Dodaj do ulubionych

blizny po trądziku

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.04, 12:52
Używałyście jakiegoś kremu zmniejszającego blizny?
Możecie coś polecić? Dodam, że mam głównie czerwone ślady, które już długo
się utrzymują.
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: blizny po trądziku IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 23.02.04, 16:28
      na blizny najlepsze sa zabiegi kwasami u dermatologa: easy peel (jesli blizny
      nie sa zbyt duze) lub blue peel (pozbedziesz sie problemu raz na zawsze)!!!
      • Gość: pegy Re: blizny po trądziku IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 23.02.04, 22:47
        Możesz spróbować zastosować płyn lub maść z retinoidami lub tlenek benzoilu (
        benzacne, akneroxid) zaczynając od niewielkich stężeń i w małej dawce, żeby
        zbytnio nie podrażnić skóry. Mają one na celu złuszczenie wieżchniej warstwy
        naskórka, dlatego skóra może piec, być czerwona i łuszczyć się, głównie na
        początku, ale potem mija i przebarwienia się zmniejszają. Ja stosowałam
        akneroxid l i przebarwienia się zmniejszyły. Chyba że chcesz radykalnej i
        szybkiej poprawy to pomyśl o peelingu z kwasów owocowych u wykwalifikowanej
        kosmetyczki, ale szczerze powiem, ja bym się bała.
      • Gość: kasia Do Moniki IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 24.02.04, 19:48
        Moniko ile płaciłeś za peeling? wiesz ile kosztuje Ble peel? i gdzie mozna
        zrobic? Miszkam na śląsku,mam duzy problem z blue peel. Nik u nas chyba tego
        nie robi!!!
      • badajarka Re: blizny po trądziku 26.02.04, 23:09
        Robiłam easy peel w Krakowie, kwasem trójchlorooctowym. Kuracja: 1 raz w
        tygodniu przez 10 tygodni (tj. 10 x 80zł) i szczerze mowiąc nic mi to nie
        pomogło. A dodam, ze mialam (mam) spore blizny. A Pani kosmetolog tyle mi
        obiecała :((
    • ab1960 Re: blizny po trądziku 24.02.04, 11:38
      dobre i skuteczne są dwa produkty stosowane jednocześnie (przemiennie) z
      polskiej firmy. Masz ochotę je poznać to napisz do mnie : ab1960@gazeta.pl
    • Gość: marci Re: blizny po trądziku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 14:14
      Dzięki, już myślałam, że nikt mi nie pomoże.
      • Gość: mila Re: blizny po trądziku IP: *.icpnet.pl 24.02.04, 15:11
        Ja od dwóch tygodni stosuję kurację Acnedermem i GlycoA. Glyco na noc, Acnedrem
        na dzień. Jestem zadowolona z efektów - żadnych nowych wyprysków, cera
        rozjaśniona i gładka. Polecam, może Tobie też pomoże.
        • Gość: alka Re: blizny po trądziku do mili IP: *.chello.pl 24.02.04, 22:32
          Mam pytanko, czy bezposrednio na Acne derm stosujesz podklad? Jesli tak i
          rozprowadza sie dobrze, to jaki?
          Czy nie masz klopotow z luszczeniem sie i podraznieniem skory?
          Czy oprocz tych dwoch kremow stosujesz jakies inne, nie zluszczajace, tylko
          nawilzajace badz regenerujace?
          Napisz, bardzo prosze!
          Bo ja tez stosuje Glyco A i Acne derm, ale tylko naprzemienie na noc.
          Ale moze bym sprobowala tak jak Ty?
          • Gość: M Re: blizny po trądziku do mili IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 08:39
            Acne Derm możesz stosować na dzień i na noc. Na noc na GlycoA. Podobno efekty
            są b. dobre, ja tak jeszcze nie próbowałam, ale wiem, ze można. Koniecznie na
            dzień wysoki filtr!!!
          • co-lette Re: blizny po trądziku do mili 27.02.04, 08:40
            Nigdy nie mialam takiego problemu, ale kiedys przeczytalam przypadkowo reklame
            kremu PERLA INKOW, dostaniesz go w kazdym sklepie zielarskim, z tym, ze jest on
            dosc drogi. Ale podobno efekty naprawde rewelacyjne, stosuje sie go nie tylko
            na blizny po tradziku, ale tez na blizny pooperacyjne. Sprobuj, moze sie uda.
            Pozdr.
        • maandy Re: blizny po trądziku 27.02.04, 12:10
          Jestes z Poznania tak? Hmm.. w jakiej aptece kupilas Acnedermem i GlycoA bo ja
          szukam i nic. dzieki :-)
          • Gość: beba2 Re: blizny po trądziku IP: *.autocom.pl 27.02.04, 16:30
            ACNEDERM w Krakowie też mają rzadko ale mogą zamówić i będzie nawet w ten sam
            dzień.Jak nie wiedziałam o tej polskiej "wersji" to używałam SKINORENU,to samo
            ale prawie dwa razy droższy.Poproś w pierwszej aptece - na pewno Ci zamówią.
            Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka