Dodaj do ulubionych

maski z alg "gumowe"

06.02.10, 09:29
Lubie w salonie kosmetycznym korzystać z takich zastygających maseczek z alg.
Chciałam sobie kupić takie na własny użytek w domu. Czy sa w Warszawie jakieś
sklepy gdzie można nabyć takie maseczki? W zwykłych drogeriach tego nie
sprzedają. A moze w internecie dla klientów indywidualnych. Oprócz allegro bo
tam juz przejrzałam :-)
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: maski z alg "gumowe" 06.02.10, 15:52
      w internecie masz całą masę takich stron sklepów. Możesz zamawiać w sklepie
      monimar, kamilanet, fryzomania (to maski algowe ziaja), kosmetikus, beauty
      expert (miski do alg).
    • catsi Re: maski z alg "gumowe" 06.02.10, 18:55
      Dostępne w sklepach dla profesjonalistów.
    • malinoweciacho Re: maski z alg "gumowe" 07.02.10, 12:37
      Ziaja sprzedaje taki maski równiez klientkom indywidualnym, szukaj linii Ziaja
      Pro. Maja sklep w Warszawie, mozna tez zamówic online. Szczególy znajdziesz w
      google :-).
      • olinka733 Re: maski z alg "gumowe" 07.02.10, 20:13
        Ziaja ma swój sklep firmowy na Targowej w Warszawie. Zobacze czy maja tam takie
        maski zastygające na twarzy. Dam znać gdyby jeszcze ktoś był zainteresowany.
        dziękuje wszystkim za pomoc.
        • malinoweciacho Re: maski z alg "gumowe" 08.02.10, 17:23
          Polecam, ja wlasnie skonczylam swoja pierwsza i w najblizszym czasie pewnie
          zamówie nastepne. Duzo wydajniejsze niz mozna by sadzic, przy pominieciu szyi i
          dekoltu wychodzi calkiem sporo zabiegów.
          • white-szlachcianka Re: maski z alg "gumowe" 09.02.10, 11:30
            maski alginatowe można też kupić w sklepie Synesis w Warszawie - można iść i
            wybrać rodzaj dla siebie. Są objętości wielkie, jak dla salonów (koło 120 zł) i
            one starczają na długo (nie wiem jeszcze dokładnie na ile, bo dopiero pierwsze
            opakowanie mam). można też za 12 zł kupić takie szklane opakowanie jednorazowe.
            ja mam witaminową, mają jeszcze jakieś inne. pani w ich butiku mówiła, że będą
            też za kilka dni na stronie internetowej, bo jeszcze ich nie ma, ale można
            zadzwonić i się dowiedzieć.
    • olinka733 Re: maski z alg "gumowe" 09.02.10, 18:39
      Lubie kupować w realu wiec zajrzę do tego sklepu.
      • e-robaczka Re: maski z alg "gumowe" 22.02.10, 20:15
        Ja też bardzo lubię takie maski, ale w życiu nie wiedziałabym jak
        się do tego zabrać na własną rękę. Może jakieś podpowiedzi jak się
        je nakłada? Bo u kosmetyczki wyglądało to na niełatwą procedurę :)
        • hal65 Re: maski z alg "gumowe" 25.02.10, 19:14
          Podlanczam sie do tego watku poniewaz posiadam takowa maseczke ale po nalozeniu
          ja na twarz jakos szybko wysycha, pytalam sie kosmetyczki co sie pod nia
          podklada to powiedziala mi ze krem odzywczy i tak tez robie ale mimo tego to nie
          jest tak jak powinno, moze sa jakies kremy tego typu specjalne? Prosze o
          jakiekolwiek informacje.
          • issey_miyake Re: maski z alg "gumowe" 25.02.10, 21:32
            Nie ma sensu kłaść odżywczego kremu pod maskę algową. Lepiej gdyby było to
            jakieś dobrze skoncentrowane serum - gabinetowe bądź jakiekolwiek inne. Dobrze
            też aplikować sobie wcześniej delikatne kwasy, taka maska algowa jest wtedy dla
            skóry czymś wspaniałym. Dobrze jeśli po nałożeniu serum odczeka się jakiś czas,
            żeby skóra nie była mokra, wtedy maska zjedzie ze skóry. Jeśli sama nakładasz to
            załóż opaskę na włosy, bądź coś co upnie je, by nie opadały na twarz. Kolejno
            stań przed lustrem, wtedy wiesz jak i gdzie nakładasz. Warto zaopatrzyć się w
            łopatkę i miskę gumową do masek algowych (do kupienia w sklepach internetowych,
            bądź sklepach medycznych w każdym mieście). Po wsypaniu ich do miski, dolaniu
            odrobiny wody chłodnej i mieszaniu, aplikujesz na twarz. Zależy jakie macie te
            maski, ale większość bardzo szybko zastygają i po chwili już trudne do nałożenia.
            • hal65 Re: maski z alg "gumowe" 25.02.10, 22:12
              Dziekuje Ci bardzo, widzialam ze jest jakas tajemnica w tym calym tylko nie
              wiedzialam co i jak, a skoncentrowane serum to co jest takiego?
              • e-robaczka Re: maski z alg "gumowe" 27.02.10, 09:39
                Mi kosmetyczka zawsze kładzie ampułke pod maskę (to ma konsystencję
                jak woda albo tonik) - o jej skoncentrowaniu nic nie wiem, ale może
                wystarczy zwykłe serum?
                • issey_miyake Re: maski z alg "gumowe" 27.02.10, 14:10
                  Może być zwykłe serum, ale lepsze efekty przyniesie mając skoncentrowane -
                  gabinetowe, profesjonalne. Skoncentrowane serum - to właśnie tzw. ampułka.
            • e-robaczka Re: maski z alg "gumowe" 27.02.10, 09:37
              Hm... Chyba jednak pozostanę przy kremowych maskach w domu :)
              Martwię się, że sobie z tym rady nie dam. Albo nastepnym razem
              poproszę kosmetyczkę o instruktaż :)
              • issey_miyake Re: maski z alg "gumowe" 27.02.10, 14:10
                e-robaczka napisała:

> Hm... Chyba jednak pozostanę przy kremowych maskach w domu :)
                > Martwię się, że sobie z tym rady nie dam. Albo nastepnym razem
                > poproszę kosmetyczkę o instruktaż :)

Nie wiem czy będzie taka happy do tego :), w końcu utraci przez to klientkę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka