Gość: marci IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 12:52 Używałyście jakiegoś kremu zmniejszającego blizny? Możecie coś polecić? Dodam, że mam głównie czerwone ślady, które już długo się utrzymują. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: blizny po trądziku IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 23.02.04, 16:28 na blizny najlepsze sa zabiegi kwasami u dermatologa: easy peel (jesli blizny nie sa zbyt duze) lub blue peel (pozbedziesz sie problemu raz na zawsze)!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pegy Re: blizny po trądziku IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 23.02.04, 22:47 Możesz spróbować zastosować płyn lub maść z retinoidami lub tlenek benzoilu ( benzacne, akneroxid) zaczynając od niewielkich stężeń i w małej dawce, żeby zbytnio nie podrażnić skóry. Mają one na celu złuszczenie wieżchniej warstwy naskórka, dlatego skóra może piec, być czerwona i łuszczyć się, głównie na początku, ale potem mija i przebarwienia się zmniejszają. Ja stosowałam akneroxid l i przebarwienia się zmniejszyły. Chyba że chcesz radykalnej i szybkiej poprawy to pomyśl o peelingu z kwasów owocowych u wykwalifikowanej kosmetyczki, ale szczerze powiem, ja bym się bała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Do Moniki IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 19:48 Moniko ile płaciłeś za peeling? wiesz ile kosztuje Ble peel? i gdzie mozna zrobic? Miszkam na śląsku,mam duzy problem z blue peel. Nik u nas chyba tego nie robi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
badajarka Re: blizny po trądziku 26.02.04, 23:09 Robiłam easy peel w Krakowie, kwasem trójchlorooctowym. Kuracja: 1 raz w tygodniu przez 10 tygodni (tj. 10 x 80zł) i szczerze mowiąc nic mi to nie pomogło. A dodam, ze mialam (mam) spore blizny. A Pani kosmetolog tyle mi obiecała :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ab1960 Re: blizny po trądziku 24.02.04, 11:38 dobre i skuteczne są dwa produkty stosowane jednocześnie (przemiennie) z polskiej firmy. Masz ochotę je poznać to napisz do mnie : ab1960@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marci Re: blizny po trądziku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 14:14 Dzięki, już myślałam, że nikt mi nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: blizny po trądziku IP: *.icpnet.pl 24.02.04, 15:11 Ja od dwóch tygodni stosuję kurację Acnedermem i GlycoA. Glyco na noc, Acnedrem na dzień. Jestem zadowolona z efektów - żadnych nowych wyprysków, cera rozjaśniona i gładka. Polecam, może Tobie też pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: blizny po trądziku do mili IP: *.chello.pl 24.02.04, 22:32 Mam pytanko, czy bezposrednio na Acne derm stosujesz podklad? Jesli tak i rozprowadza sie dobrze, to jaki? Czy nie masz klopotow z luszczeniem sie i podraznieniem skory? Czy oprocz tych dwoch kremow stosujesz jakies inne, nie zluszczajace, tylko nawilzajace badz regenerujace? Napisz, bardzo prosze! Bo ja tez stosuje Glyco A i Acne derm, ale tylko naprzemienie na noc. Ale moze bym sprobowala tak jak Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: blizny po trądziku do mili IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 08:39 Acne Derm możesz stosować na dzień i na noc. Na noc na GlycoA. Podobno efekty są b. dobre, ja tak jeszcze nie próbowałam, ale wiem, ze można. Koniecznie na dzień wysoki filtr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
co-lette Re: blizny po trądziku do mili 27.02.04, 08:40 Nigdy nie mialam takiego problemu, ale kiedys przeczytalam przypadkowo reklame kremu PERLA INKOW, dostaniesz go w kazdym sklepie zielarskim, z tym, ze jest on dosc drogi. Ale podobno efekty naprawde rewelacyjne, stosuje sie go nie tylko na blizny po tradziku, ale tez na blizny pooperacyjne. Sprobuj, moze sie uda. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
maandy Re: blizny po trądziku 27.02.04, 12:10 Jestes z Poznania tak? Hmm.. w jakiej aptece kupilas Acnedermem i GlycoA bo ja szukam i nic. dzieki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beba2 Re: blizny po trądziku IP: *.autocom.pl 27.02.04, 16:30 ACNEDERM w Krakowie też mają rzadko ale mogą zamówić i będzie nawet w ten sam dzień.Jak nie wiedziałam o tej polskiej "wersji" to używałam SKINORENU,to samo ale prawie dwa razy droższy.Poproś w pierwszej aptece - na pewno Ci zamówią. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś