13.05.10, 17:49
Fraksel- czyli laserowa zdarcie naskórka, likwiduje zmarszczki, przebarwienia
itp. Podobno najlepsza metoda, jaka jest teraz na świecie.
Czy któraś z Was robiła? Jakie wrażenie? Czy warto?
Czy 26lat to nie za wcześnie na takie metody?
Szukam wszelkich informacji i przede wszystkim opinii na ten temat.
Obserwuj wątek
    • bell82 Re: fraksel 13.05.10, 21:39
      rozmawiałam na ten temat z zaprzyjazniona kosmtyczka, gdyz mam kilka
      przebarwien..powiedziała tylko tyle ze jest to taka metoda na 99,9%,
      skuteczniejsza od kwasów, gdyz kwasów moge zrobic - 5, 10, 15 zabiegów i nie
      gwarantuje ze wszystko zejdzie..ale jest jedno małe ale ;] najlepiej miec
      tydzien, dwa urlopu i nie wychylac głowy z domu, gdyz twarz wygląda podczas tego
      okresu regeneracji niekorzystnie - opuchlizna, złuszczajacy sie naskórek
      itp...dodatkowo w cenie dostaje sie jakies odpowiednie kremy..
      • issey_miyake Re: fraksel 13.05.10, 21:57
        > przebarwien..powiedziała tylko tyle ze jest to taka metoda na 99,9%,
        > skuteczniejsza od kwasów, gdyz kwasów moge zrobic - 5, 10, 15
        > zabiegów

Zabiegi laserem frakcyjnym zazwyczaj trzeba wykonać od 3 - 5 razy. To trwała
        metoda, ale jeśli nie będziesz chronić skóry przed słońcem i innymi czynnikami
        to i tak wrócą.
        • hotally Re: fraksel 13.05.10, 22:08
          Skórę chronię i tak, bo się nie opalam i uzywam dobrych kremów. Przebarwienie
          mam jedno, powstale przez rozdrapanie kaszaka, zmarszczek raczej brak,
          aczkolwiek nie jest to juz cera jaką miałam 10 lat temu. Czy zatem warto ją
          odświeżyć i "wymienić"? Czy jest to całkiem bezpieczne? Czy skóra nie zacznie
          się szybciej starzej po takim zabiegu?
          Mam cienką, delikatną cerę, nie opalam się, nie robię make upu itp.
          • issey_miyake Re: fraksel 13.05.10, 22:10
            > odświeżyć i "wymienić"? Czy jest to całkiem bezpieczne? Czy skóra nie zacznie
            > się szybciej starzej po takim zabiegu?

ja bym zrobiła peeling chemiczny lekarski
            dzięki takim zabiegom opóźniasz proces starzenia się skóry
            • hotally Re: fraksel 13.05.10, 22:17
              czyli np kwasy?
              Robię serie kwasów migdalowych zimą...
              • issey_miyake Re: fraksel 13.05.10, 22:20
                hotally napisała:

> czyli np kwasy?
                > Robię serie kwasów migdalowych zimą...
                >

migdałowe są za słabe (jaki migdałowy robisz?)

zrobiłabym przede wszystkim - płyn jessnera
                tca - nie do końca, jako że jeśli masz skłonność do przebarwień mogą wystąpić
                przebarwienia pozapalne
                • hotally Re: fraksel 13.05.10, 22:30
                  Moja kosmetyczka uwaza, ze dla Mojej cery migdał wystarcza, bo jest bardzo
                  delikatna. Nie pamietam stezenia, chyba 30 i 15.
                  Kilka kosmetyczek Mi mowilo, ze u Mnie nie ma sensu robic nawet mikroderm.
                  Poczytam sobie o tym płynie jassnera.
                  • issey_miyake Re: fraksel 13.05.10, 22:40
                    peelingi lekarskie są dużo bezpieczniejsze, nie wykluczają skóry delikatnej,
                    oczywiste jest że w przypadku takiej proces przygotowawczy będzie dłuższy. Jeśli
                    bardzo się obawiasz - może to być peeling migdałowy, ale 40% i nie wykonywany
                    przez kosmetyczkę, tylko lekarza. Ale wybór należy zawsze do Ciebie i do osoby
                    prowadzącej.

Byłaś jakimś kremem przygotowywana?
        • emka222 Re: fraksel 23.05.10, 21:08
          Czy fraxel jest w stanie zliwidować rozszerzone pory i pomóc w trądziku
          zaskórnikowym. Kwasy robie czasem ale to dluga i żmudna droga.Poza tym, te po
          których można się pokazać ludziom są słabsze w działaniu a te masakrujące twarz
          na kilka dni też trzeba kilka-klkanaście razy powtórzyć. Wolałabym już wziąć
          urlop na masakrę po czymś bardziej radykalnym, co ma szanse pomóc i w krótszym
          czasie poprawić estetykę cery.
          • issey_miyake Re: fraksel 23.05.10, 21:59
            Nic nie zlikwiduje w taki sposób rozszerzonych porów. Najlepsze jest długofalowe
            stosowanie retinoidów miejscowo i płynu Jessnera.
            • kocurka88 Re: fraksel 23.05.10, 22:34
              Retinoidy nie zlikwiduja rozszerzonych porow, uzywam kilka lat i jestem zywym
              przykladem. Na tym forum byla kiedys dziewczyna, ktora porow pozbyla sie wlasnie
              laserem. Plyn Jesnera to chyba lekkie sredniowiecze w porownaniu z takim
              fraxelem. Jak bedziesz go miala issey w swoim gabinecie zaczniesz go pewnie
              chwalic, wiec na razie nie krytykuj jak nie znasz.
            • emka222 Re: fraksel 23.05.10, 23:44
              Oczywiście ze nie od razu, zwłaszcza że wzmożona produkcja kolagenu i przebudowa
              skóry po ostrzelaniu fraxelem trwa nawet do 6 tygodni. Być może nie po 1 zabiegu
              ale po 2-3-5 ??/
              Retinoidy, owszem ale to strasznie dlugi i uporczywy proces, poza tym istnieją
              przeciwskazania np, tendencja do cery naczynkowej. ;-((
              • justa2909 Re: fraksel 25.05.10, 11:28
                a ja mam pytanie czy w gabinetach mozna ten fraksel wziasc tylko miejscowo na
                pojedyncze blizny? mam 4 blizny potradzikowe na brodzie i pare na policzkach. i
                czy orientuje sie ktos jaka jest cena?
                • anew3 Re: fraksel 27.05.10, 11:49
                  zapytaj lekarzy wykonujacyh takie zabiegi, na ostaniej stronie
                  wysokich obcasow jest duzo adresow a zreszta zerkinj dop ksiazki
                  telefonicznej jesli mieszkasz w duzym miescie lub w poblizu.
                  • emka222 Re: fraksel 27.05.10, 20:26
                    fantastyczna rada! dzięękki!
                    co my byśmy zrobiły bez ciebie...
          • emka222 Big.Rabarbar HELP!!!!!! 31.05.10, 11:32
            Drogi Rabarbarze, proszę Cie odezwij się i napisz co sądzisz nt wyżej
            przedstawionych problemów i fraksela. Nie mogę odnależć Twoich starych wątków.
            Proszę zabierz głos, poradż mi
            • issey_miyake Rabarbarowe wypowiedzi -nt/ 31.05.10, 12:56
              forum.gazeta.pl/forum/w,211,91105677,91493403,Re_Fraxel_mosaic.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,211,80571267,80591452,fraxel_leczy_tez_blizny_dojrzale.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,211,76001848,82751785,Re_Mikrodermabrazja_.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,211,90108407,90594601,Re_Mozesz_rabarbarze_polecic_konkretne_miejsca_i.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,211,90108407,90532788,rhode.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,211,82515872,82539382,Re_jak_zlikwidowac_istniejace_rozstepy_.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,211,79713648,80217610,Re_kosmetyki_gabinetowe_kupujecie_.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,211,82025183,82117508,Re_usuwanie_blizn_i_przebarwien_laserem_kto_prob.html
              forum.gazeta.pl/forum/w,211,82356157,82385761,Re_Zabiegi_upiekszajace_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka