Dodaj do ulubionych

Dziewczyny i P.Dr, RADICAL czy dobrze robię??

10.03.04, 09:08
Wypadały mi włoski przez 9 miesięcy (chyba hormonalnie), od 2 miesięcy
stosowałam szampon DERMENA i się pięknie uspokoiło wypadanie (chociaż nie
sądzę, żeby tylko dzięki temu), ale pojawił się problem piekielnie swędzącej
skóry z tyłu głowy (następnego dnia po umyciu) i łupieżu również tylko tam,
gdzie swędzenie. Dałam się namówić babce w aptece na szampon i odżywkę
RADICAL - co o tym myślicie???? Czy dobrze działa na wypadające włoski i
swędzenie skóry????
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mila25 Re: Dziewczyny i P.Dr, RADICAL czy dobrze robię?? 10.03.04, 13:30
      Witam Cię. Odpowiedź na swoje pytanie; czy dobrze robisz stosując Radical
      znajdziesz w stanie swoich włosów. Jesli wyroby Radical pomagaja Ci to
      odpowiedź jest prosta. Powiem Ci, że ja jak zapuszczałam włosy też stosowałam
      Radical bo był pewien okres że włosy wypadały mi trochę w większej ilosci niz
      zwykle. Tylko że ja używałam Toniku (RADICAL) który wcierasz w skórę głowy po
      czym go nie spłukujesz.Jezeli mogę Ci coś doradzić to jeśli chodzi o
      zapobieganie wypadaniu włosow to nalezy bardziej zatroszczyć się o własciwą
      pielęgnację skóry głowy (toniki,napary,wywary/odwary do wcierania w skórę głowy)
      niz o same włosy bowiem jakość włosów związana jest ściśle z odpowiednio
      odżywionymi cebulkami. Polecam Ci też do stosowania wenwętrznego SkrzypoVItę i
      Silicę oraz drożdze (LEWITAN-jesli chodzi o gotowe produkty).

Jesli chcesz czegoś więcej się dowiedzieć o wyrobach f-my Farmona, o Radicalu i
      nie tylko; zapraszam Cię na stronę: www.farmona.pl
      Monia
      • karolinach3 Re: Dziewczyny i P.Dr, RADICAL czy dobrze robię?? 11.03.04, 09:00
        Dziękuję :)
        a urosły Ci faktycznie szybciej??????? ja chyba tez mam ten tonik:)
        ale cały czas niepokoi mnie to swedzenie ... :(
        w każdym razie serdecznie dzieki ;)
        • mila25 Re: Dziewczyny i P.Dr, RADICAL czy dobrze robię?? 11.03.04, 11:06
          Hello, jeśli chodzi o działania niepożądane (typu np.świąd skóry głowy po
          zastosowaniu)podczas stosowania Radical to nic mi o tym nie wiadomo i na
          opakowaniach też nic nie pisze. A czy byłaś moze z tym problemem u dermatologa?
          bo może jesteś uczulona na jakiś kosmetyk-którys z jego składników?.Jezeli
          chodzi o pytanie czy rzeczywiscie włoski mji szybciej urosły to jestem raczej
          pewna, że tak! i co jeszcze: sprawiają wrażenie pobudzonych do wzrostu oraz
          chętnie rosnących.Jesli chciałabyś jakieś srodki na wspomaganie porostu włosów
          to polecam Ci przeczytanie (całego!)wątku nr 820-tam poradziłam Madzi kilka
          ziół które mogą wspomóc ten proces.
          Pozdrawiam i służę dobrą radą
          Monia
          • karolinach3 Re: Dziewczyny i P.Dr, RADICAL czy dobrze robię?? 11.03.04, 13:37
            dziekuje - zraz sobie wydrukuje
    • mila25 Re: dotyczy stosowania ZIÓŁ 11.03.04, 14:40
      Hey, to znowu ja wciskam swoje "trzy grosze" ale ,musisz pamiętać, że jakość
      włosów uzależniona jest ściśle od prawidłowego odżywienia cebulek a co się z
      tym wiąze: przyjmowania suplementów wspomagających wzrost i jakość włosow,
      jakość paznkokci i skóry;sa to preparaty np;Silica SkrzypoVita czy Lewitan
      (drożdze). Pamietaj!!!-ważne przy zapuszczaniu- jeszcze o codziennym
      kilkuminutowym masazu skóry głowy (najlpiej tuz po wtarciu np, naparu z szyszek
      chmielu).Poprawia ukrwienie o zarazem dostarcza cebulkom substancji odzywczych.
      Stosowanie ziół wymaga systematycznosci, cierpliwości oraz wytrwałośći. Wiem
      cos na ten temat ponieważ udało mi się zapuścić przy pomocy naturalnych
      preperatów włosy bardzo długie -do łokci.
      Monia
      • karolinach3 Re: dotyczy stosowania ZIÓŁ 11.03.04, 15:05
        Rybciu - ja biorę skrzyp + dolovit (też drożdze) i może dzięki temu wypadanie
        opanowałam. Jak pomyśle że ludzi skręcało z zazdrości o moje włosy jeszcze rok
        temu!!! Musiałam obciąć przy wypadaniu - bałam się że zwariuje - garści
        wypadających długich włosów - 200-250 szt. teraz mam krótkie ;( a masażu głowy
        się boję - że sobie włosy pobudzę ale do wypadania ;( ZBoze jak ja bym chciała
        miec takie długie włosy jak Ty!!!!
        • mila25 Re: dotyczy stosowania ZIÓŁ 11.03.04, 15:38
          Wiesz co, są osoby, które mają włosy zdrowe i nie wypadające do ....pewnego
          momentu ...- dopuki nie przekroczą pewnej długości. jeżeli tak się stanie -to
          włosy się im sypią garściami. Już nie pierwszy raz się z tym spotykam - w
          aptekach dużo było osób z tym problemem.Ciekawe co jest przyczyną tego stanu
          rzeczy?. Jesli chodzi o moje włosy to powiem Ci że najgorszy jest moment
          zastanawiania:ściąć?czy nie> Odp. jest prosta; ile czekasz na to aby mieć
          długie?!.Podcięcie jest jedną chwilą która może zawazyć nawet...na jakości
          samopoczucia..i jego zapsucia.poważnie.........
          Pa,pa
          Monia
    • oksana.zarewicz Re: Dziewczyny i P.Dr, RADICAL czy dobrze robię?? 29.03.04, 23:10
      Droga Karolinach
      Jeżeli swędzenie skóry głowy pojawiło się w trakcie stosowania tego szamponu i
      wykluczasz jakąkolwiek inną przyczynę (np. stosowanie innego kosmetyku do
      włosów, szczególnie do wcierania) to warto zrezygnować z tego szamponu – nie
      jest on dla twoich włosów. Szampon i odżywka Radical są godne polecenia. Są to
      preparaty zawierające skrzyp polny. Myślę że jeżeli chodzi o wypadanie włosów,
      mogą ci się przydać, natomiast nie są one przeznaczone na świąd skóry. Jednak
      jeżeli preparaty te okażą się dla twoich włosów łagodne i nie drażniące, to
      objawy swędzenia skóry powinny ustąpić po krótkim czasie.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka