Dodaj do ulubionych

Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!!!!

• Gość: fdsfdsgsd pytanko IP: *.dip.t-dialin.net 28.02.04, 13:46
      na moich paznokciach pojawiaja sie biale plamki..mam na mysli ze jak juz sa
      dluie..to ta plytka..ma biale plami(gdy paznokiec jest dlugi i juz odstaj.nie
      wiem jak to okreslic)jak tego sie pozbyc..zaznacze ze wszystkie zajecia domowe
      robie w rekawiczkach wiec nie moze byc to skutek chemikali
      • Gość: Olka Re: pytanko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 20:02
        Helenko!
        Prosze doradz mi jakis preparat, moze byc z Twoich aukcji na allegro, nie
        przeszkadza mi to. Moje paznockie sa straszliwie cienkie, lamliwe i rozdwajaj
        sie, po prostu tragednia. Jaka odzywke mi porponujesz? Z gory dziekuje
        Olka
        • stylistka Re: pytanko 01.03.04, 21:54
          Czesc Olcia!
          W Twoim przypadku polecam ten preparacik da efekt na 100% recze.
          Podaje Ci namiary na moja aukcje napisalam tam wiecej informacji na temat tej
          odzywki do wyboru 2 pojemnosci 3,7ml i 7,5 ml.
          www.allegro.pl/show_item.php?item=21769270
          www.allegro.pl/show_item.php?item=21544403
          Gdybys nie zalazla lub aukcja sie skonczy i nie zdaze wystawic nowej to daj
          znac na maila.
          Buziaczki
          Helenka
      • stylistka Re: pytanko 01.03.04, 21:42
        Czesc!
        Prawdopodobnie jeset to tgz. kwitnienie paznokcia nic zlego poprostu brak
        witaminek po zimie.
        Pozdrawiam
        Helenka
    • Gość: aniab Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: 217.153.47.* 01.03.04, 21:50
      Mam przecietne paznokcie,dlugich nie nosze bo nie jestem przyzwyczajona,ale jak
      choc troche podrosna to po jakims czasie rozdwajaja sie.aha moje skorki czasem
      pekaja,poprzerywane sa.prosze polec jakas odzywke dla moich paznokci,jesli masz
      jakas w zapasie to chetnie kupie.pozdrawiam ania
      • Gość: Patii Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 22:31
        Moja kolezanka wychodzila za maz i zrobila sobie sliczne paznokcie, powiedziala
        mi ze sa hmm jedwabne???? nie wiem czy ja dobrze zrozumialam :( dodam ze nie
        wiem nic o paznokciach, prawie zawsze mam krotkie :(

czy takie zwykle pilniczki metalowe sa dobre dla paznokci?

marza mi sie ladne pazurki :) jak bede w wawie to chetnie skorzystam z twoich
        uslug :) bo wydaje mi sie ze znasz sie na rzeczy droga stylistko :)
        • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 04.03.04, 10:52
          Czesc Pati!
          Jak juz pisalam w watku o tipsach paznokcie mozna przedluzac na klika sposobow
          za pomoca zelu, akrylu czy jedwabiu.
          W takim przypadku zamiast danej masy nakladasz na paznokcie wlokna jedwabiu i
          utwardzasz specjalnymi produktami.
          Stad nazwa jedwabne w kazdym przypadku tak samo przygotowujesz plytke
          paznokciowa czyli maksymalnie odsuwasz skorki, matowisz paznokiec, odtluszczasz
          i kladziesz dowolna mase akryl, zel, czy jedwab.
          Co do pilniczkow to metalowe wywal do kosza strasznie szarpia plytke brrrrrrrr.
          Swoje lata swietnosci maja za soba:).

Bardzo dziekuje za mile slowa
          Zapraszam do mojej pracy na kawe i ploty paznokciowe.

Pozdrawiam
          Buziaczki
          Helenka
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 01.03.04, 23:02
        Czesc Ania!
        Prosze podaj mi swojego maila:)
        Pozdrawiam
        Helenka
    • ernestyna1 Jaka odżywka aby paznokci szybciej rosły? 02.03.04, 21:52
      Jaka odżywka aby paznokci szybciej rosły?
      • stylistka Re: Jaka odżywka aby paznokci szybciej rosły? 05.03.04, 09:54
        Czesc Ernestyna!
        Napisz na mojego maila chetnie cos doradze.
        Prosze opisz w jakiej kondycji sa Twoje paznokcie itp.

Pozdrawiam
        Helenka
    • Gość: aniam Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: 62.233.150.* 04.03.04, 15:23
      Hej
      Od dłuższego czasu mam problem z pękniętym paznokciem - na długości ok 3/4
      płytki zrobiła się rysa (jakby na pierwszej powłoce, nie wiem jak to nazwać).
      Myślałam że jak paznokieć odrośnie, to i pęknięcie zniknie, ale niestety cały
      czas jest tak samo. Nie wiem co z tym zrobić, już mam wizje zrywania paznokcia
      żeby tylko się tego pozbyć. Czy jest na to jakaś rada?
      • akna74 Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 05.03.04, 09:08
        Mam pytanie czy odzywke o której piszesz na allegro nakłada sie tak jak lakie
        do paznokci? czy nakłada sie rowniez na skórki?
        Dziewczyny czy któraz z was uzywa juz tego specyfiku? widac efekty? Moje
        paznokcie sa naprawde godna pozałowania. Na mam na tyle kazy zeby załozyc
        tipsy, a pracuje w biurzez klientem. Mam porozdwajane koncowki az do połowy
        paznokcia, lakierowanie ich chyba tylko pogarsza sprawe...
        Ania
        • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 05.03.04, 09:41
          Czesc Akna!
          Ten prepatat o ktorym pisalam jest w formie bardzo gestego oleju (koncentrat)
          nakladasz go tylko na miesko nad paznokciem ponizej 1 stawu palca i wcierasz
          codziennie przez jakies 45 sec przenika przez skore do macierzy paznokcia
          nastepnie myjesz dlonie woda z mydlem (z uwagi ze jest strasznie silny.)
          Paznokcie wzmacniaja sie od srodka i zrastaja juz odzywione.W Twoim przypadku
          odradzam jakiekolwiek tipsyyyyyyyyyy najpierw trzeba poprawic kondycje paznokci.

Pozdrawiam
          buziaczki
          Helenka
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 05.03.04, 09:52
        Czesc Ania!
        Sa przyjemniejsze sposoby niz zrywanie paznokcia brrrr.
        Takie pekniecie moze byc spowodowane brakiem vitamin,czasami dziewczyny w
        nieumiejetny sposob poleruja paznokcie kostkami o za grubej ziarnistosci
        odchudzajac plytke paznokciowa ktora po pewnym czasie peka bo jest za slaba
        przyczyn moze byc kilka uszkodzenie mechaniczne itp.
        Ciezko cos przez internet doradzic bo nie widze tego paznokcia.Mysle ze
        najlepiej nalozyc na cala plytke cienka warstwe akrylu i zastosowac odpowiednia
        odzywke. Zabezpieczy to paznokiec przed bolesnym pekaniem a dany preparat
        bedzie mogl przeniknac i odzywic paznokiec prawdopodobnie eliminujac pekniecie
        jesli powodem sa braki witamonowe.
        Ps.Jesli mieszkasz w Wawie to zapraszam do mojej pracy na kawusie chetnie
        zerkne wybierzemy odpowiednie rozwiazanie bez zrywania paznokcia, rany ale masz
        pomysly:)
        Pozdrawiam
        stylistka@gazeta.pl
        Helenka
    • Gość: shannen Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 10:47
      Witam Pani Helenko.

Mam prosbe, chcialabymn sie zapytac o lakier w kolorze ciemnej wisni - gdzie
      taki moge kupic, chodzi mi o taki w miare trwaly, ktory nie schodzilby z
      paznokcia po 1 dniu :( Kupilam taki firmy margaret Astor - powinien zaschnac w
      ciagu 60 sekund, a jeszcze po pol godziny, gdy zapomne i np dotkne swetra to mi
      sie na paznokciu odbijaja wzorki :(

Przed przyjeciem weselnym malowalam paznokcie u manikiurzystki - efekt byl
      taki, ze po tygodniu zaczely robic mi sie odpryski i to bardzo malutkie na 2
      palcach. A dodam, ze sama wszystko robie w domku. Dlaczego jest tak, ze
      niektore lakiery schodza po 2-1 dniach??

Naprawde wolalabym wydac wiecej i miec jedna buteleczke solidnego lakieru, niz
      wydawac na lakier, ktory nie trzyma sie na paznokciach :( / buuu, margaret
      astor nie jest tanim lakierem ... - zaplacilam 28 zl /. Tak czasami sobie
      mysle, czy oby ekspedientki nie dolewaja cos do tych lakierow gdy zaschna.....
      Tak samo zlosci mnie, ze odkrecaja kazda butelke - powinien byc jeden tester, a
      nie napoczynac kazdy lakier.

Prosze o pomoc w doborze trwalego lakieru, albo poradzic co zrobic, by lakier
      dluzej trzymal sie na paznokciu.

Pozdrawiam
      shannen
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 05.03.04, 23:28
        Czesc Shannen!
        Boze dziewczyno nie pisz mi na Pani mam dopiero 28 lat a moze az w kazdym razie
        czuje sie wtedy jak stara baba :)
        Nawet lakiery z tgz. gornej polki czasem sa do kitu dlaczego mysle ze placi sie
        za reklame i marke ktos wydajac na reklame danego produktu chce zarobic.Co do
        trwalosci lakierow jest roznie jesli klientka ma paznokcie pofaldowane, bruzdy
        to bez delikatnego zlikwidowania lakier bedzie odpryskiwal czasem tez osoba ma
        tlusta plytke paznokciowa od zawsze i lakier tez bedzie odpryskiwal.Czasami cos
        w sklepie doleja znam takie przypadki.Moim zdaniem lakier dosc dlugo bedzie sie
        trzymal jesli przed pomalowaniem wypoleruje sie plytke paznokcia bedzie
        blyszczala jak lusterko duzo to daje, odtlusci nawet zwyklym zmywaczem.Potem
        najlepiej jakis lakier baza bezbarwny istnieja tez takie ktore polepszaja
        przyczepnosc lakieru nastepnie cienka warstwa lakieru za kilka min druga i na
        koniec utwardzacz mozna tez psiknac wysuszaczem.Trzeba pamietac aby
        poszczegolne warstwy lakieru nie byly grube bo wtedy ciezko schnie.
        Co do koloru to znam przesliczna wisnie wyglada beadzo elegancko wow super
        lakier z profesjonalnej polki warto.Jesli masz ochote to napisz na maila
        postaram sie dac Ci na niego namiary.

Jesli odpowiednio przygotujesz paznokcie przed nalozeniem lakieru to pownny sie
        trzymac dobrze i te tansze np nasz poczciwy Inglot ktory stoi w mojej pracy w
        ilosci szt ok 50 na wystawce.

Pozdrawiam
        Helenka
        • Gość: Shannen Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.04, 18:54
          Ja tez mam tyle- przepraszam, to nawyk :(, tak zostalam wychowana.
    • Gość: gosia_e Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.customer.alfanett.no 05.03.04, 20:19
      zlamalam paznokiec ale nie tak wysoko tylko nisko wiec probowalam go skleic
      ale sie nie trzyma. co robic? nie moge go obciac bo za nisko nadlamany. pomocy.
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 05.03.04, 23:31
        Gosienko sa 2 wyjscia albo sie pomeczyc az zrosnie lub u mancurzysrki podkleic
        odrobina akrylu czy warstwa jedwabiu.

Pozdrawiam
        Helenka
        • Gość: gosia_e Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.customer.alfanett.no 05.03.04, 23:45
          Dziekuje bardzo za odpowiedz. Jutro wybiore sie w takim razie do salonu.
    • Gość: stylistko pomoz mi Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 00:00
      Czesc dziewczyny !
      Mam prawie 18 lat i chce sobie zrobic paznokcie akrylowe badz zelowe .
      Doradzcie mi,ktore sa trwalsze,jak dlugo trwa nakladanie pazurkow i czy mozna
      chodzic z nimi na basen,czy nie bedzie sie nic dzialo ?I czy rzeczywiscie po
      ich zdjeciu paznokcie sa w koszmarnym stanie ?
      Z gory dzieki za odp.

• Gość: Jelena Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.04, 20:24
        Czy możecie polecić mi jakiś dobry salon w Sopocie lub Gdyni, gdzie zajmują sie
        paznokciami?
        • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 02.04.04, 19:20
          Czesc Jelenka!
          Szukalam i nie mam pojecia kto tam robi fajnie paznokcie
          Znalazlam tylko firme szkolaca,pracuja pod dobrym patronatem wiec pracownicy
          powinni jezdzic na miedzynarodowe szkolenia a co za tym idzie jesli ucza sie od
          najlepszych mistrzow z calego swiata powinni dobrze robic paznokcie czy tak
          jest to nie moge Ci zagwarantowac bo nie znam tych osob.
          Poprostu podam Ci namiary jesli jeszcze nie znalazlas odpowiedniego salonu.
          Oto ich adres
          Gdynia
          Creative nails ul.Świetojańska 41 tel620-88-43
          jesli bedziesz tam dzwonila to zapytaj gdzie osoba wykonujaca tam uslugi sie
          szkolila jesli odpowiedz bedzie ze w Pruszczu to mysle ze mozesz smialo jechac.

Pozdrawiam
          Helenka
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 02.04.04, 18:57
        Gość portalu: stylistko pomoz mi napisał(a):

> Czesc dziewczyny !
        > Mam prawie 18 lat i chce sobie zrobic paznokcie akrylowe badz zelowe .
        > Doradzcie mi,ktore sa trwalsze,jak dlugo trwa nakladanie pazurkow i czy mozna
        > chodzic z nimi na basen,czy nie bedzie sie nic dzialo ?I czy rzeczywiscie po
        > ich zdjeciu paznokcie sa w koszmarnym stanie ?
        > Z gory dzieki za odp.
        Jesli chodzi o trwalosc to dobrze nalozony zel jak i akryl bedzie sie trzymal
        jednakowo, z doswiadczenia wiem ze masy zelowe sa bardziej delikatne co
        powoduje ze szybko sie scieraja (polecane dla osob ktore malo mocza dlonie i
        nie dlubia w paznokciach)natomiast akryl jest masa bardziej twarda i nie
        straszne mu domowe porzadki itp. mozna robic wszystko i nie powino nic sie stac.
        Jesli chodzi o czas nakladania to w zaleznosci od rodzaju wykonywanej uslugi
        (zwykle,french i dlugosci nowych paznokci)Oczywiscie ze mozna chodzic na basen
        poprostu robic wszystko (tylko nie zmywac acetonem).
        Bardzo czesto manicurzystki przednalozeniem danej masy za bardzo spiluja plytke
        paznokcia (zmatowia)i stad po zdjeciu cieniutkie paznokcie.

Pozdrawiam
        Helenka
    • Gość: Blanka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: 62.80.63.* 07.03.04, 08:55
      Jaka diete moglabys polecic, mam slabe, kruche paznokcie, stosowalam mase
      odzywek i bez efektu a nie stac mnie na superdrogie odzywki Nail Tek. Co
      powinnam jesc, zeyb paznokcie sie wzmocnily? dzieki:)
      • stokrotka1977 Podziekowania za cudne paznokcie! 11.03.04, 12:17
        Chcialam powiedziec, ze dzieki Wa udalam sie na akryl wlasnie do przemilej
        stylistki i moje obgryzione (niestety) paznokcie znowu wygladaja cudnie.

Goraco Wam ja polecam.

I nie jest to zadna reklama, bo weszlam na to forum gdyz chcialam zrobic sobie
        paznokcie a nie wiedzialam u kogo i gdzie. Po namysle wybralam stylistke, ktora
        naprawde umie doradzic, jest bardzo prefesjonalna i b. mila. Zatem polecam!

Stokrotka
      • Gość: Blanka dzieki :( IP: 194.64.62.* 19.03.04, 14:39
        dzieki za WYCZERPUJACA odpowiedz STYLISTKO:(
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 02.04.04, 19:27
        Czesc Blanka!
        Mozesz sobie zrobic domowa kuracje tzn.
        zmieszaj po kilka kropli vit A i vit E (do kupienia w aptece w kropelkach)za
        kazdym razem przed nalozeniem wymieszaj powiedzmy po 5 kropli tych witamin w
        niewielkiej ilosci oliwki do paznokci (moze tez byc zwykla oliwka)i ta
        mieszanke wcieraj w macierz paznokcia w plytke i jak cos zostanie w dlonie.
        Im czesciej bedziesz to robic powiedzmy kilka razy w tyg. tym wieksza szansa na
        wzmocnienie paznokci.

do swojej diety wprowadz jakies produkty majace w swoim skladzie zelatyne maga
        to byc np. rozne galaretki.

Pozdrawiam
        buziaczki
        Helenka
        • Gość: blanka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 04.04.04, 18:57
          dzieki :)
    • Gość: justa pielęgnacja skórek IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 11:56
      Helenko, a mogłabyś mi coś doradzić odnośnie pielęgnacji skórek? co Twoim
      zdaniem jest dla nich najlepsze, wycinanie (czym?) czy stosowanie kremów
      zmiękczających i odsuwanie ich (też czym?)? jak często należałoby stosować krem
      do pielegnacji skórek? mam taki kremik do paznokci i skórek, jak go stosuję, to
      jest OK, ale po kilku dniach przerwy skórki są już twarde i odstające. z góry
      dziękują za poradę.
      • Gość: justa Re: pielęgnacja skórek IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 15:33
        w górę... gdzie się podziała Helenka?
      • stylistka Re: pielęgnacja skórek 02.04.04, 19:53
        Czesc Justa slonko!
        Jesli chodzi o pielegnacje skorek to na początek powinnas zrobic sobie dobry
        manicure najlpiej u manicurzystki i po takim zabiegu mozesz wziasc sie do pracy
        miaowicie kup oliwke do paznokci lub zastosuj ktorys ze swoich kremow najlepiej
        na noc przed snem wcieraj w skorki i dlonie potem zakladaj jakies plastikowe
        rekawiczki np. od farby do wlosow aby nie wypackac calego ubrania, potrzymaj
        jakies 20 min. resztki wetrzyj w dlonie jesli bedziesz robic to czesto to
        skorki nawilza sie i nie beda odstawac itd.jeszcze jedno zawsze jakstosujesz
        jakies preparaty (oliwki,kremy)do pazokci wcieraj w nastepujacy sposobod dolu
        paznokcia do gory naciskajac na skorki w ten sposob automatycznie beda one
        odsuwaly sie z paznokcia i nie bedzie ich tak widac.

Pozdrawiam
        Buziaczki
        Helenka
        • Gość: justa Re: pielęgnacja skórek IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 11:00
          Helenko, dzięki za rady. a czy możesz polecić jakiś niedrogi, ale dobry salon w
          Trójmieście?
    • carrera2003 Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 19.03.04, 09:39
      Moje paznokcie są beznadziejne!!! Od kilku lat próbuje je zapuścić i nic z
      tego. Są cienkie, rozdwajające się i mają okropny kształt - takie łopaty. w
      dodatku skórki odsuwam ale ciągle się zadzierają i przesuszają. Czy mogłabyś mi
      polecić jakąs rewelacyjną i nie drogą odżywkę która wzmocni moje paznokcie na
      tyle żebym mogła mieć wkońcu długie!

A może jakiś domowy sposób??/

Z góry dziękuję - Kaśka.
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 02.04.04, 19:58
        Czesc Kasienko!

Na poczatek polecam zastosowanie sie do tego typu kuracji vit A i vit E pisalam
        o tym wyzej.Dla wzmocnienia wcinaj galaretki wszelkiego rodzaju mozesz tez
        dodatkowo zastosowac odzywke z mirrą.
        Co do ksztaltu to jesli Twje paznkietki beda w dobrej kondycji mozna nalozyc w
        odpowiedni sposob akryl twozac jak najwieksza krzywa C po jakims czasie powinny
        zaczac rosnac weziej i optycznie wydladac ladnie.

Pozdrawiam
        Helenka
    • Gość: Martyna Re:do stylistki IP: *.proxy.aol.com 27.03.04, 00:02

A czy moglabys podac nazwy firm , ktore produkuja te preparaty w USA?
      Ja akurat mieszkam w USA . Teraz zalozylam sobie tipsy akrylowe ale moje
      paznocie lamaly sie doslownie prawie w polowie dlugosci co bylo bardzo bolesne .

Dzieki

Pozdrawiam
      • stylistka Re:do stylistki 02.04.04, 20:07
        Czesc Martynka!
        Kurcze cos bylo zrobione nie tak skoro Twoje paznokcie zaczely sie lamac w
        polowie jesli byly polozone na tipsie i zatowone za mocno to tak czasem sie
        dzieje, przyczyna tez moglo byc ze po naklejeniu tipsa nie spiowano roznicy
        gdzie laczy sie naturalny paznokiec z tipsem musi byc spiloway strasznie
        cieniutko aby nie bylo roznicy ale to sprawy techniczne i juz sie stalo wiec
        trzeba ratowac.
        postaraj sie popytac u manicurzystek o firme European Secrets jesli znaja to
        poleca Ci dobre preparaty ja sciagam to z fabryki w Californi jak bedziesz
        chciala to moge Ci podactelefon lecz obawiam sie ze detalicznie nie sprzedaja
        najlepiej przez manicurzystke powinna Ci to zalatwic z hurtowni.

Pozdrawiam z Warszawy
        Helenka
    • asiek_asiekowaty Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 28.03.04, 14:40
      Przeczytałam prawie wszystkie Twoje wypowiedzi. No ale nie znalazłam odpowiedzi
      na swoje problemy... :( Otóż strasznie gryzę paznokcie, to już nałóg. Ciężko mi
      z tym skończyć, ale nie ma chyba dla mnie skutecznego sposobu. Po prostu silna
      wola... Problem jest taki, że jak już ogromnym wysiłkiem uda mi się choć te
      parę milimetrów zapuścić (pazurki nie wychodzą nawet za opuszek palca), to są
      bardzo słabe, cienkie, rozdwajają się, łamią... Także zanim coś urośnie, muszę
      porządnie je odżywić. Możesz polecić jakieś domowe lub apteczne sposoby na
      wzmocnienie pazurków...? Ewentualnie jakieś specyfiki kosmetyczne. Ale coś
      łatwo dostępnego i niedrogiego. Dzięki. :)
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 29.03.04, 22:44
        Rany ale mam zaleglosci moje kochane. Wlasnie dzis w nocy wrocilam z
        tygodniowego szkolenia najnowszego akrylu z USA mam strasznie duzo a glowie bo
        szkole sie na miedz. istruktora oraz otwieram w wawie patronacka hurtowniei mam
        straszne zaleglosci bije sie w piers obiecuje ze jutro jak sie wuspie to
        wszystkim odpowiem po kolei.

Buziaczki
        Lece sie wyspac
        Helenka

Oczywiscie nie zapomnialam o Was Kochane:)tyle zte doby sa za krotkie:)
        • julsza ju-hu!!!!!!!! 30.03.04, 09:19
          Fajnie, ze wrocilas - napisalam do Ciebie na privka, bo tak kazalas wszystkim
          dziewczynom, ktore Cie tutaj pytaly o ten sam problem, ktory ja mam. Bede
          czekac cierpliwie na odpowiedz.
          A w ogole to jestem pelna podziwu dla Ciebie za ten watek
          Buziaki
          • stylistka Re: ju-hu!!!!!!!! 02.04.04, 20:26
            Julsza slonko ja tez sie ciesze bo strasznie lubie pisac Wam na forum ostatnio
            strasznie duzo mam na glowie kupa wyjazdow, szkolenia itd.Dzisiaj zalazlam
            cudem chwilke aby wreszcie usiasc i poodpisywac bo az mi wstyd ze mam takie
            zaleglosci a Wy kochane czekacie na odpowiedz.Mam nadzieje ze za kilka dni
            wszystko wroci do normy bo wreszcie ide na swoje smieci juz mam lokal meble sie
            robia,lista z towarem naszykowana i juz sie nie moge doczekac az rusze.

Kochanie mam nadzieje ze odpisalam Ci na Twojego maila jesli nie to wybacz
            pewnie zginol w stercie maili oczywiscie napisz jeszcze raz chetnie odpisze.

Pozdrawiam
            buziaczki
            Helenka
            • julsza buuuuu :((( 05.04.04, 12:59
              Helenko, zniknelo w czelusciach internetu i nie dotarlo do mnie, buuuuu :(((
              Przeslij raz jeszcze, plizzzzzz
              Jak znajdziesz chwilke, of kors :)
              Buziaki
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 02.04.04, 20:18
        Czesc Asiek

Cholerka ciezka sprawa postaraj sie wcierac witaminki w paznokcie i skorki i
        zawezmij sie i nie obgryzaj (ha latwo powiedziec)lecz wiem jak to jest bo od
        dziecka przez nascie lat obgryzalam. Najlepszym szybkim rozwiazaniem jest
        przedluzenie o kilka milimetrow np. akrylem tak aby wystawaly choc troszke za
        opuszek , akryl jest na tyle twardy ze raczej nie bedzie smakowal w tym czasie
        Twoje naturalne paznokcie beda zrastac pod spodem i zamiast chodzic na
        uzupelnienie spilowywac delikatnie mase czyli roznice pomiedzy Twoim paznokciem
        a kkrylem aby wygladalo naturalnie po jakims czasie akryl zrosnie Twoje nawyki
        pojda las a paznokcie beda sobie rosly tak jak powinnyzdrowo i ladnie.
        Nie mam pojecia w jakim stanie sa Twoje paznokcie nie widze i czy mozna na tak
        cienka plytke zastosowac akryl.Wiele osob wyleczyla takim sposobem z obgryzania.

Pozdrawiam
        Buziaki
        Helenka
    • repis Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 30.03.04, 09:45
      proszę o informację na temat onycholizy. Jak powinno się dbać o dłonie chorując
      na tą przypadłość?
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 02.04.04, 20:28
        Czesc Repis!

Musze poszukac w swoich materialach mam chyba kilka artylulow na ten temat jak
        odszukam to podesle Ci.

Pozdrawiam
        Helenka
    • madzia773 Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 30.03.04, 11:01
      Helenko, proszę o namiary na salon w którym przyjmujesz,adres, nr telefonu i
      godziny manicuru. Pisz na maila: madzia773@gazeta.pl Być moze podawałaś już
      adres na forum ale tych postów jest tyle,że nie jestem w stanie teraz ich
      czytać.
      • Gość: dor Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.crowley.pl 30.03.04, 19:13
        podcxiągam wątek, napisz gdzie przyjmujesz; dor25@wp.pl
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 02.04.04, 20:44
        Czesc Magda!
        Na dzien dzisiejszy nie moge Ci podac nr tel.dlatego ze jestem w trakcie
        instalowania. Po wielu trudnosciach wyjazdach pertraktacjach itp wreszcie
        podpisalam umowe na lokal i moge podac namiary zaczynam od 15 kwietnia moja
        nowa siedziba jest na Bródnie w malym centrum handlowym "Toruńska Centre"
        ul.Łabiszyńska obok jest basen, pizza hut i w mom budynku najwieksze ponoc w
        wawie solarium na 20 wyrek co do godzin otwarcia jeszcze nie wiem lecz na bank
        codziennie bo poza pilowaniem paznokci bede miala tam patronacka hurtownie i
        szkolenia wiec zapowiada sie ze bede od rana do nocy w pracy co jakis czas bede
        robila pokazy nowosci wiec juz was zapraszam powoli .

Magdus jak wszystko bedzie po mojej mysli to zaczynam po swietach i napisze Ci
        godzinki i nr telefonu.

Caluski
        Helenka

• Gość: Mimi Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 02.04.04, 21:00
          hey Helenko
          Chcialabym sobie zrobic ladne pazurki, ale nie wiem czy zelowe, akrylowe czy
          moze jedwabne, nie che ich miec zbyt dlugich ot takie dluzsze ale nie jakies
          strasznie (nosze tez soczewki), i nie jakies szerokie lopaty :) niestety nie
          jestem z warszawy, inaczej bym byla twoja klientka. Czy mozesz mi poradzic o co
          mam sie pytac przy wyborze salonu? i materialow na ktorych panie pracuja (tylko
          tych dobrych) nie stac mnie na pomylki i poprawe paznkoci. o co powinnam sie
          wypytac zanim wybiore salon? ewentualnie o jakies kwalifikacje stylistki?
          dziekuje za odpowiedz :)
          • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 02.04.04, 21:06
            Mimi słonko, popytam kolezanek od paznokci moze znajde kogos w Lublinie:) jesli
            nie to napisze Ci wszystko co z czym sie jje abys szla tam jak po swoje bo
            trafic zle to koszmar buuuu.

Pozdrawiam
            Helenka
            • jeanett Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 03.04.04, 23:32
              MAM PYTANIE STYLISTKO CZY FIRMA TAMMY TAYLOR JEST DOBRA?CO ROBIĆ ZEBY AKRYLE
              TRZYMAŁY SIĘ DŁUGO I DŁUGO ŁADNIE I ŚWIEŻO WYGLADAŁY?
              • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 07.04.04, 07:44
                Czesc Janett!
                Jesli polaczysz dobra stylistke i Tammy Taylor to mozesz miec pewnosc ze
                wszystko bedzie ok.
                Firma ma produkty dobrej klasy, jesli osoba wykonujaca paznokcie bedzie dobrze
                przeszkolona to paznokietki beda super.

Pozdrawiam
                Helenka
                • sylwii_br Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 27.04.04, 09:40
                  Proszę o rade.
                  Tydzień temu połozyłam akryl na paznokcie po 6 dniach zaczęły pojawiać sie
                  pęcherzyki powietrza, u nasady paznokcia , które zaczęły się wykruszać .
                  Troszkę je spiłowałam żeby nie było widac . Dzisiaj chcę się umowic z moją
                  kosmetyczką żeby coś z tym zrobiła , bo jak tak dalej pójdzie to będę po 12
                  dniach musiała uzupełniac , a miałam uzupełniać co ok 4 tygodnie (przy moich
                  paznokciach) .Czy kosmetyczka powinna zrobic to w ramach reklamacji? Moim
                  zdaniem ubytki w akrylu jak na 6 dni noszenia są duze.
                  • sylwii_br Stylistko pomóż!!! 27.04.04, 13:04
                    Proszę o rade.
            • Gość: Mimi Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 04.04.04, 18:54
              ah ok :) w takim razie czekam na polecona kolezanke lub odpowiedz :)
              dziekuje Helenko
        • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 08.06.04, 23:00
          Czesc Magdus!

Wiec nr tel do mojego Studia to 674 50 66
          Jesli nadal jestes zaintresowana to wal smialo:)

Pozdrawiam
          Buziaczki
          Helenka
    • Gość: tarkokka prosze o porade IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.04.04, 10:46
      uzywam silici,cynky odzywek sally hansen a paznokcie i tak sie rozdwajaja. co
      oge zrobic zeby miec dlugie paznokcie. jakie odzywki moze jakies witaminy???
      • stylistka Re: prosze o porade 07.04.04, 07:50
        Czesc Tarkokka!
        Troche ciezki nick jak na moje oczy z rana:)mam nadzieje ze dobrze napisalam.
        Mozesz pojesc troche wszelkiego rodzaju galaretek, poprostu wprowadz je do
        swojej diety,co jeszcze moze jakas odzywka na macierz paznokcia (fajnie
        wzmacnia plytke)mozna tez wcierac vit A i vit E w paznokcie (w kropelkach).

Pozdrawiam
        buziaczki
        Helenka
    • Gość: gosia_e Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.80-202-74.nextgentel.com 04.04.04, 11:26
      Hej!
      Jade do Polski i zastanawiam sie nad polozeniem jedwabiu na paznokcie.
      Mozesz powiedziec cos wiecej o tym zabiegu?
      Dzieki Gosia
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 07.04.04, 07:55
        Czesc Gosia!
        Zabieg nakladania jedwabiu na paznokcie wydlada w skrocie tak.
        Likwidacja skorek z plytki paznokcia nastepnie zmatowienie plytki, dociecie
        odpowiedniej wielkosci tkaniny i pokrycie jej odpowiednimi aktywatorami itd.
        Niemal taka sama kolejnosc jak przy nakladaniu mas na paznokcie tyle ze w tym
        przypadku zamiast akrylu czy zelu naklada sie warstwe jedwabiu.

Pozdrawiam
        Helenka
    • justinex1 Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 05.04.04, 13:48
      witaj Helenko,
      Bardzo mnie ucieszylo,ze jest ktos (mowie o Tobie, kto z wlasnej woli, za darmo
      udzeila profesjonalnych porad. Dzis niestety jest coraz mniej takich
      ludzi.Chcialabym sie Ciebie poradzic, jak postepowac z rozdwajającymy sie
      paznokciami. Nie moge sobie pozwolic na ich niemalowanie,a niestety obawiam,ze
      ze to zapewne wlasnie wina lakierów,pomimo ze staram sie kupowac lakiery
      dobrych firm (lorea'l, maybelline, max factor).Wiem,ze dobrym sposobem jest
      wcieranie w plytke gliceryny z cytryna (stary, ale dobry sposob),ale
      wymagagaloby to pzrerwy w malwoaniu.Poradz mi prosze, czy moge w takiej
      sytuacji zrobic. Z gory dziekuje za odpowiedz!! Serdecznie pozdrawiam!! Justyna
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 07.04.04, 08:05
        Czesc Justynka!
        Bardzo dziekuje za mile slowa:)Lubie pisac o paznokciach stad moj poscik, jesli
        komus rozjasnilam w glowie na temat paznokci to super bo czasami jak sobie
        poczytam to az mi sie wlos na glowie jezy jakie rady dziewczyny wynosza od
        pseudo manicirzystek rujnujac sobie paznokcie.
        Wydaje mi sie ze masz strasznie przesuszone paznokcie stad to rozdwajanie
        istnieje mozliwosc ze ciagle malowanie jeszcze bardziej wysusza plytke.
        HMMMM musisz przywrocic wlgoc swoim paznokciom fajna sprawa sa oleiste odzywki
        lub kilka zabiegow cieplego manicure (fajnie nawilza paznokcie).

Pamietaj nigdy za duzo oliwki do paznokci warto sobie sprawic i wcierac do
        znudzenia.

Pozdrawiam Swiatecznie
        Helenka
    • agewli Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 06.04.04, 18:33
      Witam,
      mam dosc mocne paznokcie i lubie kiedy sa dlugie. Moj problem polega na tym, ze
      uzywam kremu i balsamu brazujacego i na skutek tego paznokcie pod spodem sa
      nieestetycznie zazolcone... Czy mozna z tym jakos walczyc badz przynajmniej
      zapobiegac?

PZDR
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 07.04.04, 08:15
        Czesc Agewil!
        Gratuluje mocnych paznokietkow:)
        Bardzo czesto babeczki maja ten problem to jeszcze nic takiego :) najgorszym
        okresem jest jak zaczynaja sie mlode ziemniaczki, truskawki i sloneczniki
        niemal kazda klentka przychodzi z czarnymi przebarwieniami strasznie ciezko
        schodza.
        Najlepiej takie przebarwienia usowac frezarka choc zdaje soie sprawe ze pewnie
        nie masz mozliwosci biegac do salonu na ciagle czyszczenie.
        Kiedys z dziewczynami od paznokci przerabialysmy ten problem kilka z nich
        pisalo (nie sprawdzalam osobiscie)ze podobno tabletki do czyszczenia protez
        hihi Corega Tabs usowaja ciezkie przebarwienia z paznokci mozesz wyprobowac.
        Ja w takich przypadkach uzywam pilniczka krystalicznego ktorym czyszcze od
        spodu paznokcie swoje i klientek. Warto sobie sprawic.

Pozdrawiam Swiatecznie
        Buziaki
        Helenka
    • zagussia Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 07.04.04, 08:40
      zawsze miałam ładne, długie, pomalowane paznokcie...niestety jakims trafem od
      ok 2 lat nie moge ich nawet zapuscic. po pierwsze jak sie zdenerwuje to
      obgryzam- ale mimo to jak sa juz dłuższe to sie łamia i znowu sa krótkie:(- co
      robic?
    • Gość: KIKIKIKIKIKI Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 07.04.04, 08:41
      Witam

Miałam założone tipsy akrylowe - zaczeły sie odlejać u góry, potem miałam
      żelowe - to samo.

Mam małe, drobne paznokcie, trapezowate ;_)
      Czy sa sposoby na piekne paznokietki dla mnie? Słyszałam cos o jedwabiu.... ale
      po dwukrotnym wyłożeniu 200 złotych nie chce mi sie ryzykować

czekam na odpowiedz.
      • Gość: Dorota Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 09:38
        Witam, bardzo się cieszę, że znalazłam ten wątek.
        Odkąd pamiętam, mam problem z paznokciami. Łamią się, rozdwajają, do tego
        ostatnio pojawiły się na nich wgłębienia, paznokieć z profilu wygląda paskudnie.
        Pomyślałam ostatnio o tipsach, bo zaczynam się już wstydzić moich paznokci. Czy
        to dobry pomysł?
        Jakie tipsy doradziłabyś dla kobiety dużo piszącej na komputerze?
        Gdzie zrobić dobre tipsy w Warszawie, żeby potem nie żałować?
        Czekam na odpowiedź.
        Pozdrawiam
        • sylwii_br Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 27.04.04, 13:06
          Proszę o rade.

• stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 08.06.04, 23:27
          Czesc Dorotka
          Jesli nadal szukasz to zapraszam na prv
          Chetnie cos odpowiedniego doradze.

Pozdrawiam
          Helenka
    • Gość: Aga Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 13:57
      Witam ucze sie w szkole kosmetycznej i mam w sumie taki maly problem ze
      znalezieniem przeciwwskazań i sposobu wykonywania pedicure, jeśli mogłaby mi
      pani pomóc to była bym bardzo wdzieczna
      Pozdrawiam
    • Gość: Viola Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.pkobp.pl 29.04.04, 10:56
      Mam rozdwajające się paznokcie, a marzę o ładnych i długich... Myślę o tipsach
      żelowych, ale nie mam czasu na uzupełnianie ich. Czy można założyć tipsy i ich
      nie uzupełniać tylko poczekać aż odrosną i się je obetnie? Nie chcę też
      dodatkowo niszczyć swoich paznokci...
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 30.04.04, 06:58
        Kochane moje wiem ze ostatnio was zaniedbalam:(
        Jestem w trakcie otwierania paznokciowego przedstawicielstwa i saloniku,
        strasznie duzo latania niby wszystko juz sie udalo a tu jak grom z jasnego
        nieba fuck (przepraszam)Poprostu w ta niedziele moj maz wyladowal w szpitalu z
        pogruchotana noga i wszystkie plany ................od poniedzialku walcze aby
        go zoperowali bo lezy wsadzony w gips byle jak juz 3 terminy byly i kazdy
        przekladaja ten pieprzony szczyt (dyrekcja blokuje operacje)zaraz lece do
        szpitala bo ma wyznaczona na dzis na 9 trzymam kciuki ze wreszcie sie odbedzie
        bo juz nie mam sily poprostu z dnia na dzien zostalam z wrawie wyszykowanym
        lokalem bez towaru, dzieckiem i jego firma,ale mam nadzieje ze dzis po 14
        skoncza i bedzie z gorki.
        Pozdrawiam i caluje Helenka obiecuje ze poodpisuje jak sie troszke uspokoi ten
        moj dom wariatow.
        Sama zaczelam ten watek i tak bedzie nadal bo jestem tu DLA WAS:)
        Buziaczki
    • dorre gdzie jest ta macierz???? 06.05.04, 15:56
      Witam @ll, a szczególnie Helenkę, której wszystkie posty przeczytałam jednym
      tchem :))).

Dlatego nasunęło mi się to pytanie jak w tytule - Helenko (tak a'propos to moje
      obie babcie były Heleny), piszesz że to "mięsko" między pzanokciem a pierwszym
      stawem palcowym. Gdzie indziej wyczytałam, że to ten jasny półksiężyc u nasady
      paznokcia - jak to jest? te odżywki trzeba wmasowywać w skórę między paznokciem
      a pierwszym stawem?

Bo ja tak w ogóle postanowiłam ostatnio powalczyć o paznokcie. W dzieciństwie
      obgryzałam, potem przestałam, ale za to zaczęłam skubać skórki - chyba jeszcze
      gorzej. Od trzech tygodni sie powstrzymuję, chodzę co tydzień na wycinanie
      skórek żeby nie prowokowały - rany poznikały, zaczynam wyglądać jak człowiek.
      Tylko jedno ale - paznokcie słabe, rozwarstwiają się i mają podłużne rowki.
      łykam jakieś witaminki z krzemem, ale to chyba nie jest przyczyną - włosy i
      paznokcie rosną mi bardzo szybko, z tym że włosy sąok, a paznokcie nie. Muszę
      je obcinac na krótko, a jak uda mi się podchodować 0,5 cm, to są zawinięte do
      dołu i zaraz gdzieś pękają. Może ta Twoja odżywka by pomogła? (ale nie
      prowadzisz obecnie żadnej aukcji).

Pzdr.
      Dorre
    • Gość: pszczola Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.crowley.pl 06.06.04, 13:13
      nie wiem ,czy moje tlumaczenie spowoduje, ze zrozumiesz o co mi chodzi, ale
      dzisiaj "zajechalam" sobie paznokieć maszynką do golenia, pękł mi bardzo
      niewygodnie tzn nie moge obciąć paznokcia, co byloby najlatwiejszym wyjsciem.
      Boje sie, ze podczas zwyklych czynnosci domowych zahacze tym paznokciem o cos i
      ten kawalek odegnie(?). Tzn ze pozostane bez cwiartki paznokcia, a z tej
      resztki ktorazostanie, bedzie mi plynac krew.
      jejku, mam nadzieje, ze zrozumialas o co chodzi?
      chcialabym spytac, czy jest jakas metoda aby ten paznokiec jakos utwardzic albo
      zrobic cokolwiek,aby nie odpadl?
      i czy sa na to domowe sposoby, bo dzisiaj nie bardzo mam co gdzies kupic:(
      pozdrawiam i dziekuje:)
      • michalina121 Re: Czy znacie dobrą stylistkę z Grudziądza 06.06.04, 16:20
        Grudziądz - kilka zakładów kosmetycznych -ale starch gdzieś iść - od jakiegos
        czasu patrze na dłonie dziewczyn i przeraża mnie taki widok - paznokieć - w 1/3
        górka i zaczyna sie akryl lub żel - po jakim czasie robi sie takie straszne
        coś ??? I w jaki sposób później się to uzupełnia ????????
        BUZIACZKI
        • Gość: Agnieszka Pytania wazne do stylistki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 21:24
          Załozyłam niedawno pazokcie zelowe. Na poczatku bylam zachwycona ale teraz
          jestem troche rozczarowana.Nałozono mi od po,lowy paznokcia jasny zel...nie
          chcialam frenczu ale teraz nie moge chodzic bez lakieru bo moje paznokcie nie
          sa przezroczyste lecz blade od polowy. W dodatku zel wpłynął pod niedokładnie
          przyklejony szablon i juz po tygodniu odpryskuje. Paznokcie stały sie
          łopatkowate mimo prostego na poczatku ksztalyu(bo są grube)...a ja nie chce juz
          pilowac boków bo czuje ze zaraz porozdzielam warstwy zelu i paznokcie szlag
          tarfi.
          Czy sa tez zele bezbarwne i czy mozna cos zrobic by byly ciensze i jak uchronic
          sie by zel od spodu odpryskując nie odleciał masakrując mi paznokcie? Odrosty
          juz po tygodniu mam i wszystko by bylo dobrze bo roznicy prawie wcale nie widac
          gdyby nie to ze zel jest od polowy mleczny a nie bezbarwny i to wyglada
          okropnie...wiec uzywam tylko ciemnego lakieru...a nie tego chcialam. Za ok
          tydzien pojde gdzie indziej do uzupelnienia...ale czy wtedy paznokcie nie
          poodpadają...przeciez stylistka nie wie co pozostawila poprzedniczka...moze
          jedynie domniemac po tym co widzi. Proszę pomóz...co zrobic...o co pytac
          stylistke i o co prosic.Acha...czy mycie paznokci zmywaczem bezacetonowym im
          zazszkodzi. I czy znasz jakąs dobra stylistke w poznaniu??? ktora moze poprawi
          to co nie wyszlo poprzedniczce. Potrzebuje naprawde profesjonalistki bo sama
          jestem bardzo drobiazgowa i nie lubie miec zrobionych paznokci na "odpierdal".
          Bardzo tez prosze o odpowiedz na moie pytania.
          • stylistka Re: Pytania wazne do stylistki... 09.06.04, 00:16
            Czesc Aga
            Lecimy po kolei
            Choc zel nie jest moja pasja 100000000razy wole akryl i wszystkie zelowe
            klientki na mnie krzycza abym wreszcie zaczela im robic bo jak na razie to
            przychodza abym im wypilowala,poprawiala ksztalt grubosc i malowala paznokietki
            zrobione u konkurencj haha.
            Postaram sie CI jakos pomoc
            Na dzisiejszym profesjonalnym rynku dostepne sa niemal wszystkie kolory tenczy
            zarowno akrylu jak i zelu.Czytajac Twojego posta mam wrazenie ze ta osoba nie
            przylozyla sie do swojej pracy stad 2 kolory moze myslala ze stosujac 2 kolory
            i tak nie zwrocisz uwagi bo bedziesz je malowac bywa i tak:(jaki miala w tym
            cel ?

Powinna zastosowac 1 kolor zelu rozowy lub przezroczysty.
            Jesli zel lub akryl wyplynie to zaczynaja sie problemy jak sie tego nie usunie
            podchodzi powietrze, zaczynaja haczyc o wlosy, odpryskiwac itp.
            Teraz ksztalt przedluzone paznokcie maja za zadanie zdobic dlonie a nie je
            szpecic szerokie lopaty a na dodatek grube nie wygladaja elegancko choc sama
            chyba to wiesz.
            Moja rada pilujac sama mozesz zepsuc ksztalt nieodwracalnie powinnas isc do
            dobrego salonu na poczatek aby je wypilowac pozbyc sie lopat i i tej wstrentnej
            nawlonej masy (grubosc)aby staly sie szczuple i cienkie, wlasnie patrze na
            swoje kolorowe akryle i zgroza ja nie umiem zrobic takich lopat i grubasow
            nawet jak bym chciala moje koncowki maja jakies 0.5 mm lub mniej sama je
            robilam wiec moge sie czepnoc ale nie grubosci.
            Jesli chodzi o zmywacz to tylko bez acetonu (nadaja sie wszystkie w
            plastikowych opakowaniach)
            Dodam ze ja tez jestem drobiazgowa i mam to samo nie lubie gdy moje paznokcie
            sa zrobione na odpierd........fajnie to ujelas hihi dlatego od zawsze robie
            sobie je sama nigdy mi nikt nie zakladal paznokci a mam je od hoho kilka lat.

Popytam sie moze znajde Ci kogos w Poznaniu:)
            Szkoda ze nie jestej z Wawy bo bysmy daly im rade i doprowadzily do slicznego
            wygladu:)Jesli bedziesz miala jeszcze pytanka to pisz :) fajnie to ujelas na
            odpierdal haha, ale sie usmialam:):):):)

Pozdrawiam
            Buziaczki
            Helenka

• stylistka Re: Czy znacie dobrą stylistkę z Grudziądza 09.06.04, 00:27
          Czesc Miachalinka
          Bosz ale koszmar mysle ze te osoby nie mialy profesjonalnych szkolen lub na
          nich spaly.
          Do rzeczy te pseudo pazury kwalifikuja sie pewnie do uzupelnienia gdy akryl czy
          zel zrasta robi sie taka (powinna byc malo widoczna)granica, przejscie miedzy
          masa a naturalnym paznokciem. Jesli jest prawidlowo nalozona to wystarczy
          delikatnie przypilowac i nic nie widac nawet przy odroscie 1/3 paznokcia.
          Niestety nie znam nikogo w Twoim rejonie buuu za jakis czas bede szkolic,
          doszkalac caly czas i ja sie doszkalam bo czlowiek uczy sie przez czle zycie:)
          chetnie bym zaprosila te kobitki do siebie na pokaz,doszkolenie bo tak robic
          paznokcie to wstyd przez duze W.

Jezu gdzie Ci ludzie sie szkola a na dodatek jeszcze maja klientki koszmar
          Michalinka dawaj je na doszkolenie hihi:)

Pozdrawiam cieplutko
          Caluski
          Helenka
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 08.06.04, 23:47
        Czesc Slonko
        Rany ale sobie narobilas mysle ze na wszystko jest rada tyle ze trzeba odczekac
        az przyschnie na te kilka dni postaraj sie nakleic plasterek i jak nie bedzie
        juz tak bolec to najlepiej w takim przypadku po dokladnym przygotowaniu nalozyc
        u manicurzystki cienka warstwe akrylu tylko zaznaczam u dobrej i bardzo
        delikatnej bo moze Ci zrobic duzo wieksza szkode.
        Tu chodzi o to aby jak naj delikatniej i bardzo cienko wzmocnic te przeciencie
        maszynka aby nie bylo to ruchome bo bedzie bolalo za kazdym razem jak sie
        urazisz w tego paluszka.
        Kurcze tak na odleglosc to ciezko dobrze opisac i doradzic szkoda ze nie widze
        tego biedaka bo bym go jakos wyleczyla.

Napisz jak sobie dalas rade przez te kilka dni w jakim stanie jest dzis
        paznokiec.Moze bede mogla Ci jakos pomoc jesli nie osobiscie to przez net tylko
        napisz jak po tych kilku dniach wyglada paznokietek.

Buziaczki
        Helenka
    • Gość: Iwka2 Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.gronet.pl / 83.16.105.* 07.06.04, 21:34
      Witam serdecznie!
      Mam dosyć ładne,b.twarde paznokcie,ale ostatnimi czasy zaczęły się
      rozdwajać.Domyślam się,że są przesuszone.Z tego co wyczytałam to powinnam
      stosować vit A i E,ale wolałabym gotowy preparat.Masz może taki?Czy twoja
      odżywka pomogłaby mi na ten problem.
      Z kolei mój chłopak ma b.brzydkie skórki,pękają mu,co jest bolesne.Czy na to
      znowu vitaminki,czy może preparacik?
      I jeszcze jedna kwestja, co sądzis o FREZARCE DO PAZNOKCI Z AVONU? Warto kupić?
      Mam bardzo nierówną płytkę paznokci u stóp i czciałam kupić frezarkę głównie po
      to by je polerować.A może masz w swojej ofercie polerkę do zwykłych paznokci????
      Proszę o kontakt na meila bengal9a@tlen.pl
      • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 07.06.04, 23:55
        Strasznie sie ciesze wreszcie jakos mi sie ulozylo maz sie goi po operacji noga
        sie zrasta ja wreszcie otwozylam swoj salon i hurtownie i dlubie calymi dniami
        w paznokciach klientek:)sama jestem sobie winna bo na poczatek dalam bardzo
        atrakcyjne promocje na akryl itp duzo pracy ale ja to uwielbiam i nareszcie
        wieczorkami bede miala czas aby powrocic na forum i popisac dla Was jak za
        dawnych czasow.

Pozdrawiam,
        Buziaczki
        Helenka

Ps. Wszystkie Warszawskie forumowiczki zapraszam na ew.pilowanko, kawusie,
        paznokciowe ploty, porady do mojego nowego salonku.Oczywiscie ceny promocyjne.
        Bardzo chetnie doradze i poznam Was osobiscie:)

Dzis juz mnie oczka bola lecz jutro dokladnie przefiltruje ten moj watek i
        nadrobie wszystkie zaleglosci w postach bo sie troche pomieszalo i nie widac
        komu jestem winna odpowiedz na posta.

Caluski
        Helenka
        • Gość: floer15 Re: szkolenia IP: *.skepe.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 09:36
          Witaj!
          Bardzo bym chciala zostac stylistka.Czy mozesz mi doradzic gdzie i jakie firmy
          oferuja dobre szkolenia?Jestem z Torunia
          • stylistka Re: szkolenia 09.06.04, 00:38
            Czesc
            W Twoim miescie nie znam nikogo,ale moge Ci polecic moja dobra kolezanke ktora
            pracuje w Bydgoszczy jest to specjalistka w kazdym calu w dodatku Mistrzyni
            Europy 2003w akrylu. Polecam Emilke Jasińska ma salon ul.Pod Blankami 59 tel
            501291719 (powiedz ze dzwonisz od Helenki dydtrybutora z Warszawy)lub napisz na
            jes maila emilia@jasinska.com Za jakis czas i ja bede robic instruktora lecz
            bede szkolic na terenie wawy a do Emilki masz 2 kroki:)
            Jesli ona Cie nauczy to bedziesz debesciara

Ucaluj ja odemnie

Pozdrawiam
            Buziaczki
            Helenka

Rany ale wale bledy juz nic nie widze hihi
            • Gość: floer15 Re: szkolenia IP: *.skepe.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 10:41
              DZIA:) ANIE WIESZ I LE KOSZTUJA U NIEJ TAKIE SZKOLENIA?
            • Gość: Marzena Re: szkolenia IP: *.local.browico.pl / *.k.mcnet.pl 15.03.05, 09:27
              Witam,

ja piszę z Warszawy i jestem baaaardzo zainteresowana szkoleniami z zakresu
              zelu i akrylu, bo paznokcie to moje hobby i zamilowanie....bede wdzieczna za
              info, a to moj email: mloda_mala@tlen.pl
              dzikuje i pozdrawiam...
            • Gość: Marzena szkolenia IP: *.local.browico.pl / *.k.mcnet.pl 15.03.05, 09:27
              Witam,

ja piszę z Warszawy i jestem baaaardzo zainteresowana szkoleniami z zakresu
              zelu i akrylu, bo paznokcie to moje hobby i zamilowanie....bede wdzieczna za
              info, a to moj email: mloda_mala@tlen.pl
              dzikuje i pozdrawiam...
        • Gość: monias1 DO STYLISTKI IP: 217.97.133.* 08.06.04, 12:14
          prosze podaj dokladny adres twojego saloniku. Mieszkam na Brodnie i z
          przyjemnoscia wybiore sie do Ciebie na manicure + porade dot. lamliwych i
          rozdwajajacych sie paznokci.
          Pozdrawiam
          Monika
          • stylistka Re: DO STYLISTKI 09.06.04, 00:53
            Czesc Monisia

Oto dokladny adres
            "Studio stylizacji paznokci Helen"
            ul Toruńska 92 lok 25
            Budynek Toruńska centre obok Pizza Hut
            Duzy zółty szyld na szybie przez sciane z bankiem millenium
            pracuje tam sama w godz 11-19 sob 10-16 tel 674 50 66
            Zapraszam na paznokciowe ploty porady i pilowanko

Pozdrawiam
            Buziaczki
            Helenka

• Gość: basia Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.autocom.pl 08.06.04, 12:20
          mam problem z paznokciami u stop - mam nadzieje ze mozesz mi pomoc - chodzi o
          paznokcie u duzych palcow - obydwa sa brzydkie - od podwazania lopkatka - sa
          takie hmmm jak by to powiedziec - na koncu jakby oderwane nie wiem czy wiesz o
          co mi chodzi, jesli nie to postaram sie bardziej sprecyzowac - da sie cos z tym
          zrobic ? moze nie obcinac przez jakis czas ? pozdrawiam
          • stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 09.06.04, 01:02
            Czesc Basia
            mysle ze za gleboko sobie w nich dlubiesz i wydluzyl sie wolny brzeg paznokcia.
            mozna je delikatnie przyciac i odczekac az zrosnie i zaprzestac podwazania.Po
            jakims czasie powinno byc ok jesli masz mozliwosc to mozna nalozyc delikatna
            warstwe rozowego akrylu z seri maskujacego aby zamaskowac ta roznice.

Na poczatek postaraj sie nie dlubac gleboko i obserwowac moze tez byc to
            spowodowane noszeniem butow z waskim czubem.

Pozdrwiam
            Buziaczki
            Helenka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka