Dodaj do ulubionych

pierwszy raz u kosmetyczki-mikrodermabrazja

05.09.10, 17:26
Wczoraj bylam u kosmetyczki na mikrodermabrazji. Z tego co wyczytalam na roznego rodzaju
forach jezdzi sie takim urzadzeniem po twarzy, tymczasem pani miala cos co bylo przezroczyste, w
ksztalcie polokregu z czego wydobywal sie prad i nie bylo to za przyjemne...;D Nie wiem jak to
lepiej opisac...;)

Czy to jakas inna mikrodermabrazja, jesli nie to co to u licha bylo?;D
Obserwuj wątek
    • sloneczna.dziewczyna Re: pierwszy raz u kosmetyczki-mikrodermabrazja 05.09.10, 18:12
      To był d'arsonval, nie mikrodermabrazja.
      Na drugi raz nie krępuj się, tylko zadawaj kosmetyczce pytania.
      • nchyb Re: pierwszy raz u kosmetyczki-mikrodermabrazja 05.09.10, 19:47
        tylko to trochę dziwna kosmetyczka, jeżeli klientce umówionej na mikrdermabrazję - bez słowa
        serwuje co innego...
        • issey_miyake Re: pierwszy raz u kosmetyczki-mikrodermabrazja 05.09.10, 22:17
          nchyb napisała:

> tylko to trochę dziwna kosmetyczka, jeżeli klientce umówionej na mikrdermabrazj
          > ę - bez słowa
          > serwuje co innego...

i cena wykonania trochę różna.

Co użyła jeszcze do zabiegu i jakie było jego wskazanie?
    • karenek Re: pierwszy raz u kosmetyczki-mikrodermabrazja 06.09.10, 08:41
      Dobra, juz wszystko wiem.Jak przyszlam to Pani polecila mi kwasy, ale sadzilam ze to wyglada tak ze
      robi sie i jedno i drugie (taki tluczek ze mnie;P), wiec sie zgodzilam.

Okazalo sie ze albo robi sie jedno albo drugie, wiec jest ok.Dzieki za szybki odzew.
      • kkk Re: pierwszy raz u kosmetyczki-mikrodermabrazja 06.09.10, 10:42
        Tak, to był darsonval. Robi sie go za darmo - w cenie oczyszczania twarzy ;)
        • ante-k28 Re: pierwszy raz u kosmetyczki-mikrodermabrazja 07.09.10, 13:27
          To prawda, on jest za darmo. Czego kosmetyczka mechanicznie nie doczyści to robi właśnie za pomocą tej czarodziejskiej maszyny :)
          • kkk Re: pierwszy raz u kosmetyczki-mikrodermabrazja 08.09.10, 08:54
            ante-k28-----------------darsonval NIE służy do O CZYSZCZANIA skóry!!! hahahah
            • issey_miyake darsonval 08.09.10, 12:11
              kkk napisała:

> ante-k28-----------------darsonval NIE służy do O CZYSZCZANIA skóry!!!

poprzez swoje działanie w efekcie oczyszcza ją.
      • issey_miyake Re: pierwszy raz u kosmetyczki-mikrodermabrazja 07.09.10, 20:47
        karenek napisała:

> Dobra, juz wszystko wiem.Jak przyszlam to Pani polecila mi kwasy, ale sadzilam
        > ze to wyglada tak ze
        > robi sie i jedno i drugie (taki tluczek ze mnie;P), wiec sie zgodzilam.
        >
        > Okazalo sie ze albo robi sie jedno albo drugie, wiec jest ok.Dzieki za szybki o
        > dzew.

to co opisałaś w pierwszym poście nie wskazuje ani na mikro, ani na kwasy.
        • nchyb Re: pierwszy raz u kosmetyczki-mikrodermabrazja 07.09.10, 21:41
          masz rację, z pierwszego postu nic nie wynika, poza tym, ze to na pewno nie była mikrodermabrazja :-)
          • kasiulinda Re: pierwszy raz u kosmetyczki-mikrodermabrazja 08.09.10, 19:01
            darsonval nie oczyszcza skróry tylko służy do dezynfekcji po czyszczeniu, poprawia też mikrokrążenie, już ponad połowę życia korzystam z kosmetycznych usług to trochę już wiem.
            • issey_miyake Re: pierwszy raz u kosmetyczki-mikrodermabrazja 09.09.10, 00:33
              kasiulinda napisała:

> darsonval nie oczyszcza skróry tylko służy do dezynfekcji po czyszczeniu, popra
              > wia też mikrokrążenie, już ponad połowę życia korzystam z kosmetycznych usług t
              > o trochę już wiem.

co w efekcie istotnie wpływa na proces oszczyszczania, więc można uznać, że ją oczyszcza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka