, 14:05
        fuegoo napisała:

> akurat osoba o nicku oriflame_2006 tylko sie reklamuje,a nie wystawia
        > konkretnych kosmetykow. wiele osob w rozny sposob sie reklamuje....tak wiec ta
        > osob akurat nie wzbudza we mnie pogardy...ale sa osoby,ktore sprzedaja
        kosmetyk
        > i
        > w masakrycznych ilosciach (np 50 sztuk) i sa to kosmetyki nowe, albo takie
        ktor
        > e
        > za "byly" w promocji...tylko ze wieksosc z nas nie zdarzyla sie na nie
        zalapac
        > w
        > pierwszych minutach obowiazywania promocji (wiem na ten temat z wlasnego
        > doswiadczenia)...
        > takich powinni od razu zawieszac albo nawet wywalać z Ori smile
        > to moje zdanie i mam nadzieje ze znajde chociaz kilku sojusznikow.
        > pozdrawiam

Witam!

JA od dawna o tym trąbie i trabimy tu w saloniku,więc dominuja tu sami
        sojusznicy...

• fuegoo Re: Konkurencja dla Firmy 11.09.06, 14:18
          racjasmile
      • justa_79 Re: Konkurencja dla Firmy 11.09.06, 14:46
        ale akurat reklamowanie się na allegro jest sprzeczne z kolei z regulaminem
        allegro - można to zgłosić poprzez opcję "Zgłoś naruszenie zasad".
      • jolunia01 Re: Konkurencja dla Firmy 11.09.06, 16:39
        fuegoo napisała:

> akurat osoba o nicku oriflame_2006 tylko sie reklamuje,....

Chodziło mi nie o fakt reklamowania się (chociaż 8 zł za coś bierze) tylko o
        posługiwanie się nazwą Firmy w nicku. To zdaje się narusza wiele przepisów.
        • 1szylider Re: Konkurencja dla Firmy 12.09.06, 00:00
          jolunia01 napisała:

> fuegoo napisała:
          >
          > > akurat osoba o nicku oriflame_2006 tylko sie reklamuje,....
          >
          > Chodziło mi nie o fakt reklamowania się (chociaż 8 zł za coś bierze) tylko o
          > posługiwanie się nazwą Firmy w nicku. To zdaje się narusza wiele przepisów.

Witam!

NO można powiedziec,że stwraza pozry kogos wyróznionego przez firme lub
          oficjalnego.

W sumie nie sluzy dobrze wizerunkowi, bo przeciez takimi tandetnymi adresami i
          skrzynakami sie nie posługujemy.

Wręcz przeciwnie wszyscy znaczacy cos Konsultanci maja skrzynki na serwerze
          oriflame z imienia i nazwiska o konstrukcji imienazwisko@oriflame.biz zaś
          pracownicy imienazwisko@oriflame.com

• zorina Re: Konkurencja dla Firmy 12.09.06, 10:39
            Jeszcze kropka między imieniem i nazwiskiem. To tak gdyby ktoś chciał do mnie
            napisać wink

Jak idzie rekrutacja?
            • jola_wroc Re: Konkurencja dla Firmy 17.09.06, 21:54
              Oto moja rozmowa z pewną allegrowiczką...
              ---
              • justa_79 Re: Konkurencja dla Firmy 18.09.06, 10:01
                no to świetnie... może by tak pan Hubert kupił ten tusz i zdobył dane dyrektora.
                • 1szylider Re: Konkurencja dla Firmy 18.09.06, 22:39
                  justa_79 napisała:

> no to świetnie... może by tak pan Hubert kupił ten tusz i zdobył dane
                  dyrektora
                  > .

Witam!

Oczywiscie sprawa nie nadaje sie do komentowania, ale jak naisała Justyna do
                  posłania do Huberta Pika...

Jezeli Wy tego nie zrobicie, to nie zrobi tego nikt.

Nalezy eliminowac takich ludzi z naszego grona, bo przeciez nikt nie moza stac
                  ponad ETYKE.

• albicilla Re: Konkurencja dla Firmy 08.10.06, 07:56
                    Swoją drogą Pan Hubert mógłby być bardziej aktywny i w tym stwierdzeniu nie
                    jestem gołosłowna,ale nie chce o tym pisac na forum.
                    • 1szylider Re: Konkurencja dla Firmy 08.10.06, 13:16
                      albicilla napisała:

> Swoją drogą Pan Hubert mógłby być bardziej aktywny i w tym stwierdzeniu nie
                      > jestem gołosłowna,ale nie chce o tym pisac na forum.

To praca przekraczajaca mozliwosci jednej osoby.
                      • albicilla Re: Konkurencja dla Firmy 08.10.06, 14:17
                        Ok ,ok .Wszystko zależy od człowieka i jego zaangażowania.
    • albicilla Re: Konkurencja dla Firmy 18.09.06, 10:04
      Pan Hubert nie kupi i nie zdobędzie danych - należałoby napisać bezpośrednio do
      pani Edyty Kurek , wklejając tę rozmowę.
      • zorina Re: Konkurencja dla Firmy 18.09.06, 14:59
        A dlaczego miałby nie kupić? Może już kupił?
        Przecież między innymi tym się zajmuje.

Ale oczywiście takie rzeczy należy niezwłocznie przesyłać do centrali, bo wtedy
        możemy im pomóc w tropieniu oszustów.
        • orif.dyrektor Re: Konkurencja dla Firmy 19.09.06, 06:53
          Witam

Centrala Oriflame Poland zajmuje się sprawą Allegro. Jednak działania podjęte
          przez firmę nie będą akcjami jednorazowymi... Przez najbliższe tygodnie
          systematycznie pracownik Oriflame będzie "tropić" i eliminować osoby, które
          łamią regulamin Klubu Oriflame.

Wszelkie kontakty do osób, które sprzedają na allegro proszę zgłaszać do
          centrali firmy na adres e-mail: poczta@oriflame.com.pl lub bezpośrednio do Pana
          Huberta.

W tej chwili firma podejmuje nowe środki do walki z nieuczciwą konkurencją,
          więc zobaczymy co się stanie po wprowadzeniu tych ograniczeń na Allegro (dla
          ciekawskich dodam, że osoby sprzedające na Allegro przedstawiają kosmetyki
          firmy uzywając loga Oriflame, zdjęć produktów, często również opisów
          pochodzących bezpośrednio ze strony www.oriflame.pl ale przecież nie mają do
          tego prawa - mam nadzieje, że juz się domyslacie co to znaczy)

Pozdrawiam
          • beti1970 Re: Konkurencja dla Firmy 07.10.06, 18:24
            ale dlaczego nie mają prawa ? jesli ja wykorzystuję czyjeś zdjęcie to to jest
            naruszenie praw autorskich bezwzględnie. ale jeśli ja sama swoim aparatem
            zrobię zdjęcie kremu to to jest moje zdjęcie i mogę nim swobodnie dysponować.
            poza tym jeśli ktoś np. dostał krem w prezencie od kogoś i mu nie odpowiada to
            co - wg tego nie może zrobić foty i sprzedać kremu na allegro? dlaczego?
            • beti1970 a wogóle to nie popadajmy w paranoję 07.10.06, 18:46
              bo w zasadzie allegro było kiedyś takim komisem, ludzie pozbywali się rzeczy
              używanych, niepotrzebnych itd. a teraz to się sklep zrobił internetowy zamiast
              aukcji. wiekszość aukcji kosmetyków to są kup teraz. i to jest zwykły handel w
              sieci. niestety. ja już wałkowałam temat allegro i avon z avonem i nic nie
              osiagnęłam, avonu na allegro jest makabrycznie dużo , z pięć razy więcej niż
              ori. nikt z tym nic nie robi. to samo mam z alveo. jestem dystrybutorem i co -
              potrafią alveo na allegro sprzedawać w cenie zakupu dla lidera - ja kupuję po
              105 i tam sprzedaja po 105 . nic nie można z tym zrobic niestety .
              • ignorant11 Dlatego słusznie,że wybrałaś 07.10.06, 19:31
                Sława!

Jedyna firme której zalezy na interesach KOnsultantów, a nie na tym tylko by
                wiecej sprzedac...

Forum Słowiańskie
                gg 1728585
            • justa_79 Re: Konkurencja dla Firmy 09.10.06, 11:09
              nie można wykorzystywać zdjęć pochodzących ze strony Oriflame - o tym była
              mowa. natomiast zrobić własnoręcznie zdjęcia można. jako konsultant nie możesz
              sprzedawać na allegro. klient teoretycznie może - ale po co? jeśli produkt mu
              się nie podoba, może go zwrócić i odzyska pełną cenę. na allegro ceny są tak
              niskie, że odzyska może z połowę ceny...
          • ignorant11 Re: Konkurencja dla Firmy 07.10.06, 18:48
            orif.dyrektor napisał:

> Witam
            >
            > Centrala Oriflame Poland zajmuje się sprawą Allegro. Jednak działania podjęte
            > przez firmę nie będą akcjami jednorazowymi... Przez najbliższe tygodnie
            > systematycznie pracownik Oriflame będzie "tropić" i eliminować osoby, które
            > łamią regulamin Klubu Oriflame.
            >
            > Wszelkie kontakty do osób, które sprzedają na allegro proszę zgłaszać do
            > centrali firmy na adres e-mail: poczta@oriflame.com.pl lub bezpośrednio do
            Pana
            >
            > Huberta.
            >
            > W tej chwili firma podejmuje nowe środki do walki z nieuczciwą konkurencją,
            > więc zobaczymy co się stanie po wprowadzeniu tych ograniczeń na Allegro (dla
            > ciekawskich dodam, że osoby sprzedające na Allegro przedstawiają kosmetyki
            > firmy uzywając loga Oriflame, zdjęć produktów, często również opisów
            > pochodzących bezpośrednio ze strony www.oriflame.pl ale przecież nie mają do
            > tego prawa - mam nadzieje, że juz się domyslacie co to znaczy)
            >
            > Pozdrawiam

Sława!

Super!

To mozna bedzie pociagnać do odpowiedzialnosci sadowej, a nawet karnej?

Nareszcie!

Niech wreszcie padnie na nich blady strach...

Forum Słowiańskie
            gg 1728585
            • beti1970 no jak ori to załatwi 07.10.06, 18:59
              to ja chylę czoło. bo z avonem, alveo, faberlicem itd jest takie bezhołowie na
              allegro że aż przykro. jak ori wyeliminuje kosmetyki z allegro to ja naprawdę
              chyba pojadę i ucałuje dłoń prezesa z szacunku. bo cała reszta firm mlm się tym
              zupełnie nie przejmuje niestety.
              • beti1970 odp. z avonu 07.10.06, 19:02
                napisałam do nich czemu nic nie robią z tymi kosmetykami avon, że chyba są
                kradzione bo sprzedają w połowie ceny katalogowej promocyjnej i wogóle łamią
                zasady i zobaczcie co mi avon napisał:

Szanowna Konsultantko,

Pragniemy Pani podziękować za zaangażowanie i okazaną troskę o nasze wspólne
                interesy.
                Sprzedaż kosmetyków z logo Avon na aukcjach internetowych jest niezgodna z
                zasadami sprzedaży bezpośredniej, według których fukcjonuje nasza firma.
                Trudno jest nam bowiem określić pochodzenie wystawianych na aukcjach produktów
                z logo naszej firmy. Jednocześnie jesteśmy pewni, iż system ochrony i
                monitoringu w naszej fabryce w Garwolinie uniemożliwiają dokonywanie kradzieży.
                Dokonując zakupu takowych kosmetyków, Klient nie może mieć pewności, że
                otrzymane przez niego produkty są oryginalne i pełnowartościowe. Dodatkowo, w
                przypadku gdy nie spełniają jego oczekiwań, pozbawiony jest wynikającego z
                gwarancji Avonu - bezpieczeństwa zakupu, gdyż wystawiane na aukcjach produkty
                nie podlegają zwrotom. Jest to jedna z zalet zamawiania produktów za
                pośrednictwem Konsultantów, której nie daje sprzedawca prowadzący aukcję.

Allegro nie ponosi odpowiedzialności za wystawiane produkty, jedynie udostępnia
                aukcję internetową jako narzędzie ich sprzedaży. Natomiast zasady sprzedaży
                bezpośredniej, łamane są już przez osobę umieszczająca dany kosmetyk na aukcji.
                • beti1970 Re: odp. z avonu 07.10.06, 19:05
                  czyli wiedzą że g... śmierdzi ale nie wiele ich to obchodzi. a już ta troska o
                  to że klient nie może oddać to mnie wzruszyła do łez.

porażka

tak samo że to może podróby - no na pewno komuś się kalkuluje podrabiać żel do
                  kąpieli za 5,90 . bosz jakie tam są ......... no nie będę się wyrażać dosłownie
                  • justa_79 Re: odp. z avonu 09.10.06, 11:11
                    żelu do kąpieli za taką cenę oczywiście się nie podrabia - ale perfumy z
                    trylogii już tak - wiele osób je widziało.
                • albicilla Re: odp. z avonu 08.10.06, 07:52
                  beti1970 napisała:

> napisałam do nich czemu nic nie robią z tymi kosmetykami avon, że chyba są
                  > kradzione bo sprzedają w połowie ceny katalogowej promocyjnej i wogóle łamią
                  > zasady i zobaczcie co mi avon napisał:
                  >
                  > Szanowna Konsultantko,
                  >
                  > Pragniemy Pani podziękować za zaangażowanie i okazaną troskę o nasze wspólne
                  > interesy.
                  > Sprzedaż kosmetyków z logo Avon na aukcjach internetowych jest niezgodna z
                  > zasadami sprzedaży bezpośredniej, według których fukcjonuje nasza firma.
                  > Trudno jest nam bowiem określić pochodzenie wystawianych na aukcjach
                  produktów
                  > z logo naszej firmy. Jednocześnie jesteśmy pewni, iż system ochrony i
                  > monitoringu w naszej fabryce w Garwolinie uniemożliwiają dokonywanie
                  kradzieży.
                  >
                  > Dokonując zakupu takowych kosmetyków, Klient nie może mieć pewności, że
                  > otrzymane przez niego produkty są oryginalne i pełnowartościowe. Dodatkowo,
                  w
                  > przypadku gdy nie spełniają jego oczekiwań, pozbawiony jest wynikającego z
                  > gwarancji Avonu - bezpieczeństwa zakupu, gdyż wystawiane na aukcjach
                  produkty
                  > nie podlegają zwrotom. Jest to jedna z zalet zamawiania produktów za
                  > pośrednictwem Konsultantów, której nie daje sprzedawca prowadzący aukcję.
                  >
                  > Allegro nie ponosi odpowiedzialności za wystawiane produkty, jedynie
                  udostępnia
                  >
                  > aukcję internetową jako narzędzie ich sprzedaży. Natomiast zasady sprzedaży
                  > bezpośredniej, łamane są już przez osobę umieszczająca dany kosmetyk na
                  aukcji
                  > .
                  >
                  >Hahahaha.
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
                  >
              • ignorant11 Re: no jak ori to załatwi 07.10.06, 19:27
                beti1970 napisała:

> to ja chylę czoło. bo z avonem, alveo, faberlicem itd jest takie bezhołowie
                na
                > allegro że aż przykro. jak ori wyeliminuje kosmetyki z allegro to ja naprawdę
                > chyba pojadę i ucałuje dłoń prezesa z szacunku. bo cała reszta firm mlm się
                tym
                >
                > zupełnie nie przejmuje niestety.

Sława!

Ja ucaluje.., a bedzie latwiej,żę szefem Oriflame Poland jest kobieta pani
                Edyta Kurek.

Forum Słowiańskie
                gg 1728585
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka