Gość: milena Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 19:56 a ja mam problem.zawsze obgryzalam paznokcie.ostatnio postanowilam juz ich nie obgryzac i wreszcie je troszke zapuscic.niestety ich ksztalt jest nie zbyt ladny a do tego paznokcie rosna w dol.malo tego sa one bardzo miekkie wiec zaczelam uzywac utwardzacza i czesto malowalam paznokcie aby staly sie twardsze.pojawil sie niestety problem kolejny-mianowicie to ze moje paznokcie zaczely zolknac!!! :-(kurcze juz nie wiem co mam z nimi zrobic .wygladaja okropnie a niestety jestem studentka i nie stac mnie na tipsy :-(czy sa jakies domowe sposoby na wybielenie paznokci lub moze jakies witaminy?prosze o pomoc :- ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.net.bialystok.pl / 81.15.255.* 08.06.04, 21:10 Droga Pani Stylistko, ja takze mam pytanie do Pani! jetsem strasznie nerwowa i przez to ciagle obgryzam paznokcie,to trwa dobrych pare lat!!jezeli nie mam powodow do stresu wtedy wszytsko jest ok i niby paznokcie rosna,ale tylko na malutka dlufgosc,bo zaraz zaczynaja sie rozdwajac,lamac i wszystko najgorsze!! teraz sesja wiec moje paznokcie wygladaja strasznie!! dlatego chcialabym prosic Pania o rade, co moge zrobic by byly normalne:) dziekuje slicznie za porade, olenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aanka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.tomaszow.mm.pl 09.06.04, 13:39 Czym najlepiej usuwa sie klej pozostaly na paznokciach po usunieciu sztucznych,doklejanych paznokci??Czy konieczny bedzie zmywacz z acetonem?? Wszystkie moje zmywacze bezacetonowe nie poradzily sobie z tym wstretnym, uparcie tkwaicym na moich panokietkach klejem..:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi pytalam i nie dostalam odpowiedzi :((( IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 14:42 ja juz dawno pytalam i nic do tej pory buuuuuuuuuuu :( chce sobie zrobic paznokietki, zelowe, akryl, nie wiem czy mozesz Helenko napisac o co mam pytac przy szulkaniu salonu? nie chce sie wkopac w stylistke ktora mi zniszczy paznokcie, lub zalozy je nieumiejetnie. napisz o co mam podpytac zebym wiedziala ze pani sie zna. jakie preparaty itp a moze znasz jaka dobra stylistke z lublina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: pytalam i nie dostalam odpowiedzi :((( IP: *.gronet.pl / 83.16.105.* 09.06.04, 20:13 Ja również oczekuję na odpowiedź! Pa Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Re: pytalam i nie dostalam odpowiedzi :((( 14.06.04, 07:43 Iwcia slonko wlasnie sprawdzam odpisalam Ci poszukaj sobie bo te odpowiedzi czesto nie sa po kolei. Caluski dla wszystkich kobitek z forum Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
1nena Re: pytalam i nie dostalam odpowiedzi :((( 02.12.04, 11:44 ja polecam salon www.4hands.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Hmmm... Krótkie paznokcie... z konieczności:( IP: *.vline.pl / 213.25.96.* 09.06.04, 23:39 W ciągu tego roku musiałam pogodzić się z noszeniem krótko obciętych paznokci (studiuję medycynę, nie ma tu mowy o długich pazurkach). Zastanawiam się czy jest jakaś możliwość, żeby nawet takie paznokcie wyglądały ładnie... Mam raczej mocną płytkę paznokciową, ale niezbyt ładny kształt - paznokcie na kciukach nie są wydłużone, ale takie kwadratowe. Do tej pory po prostu piłowałam je na krótko, a później malowałam jasnym lakierem w kolorze takim jak do francuskiego manicure. A może pani znajdzie jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 10.06.04, 00:57 hej! mam takie pytanko: ile kosztuje zrobienie sobie żelowych paznokci, co ile trzeba je uzupełniać i w jakim stopniu niszczą się przy domowych pracach typu mycie naczyń, sprzatanie? dzięki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Zrobiłam to!!!!!!!!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 11.06.04, 09:35 Zaprosiłam polecona przez znajoma stylistke - i tak 1. wzięła pilnik wypiłowała, zmatowiła 2. pomalowała jakims płynem 3. z wielkiego pudła z napisem french nabierała rózowy proszek na pędzelek i chyba maczła w tym plynie i nakładała na paznokieć - potem zmyła paznokcie i połozyla lakier i takie tam podobne upiekszeia 4. nie bolało - trwało ok. 60 minut - ogólnie bardzo miła koszt 60 zł Odpowiedz Link Zgłoś
kinder.bueno Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 11.06.04, 14:53 Droga Stylistko! moja znajomosc spraw paznokci ogranicza sie do podstaw, ale sprawy żeli akryli itp to dla mnie czarna magia.ostatnio słyszałam od mojej fryzjerki ze na swoich paznokciach ma żel. Zastanawiam sie nad tym ale nie wiem o co chodzi. czy to są tipsy zelowe czy tylko zel polozony dla utwardzenia pzanokci. Chciałabym sobie zrobić taki żel:) ale nie taki któryby mi przedłużyl paznokcie tylko który by je utwardził i sprawił ze same mogą urosnoąc dłuższe. Czy to jest możliwe? Chciałabym zeby panokcie wygłądały naturalniei nie były niebotycznie długie. Ewentualnie prosze napisz ile takie cos kosztowałó by u manikiurzystki. Z góry dziekuje, buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
mamabruna bruzdy na paznokciach 14.06.04, 11:33 Droga Stylistko, Nie wiem, czy ktoś juz Tobie zadał to pytanie - niemniej próbuje! mam ładny kształt paznokcia, pazury są mocne, twarde i ogólnie ok. Jednak, zeby nie było za łatwo - wzdłóż pzanokcia (na palcach środkowych i serdecznych) mam bruzdy, dokładnie przez środek. po pmalowaniu paznokcia lakier się brzydko rozkłada i bruzdy są bardziej widoczne. nie wiem, czy się dobrze określiłam, mam nadzieję, że wiesz o czym piszę. Co z tym zrobić? Czy to brak witamin? Z góry dziękuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 15.06.04, 07:35 Helenko, masz ode mnie maila w skrzynce gazetowej. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty jak sie nazywaja te preparaty z USA? IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 19:07 bo moze jade w tym roku, wiec moglabym je kupic. mozesz podac nazwy tych preparatow, ktore sa takie dobre i ktore sprowadzasz z USA? Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Allegro 14.07.04, 08:56 Pewnie wlasnie od Ciebie stylistko kupilam olejek do paznokci i plyn do skorek. sa REWELACYJNE! bardzo dziekuje. wreszcie przestane chodzic z zadartymi suchymi skorkami, ktore draznia i ktore notorycznie obrywam... Wszystkim Forumowiczkom bardzo polecam:) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Do Helenki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 10:37 Helenko, bardzo proszę o zestaw ratunkowy dla moich pazutków. Do niedawna miałam twarde, grube - przedmiot zazdrości koleżanek. Ale chyba za bardzo mi któraś chyba pozazdrościła, bo zaczęły się rozdwajać i pękać, w dodatku mniej więcej w połowie płytki. Wydałam sporo kaski na witaminowo-mineralne cuda z apteki, odżywki, moczyłam pazurki w ciepłej oliwie - nic. W końcu poddałam się i zdecydowałam na położenie żelu. Kosmetyczki przestrzegały, że żel będzie odpadał, ale właściwie nie miałam wyjścia. W gabinecie Yves Rochera miła panienka nałożyła mi żel Alessandro ( tipsy stanowczo odradziła). Jestem zadowolona, co nie znaczy, że nic przy pazurkach nie muszę robić. Wolę jednak mieć własne, nie zawracać sobie głowy uzupełnianiem. Helenko, bardzo proszę , poleć mi któryś ze swoich cudów (bez sarkazmu!), bo szkoda mi pieniędzy na koleje rewelacje rynku kosmetycznego, które prędzej czy później skończą w śmietniku. No i chcę mieć kryształowy pilniczek! lotuss7@neostrada.pl - przyślij mi maila, będę wdzięczna! Cieplutko pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Re: Do Helenki 24.07.04, 21:45 Mango slonko napisze Ci na miala mam superancki pomysl,(tani:)kotek jesli gdzies w rozpedzie pracy bo siedze pilujac paznokcie kochanym klientka nawet do 23posieje do Ciebie maila to masz mojego wal jak do siebie napisze wszystko i pomoge bo przecie nie bedziesz chodzic z takomi porozdwajanymi a te kumpele co tak zazdroscily udus haha. Kochanie jestem padnieta po 6 dniach pilowania po prawie nascie godzin odespie i odezwe sie. Wszystkiego dobrego Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Re: Allegro 24.07.04, 21:52 Nio berdzo dzieki za mile slowa az mi sie milo zrobilostrasznie sie ciesze ze moglam pomoc uwielbiam radzic w dziedzinie paznokci jak tylko moge i kazde dobre slowo czy usmiech klientki to jest to balsam:) Szukam po nicku dokladnych namiarow na Ciebie i nic hmmmm dc22 i nic a chcialam Ci podziekowac z imienia i nazwiska:( Bardzo sie z Toba ciesze bosz ale to mile . Dzieki Jezdem do dyspozycji gdyby byly problemy z paznokietkamy. Pozdrawiam dzieki za zaufanie Buziaczki Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
dagmarawi Nail Tek II 26.07.04, 12:26 witam. co sądzisz na temat NAIL TEK II (rozdwajają mi się paznokietki), bo słyszałam że jest całkiem niezły ale trochę kosztuje więc nie wiem czy warto w niego zainwestować. chciałabym też zakupić twój pilniczek który był sprzedawany na allegro. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Allegro NICK 27.07.04, 10:21 :) bo na allegro jestem jako dobrac:) Do nastepnej aukcji:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inne Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 21.07.04, 09:30 witam. mam do ciebie pytanie. co sądzisz na temat NAIL TEK II (rozdwajają mi się paznokietki), bo słyszałam że jest całkiem niezły ale trochę kosztuje więc nie wiem czy warto w niego zainwestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malena Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.devs.futuro.pl 24.07.04, 22:52 Witam! Mam dosyć ładne i mocne poznokcie, zdarza się jednak, że się połamią etc. Niedługo mam ślub i w związku z tym, nie chciałabym żeby złamany paznokieć albo inna tego typu niespodzianka popsuła mi w tym dniu humor. Ponieważ nie znam sie na tipsach, chciałam spytać czy jest sens robić je w zasadzie tylko na 1 dzień? Czy może jest jakiś inny sposób, aby tylko poprzedłużać sobie paznokcie? Żeby po zdjęciu żelu nie były w opłakanym stanie, tego boję się najbardziej? Jeszcze jedno, czy lepiej zrobić sobie tipsy na kilka dni przed ślubem czy może miesiąc, żeby raz uzupełnić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.one.pl / *.one.pl 27.07.04, 14:29 droga stylistko przeczytalam wszystkie twoje posty i prady i moja wiedza na temat pazurkow znacznie wzrosla zaraz zamowie sobie pilniczek u ciebie i potrzebuje jeszcze cos na paznokcie tzn: plytke mam ladna gladka paznokietki szybko rozna ale mam problem z koncami jakgdyby cie rozdwajaly na koncach szczegolnie u kciukach co moge stosowac na te rozdwajaca sie plytke i co moge u ciebie kupic moj e-mail Aniunia81@interia.pl dzieki aha mam jeszcze pyt 1raz bede zamawiala na allegro i czy jak kupie u ciebie 2 lub wiecej produktowto czy place raz koszt wysylki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edzia Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 14:27 chcialabym sie dowiedziec czy mozna przedluzyc swoje naturalne paznokcie tak abym potem juz nie musiala ich uzupelniac.... jaka jest cena takiego zabiegu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.ofi.pl 29.07.04, 15:04 masz jakis pomysl na wzorek do czerwonej sukienki a raczej sukni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambelina Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.acn.waw.pl / *.acn.waw.pl 29.10.04, 17:44 co poradzisz na paznokcie które się rozdwajają. Stosuję witaminę A i E w płynie ale to nei wystarcza. paznokcie pękają wzdłóż i wpoprzek, po prostu tragedia. Skróciłam je ale to nic nie dało. Proszę o pomoc.... Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 31.10.04, 23:13 Czesac Bambelinka:) Ciezko powiedziec czego Twoim paznokietkom brak mozesz sobie pochcodzic na zabiegi Cieplego manicure fajnie odbudowuje paznokcie,lub cos sama jakies odżywki np. Wapniowa Calcoum Nail Builder, Fluorowa tyle ze ta mocniejsza Hard II lub z mirry. Staraj sie tez ograniczyc mozczenie dloni w detergentach bo masz strasznie wysuszone paznokcie unikaj wody moze jakies rekawiczki do zmywania. Wlasnie wklepuje towar do swojego sklepu internetowego z akcesoriami do paznokci na dzien dzisiejszy jest tam tylko niewielka czesc towaru bo strasznie duzo wpisywania nie daje rady zostaja tylko wieczory po pracy jutro postaram sie umiescic dokladne opisy towarow i zdjecia.Jesli masz ochote to pisz na maila podam Ci jakies konkretne produkty.Zerknij sobie tez do sklepu. www.twoj-sklep.com/studiohelen/index.php Mam nadzieje ze bede mogla pomoc. Pozdrawiam buziaczki Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
beataa Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 21.12.04, 14:25 Witaj! Chciałabym się Ciebie poradzić w kwestii samodzielnego założenia tipsów za pomocą akrylu.Kupiłam cały potrzeby zestaw do ich wykonania.Proszę o udzielene mi krok po kroku (jak dla laika)wskazówek bym mogła się sobie takie tipsy założyć. Będę naprawdę baardzo wdzięćzna. Pozdrawiam serdecznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zapraszam Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 22:23 allegro.pl/show_item.php?item=34150620 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga (inecita) jedwab IP: *.chello.pl 01.11.04, 11:01 słyszałam ze na złamany paznokiec najlepszy jest jedwab, nie mozna go gzdies kupic zeby położyć sobie w domu??? nie stac mnie i nie mam czu zeby z kazdym paznokciem biec na manicure... aga warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Re: jedwab 01.11.04, 14:36 Czesc Aga! Sa takie male zestawy do reperacji paznokci mozna sobie podkleic zlamany paznokiec, stosujac daną tkanine, lub zrobic to akrylem lub żelem. Jutro bede robila zamowienie do swojej hurtowni wiec moge zapytac czy sa malutkie zestawy i w jakiej cenie.Natomiast jesli potrzebujesz duży to mam taki na stanie lecz cena to 75zł ale starcza na dlugo. Pozdrawiam Buziaczki Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Do Agnieszki-Fiberglass 01.11.04, 15:52 Czesc Aga! Własnie dopisałam do swojego sklepu internetowego ten duży zestawik INM fiberglass, zerknij sobie:) www.studiohelen.twoj-sklep.com Buziaczki Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: jedwab IP: *.chello.pl 04.11.04, 10:35 dzięki, interesuje mnie raczej mały zestaw, bo nie uzywam tego zbyt często, a tak a propos to czy to mi nie zaschnie i czy bede umiała sie sama tym posłużyć??? Na razie mam pazur podklejony na klej bo złamał sie w takim fatalnym miejscu!!! W razie gdybys miała zestaw z hurtowni w jakiej czesci warzszawy mozna cie znalezc? inecita@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 01.11.04, 18:19 Zapraszam www.twoj-sklep.com/studiohelen/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 23:33 A jaki jest koszt przesyłki z twojego sklepu ? Odpowiedz Link Zgłoś
alka23 poznan 03.11.04, 14:16 czy ktos zna dobra kosmetyczke w poznaniu nakladajaca zelowe paznokcie? i taka ktora przychodzi do domu? bo nie znosze atmosfery salonow.. Odpowiedz Link Zgłoś
verano1 Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 04.11.04, 14:30 witam Helenko, jakis czas temu kupilam u Ciebie na allegro odzywke ONYMYRRH, ale nie znalalzlam na niej zadnej daty waznosci. Czy mozesz mi powiedziec jak dlugo jest wazna i do kiedy moge ja stosowac? Dziekuje za odpowiedz, Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
verano1 Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 08.11.04, 21:59 witam Helenko, jakis czas temu kupilam u Ciebie na allegro odzywke ONYMYRRH, ale nie znalalzlam na niej zadnej daty waznosci. Czy mozesz mi powiedziec jak dlugo jest wazna i do kiedy moge ja stosowac? Dziekuje za odpowiedz, Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 04.11.04, 14:48 Witam Mam łuszczyce paznokci, a właściwie jednego, co robić ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.localdomain / *.acn.waw.pl 07.11.04, 12:48 Czy to prawda że na paznokcie dobrze działa wsmarowywanie w nie oliwki, która znajduje się w tabletkach Capivit A+E, które są przeznaczone do łykania? Czy to faktycznie dałoby jakieś efekty? z góry dziękuję za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.e-wroc.com 07.11.04, 13:17 Witam Panią,mam taki problem. Otóż ostatno zżółkły mi płytki paznokcia, nie wiem czym może to być spowodowane i jak tego się teraz pozbyć i temu zapobie w przyszłości???I jeszcze jedno krótkie pytanko: jaki lakier Pani poleca do zrobienia frenchu(chodzi mi o taki jasny róż) .Pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.echostar.pl 09.11.04, 13:10 A ja pisalam w innym poscie ale musze zadac to pytanie jeszcze raz. Podajesz droga Stylistko adres do swojego sklepu internetowego w ktorym sa profesjonalne produkty do pielegnacji i przedluzania paznokci, ponad to sprzedajesz je na allegro. Przeciez tak nie mozna. CZy myslalas co bedzie jesli kupi akryl/zel dziewczyna ktora nigdy nie mila z tym do czynienia (tzn. zalozyla u kosmetyczki ale sama nie ma o tym zielonego pojecia) i postanowi sobie teraz sama robic?? Uzna ze nie bedzie co miesiac placic tyle kasy a sama tez potrafi. Mniejsza szkoda gdy bedzie robic to tylko sobie ale co bedzie jak zacznie zakladac kolezanka i bedzie wszystkim bez odpowiedniego szkolenia robic pazurki czyli je niszczyc i w nie profesjonalny sposob sie nimi zajmowac. Przeciez to produkty PROFESJONALNE a na opakowaniu jest napisane WYLACZNIE DO UZYTKU PROFESJONALNEGO. Nie powinbny one byc dostepne dla wszystkich a ty podajesz ten link wszedzie na publicznych stronach. Wiadomo kasa-kazdy chce zarobic , ale lepiej pomysl o tych opiniach , ze czesto sie slyszy ze tipsy niszcza. A czemu niszcza? bo zakladaja je niewyszkolone osoby. Ty ulatwiasz start takim osobom i przyczyniasz sie do szerzenia tej opini. Przemysl to. Tak nie mozna robic!! Nie wspomne o tym ze mmoze teraz zarobisz ale za jakis czas bedzie taka konkurencja i tyle dziewczyn robiacych po domach ze bedzie tzreba zakladac pazury za 50 zl. Wyrzadzasz duza krzywde wszystkim klientkom tych niewyszkolonych pseudo stylistek. Tak nie powinno byc!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 27.12.04, 20:39 Czesc Alex! Powodem zoltej plytki paznokcia moga byc przebarwienia spowodowane malowaniem ciemnymi kilorami lakierow bez uzycia podkladu, kosmetyki (samoopalacze,kremy do solarium)itp. Co najlepiej zrobic ja bym poszla do manicurzystki na wypolerowanie paznokci ktora delikatnie sciagnie zolta warstewke z plytki i wypoleruje je slicznie,nastepnie staraj sie zwracac uwage jakoch kosmetykow uzywasz i co moze byc przyczyna takiego barwienia. Jesli chodzi o lakier poszukaj w inglocie maja tam kilka ladnych odcieni do frencha. Zerknij do mojego sklepu mam tam rozne pilniczki i polerki. Pozdrawiam Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
verano1 Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 10.11.04, 19:19 GDZIE JESTES STYLISTKO??????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 10:47 witaj mam pytanko.moja znajoma od dłuższego czasu ma położony żel i ostatnio dwa paznokcie jej zzieleniały.jej stylistka mówi, że czasami tak się dzieje i nie trzba się martwić, a co Ty o tym sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sally Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 12.11.04, 15:18 Witam serdecznie Mam pytanie,co moze byc przyczyna wglebien i pionowych zrogowacialych bruzd na paznokciach.Paznokcie nie maja zmienionego koloru(nie sa zazolcone,badz zielonkawe)co nie sugerowaloby grzybicy.Ale niepokoi mnie ich dziwny wyglad.Czy to oznaka jakiej choroby toczacej sie w organizmie?Czytalam ze przy chorobach watroby mozliwe sa takie objawy. Bardzo serdecznie prosze o porade. Z gory cieplutko dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sally Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 12.11.04, 21:02 Witam serdecznie > Mam pytanie,co moze byc przyczyna wglebien i pionowych zrogowacialych bruzd na > paznokciach.Paznokcie nie maja zmienionego koloru(nie sa zazolcone,badz > zielonkawe)co nie sugerowaloby grzybicy.Ale niepokoi mnie ich dziwny wyglad.Czy > > to oznaka jakiej choroby toczacej sie w organizmie?Czytalam ze przy chorobach > watroby mozliwe sa takie objawy. > Bardzo serdecznie prosze o porade. > Z gory cieplutko dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Re: Wszystko o paznokciach-pytajcie odpowiem:)!!! 27.12.04, 20:44 Czesc! Czesto po zle zalozonych paznokciach sa takie wglebienia za bardzo wypilowana plytka ,lecz tu chyba inna przyczyna wiesz napisz na mojego maila to poradze Ci jakis preparacik moze zadziala. Jesli nie to najlepiej skonsultowac sie z dermatologiem bo przyczyn moze byc kilka i raczej trzeba zbadac plytke paznokcia. Pozdrawiam Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa skórki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 00:21 Jak sobie poradzic z rogowaciejącymi skórkami po bokach paznokci. Czasem paznokieć mi się złamie, muszę go obciąć i wtedy okazuje się, że skórki są bardzo twarde i ostre, co robić, czym je wówczas zmiękczyć i z ogóle na codzień zmiękczać. Kremy do rąk nie skutkują, a do skórek są tylko - przeciwwrastaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: skórki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 12:14 nadal czekam na odpowiedz, podnosze tylko watek do gory by nie umknal Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka Re: skórki? 27.12.04, 20:46 Czesc Iwa! Ja bym radzila isc na manicure i pozadnie wyciac te skorki bo nie wyglada to ladnie i czesto jest klopot jak sie bolesnie zadrze i kupic sobie jakas dobra oliwke do paznokci lub uzowacz skorek. Moge cos polecic. Pozdrawiam Helenka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: skórki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:40 oliwka nie skutkuje, kupilam Sally Hansen. nic nie dało, skórki nie miękną potrzebuje jakiegos skutecznego preparatu, ktory mi je nawilży co polecasz? i co to jest uzowacz skórek? czyżby usuwacz? cos takiego tez mam, używam ale problem polega na tym, ze chcialabym te skorki skuteczni nawilzyc, zmiekczyc myslalam, ze skoro sa kremy zmiekczajace do piet, jak sie je regularnie stosuje, skora nie rogowacieje, to i do skorek wokol paznokci tez sa, ale widze ze nie ma, pewnie gdyby byly to juz bym sobie sama do tych preparatow dotarla Odpowiedz Link Zgłoś