Dodaj do ulubionych

peelingi cukrowe do ciała

16.08.10, 22:35
co sądzicie dziewczyny o peelingach cukrowych do ciała. miałam okazję
wypróbować dax cosmetix pomarańczowo-waniliowy - rewelacja. skóra po nim po
prostu cudeńko.
Obserwuj wątek
    • jut-ra Re: peelingi cukrowe do ciała 16.08.10, 23:38
      Jeśli sklepowe peelingi do ciała, to Bielenda - peeling koralowy z algami.
      Ściera prawie tak dobrze jak robiony w domu na bazie fusów od kawy.
      Daxa miałam raz - jakiegoś migdałowego śmierdziela - i nigdy więcej nie kupię:
      jakaś rzadka maź o mdłym chemicznym zapachu.
    • konkursowe2 Re: peelingi cukrowe do ciała 17.08.10, 00:32
      lubię cukrowe, ostatnio firmy Phenome, mam po nim gładką ale i odżywioną cerę
      • cezary.malgorzata Re: peelingi cukrowe do ciała 17.08.10, 06:42
        Bielenda z granatem :-)
        dość mocny peeling, skóra jest po nim gładka i nie przesuszona, pozostawia na
        ciele mikroskopijne srebrzyste drobinki, coś jak perłowy pyłek. Raczej nie przed
        pracą ;-)
        Poza tym bardzo sobie chwalę serię z Drogerii Natura, naturalną, np. toffi -
        mniammmmmmm :-)
    • nuova Re: peelingi cukrowe do ciała 17.08.10, 13:37
      gonia301 napisała:

> co sądzicie dziewczyny o peelingach cukrowych do ciała. miałam okazję
      > wypróbować dax cosmetix pomarańczowo-waniliowy - rewelacja. skóra po nim po
      > prostu cudeńko.

niedalej jak miesiąc temu pisałam o nim właśnie. nie chce mi sie powtarzać.
      • sloneczna.dziewczyna Re: peelingi cukrowe do ciała 17.08.10, 19:48
        Mi cukrowy marcepanowy Dax nie pasował. Średnio zcierał i był za
        tłusty.
        • agnes_nyc Re: peelingi cukrowe do ciała 18.08.10, 03:32
          Ja polecam z erisa super sciera
          • tequilla78 Re: peelingi cukrowe do ciała 20.08.10, 22:16
            Ja uwielbiam peeling cukrowy ava eco body guarana, skóra wygładzona, pachnąca i
            sama przyjemność używania. Jak skończę to na pewno się skusze na inny z tej serii.
    • muza24 Re: peelingi cukrowe do ciała 18.12.10, 11:44
      Bardzo lubię ten peeling. Szczególnie to, że pozostawia moja skórę lekko natłuszczoną - nie muszę po nim używać balsamu.
      • last_tara Re: peelingi cukrowe do ciała 21.12.10, 21:11
        kupilam pat&rub z kokosem i trawa cytrynowa, skora b.gladka i natluszczona, zapach intensywny, jeden z najlepszych kosmetykow jakie mialam, ze wszystkich kategorii. Drogi, w Sephorze jakies 85 zl, b.wydajny, wielkie pudlo 450 ml, starczy co najmniej na pol roku
      • variovorax Re: peelingi cukrowe do ciała 22.12.10, 01:00
        na stronie pat&rub ten peeling jest tanszy, a wysylka - przy wiekszym zamowieniu - darmowa. Potwierdzam, ze jest dobry.
    • nessie-jp Może głupie pytanie... 21.12.10, 21:32
      Mam takie
      • anaiss Re: Może głupie pytanie... 21.12.10, 22:29
        Efekt jest psychologiczny ;)
    • anaiss Re: peelingi cukrowe do ciała 21.12.10, 22:24
      Do ciała to nie przypominam sobie, by któryś wywołał na mnie większe wrażenie - najczęściej mają intensywne, chemiczne zapachy, których nie lubię, ale używam regularnie peelingu orzechowo-cukrowego do rąk i paznokci - przyjemnie pachnie i całkiem nieźle nawilża.
    • jut-ra Re: peelingi cukrowe do ciała 22.12.10, 16:56
      Nie wiem co takiego miałby robić peeling do ciała, poza tym, że skutecznie ścierać :) Dlatego szkoda mi na peelingi kasy - doskonały efekt można uzyskać za pomocą fusów po kawie i odrobiny oliwy.
      Chyba, że chodzi o poczucie luksusu ;)
      • last_tara Re: peelingi cukrowe do ciała 22.12.10, 21:01
        normalnie nie dalabym 85 zl, ale mialam berdzo ciezki czas, dola, poza tym likwidowali sephore i zaplacilam 20 % taniej. jestem naprawde bardzo mile zaskoczona i nie ma porownania do fusow i oliwy. Skora jest b.gladka jak po peelingu ciala u kosmetyczki.Uwaga-zapach b. intensywny, czuc w lazience, przechodzi na recznik i ubranie, nie kazdemu moze odpowiadac, ale mi b. sie podoba
        • madame_c Re: peelingi cukrowe do ciała 22.12.10, 21:49
          Peeling cukrowy robiłam kiedyś sama - do zwykłego balsamu nawilżającego dodawałam cukru, ale musi być gruby. Trudno o taki teraz.
          Natomiast nie ma lepszego od tego zrobionego z kawy grubo mielonej i łyżeczki cynamonu. Daję 3/4 szklanki kawy i zaparzam niewielką ilością wody, wychodzi taka gęsta maź. Skóra po tym jest po prostu idealna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka