Dodaj do ulubionych

Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać kremów...

11.06.10, 13:46
Witam

Dermatolog polecił mi odstawić kremy.Zastanawiam się co zrobić w sytuacji tych
kremów z filtrem.Kupiłam krem 60,bo mam bardzo jasną karnację i nie mogę się
opalać ale boje się ,że jeśli posmaruje nim twarz to będę miała problemy
skórne.Jak myślicie? Dodam ,że na co dzień używam cienkiej warstwy pudru
everyday minerals.
Obserwuj wątek
    • itd_itp Re: Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać krem 11.06.10, 13:56
      To niech teraz ten sam dermatolog poradzi Ci, co zrobić...
    • justy1 Re: Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać krem 11.06.10, 14:16
      jeśli absolutnie żadnych kremów (w tym filtrów do cer trądzikowych
      np. uriage hyseac, anthelios AC), to zostaje chyba kapelusz/czapka z
      daszkiem, cień i filtry mineralne w pudrze. a krem zużyj do
      zabezpieczenia ciała
    • nessie-jp Re: Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać krem 11.06.10, 23:21
      > Dermatolog polecił mi odstawić kremy.

Zapytaj go, co przez to rozumie. Zaraz się okaże, że nie no, maść cynkowa to
      przecież nie krem... oliwa z oliwek też nie... itd. :)

Niezależnie od tego, jakie masz problemy skórne (alergie, trądzik, zakażenia
      bakteryjne, rany pooperacyjne), nie powinnaś mieć żadnych przeciwwskazań do
      używania tlenku cynku. Tlenek cynku jest dobrym filtrem UV
      • nessie-jp ... za wcześnie 11.06.10, 23:22
        ... mi się wysłało, pardon :)

Czyli co ci pozostaje: iść do tego dermatologa i powiedzieć, że ma ci przepisać
        miksturę do zrobienia w aptece, która będzie zawierać akceptowalne podłoże plus
        tlenek cynku / tlenek tytanu.
    • przeciwcialo Re: Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać krem 12.06.10, 07:31
      Przy takim nakazie miałam dopuszczony fluid LRP 50+. Miałam tez
      robiona maśc na miejsca wysuszające się ale w sumie uzywałam jej
      mało.
    • agas301 Re: Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać krem 12.06.10, 10:56
      Polecam sudokrem, jest antyseptycznym kremem dla dzieci i dorosłych z problemami
      skórnymi, ma działanie przeciwzapalne, antyseptyczne i ochronne, łagodzi ból,
      podrażnienia i swędzenie, chroni skórę przed drażniącymi substancjami ale może
      też być stosowany jako filtr (tlenek cynku), wspomaga i przyspiesza proces
      regeneracji. Wadą jest, ze ciężko się rozsmarowywuje ale jeżeli nie możesz
      stosowac żadnych kremów możesz spróbować.
      • issey_miyake Re: Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać krem 12.06.10, 14:50
        agas301 napisała:

> Polecam sudokrem,

sudoCrem
        • agas301 Re: Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać krem 12.06.10, 18:14
          Jeżeli użyję w formy 'sudokrem' czy to już nie będzie ten sam produkt?
          • issey_miyake Re: Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać krem 12.06.10, 20:45
            agas301 napisała:

> Jeżeli użyję w formy 'sudokrem' czy to już nie będzie ten sam produkt?
            >

jeśli powiesz "sudokrem" to będzie to ten sam produktu, jeśli napiszesz "sudokrem" to nie będzie to ten sam produkt. Forum ma to do siebie, że się na nim pisze, więc precyzja ma znaczenie.
            • agas301 Re: Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać krem 13.06.10, 11:20
              issey_miyake napisała:

Forum ma to do siebie, że się na nim pisz
              > e, więc precyzja ma znaczenie.

precyzja tak, ale jesteś zbyt dosłowna jeżeli chodzi o nazewnictwo, próbowałaś
              wrzucić w wyszukiwarkę - wyskoczy tak jak napisałam - sudokrem

--
              Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy
              [img][/img]
              • issey_miyake Re: Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać krem 13.06.10, 12:54
                www.sudocrem.com/pol/134.php
                • daylily Re: Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać krem 16.06.10, 14:34
                  Sudokrem jest dość kontrowersyjny dla dzieci - niektórzy pediatrzy
                  go odradzają, podobno coraz częściej dziewczynkom zarastają wargi
                  sromowe i sudokrem jest jednym z podejrzanych, tak więc jesli masz
                  problemy skórne to ja bym uważała. Polecam duże okulary
                  przeciwsłoneczne, kapelusz i unikanie opalania twarzy, a jesli już
                  konecznie jakieś kosmetyki to takie z flitrami mineralnymi, ale
                  mniej kontrowersyjne...
    • lady.godiva Re: Nie chcę opalić twarzy i nie mogę używać krem 16.06.10, 22:29
      Kup kapelusz z dużym rondem ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka