Dodaj do ulubionych

Manicure tytanowy Revi

18.10.17, 12:57
Czy są tu jakieś dziewczyny, które pracują z manicure tytanowym Revi? Widywałam ich na targach przy stoisku Neonail i ostatnio zaczęłam myśleć nad zrobieniem szkolenia :) Sprawdza się to u Was? Pytają o to klientki?
Obserwuj wątek
    • majbianka Re: Manicure tytanowy Revi 19.10.17, 09:04
      Z manicure tytanowym jest taki problem, że klientki nie pytają często, bo jest to po prostu mało rozpowszechniona metoda ;) A szkoda. Sama korzystam i jak już zdarzy się zrobić, to klientki są zadowolone i chętnie do niego wracają. To po naszej stronie leży, żeby pokazać im zalety, czyli odżywienie płytki i estetyczny wygląd.
    • weronika.slowik Re: Manicure tytanowy Revi 23.10.17, 10:34
      Mi się bardzo podobają ich pudry termiczne :) Według mnie efekt ombre ładniejszy niż przy termicznych hybrydach. Ale to prawda, że nie jest to metoda dobrze znana. Ja miałam szczęście trafić na dziewczynę naprawdę obeznaną w temacie i chętnie wracam do jej salonu. W sumie to dobrze powiedziane, że kosmetyczka powinna odpowiadać na potrzeby klientek, nie zawsze odwrotnie.
      • joanaaaaaaaaaaaaaaa Re: Manicure tytanowy Revi 21.11.17, 19:08
        Cześć ja pracuję na produktach Nugenesis Nails polecam : www.nugenesisnails.pl badź FB www.facebook.com/paznokcietytanowenugenesis/
    • aguros Re: Manicure tytanowy Revi 13.11.17, 14:05
      Jeszcze nie słyszałam, ale na zdjęciach wygląda to bardzo ładnie i estetycznie :) Zaciekawiło mnie to odżywienie płytki. Sama mam dość słabe paznokcie i na pewno przydałby im się czasami odpoczynek od hybryd.
    • myladyjuliet Re: Manicure tytanowy Revi 17.11.17, 22:00
      Ja do Revi przeszłam po szkoleniu innej firmy (wtedy ich szkolenie jest tańsze) i przyznaję, że sama jakość produktu jest naprawdę dobra, super się nimi pracuje. Trudno jednak ocenić jaka będzie popularna taka oferta u Ciebie. Na początek raczej trzeba uświadomić klientki :) Ale w ostatecznym rozrachunku uważam, że warto wprowadzić tytany.
    • joanaaaaaaaaaaaaaaa Re: Manicure tytanowy Revi 21.11.17, 19:06
      Zachęcam do zapoznania się z marką NuGenesis Nails www.nugenesisnails.pl badź na FB : www.facebook.com/paznokcietytanowenugenesis/
    • joanaaaaaaaaaaaaaaa Re: Manicure tytanowy Revi 21.11.17, 19:08
      Cześć ja pracuję na produktach Nugenesis Nails klientki zadowolone, polecam : www.nugenesisnails.pl badź FB www.facebook.com/paznokcietytanowenugenesis/
    • magdaka31 Re: Manicure tytanowy Revi 23.11.17, 10:35
      Jak klientki przychodzą ze zniszczonymi albo słabymi paznokciami i chcą hybrydy, to sama proponuję im tytany. Jeszcze mi się nie trafiła taka, która byłaby niezadowolona ;) A na samych produktach Revi pracuje się bardzo dobrze, mogę szczerze polecić :)
    • kasiek388 Re: Manicure tytanowy Revi 26.11.17, 22:50
      Też w sumie myślę nad szkoleniem Revi. Zwłaszcza, że są związani z Neonail, do których mam juz zaufanie :) A poszerzać ofertę z myślą o potzrebach różnych klientek na pewno jest dobrze.
    • izzydab Re: Manicure tytanowy Revi 29.11.17, 10:29
      Tę metodę stosuje się bez lampy? To ciekawe. Niby lampy stosowane do hybryd są bezpieczne, ale pewno też nie zaszkodzi zrobić czasami od nich przerwę. Zainteresowałyście mnie, a same stylizacje wyglądają bardzo ładnie :)
      • moniasojka Re: Manicure tytanowy Revi 19.01.18, 15:17
        Tak, bez lampy :) I to jest mega plus wg mnie. Tytany mają też zdecydowaną przewagę np. nad akrylami, które cuchną niesamowicie. Po kilku godzinach pracy w takich oparach można mieć naprawdę dość. Produkty Revi praktycznie nie mają zapachu. Trochę jest różnic w wykonywaniu tego manicure, ale warto się przyzwyczaić :)
      • natalie45 Re: Manicure tytanowy Revi 24.01.18, 10:50
        Bezpieczeństwo lamp to jedno, ale to też pływa na czas wykonywania całego manicure, nawet o połowę w porównaniu do hybryd - to jest korzyść, którą na pewno każda z nas doceni od razu :)
        • jagodziankowa Re: Manicure tytanowy Revi 27.02.18, 09:23
          Na czas wykonania manicure tytanowego wpływa też fakt, że przy kolejnych wizytach można uzupełniać już tylko odrost. I to znacząco skraca czas całego zabiegu :)
          • natalie45 Re: Manicure tytanowy Revi 28.02.18, 08:44
            Chociażby to :) fakt, nakładanie warstw trzeba powtarzać, ale wbrew pozorom zajmuje to mniej czasu, niż mogłoby się wydawać. Poza tym omija się sam proces utrwalania produktu pod lampą. To kwestia oczekiwań klientki oczywiście. Niektóre lubią sobie posiedzieć dwie godzinki przy hybrydzie i poplotkować, innym zależy na czasie :)
            • deep_blue6 Re: Manicure tytanowy Revi 01.03.18, 11:55
              Dziewczyny macie może informację jaki jest skład tych pudrów revi? czy są to prawdziwe tytany, czy jednak akryl (teraz jest dużo takich proszków które są podobne do tytanów a jednak w składzie mają akryl a nie tlenek tytanu)? Czy na opakowaniu podają skład i miejsce produkcji? Z tego co się dowiedziałam to sprowadzają to US ale czy tam jest to produkowane? Czy któraś zwróciła na to uwagę na opakowaniu? Z góry dziękuję za informacje.
              • natalie45 Re: Manicure tytanowy Revi 05.03.18, 10:32
                Najwięcej informacji uzyskasz albo na szkoleniu, albo u specjalisty, który z tych produktów korzysta. Każde opakowanie produktu musi mieć podany skład i miejsce produkcji. Jeśli chodzi o Revi, pudry zawierają tlenek tytanu, sprawdzałam ;) generalnie produkty tytanowe są wzbogacane akrylem, ale kluczowa jest obecność tlenku tytanu w pudrach. Osobiście nie znalazłam w składzie produktów Revi nic, co wzbudziłoby moje wątpliwości - znalazłam to, co miało tam być :)
              • jagodziankowa Re: Manicure tytanowy Revi 06.03.18, 10:47
                Nie wiem, jak to wygląda w przypadku innych firm, ale pudry Revi zawierają tlenek tytanu. I w przypadku produktów kupowanych oficjalnie w hurtowni/sklepie firmowym skład zawsze będzie podany na opakowaniu. Trzeba trzymać się oficjalnych dystrybutorów, a uniknie się przykrych niespodzianek.
              • bognaa76 Re: Manicure tytanowy Revi 16.03.18, 13:41
                Przede wszystkim pudry Revi zawierają dwutlenek tytanu. Druga sprawa jest taka, że jeśli proszek zawiera wyłącznie akryl, to służy do wykonywania manicure akrylowego, a to już zupełnie inna metoda. W przypadku manicure tytanowego produkty/warstwy nie mieszają się, utwardzają się osobno, stosuje się też bazę ochronną, w metodzie akrylowej tak naprawdę na paznokcie nakłada się jednolitą pastę... Co do składu, do produkty kupowane u sprawdzonych dystrybutorów zawsze mają jawny skład. Ale żeby kupować produkty tytanowe, trzeba mieć ukończone szkolenie.
              • bunny_wise Re: Manicure tytanowy Revi 26.03.18, 13:26
                Żadna firma, która oficjalnie zaopatruje specjalistów od manicure tytanowego w takie produkty (np. Revi), nie wciska zwykłego akrylu... Także w przypadku Revi masz katalog produktów, z których każdy utwardza się osobno, a pudry w składzie mają dwutlenek tytanu :) Grunt to zaopatrywać się u oficjalnego dystrybutora, a nie gdzieś pod ladą...
    • didiana636 Re: Manicure tytanowy Revi 08.04.18, 19:08
      Witam,
      Jak dla mnie jeżeli chodzi o manicure tytanowy to produkty najlepsze są z Gelish Dipa. To profesjonalna marka i ja kupuje zawsze tutaj. www.mk-cosmetics.pl/gelish-dip-manicure-tytanowy/
      • kaasia_90 Re: Manicure tytanowy Revi 09.04.18, 09:04
        Moim zdaniem najważniejszą cechą odróżniającą manicure tytanowy od innych metod jest odżywienie paznokci. Trwałość jest największa, zgadza się, jednak żadna inna metoda nie gwarantuje dodatkowo właśnie pielęgnacji naszych paznokci. Ani Gelish Dip, ani jakikolwiek akryl nie posiadają w składzie Wapnia oraz Witamin. Skład produktów jest zawsze zawarty na opakowaniu, można to więc łatwo sprawdzić ;)
        • bognaa76 Re: Manicure tytanowy Revi 20.04.18, 10:34
          True story, mogę tylko potwierdzić, że wszystko to sprawdza się w przypadku produktów Revi, bo akurat nimi miałam wykonany manicure tytanowy :) co do Gelish Dip się nie wypowiem, bladego pojęcia nie mam, pierwszy raz o tej marce słyszę.
        • bunny_wise Re: Manicure tytanowy Revi 23.04.18, 15:41
          Co do właściwości ożywczych produktów tytanowych - absolutna racja, to ich atut. I tu faktycznie żaden inny produkt tego rodzaju manicure nie zastąpi. Nie wiem, jak to jest w przypadku Gelish Dip, ale Revi faktycznie zdaje egzamin.
          • mascara_woman Re: Manicure tytanowy Revi 08.05.18, 11:56
            Odżywia i trzyma się absurdalnie długo, trzeba tylko pilnować odrostu. Żadnych odprysków. Można nawet się pokusić o stałe stosowanie tytanów zamiast hybrydy, w sumie efekt estetyczny jest identyczny, a właściwości odżywcze są ogromne :D
            • bognaa76 Re: Manicure tytanowy Revi 25.08.18, 10:56
              Ja już od pół roku nie mogę wrócić do hybryd, ciągle tytany xD
            • natalie45 Re: Manicure tytanowy Revi 10.09.18, 08:27
              Nie powiem, trochę się zasugerowałam dyskusją :) i jestem bardzo zadowolona z efektu!
          • chflynn Re: Manicure tytanowy Revi 02.10.18, 17:09
            Też zasadniczo nie mam wiedzy na temat Gelish Dip, ale jeśli chodzi o Revi to mogę jedynie potwierdzić, że efekt wzmocnienia i brak odprysków to fakt!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka