gitara_i_glany 25.10.10, 21:39 Mam wielki problem ;/ Mam 15 lat i jestem w 3gim. pale od 1gim. (z 3 miesieczno przerwo) Chciałabym rzucić ale nie wiem jak ...;/ Wspomne też że moj chłopak pail więc to nie jest proste ... POMOCY Kociaki !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gitara_i_glany Re: Papierosy ;| 25.10.10, 21:43 Pomocy !!! Potrzbuje szybkiej rady gdyż rodzice chyba się domyślają że pale ...; / Odpowiedz Link Zgłoś
eweel95 Re: Papierosy ;| 25.10.10, 21:47 nie wiem, jedyne co mogę poradzić to silna wola, i nie rzucaj tak że już nie pale i nic, tylko stopniowo coraz mniej pal.. życzę powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
adelinde Re: Papierosy ;| 25.10.10, 21:48 Nikotyna, hm. Sama nie dasz rady. Kochana, potrzebujesz pomocy bliskich. Wiem, że to nie jest łatwe. Mój ojciec pali od 16 roku życia. To będzie już 44 lata. I miał ZALEDWIE, JEDYNIE TYDZIEŃ przerwy! Potrzebujesz jakiegoś zastępstwa. I silnej woli. Ja przykładowo jestem biernym palaczem, i też mam problemy, ale potrafię to odstawić. Na początek spróbuj ograniczać. Albo jak Cię naprawdę ciągnie to wymyśl coś, co będziesz robić ZAMIAST. Przykładowo rzucie gumy, czy ja wiem. I trzymaj się. I SIĘ NIE ŁAM. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis69 Re: Papierosy ;| 25.10.10, 21:45 Ciężko jest rzucić , próbowałam kilkakrotnie ale nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
oliiviia yhm 25.10.10, 21:47 to będzie trudne. nie wiem, może stopniowo rzucaj ? w sensie, że np. załóżmy, że dziennie wypalasz jedną paczkę. następny dzień staraj się wypalić o jednego papierosa mniej i tak dalej aż w końcu będzie po jednym. no i wtedy jakoś staraj się nie sięgać po papierosy. rzucając palenie będzie ci się chciało jeść np. chipsów, więc ćwicz. Odpowiedz Link Zgłoś
gitara_i_glany Re: yhm 25.10.10, 21:50 Dzięki wielkie !! Ale macie możejakieś sprawdzone sposoby ? Bo jak wpadne przed starymi to taki przypał bedzie ... zreszto ostnio przyszlam do domu pijana wiec nie chce zeby sie dowiedzieli ze pale ... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
scaryblood Re: Papierosy ;| 25.10.10, 21:51 eh...Ja rzuciłam w następujący sposób : Najpierw chciałam zobaczyć ile dni wytrzymam bez papierosa.Wytrzymałam 3.Później wywaliłam całą paczkę do rzeki .Ofc,w każdym momencie mogłam kupić,ale wmówiłam sobie,że nie będę psuła organizmu.Nie próbuj Nicquitin czy jakoś.Jak nosiłam te plastry to bardziej jeszcze mi się chciało jarać. Odpowiedz Link Zgłoś
dzydzia.xd Re: Papierosy ;| 25.10.10, 21:57 też rzuciłam . ja to zrobiłam stopniowo . wypalałam nawet 2 paki dziennie. ; / starzy wiedzieli i mama mi pomogła . na początku starałam się tylko po jednej paczce no i sie udawało , potem po pół , później przez dłuższy czas paliłam jednego dwa dziennie , no a potem rzuciłam calkiem . chociaż teraz trzeba dużo sportów uprawiać , bo cały czas chce sie jeść i sie cholernie tyje . pozdro . Odpowiedz Link Zgłoś
gitara_i_glany Re: Papierosy ;| 25.10.10, 21:57 No ja już niejedną paczkę wywaliłam ale zaraz po tym szłam do sklepu i kupowałam nastepną ... chodzi o to że przyszłam do domu pijana i teraz jeszcze myślą ze pale a nie chce mieć bardziej przejebane I zreszto wszystko co mi w zyciu nie wychodzi to wszystko wywodzi sie od papierosow ;/ dl;atego chce zucic raz na zawsze ;| Odpowiedz Link Zgłoś
tititi. tutaj. 25.10.10, 22:00 po prostu weź do ręki papierosa powiedz "paszoł won mi stąd, ale to raz na zawsze!". musisz silnie chcieć. co do chłopaka - jeśli pali, to go rzuć, tak samo jak i papierosa. musisz zacząć nowe życie, które zbliża się ku kresu. śpiewaj rap - pomaga! Odpowiedz Link Zgłoś
mamcyckipotacie Gówno. 25.10.10, 22:00 Aleś Ty dorosła i hardcoroffa bo palisz, normalnie taki lans, bans i szpanerstwo że łał. Na ch... zaczynałaś palić? Rzygać mi się chce takim lansem, bo to żałosne. Ale wróćmy do tematu: gumy niqiutin ponoć pomagają, ale musisz to wesprzeć silną wolą. Odpowiedz Link Zgłoś
gitara_i_glany Re: Gówno. 25.10.10, 22:04 Jak mam go rzucić jak go kocham ? ;/ Wiesz co ci powiem tak napoczątku to było dla szpanu i lansu ... bo to takie fajne i wogole to tylko dla jaj miało byc ... tylko że wyszło troche inaczej i teraz chciałbym zeby nikt nie wiedziła o tym że pale, a nie prawie cała szkoła ... Odpowiedz Link Zgłoś