Dodaj do ulubionych

Myokine czy polskie wersje botoxow?

18.03.04, 08:31
Witam. Szukam czegos na pierwsze zmarszczki i ujedrnienie twarzy. Mam 29 lat.
Pamietam, ze kiedys ktos kompetentny tutaj ocenil polskie kremy z tym niby
botoxem - chyba Daxa albo Dermiki - jako bdb. A jak oceniacie Vichy Myokine?
Dziala? Nie jest za tlusty?
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? 18.03.04, 09:29
      jeśli jakiś pseudobotoks ma działać- to ten, który jest w Dermice Extremale.
      • lola211 Re: justy, mozesz te mysl rozwinac:)? 18.03.04, 11:04
        Tzn. zawiera wieksza ilosc składnika, czy lepszy rodzaj, czy jak? Bo własnie
        zastanawiam sie nad takim kremem.Cena Dermiki z tego co sie orientuje
        przekracza 100 zl., wiec nie chce sie rozczarowac.
        • Gość: justy Re: justy, mozesz te mysl rozwinac:)? IP: *.visp.energis.pl 18.03.04, 11:34
          myokine, aa botoxlike, dermika- te kremy zawierają zupełnie rózne składniki
          mające rozkurczać skórę. tylko dermika zawiera Acetyl Hexapeptide-3
          (Argireline) peptyd to patent firmy Lipotec, który jest np. w USA stosowany już
          od kilku lat i wygląda on na najskuteczniejszy. Dermika jest tylko ok.10zł
          droższa od Vichy; a tu są jej recenzje:
          www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=1cc2188b3b9c8862eefd876c64e35e2a&cmd=details&itemid=6262
          • lola211 Re: justy, mozesz te mysl rozwinac:)? 18.03.04, 11:47
            Przepraszam, ze cie mecze, ale skoro peptydy, to od razu skojarzylam to z takim
            kosmetykiem- podaja skład, napisz prosze, co o tym myslisz? Tez ma za zadanie
            wygładzac zmarszczki.
            Dzieki.

www.nuskin.com/eu/pl/polish/products/ns/tru-face-line-corrector.shtml
            • justy1 Re: justy, mozesz te mysl rozwinac:)? 18.03.04, 11:56
              tu jest inny składnik- Palmitoyl-Pentapeptide 3 to bodajże Matrixyl. badania
              producenta sugerują, ze ma stymulować produkcję kolagenu równie dobrze jak
              retinol, ale doświadczenia uzytkowniczej raczej tego nie potwierdzają. w
              polskich kosmetykiach możesz znaleść ten składnik np. w kosmetykach eye perfect
              Oceanica.
              • lola211 Re: justy, mozesz te mysl rozwinac:)? 18.03.04, 12:19
                Wszystko w takim razie wiem, jeszcze raz dzieki.
                • Gość: do justy Re: justy, mozesz te mysl rozwinac:)? IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 15:54
                  Justy, możesz powiedzieć jak się ma Extremale do słońca? szukam czegoś na
                  wiosnę/lato pod filtry i zastanawiałam się na hydracid c SVR, ale boję się
                  uzywać czegoś z retinolem na dzień, nawet pod setkę SVR (uzywam go codziennie
                  bo od słonca wyłażą mi naczynka). Extremale by sie nadawał?
                  • Gość: katrina Re: justy, mozesz te mysl rozwinac:)? IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.04, 15:55
                    to było moje pytanie, wpisałam temat zamiast nicka :)
                  • Gość: justy Re: justy, mozesz te mysl rozwinac:)? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.04, 21:25
                    tak, extremale nadaje się na słoneczną pogodę pod filtr.
    • ptasia Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? 18.03.04, 18:11
      to znalazłam o nowym Daxie na Wizażu:
      "Kompleks BotoxEffect® zawarty w kosmetykach ma działanie podobne do działania
      botuliny (botoksu) wstrzykiwanej pod skórę w minimalnych dawkach podczas zabiegu
      kosmetycznego. Jednak w odróżnieniu od działania botuliny miejscowo
      paraliżującej mięśnie - jest całkowicie bezpieczny, bo opiera się na substancji
      występującej naturalnie w organizmie ludzkim - dwupeptydzie tyrozyna-arginina."
      czyżby była to ta sama arginina co w Dermice?
      • nenne Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? 18.03.04, 18:39
        Ano wlasnie! Gdyby to bylo to samo, to w kieszeni zostalo by mi troche
        wiecej :) Moze faktycznie Dax jest rownie skuteczny co ta Dermika a tanszy?
      • Gość: .. Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 18.03.04, 20:37
        Nie to nie jest ten sam skladnik, argirelina jest wyjsciowo drozszym
        skladnikiem, szkoda tylko, ze Dermika nie podaje stezenia argireliny w ich
        kremie, w USA dostepne sa preparaty zawierajace i 15% argireliny, w Dermice
        jest tego na pewno mniej, ale mimo wszystko Extremale jest lepszy od Vichy czy
        serii Oceanica.
        • milkas2 Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? 19.03.04, 11:43
          a czy w wieku 22 lat, z drobniutkimi zmarszczkami mimicznymi przy oczach można
          używac dermikę? a jak sie ma do dermiki Krem L'oreala
          • Gość: Klarysa Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? IP: 62.233.181.* 21.03.04, 11:14
            No właśnie,może ktoś doda jeszcze coś o L`orealu z botuliną?
            • lola211 Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? 21.03.04, 11:56
              Na wizazu ktos porownywal z Dermika , smarujac polowe twarzy jednym, polowe
              drugim(jak w reklamie jakiejs:))i Dermika duzo skuteczniejsza.
        • Gość: Martyna Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? IP: *.proxy.aol.com 22.03.04, 03:16

A czy moglabys podac kilka nazw kremow dostepnych w USA. Ja pisze zza oceanu
          chetnie bym sobie taki krem z 15 % argireliny kupila.

Pozdrowionka
    • milkas2 Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? 21.03.04, 10:13
      up?
      • prosia Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? 21.03.04, 13:04
        A mnie Myokine strasznie uczulił, choć wcześniej tylko raz w życiu uczulił mnie
        krem (dotleniająca Soraya). Nie wiem jak teraz leczyć moją buzię :-(
        • Gość: Klarysa Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? IP: 62.233.181.* 21.03.04, 14:10
          Mam w ogóle wrażenie,że z wieloma kosmetykami Vichy należy uważać,bo
          uczulają.To trochę przereklamowana firma,a alergicy mają z ich produktami
          kłopoty.
          • Gość: justy Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.04, 21:26
            bo to nie są produkty dla alergików. dla nich jest np. svr, bioderma, la roche
            posay, avene. ale vichy jest dla zdrowej skóry o czym łatwo się zapomina.
            • prosia Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? 21.03.04, 21:59
              No ale ja nigdy nie reagowalam alergia na kremy do twarzy - szampony, mydla -
              owszem. A z produktami dla alergikow tez róznie bywa...
              Pozdrawiam
              • Gość: justy Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.04, 22:04
                zgadza sie- nigdy nie ma gwarancji. ale czasem ryzyko alergii jest mniejsze.
                • Gość: E. Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.04, 09:35
                  Podpowiedzcie:gdzie można kupić Dax Extremale?obeszłam w sobotę
                  wszystko!tzn.Sephorę,Douglasa,okoliczne Rossmany i drogerie Natura,a mieszkam w
                  niemałym mieście (Wrocław).I nic!Gdzie go znajdę?A może Dax ma jakąś sprzedaż
                  wysyłkową?Będę wdzięczna za pomoc.
                  • anexxa Re: Myokine czy polskie wersje botoxow? 22.03.04, 10:21
                    albo dax, albo extremale - to ostatnie to seria dermiki. mozna ja kupic np. w
                    galerii centrum (w warszawie), powinna tez byc w drogerii natura, w rossmanie.

xx.
                  • Gość: Klarysa do E IP: 62.233.181.* 22.03.04, 10:51
                    Na srtonie DAxa jest cała lista sklepów,które mają w ofercie ich kosmetyki we
                    Wrocławiu. strona:www.daxcosmetics.com.pl/menu.html

Sklep Wielobranżowy Łódzka 15/4 Wrocław
                    Sklep Perfumeryjny Finezja Plac Hirszwelda 16 Wrocław
                    Drogeria Penelopa Plac Legionów 10 Wrocław
                    Sklep ul. Bulwar Ikara 17/15 Wrocław
                    Drogeria Natura ul. Chorwacka 2c Wrocław
                    F.H. Wist ul. Czarnieckiego 13 Wrocław
                    Drogeria Natura ul. Drukarska 36 Wrocław
                    P.H.U. Basteja ul. Drzewna 7/13 Wrocław
                    Ewab ul. Gajowa 46/48 Wrocław
                    Drogeria Sinus ul. Grabiszyńska 240 Wrocław
                    D.H. Astra Drogeria Natura ul. Horbaczewskiego 4/6 DH ASTRA Wrocław
                    Drogeria Zielona ul. Hubska 82 Wrocław
                    P.P.H.U. Domix ul. Jackowskiego 57 Wrocław
                    Kiosk handlowy Makrom ul. Jemiołowa Wrocław
                    Art.Przemysłowe Chemia Gospodarcza ul. Jmiołowa kiosk nr.1 Wrocław
                    P.H.U. EWA ul. Komandorska 2 Wrocław
                    BOMIRO ul. Komandorska 66 Wrocław
                    C.H. Arena - Natura ul. Komandorska 66 Wrocław
                    Sklep U. Żaczek ul. Komandorska 66 kiosk nr 2 Wrocław
                    MAIWO Warnis ul. Komandorska\Arena Wrocław
                    Sklep U. Żaczek ul. Krzywoustego 328 Wrocław

Oprócz tego tutaj:www.esentia.pl/servlet/SNFSearch
                    • Gość: Klarysa Re: do E (wyjaśnienie) IP: 62.233.181.* 22.03.04, 11:10
                      Wyjaśnienie:Dax cosmetics też zaczeło produkować kremy z " botoxem" -stąd moje
                      wyjaśnienie dotyczy Daxa ,nie Dermiki.Krem Daxa nazywa się :Perfecta Age
                      Control 35+ Botoxeffect i kosztuje w "Esentii" około 20 zł( nie komentuję ceny
                      i zawartości,bo nie znam )Natomiast Dermika to ten krem i mam nadzieję,że tym
                      rzem kink odeśle Cię właściwie:

www.esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=25055&session=38cbb36903735a43
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka