kocurbury2 i ja proszę o pomoc 17.02.11, 12:06 Witam, od kilku dni studiuję tu pilnie naukę pielęgnacji, ale się gubię. Zanim więc masz jeszcze cierpliwość, proszę o pomoc. Mam 35 lat, cerę z problematyczną strefą T, ale bez przesady, policzki z rozszerzonymi porami, ale raczej nie przetłuszczające się, bardziej skłonne do zaczerwienień. Odkąd bardzo skrzywdziła mnie moja kosmetyczka, odtąd nie pojawiam się w gabinetach, czyli od 12 lat. A ostatnio duży stres, pogoda i przypadkowo dobierane kosmetyki spowodowały, że zadowolona ze swojego wyglądu nie jestem. Mam cerę zmęczoną, szarą. No, chcę coś zrobić dla siebie dobrego. Kwasów nigdy nie stosowałam. NA podstawie Twoich rad w tym wątku : forum.gazeta.pl/forum/w,211,117779573,,Prosze_o_pomoc.html?v=2 stworzyłam sobie listę z kosmetykami dla siebie, ale mam kilka pytań. Rano: płyn mic (stosowałam Biodermę do tłustej cery, czy zamienić na tę do wrażliwej?), antyoksydant (Flavo C), krem z filtrem. W wątku, który podlinkowałam piszesz, ze po kilku miesiącach stosowania kwasów można zacząć stosować coś z vit. C. A przecież Flavo C jest z wit Ci używa się go od początku? PO południu: płyn mic. Cetaphil MD, ale linkowany przez Ciebie produkt wygląda mi na coś do mycia twarzy, a nie nawilżacz, czy się mylę, czy coś poplątałam? o, taki www.aptekaeskulap.pl/cetaphil-md-dermoprotector-balsam-nawilzajacy-250ml-p-565.html?osCsid=1ca80db4a9a3eaf22666aa39dd3f75bc Na wieczór: płyn moc. kwas, chyba Bandi ten AHA+PHA. No, i jeszcze potrzebuję coś pod oczy, bo tu skórę mam teraz wysuszoną i zmarszczki już dość wyraźne. Nastawiam się na długofalową pielęgnację, więc też poproszę o listę produktów, które polecasz. Aha, wiosna tuż, tuż (OBY), jakoś modyfikować tę pielęgnację jak będzie coraz więcej słońca? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: i ja proszę o pomoc 17.02.11, 16:25 kocurbury2 napisała: > Rano: > płyn mic (stosowałam Biodermę do tłustej cery, czy zamienić na tę do wrażliwej? > ), wybierz czerwoną, sensibio, zwłaszcza jeśli miewasz epizody zaczerwienienia skóry, stosując taką unikasz też podrażnień > antyoksydant (Flavo C), tak > krem z filtrem. tak > W wątku, który podlinkowałam piszesz, ze po kilku miesiącach stosowania kwasów > można zacząć stosować coś z vit. C. A przecież Flavo C jest z wit Ci używa się > go od początku? Tak, na dzień stosujesz serum z witaminą C, jako antyoksydant. Po 2-3 miesiącach stosowania kremu z kwasami na wieczór, dochodzi stosowanie witaminy C lub retinolu na wieczór. Wcześniej (jeśli chodzi o witaminę C) - nie ma to sensu, wystarczy tylko rano. > PO południu: > płyn mic. > Cetaphil MD, ale linkowany przez Ciebie produkt wygląda mi na coś do mycia twarzy, a nie nawilżacz, czy się mylę, czy coś poplątałam? Ten, który zalinkowałaś jest MD. Cetaphil emulsja - wygląda tak g.domzdrowia.pl/product_imgs/79/79121_2.jpg - i zawsze na opakowaniu widnieje niebieski opis "łagodna emulsja do mycia", w przypadku MD zawsze na opakowaniu jest napisane ciemno zielony opis "Moisturising Lotion MD Dermoprotektor". > Na wieczór: > płyn moc. > kwas, chyba Bandi ten AHA+PHA. na początek tak, jeśli miewasz zaczerwienienia, podrażnienia (od czegokolwiek). > No, i jeszcze potrzebuję coś pod oczy, bo tu skórę mam teraz wysuszoną i zmarsz > czki już dość wyraźne. Jeśli wysuszona to na początek np. sensibio eye bioderma, później jak doprowadzisz skórę okolic oczu do normalności, możesz wprowadzić również kremy z kwasami, retinolem. > Nastawiam się na długofalową pielęgnację, więc też poproszę o listę produktów, > które polecasz. Przesyłam na e-mail. > Aha, wiosna tuż, tuż (OBY), jakoś modyfikować tę pielęgnację jak będzie coraz w > ięcej słońca? Wszystko zależy od trybu życia jaki prowadzisz. Jeśli będziesz stosowała kremy z filtrami w dużych ilościach, nie musisz zmieniać wieczornych nawyków (różnych rodzai kwasów). Jeśli natomiast nie zrobisz tego i obawiasz się o to, możesz przejść na lato na 5%. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurbury2 Re: i ja proszę o pomoc 17.02.11, 20:08 Pięknie dziękuję za pomoc i za maile. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: i ja proszę o pomoc 17.02.11, 22:09 Issey, ja również poproszę o listę polecanych przez Ciebie produktów. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ilove24 Re: i ja proszę o pomoc 20.02.11, 21:12 Czy ja również mogę prosić o przesłanie propozycji kosmetyków na pocztę? Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
purrfection Re: i ja proszę o pomoc 22.02.11, 12:12 Ja również proszę o listę! Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewkakar1 Re: i ja proszę o pomoc 23.02.11, 16:39 Czy i ja moge prosic o liste kosmetykow?Z gory dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: i ja proszę o pomoc 24.02.11, 23:00 ewkakar1 napisała: > Czy i ja moge prosic o liste kosmetykow?Z gory dziekuje :) odbierz e-mail Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: i ja proszę o pomoc 24.02.11, 22:59 purrfection napisała: > Ja również proszę o listę! Dziękuję :) odbierz e-mail Odpowiedz Link Zgłoś
kara.3 Re: i ja proszę o pomoc 12.03.11, 18:27 Ja również poproszę, Issey. ilove24 napisała: > Czy ja również mogę prosić o przesłanie propozycji kosmetyków na pocztę? > Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: i ja proszę o pomoc 24.02.11, 22:59 jade.fox napisała: > Issey, ja również poproszę o listę polecanych przez Ciebie produktów. > Z góry dziękuje i pozdrawiam. odbierz e-mail Odpowiedz Link Zgłoś
agni31 Prośba o listę kosmetyków na gazetowego 28.02.11, 01:36 Issey, mogę prosić o listę polecanych przez Ciebie kosmetyków na maila? Próbuję wyciągnąć koleżankę ze szponów przemysłu kosmetycznego ;) Ona z tych, co to wierzą w moc ceny i ładnego słoiczka, a ja się bawię głównie w biochemiczne i nie wiem co oprócz Neostraty jej zaproponować… Z góry dziękuję i przepraszam za zawracanie głowy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Prośba o listę kosmetyków na gazetowego 28.02.11, 12:51 agni31 napisała: > Issey, mogę prosić o listę polecanych przez Ciebie kosmetyków na maila? Możesz. > Próbuję > wyciągnąć koleżankę ze szponów przemysłu kosmetycznego ;) Ona z tych, co to wi > erzą w moc ceny i ładnego słoiczka, a ja się bawię głównie w biochemiczne i nie > wiem co oprócz Neostraty jej zaproponować… Jeśli wierzy w moc ceny i tylko drogie przyjmuje do wiadomości, to możesz jej zaproponować iS Clinical, Innosearch, MM, Filorgę, Medidermę/Sesdermę, Environ, Idenov, Neostrata wspomniana. Odpowiedz Link Zgłoś
mamba_79 Re: Prośba o listę kosmetyków 01.03.11, 21:11 Issey, w Tobie moja nadzieja, rozpaczliwie proszę Cię o pomoc w doborze profesjonalnych kosmetyków, bo sama już nie wiem co mi może pomóc a co jeszcze bardziej zaszkodzi. Mam 32 lata. Mój koszmar= moja cera jest: mieszana; naczynkowa (nos i policzki); dużo podskórnych grudkek na brodzie i linii żuchwy, które z czasem przechodzą w ropne wykwity; zaskórniki na nosie. Najgorsze jednak dla mnie są przebarwienia potrądzikowe i blizny na brodzie i żuchwie. Dzisiaj już od 6 godzin siedzę w necie i szukam czegoś co mnie uleczy i mam tylko totalny mętlik w głowie. Zastanawiałam się nad kuracją kwasami AHA, ale wyczytałam że to wykluczone przy naczynkach. Jakie kosmetyki możesz mi polecić na te blizny (Neostrata Neoceuticals?) i co stosować do codziennej pielęgnacji mojej skóry? Bardzo liczę na Twoją pomoc, bo nie chcę i nie mogę pozwolić sobie na wyrzucenie pieniędzy na kosmetyki które nic mi nie pomogą. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Prośba o listę kosmetyków 02.03.11, 01:36 mamba_79 napisała: > Mam 32 lata. Mój koszmar= moja cera jest: mieszana; naczynkowa (nos i policzki) > ; dużo podskórnych grudkek na brodzie i linii żuchwy, które z czasem przechodzą > w ropne wykwity; zaskórniki na nosie. Najgorsze jednak dla mnie są przebarwien > ia potrądzikowe i blizny na brodzie i żuchwie. Da się coś z tym zrobić. Ale potrzebne są często do pielęgnacji domowej - zabiegi w gabinetach. > Dzisiaj już od 6 godzin siedzę w necie i szukam czegoś co mnie uleczy i mam tyl > ko totalny mętlik w głowie. Zastanawiałam się nad kuracją kwasami AHA, ale wycz > ytałam że to wykluczone przy naczynkach. Jakie kosmetyki możesz mi polecić na t > e blizny (Neostrata Neoceuticals?) i co stosować do codziennej pielęgnacji moj > ej skóry? Przy naczynkach można niewiele - ale to zawsze coś. Najważniejsze jest to, by do jakichkolwiek zabiegów - czy gabinetowych czy domowych - skórę dobrze przygotować. Kuracja kwasami AHA - odpowiednia, zależy które kwasy się wybiera - migdałowy, pirogronowy, salicylowy, azelainowy, etc. Tylko trzeba wiedzieć, które produkty będą odpowiednie. Trzeba wiedzieć jakie podłoża może mieć krem, by jej nie podrażnił. Na szybko i na ogólnie, środki złuszczające, które przy naczynkach można stosować: - Diroseal Avene, Mandelac Sesderma, Kwas migdał + pha Bandi, cała zielona seria Neostraty, do tego zawsze warto dorzucić witaminę K, C, E. Do tego delikatne zmywanie, bez użycia mydła i wody, dbanie o nawilżenie i unikanie podrażnień, to jest to co najlepszego możesz skórze dać. Naczynkowa skóra jest na pierwszym miejscu, na pozostałych są dalsze problemy, które opisujesz. Unikanie eksperymentów - przede wszystkim i nie pogłębianie problemu. + zawsze i wszędzie wysoka ochrona anty UVA i UVB. > Bardzo liczę na Twoją pomoc, bo nie chcę i nie mogę pozwolić sobie na wyrzuceni > e pieniędzy na kosmetyki które nic mi nie pomogą. Postaramy się coś zdziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
agnikr do Issey :-) 01.03.11, 10:51 Właśnie kupiłam ten specyfik na przebrawienia. Posmarowałam nim zmiany na twarzy i jestem strasznie czerwona! Czy to normalne? Czyto zniknie? Czy przestać stosować już neostratę? Pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
paniazja Re: do Issey :-) 01.03.11, 23:35 Droga Issey, szukając wczoraj informacji na temat BU, trafiłam na ten wątek, właśnie skończyłam go czytać i czuję, że po latach błądzenia, odnalazłam "drogę do domu";). Mam 36 lat, cerę mieszaną, strefa "T" błyszczy, brak zmarszczek wokół oczu, jedna poprzeczna na czole i zaczynają się pojawiać bruzdy nosowo wargowe. Mam wrażenie, że skóra traci jędrność, jakaś taka luźna się zrobiła. Jest też chyba dość mocno zanieczyszczona (podskórne zanieczyszczenia, które od czasu do czasu wyłażą na wierzch) i zmęczona. Po umyciu buzi wodą, skóra jest lekko napięta, krem niweluje napięcie. Mam piegi, które lubię i kilka lekkich przebarwień (chyba posłonecznych), których nie lubię. Sińce pod oczami. Oczy wrażliwe, często zaczerwienione, używam kropli nawilżających. Podrażnień na twarzy, spowodowanych kosmetykami, nigdy nie miałam. Co chcę osiągnąć: 1. Ochrona przeciwstarzeniowa 2. Redukcja/spłycenie zmarszczek/bruzd 3. Ujędrnienie skóry 4. Oczyszczenie, wyrównanie kolorytu Po latach codziennego robienia makijażu, marzy mi się doprowadzenie cery do takiego stanu, żeby nie straszyć "gołą" buzią. I teraz tak - po lekturze tego wątku już wiem, że potrzebuję: 1. Płyn micelarny - mam 2. Tonik (Hydrolat z BU może być?) 3. flavo-C15EF 4. Ochrony UV - jaki polecisz krem, coby mi makijaż nie spływał? Bioderma Photoderm anti-age SPF30/UVA30? Czy może coś innego? 5. Jakiegoś kremu nawilżającego? Czy nie trzeba? 6. Kwasów na noc (nigdy nie stosowałam), czy Bandi z serii YOUNG CARE to dobry wybór, czy polecisz coś innego? I jeszcze pytanie - ponieważ z moją ochroną UV może być różnie, czy nie lepiej terapię kwasową zacząć jesienią? Jeśli tak, to co polecisz na lato? I jeszcze jedna sprawa. Na ramionach i brzuchu mam kilka przebarwień po opalaniu. Czym to zniszczyć? Jakiś punktowy wybielacz?:) Pozdrawiam Cię serdecznie i bardzo liczę na porady. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 02.03.11, 01:29 paniazja napisała: > Mam 36 lat, cerę mieszaną, strefa "T" błyszczy, brak zmarszczek wokół oczu, jed > na poprzeczna na czole i zaczynają się pojawiać bruzdy nosowo wargowe. Mam wraż > enie, że skóra traci jędrność, jakaś taka luźna się zrobiła. > Jest też chyba dość mocno zanieczyszczona (podskórne zanieczyszczenia, które od > czasu do czasu wyłażą na wierzch) i zmęczona. > Po umyciu buzi wodą, skóra jest lekko napięta, krem niweluje napięcie. > Mam piegi, które lubię i kilka lekkich przebarwień (chyba posłonecznych), który > ch nie lubię. > Sińce pod oczami. Oczy wrażliwe, często zaczerwienione, używam kropli nawilżają > cych. > Podrażnień na twarzy, spowodowanych kosmetykami, nigdy nie miałam. Temat do przerobienia. > Co chcę osiągnąć: > 1. Ochrona przeciwstarzeniowa > 2. Redukcja/spłycenie zmarszczek/bruzd > 3. Ujędrnienie skóry > 4. Oczyszczenie, wyrównanie kolorytu Jeśli chodzi o numer 2 - należałoby pomyśleć poważnie o medycynie estetycznej. > I teraz tak - po lekturze tego wątku już wiem, że potrzebuję: > 1. Płyn micelarny - mam > 2. Tonik (Hydrolat z BU może być?) Po płynie micelarnym nie ma takiej potrzeby, rano bym sobie odpuściła, ze względu na "dużo warstw" :). > 3. flavo-C15EF Nie wiem czy Tobie się nada, skoro nie lubisz gęstych konsystencji, które potrafią spływać z twarzy :). Jeśli chcesz antyoksydantu kup na początek Chiroxy Krem dotleniający z aktywnym tlenem - ma witaminę E i C, smaruj cienką warstwę, nie zostawi takiej ciężkiej powłoki jak serum z BU. > 4. Ochrony UV - jaki polecisz krem, coby mi makijaż nie spływał? Bioderma Photo > derm anti-age SPF30/UVA30? Czy może coś innego? Ten krem jest b. dobry, jako że ma wysoką ochronę anty UVA, ale na 30stka nie jest jak inne, bo konsystencją przypomina glajzowate 50tki. Proponowałabym na początek spróbować Uriage Hyseac spf 50+ oil-free (najlepiej próbka), a jeśli nie będzie opcji zdobycia jej - poszukaj próbki LRP Anthelios XL SPF 50+, Lekki fluid barwiący do twarzy. > 5. Jakiegoś kremu nawilżającego? Czy nie trzeba? Zawsze trzeba :), kup sobie lekki Excipial Cream. > 6. Kwasów na noc (nigdy nie stosowałam), czy Bandi z serii YOUNG CARE to dobry > wybór, czy polecisz coś innego? Na początek tak, jeśli już teraz obawiasz się o ochronę, rozpocznij od kremu z kwasem migdałowym i pha Bandi, na kolejne opakowanie, jeśli dobrze będziesz tolerowała dostaniesz inny lub czysty glikolowy. > I jeszcze pytanie - ponieważ z moją ochroną UV może być różnie, czy nie lepiej > terapię kwasową zacząć jesienią? Możesz rozpocząć jesienią, ale osobiście nie traciłabym czasu i już wiosną rozpoczęłabym aplikację kremu z kwasem migdałowym lub glikolowym (zwracaj uwagę na skład INCI, jako że producenci nie zawsze raczą poinformować, że w kremach z kwasami są dodatki czegoś jeszcze co latem nie jest wskazane - bez ochrony). > Jeśli tak, to co polecisz na lato? > I jeszcze jedna sprawa. Na ramionach i brzuchu mam kilka przebarwień po opalani > u. Czym to zniszczyć? Jakiś punktowy wybielacz?:) Hydrochinon lub po prostu retinoidy (najlepiej na receptę, te bez niewiele w tej kwestii działają). Uwielbiam forumowiczów, którzy potrafią i chcą używać wyszukiwarki i czyjegoś doświadczenia :), człowiek nie musi się powtarzać :). Odpowiedz Link Zgłoś
paniazja Re: do Issey :-) 02.03.11, 17:02 Issey, bardzo dziękuję za szybką odpowiedź:) Zrobiłam listę i idę do apteki, zobaczę co się uda kupić stacjonarnie. Mam jeszcze pytanie - Excipial Cream, czy to ten miałaś na myśli? www.apteka-melissa.pl/EXCIPIAL%20KREM%20100%20ml.html;1442 Piszą, że jest lekko tłusty, nie przejmować się tym? Odpowiedz Link Zgłoś
paniazja Re: do Issey :-) 02.03.11, 19:13 Issey, to znowu ja. Przepraszam, że tak Ci zawracam głowę, ale mam jeszcze jedną prośbę. Byłam w aptece, kupiłam krem z filtrem, który polecałaś (próbek nie mają), natomiast zawahałam się przy kremie Auriga Chiroxy. Spojrzałam na skład i on mocno parabenowy jest. Poleć mi proszę jakiś zamiennik bez parabenów. Dziękuję raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 02.03.11, 23:23 paniazja napisała: > Byłam w aptece, kupiłam krem z filtrem, który polecałaś (próbek nie mają), nato > miast zawahałam się przy kremie Auriga Chiroxy. Spojrzałam na skład i on mocno > parabenowy jest. Poleć mi proszę jakiś zamiennik bez parabenów. Dziękuję raz je > szcze. Flavo-C Forte Serum z witaminą C 15% Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 02.03.11, 22:14 paniazja napisała: > Piszą, że jest lekko tłusty, nie przejmować się tym? Tak, to ten. Jest fajny, dobrze nawilża. Odpowiedz Link Zgłoś
opokat Re: do Issey :-) 06.03.11, 19:41 Witam, Issey. Od prawie miesiaca stosuję się do Twoich zaleceń (tzn. rano stosuję płyn micel. Avene, Flavo C z BU, Avene Clearance 30 spf, wieczorem płyn mic. Avene, Bandi złuszczający 5%). Efekty widoczne w postaci zblednięcia przebarwień, gładszej skóry, naprawdę jestem zadowolona. skótków ubocznych nie stwierdzam. Nic nie podraznia, nie zapycha itd. Dzięki za już. Tylko co dalej?, jaki kwas, myślę (po przestudiowaniu wątku), że Glyco A. Co Ty na to? Chciałabym też kupić jakiś nawilżacz, czy warto kupić Cicabio Biodermy (jest 30% obniżka w Superpharm), i przy okazji co myślisz, warto kupić płyn micelarny tej firmy, może filtr Akn Mat?, żel pod oczy? Jeszcze raz dzięki za wszystko, jak ja żałuję, że Cię wcześniej nie odkryłam. I poproszę o Twą listę kosmetyków na opokat@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 07.03.11, 11:57 opokat napisał: > Tylko co dalej?, jaki kwas, myślę (po > przestudiowaniu wątku), że Glyco A. Co Ty na to? W życiu :). Najpierw Triacneal Avene. > Chciałabym też kupić jakiś nawilżacz, czy warto kupić Cicabio Biodermy (jest 30 > % obniżka w Superpharm), Cicabio - nie nawilża typowo, jest łagodzący, niwelujący podrażnienia. Chcesz lekki nawilżacz (nie zapycha) kup Cetaphil DA Ultra. > i przy okazji co myślisz, warto kupić płyn micelarny t > ej firmy, Płyn micelarny - Bioderma Sensibio - fajny, Hydrabio - nawilżający - również. > może filtr Akn Mat?, Jako jedyny wydawany w wersji 100ml, więc opłacalny i dobrej jakości. > żel pod oczy? Sensibio Eye - jak najbardziej - łagodzi, ma lekką konsystencję. > Jeszcze raz dzięki za wszystko, jak ja żałuję, że Cię wcześniej nie odkryłam. Lepiej późno niż wcale :) > I poproszę o Twą listę kosmetyków ok. wysyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
opokat Re: do Issey :-) 07.03.11, 14:41 Dzięki Issey! Tak wymyśliłam to Glyco A, bo w pierwszym liście poleciłaś retiniody jako 4 opakowanie. Ale kupię chętnie Triacneal, oczywiście. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Droga Issey :-) 07.03.11, 02:30 Witam :) Ja rowniez chcialabym Cie prosic o rady bo juz sama sie w tym wszystkim gubie. Mam prawie 31 lat i cere naczynkowa na policzkach oraz na brodzie. Porocz tego to moja cera jest raczej normalna ze sklonnoscia do lekkiego przesuszania sie na policzkach. Moja pielegnacja: RANO - myje twarz zelem do mycia twarzy URIAGE (z apteki) - Nakladam krem IWOSTIN CAPILLIN krem redukujacy zaczerwienienia SPF 15 lub BIODERMA SENSIBIO AR, mam tez krem Pharmaceris vita-capilaril SPF 15 krem nawilzajaco-wzmacniajacy ale dawno go juz nie uzywalam - makijaz to sporo korektora zielonego z DAX Cosmetics oraz podklad Pharmaceris F WIECZOR - myje twarz zelem do mycia twarzy URIAGE - nakladam krem IWOSTIN CAPILLIN krem na naczynka na noc lub ZIAJA MED luracja naczynkowa krem uszczelniajacy naczynka krwionosne na noc Przeczytalam caly watek o cerze naczynkowej oraz przejrzalam caly ten i uz troche sie pogubilam. Czy moglabys ocenic i skomentowac moja pielegnacje ktora opisalam powyzej? Czytalam o roznych kremach ktore polecasz ale ceny wielu z nich sa dla mnie zaporowe :( Moze znasz jakies zamienniki? Ja juz walcze i walcze z tymi rumiencami i nic nie znika. Wiem tez ze te moje naczynka sa troche (a moze nawet w calosci) genetyczne :( Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam :) -- _____________ [img]https://www.theknot.com/?utm_source=ticker&utm_medium=HTML&utm_campaign=tickers" title="Wedding Planning[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
aagaa11 Re: Droga Issey :-) 07.03.11, 10:19 Issey Wczoraj w nocy przeczytałam bardzo wiele postów, na które odpowiadałaś dziewczynom, zapisałam maczkiem 3 zólte karteczki, który krem mam kupić. Dzisiaj rano wrócilam do karteczek ,forum i troche się pogubiłam. Mam 39 lat cera mieszana a może nawet tłusta, rozszerzone pory , sporo wągrów, troche zmarszczek. Mam przebarwienia ale to od zawsze piegi – spadek po Babci , nie walcze z nimi. Przynajmniej raz w roku wykonuje 1-2 zabiegi kwasami (chamire rose 30 do tego 2- 3 zabiegi mikrodermabrazji. Przez około miesiąc jest fajnie potem wszystko wraca do normy, ale może dlatego ze stosuje niewłaściwą pielęgnacje w domu. Teraz w wielu kosmetykach wlasnie widze dno i chciałabym kupic nowe dlatego proszę o porade. Cel: - do piegow przyzwyczailam się - zmarszczki, starzenie się, wiem ze są i chce zapobiegac - ladniejsza cera, pory nie takie wielkie, chociaż wiem ze nie całkiem da się zlikwidowac, wypryski won - luźna twarz - oczy bardzo mi się podobają chce o nie dbać :) Napisze jak obchodze się z moja cera teraz Rano: uzywam clinique zel +tonic niestety z kranówą Lub zmywam twarz smietanką z algami Femi i dodatkowo przecieram wodą szlwiową Femi tutaj bez kranówy :) Krem pod oczy macrobiotc Femi , na dzien używałam krem Femi oligo ale wlasnie wyrzucilam puste opakowanie Makijaz Wieczorem: tak samo jak rano, krem pod oczy ten sam, krem na twarz macrobiotic na noc Femi (już go prawie nie mam) Uzywam maseczki femi bio puritas jak mi sie przypomni :) Dużo używam Femi to za namową kosmetyczki SA to jednak kosmetyki drogie i nie wiem czy warto wydawac na nie pieniądze. Proszę o plan działania: na pewno nie mam na ta chwile kremów na dzień i noc. Nie wiem czy kosmetyki do zmywania nadają się bo jeszcze sporo zostało. Krem pod oczy w polowie zużyty. W najbliższym czasie czyli 12-13.03 będę na targach kosmetycznych w Warszawie, będę miala możliwość zakupienia profesjonalnych kosmetykow – ewentualnie :) Pozdrawiam i podziwiam Twoją wiedzę Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Droga Issey :-) 08.03.11, 02:05 evana napisała: > Mam prawie 31 lat i cere naczynkowa na policzkach oraz na brodzie. Opisz dokładniej. Rumień, rozszerzone naczynka? Występują objawy pieczenia, wysuszenia, swędzenia? Łuszczenia się? > Moja pielegnacja: > RANO > - myje twarz zelem do mycia twarzy URIAGE (z apteki) odstawiłabym wodę z kranu > - Nakladam krem IWOSTIN CAPILLIN krem redukujacy zaczerwienienia SPF 15 lub BIO > DERMA SENSIBIO AR, Musi być krem z wysokim filtrem, spf 50+. > mam tez krem Pharmaceris vita-capilaril SPF 15 krem nawilzaj > aco-wzmacniajacy ale dawno go juz nie uzywalam > - makijaz to sporo korektora zielonego z DAX Cosmetics oraz podklad Pharmaceris > F > > WIECZOR > - myje twarz zelem do mycia twarzy URIAGE to samo co rano > - nakladam krem IWOSTIN CAPILLIN krem na naczynka na noc lub ZIAJA MED luracja > naczynkowa krem uszczelniajacy naczynka krwionosne na noc niewiele warte są kremy, które wymieniłaś > Moze znasz jakies zamienniki? Ja juz walcze i walcze z tymi rumiencami i n > ic nie znika. Wiem tez ze te moje naczynka sa troche (a moze nawet w calosci) g > enetyczne :( Najważniejsze w walce z nimi to - ochrona anty UV (spf 50+) + witamina K i łagodne "złuszczacze" - pha, migdał. Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: Droga Issey :-) 08.03.11, 02:56 issey_miyake napisała: > evana napisała: > > > Mam prawie 31 lat i cere naczynkowa na policzkach oraz na brodzie. > > Opisz dokładniej. Rumień, rozszerzone naczynka? Występują objawy pieczenia, wys > uszenia, swędzenia? Łuszczenia się? Na wstepie chcialabym Ci bardzo podziekowac za poswiecony mi czas :) Na mojej cerze jest bardziej rumien niz rozszerzone naczynka chociaz te drugie wystepuja gdzie nie gdzie. Skora nie luszczy sie i nie swedzi. Jest troche przesuszona na policzkach. Po przeczytaniu Twoich rad w innych postach zakupilam dzisiaj Cethapil MD i zaraz po przyjsciu do domu zmylam makijaz i sie nim posmarowalam to skora mnie troche piekla na policzkach. Jednak to bylo takie pieczenie jak pieczenie wysuszonych i spierzchnietych rak gdy je sie posmaruje kremem. > > Moja pielegnacja: > > RANO > > - myje twarz zelem do mycia twarzy URIAGE (z apteki) > > odstawiłabym wodę z kranu A co zamiast wody? Plyny micelarne? Jakikolwiek czy polecalabys jakas konkretna firme? Ja raz mialam taki zel micelarny z Pharmaceris do cery odwodnionej i zmywalam nim makijaz. Niezly byl ale pozniej i tak mylam twarz zelem i woda. > > - Nakladam krem IWOSTIN CAPILLIN krem redukujacy zaczerwienienia SPF 15 l > ub BIO > > DERMA SENSIBIO AR, > > Musi być krem z wysokim filtrem, spf 50+. Moze byc Iwostin czy te kosmetyki sie do niczego nie nadaja? > > mam tez krem Pharmaceris vita-capilaril SPF 15 krem nawilzaj > > aco-wzmacniajacy ale dawno go juz nie uzywalam > > - makijaz to sporo korektora zielonego z DAX Cosmetics oraz podklad Pharm > aceris > > F > > > > WIECZOR > > - myje twarz zelem do mycia twarzy URIAGE > > to samo co rano > > > - nakladam krem IWOSTIN CAPILLIN krem na naczynka na noc lub ZIAJA MED lu > racja > > naczynkowa krem uszczelniajacy naczynka krwionosne na noc > > niewiele warte są kremy, które wymieniłaś > > Moze znasz jakies zamienniki? Ja juz walcze i walcze z tymi rumiencami i > n > > ic nie znika. Wiem tez ze te moje naczynka sa troche (a moze nawet w calo > sci) g > > enetyczne :( > > Najważniejsze w walce z nimi to - ochrona anty UV (spf 50+) + witamina K i łago > dne "złuszczacze" - pha, migdał. A co bys polecila? Ja kiedys uzywalam takie serum z witamina K 5% chyba Flosleku ale nie jestem na 100% pewna, i nie widzialam jakichs efektow po nim. Czasami uzywam tez peelingu enzymatycznego z Pharmaceris. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Droga Issey :-) 08.03.11, 09:17 evana napisała: > Po przeczytaniu Twoich rad w innych postach zakupilam dzisiaj Cethapil MD i zar > az po przyjsciu do domu zmylam makijaz i sie nim posmarowalam to skora mnie tro > che piekla na policzkach. Jednak to bylo takie pieczenie jak pieczenie wysuszon > ych i spierzchnietych rak gdy je sie posmaruje kremem. Zobaczymy co będzie dalej. Przy jego stosowaniu. > A co zamiast wody? Plyny micelarne? Jakikolwiek czy polecalabys jakas konkretna > firme? Ja raz mialam taki zel micelarny z Pharmaceris do cery odwodnionej i zm > ywalam nim makijaz. Niezly byl ale pozniej i tak mylam twarz zelem i woda. Jeżeli skóra tak zareagowała na Cetaphil MD - kupiłabym albo płyn micelarny SVR Provegol albo Cetaphil emulsja do mycia twarzy - ostatecznie może być używany z wodą z kranu lub przegotowaną, może być również termalna. żele micelarne Pharmaceris - są kiepskie > Moze byc Iwostin czy te kosmetyki sie do niczego nie nadaja? Krem z filtrem Iwostin może być, ale tylko wtedy gdy nie będziesz chciała nakładać na niego makijażu. Jeśli makijaż (czytaj: podkład, korektor, róż, puder), to tylko Bioderma, Avene, GT, LRP. Ogólnie firma dobra, głównie seria Lipidowa. > A co bys polecila? Ja kiedys uzywalam takie serum z witamina K 5% chyba Floslek > u ale nie jestem na 100% pewna, i nie widzialam jakichs efektow po nim. > Czasami uzywam tez peelingu enzymatycznego z Pharmaceris. Przede wszystkim kup sobie krem z kwasem migdałowym (albo gotowy Bandi albo ukręć ze "zrobsobiekrem" - nie wiem czy wyjdzie to taniej). Prócz tego musisz kupić Auriderm żel (może trochę podrażniać ze względu na formę żelu - dlatego potrzeba jest pozostała część pielęgnacji - taka jaka opisałam - żadna inna). Odpowiedz Link Zgłoś
ulagra63 Re: Droga Issey :-) a co z retises? 08.03.11, 22:43 Chciałabym zapytać o Sesdermę Retises. Najpierw kupiłam 0,25 i poużywałam ok. miesiąca. Ponieważ nie zauważyłam żadnych podrażnień kupiłam 0,5, a ten 0,25 używam od oczy i też nic mnie nie rusza. Czy to znaczy , że powinnam przejść na mocniejszy ( 1%), czy też, że mam skórę byczą :), czy skończyć 0,5 i przejść na 1??? A czy kwasy to można zacząć od Glyco-A 12 , czy za mocne? No dziękuję bardzo i przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Droga Issey :-) a co z retises? 09.03.11, 11:23 ulagra63 napisała: > Chciałabym zapytać o Sesdermę Retises. Najpierw kupiłam 0,25 i poużywałam ok. m > iesiąca. Ponieważ nie zauważyłam żadnych podrażnień kupiłam 0,5, a ten 0,25 uży > wam od oczy i też nic mnie nie rusza. Czy to znaczy , że powinnam przejść na mo > cniejszy ( 1%), czy też, że mam skórę byczą :), czy skończyć 0,5 i przejść na 1 > ??? A czy kwasy to można zacząć od Glyco-A 12 , czy za mocne? No dziękuję bardz > o i przepraszam. co stosujesz prócz Retises? Odpowiedz Link Zgłoś
ulagra63 Re: Droga Issey :-) a co z retises? 09.03.11, 15:46 Oprócz retises 0,5 stosuję Filorga iso age a teraz kupiłam filtr 30 Bioderma anty age, jeszcze od czasu do czasu Oxedermil (5% mocznika). Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: Droga Issey :-) 09.03.11, 02:35 issey_miyake napisała: > Przede wszystkim kup sobie krem z kwasem migdałowym (albo gotowy Bandi albo ukr > ęć ze "zrobsobiekrem" - nie wiem czy wyjdzie to taniej). Prócz tego musisz kupi > ć Auriderm żel (może trochę podrażniać ze względu na formę żelu - dlatego potrz > eba jest pozostała część pielęgnacji - taka jaka opisałam - żadna inna). A kiedy stosowac ten zel? Na noc? Znasz moze jakies apteki w Warszawie lub on-line, ktore maja kosmetyki w w miare przystepnych cenach Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Droga Issey :-) 09.03.11, 11:43 evana napisała: > A kiedy stosowac ten zel? Na noc? > Znasz moze jakies apteki w Warszawie lub on-line, ktore maja kosmetyki w w miar > e przystepnych cenach po południu lub wieczorem, info o aptekach na e-mail Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Droga Issey :-) 13.03.11, 04:00 > > - nakladam krem IWOSTIN CAPILLIN krem na naczynka na noc lub ZIAJA MED lu > racja > > naczynkowa krem uszczelniajacy naczynka krwionosne na noc > > niewiele warte są kremy, które wymieniłaś Nie zgodzę się Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: Droga Issey :-) 13.03.11, 12:20 Pod wzgledem kojenia to nie wiem jak ten krem dziala bo nie zauwarzylam zadnych zmian ale moim zdaniem krem nie nawilza dobrze. Oczywiscie moqie tu o mojej skorze. Ja mam krem na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
kasha101 Re: Droga Issey :-) 13.03.11, 23:43 Droga Issey! Czy do Ciebie mozna jakos na maila napisac? Np. czy ten oto jest gazetowy? Pozdrawiam,Kasha. Odpowiedz Link Zgłoś
kasha101 Re: Droga Issey :-) 17.03.11, 22:21 Oj nie mam znaku zycia od Issey:), wiec pozwole sobie tak publicznie zapytac o porade, moze kiedys tu wpadnie, a moze tez i dziewczyny cos dorzuca od siebie. W kazdym razie bede czekac:) 34 lata, cera trudna - lojotokowa zwlaszcza na czole, zima ze sklonnosciami do wysuszenia, zaczerwienienia, popekane naczynka zwlaszcza w okolicy nosa(od daaawna), nowe, cieniutkie jeszcze, ale sporo na policzkach, do tego cienka, plytko unaczyniona, delikatna, widac od razu na niej nieprzespana noc, stres plus oczywiscie sklonnosc do wypryskow (w okolicy rzuchwy i brody), kilka mocniejszych blizn po wypryskach. Sklonnosci do zapychania duze. Czasem zdarzaja sie tzw. gule, a przy tak delikatnej cerze wlasciwie niewiadomo co z nimi zrobic, masakra. Jedyne na co nie narzekam to koloryt - blado-rozowy, raczej zdrowy(lata nawilzania, dbanie o sen i odzywianie chyba sie odwdzieczaja) no i minimalne zmarszczki-delikatne pod oczami i mniej delikatna lwia:), napiecie, gladkosc ok. Od ponad 3 lat uzywam skinorenu, efekty super, byl czas, ze naprawde mnie wysypalo zwlaszcza w okolicach policzkow, brody-poradzil sobie z tym swietnie, stare blizny znikly, koloryt sie wyrownal, buzia w dotyku jak pupka niemowlaka, prawie:) Z tym, ze pani dermatolog zapomniala mnie poinformowac o jednoczesnym uzywaniu wysokich filtrow, a byla to moja pierwsza stycznosc z kwasem. A wiec do wypryskow doszly niestety naczynka... Uzywam: rano - micelar vichy, najlepszy jak dla mnie, po przetestowaniu wielu i tak do niego wracam, czasem jeszcze skinoren miejscowo, po odczekaniu krem nawilzajacy, obecnie Avene Optimale spf20(jesli wychodzac z domu i wracajac jest ciemno), jesli nie-na Avene nakladam LRP Anthelios spf30, do cer tlustych, baaardzo fajny + kolorowka (podklad, puder itp) wieczor- sciagniecie nadmiaru makijazu chusteczkami nivea, i wymycie buzi do czysta plynem micelarnym lub zelem rosaliac LRP. Woda termalna. Przed snem co drugi dzien Diroseal- po 2 dniach pod rzad uzywania skora nieco przewrazliwiona, wiec wole co 2, no, czasem 2 dni z rzedu i przerwa. Plus rano czasem, pod krem, serum oliwkowo-azelainowe z BU, bardzo fajne uwazam,czasem serum nawilzajace Avene. Planuje zakup serum z wit .C, na rano, pod krem. Jako, ze zainteresowaly mnie retinoidy (stad ten diroseal plus pomoc na naczynka), a avene ma tylko 0.05 retinaldehydu i nie wiem, czy w ogole cos dziala, planuje zakup serum z retinolem z BU 1% i sprobowanie ostroznego stosowania. Ale- nie za mocne na naczynka? Wiem, ze apteczny retinol nie dla mnie... Czy jest sens dolaczenia kwasow, np. PHA, PHA+AHA? i stosowanie kremu z kwasami na co 2ga noc, zamiennie z dirosealem? Co polecasz Issey? bandi, noestrata...(mam teraz probke neostraty PHA12, Bionic, krzywdy nie robi, nie zapycha, tak samo diroseal, wbrew moim obawom. Ogolnie przy tak delikatnej cerze bardzo dobrze tolerowalam skinoren, od poczatku, zero uczulen od innych kosmetykow, ino zapychanie zdarza sie nagmninne. Interesuje mnie ochrona naczynek ( w planach zamykanie laserem, mimo obaw, ze moze sie pogorszyc, slyszalam takie opinie...), no i radzenie sobie z tradzikiem, choc przy takim traktowaniu jak powyzej kiedy sie nic nie zapycha, wyskakuje mi cos rzadko, glownie w okolicach miesiaczki. Ale jednak i potem slad trwa miesiacami...Chcialabym nie nakladac takiej tapety jak teraz(podklad mocnokryjacy Estee Lauder Double Wear, korektor, puder) i cieszyc sie fajna, nieupstrzaną naczynkami i bliznami buzia. No i profilaktyka antystarzeniowa oczywiscie. Jakie zabiegi kosmetyczne polecasz do takiej cery? Krem pod oczy? Since, zylki widoczne... Czesto piszesz o dobrej kolorowce, moglabys to rozwinac:)? Ufff:) To chyba tyle. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Droga Issey :-) 18.03.11, 00:16 kasha101 napisała: > a avene ma tylko 0.05 retinaldehydu i nie wiem, czy w ogole cos dziala, działa > Wiem, ze apteczny retinol nie dla mnie... testowałaś? > Czy jest sens dolaczenia kwasow, np. PHA, PHA+AHA? i stosowanie kremu z kwasami > na co 2ga noc, zamiennie z dirosealem? jest sens > Co polecasz Issey? bandi, noestrata... jedno i drugie, lepsza Neostrata. > mam teraz probke neostraty PHA12, Bionic, krzywdy nie robi, nie zapycha, tak sa > mo diroseal, wbrew moim obawom. jeśli dobrze tolerujesz PHA 12% to kup go i stosuj na wieczór. > Jakie zabiegi kosmetyczne polecasz do takiej cery? Krem z wysokim filtrem (spf50+/ppd38), nawilżacz łagodzący, witamina K, zabiegi hartujące skórę naczyniową/zanieczyszczoną/dojrzewającą, złuszczanie. > Krem pod oczy? Since, zylki widoczne... Medycyna estetyczna + kremy z kwasami Neostraty, retinoidy (jeśli skóra niewrażliwa), faktory na okolice oczu wysokie, okulary p.słoneczne, retinol. > Czesto piszesz o dobrej kolorowce, moglabys to rozwinac:)? Co chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
kasha101 Re: Droga Issey :-) 18.03.11, 00:23 Aptecznego nie stosowalam, ale z tego co wiem, jest mocniejszy i chyba raczej nie wskazany przy cerze naczynkowej. Moze malo precyzyjnie sie wyrazilam, przez apteczny rozumiem taki na recepte, jak Zorac np. Jesli chodzi o kolorowke, to przez ta lepsza rozumiesz ta z wyzszej polki typu jakies tam Lancomy, Clinique'i , Bobbi Brown czy raczej typu LRP np., apteczna bardziej? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Droga Issey :-) 18.03.11, 09:15 kasha101 napisała: > Aptecznego nie stosowalam, ale z tego co wiem, jest mocniejszy i chyba raczej n > ie wskazany przy cerze naczynkowej. Moze malo precyzyjnie sie wyrazilam, przez > apteczny rozumiem taki na recepte, jak Zorac np. zależy gdzie ten retinal się znajduję, Diroseal jak wiesz, jest przeznaczony dla naczyniowej skóry, inne na receptę - to zależy od oczekiwań, są kobiety, które mimo naczynek stosują retinoidy, bo wyjątkowo zależy im na poprawie faktury skóry > Jesli chodzi o kolorowke, to przez ta lepsza rozumiesz ta z wyzszej polki typu > jakies tam Lancomy, Clinique'i , Bobbi Brown czy raczej typu LRP np., apteczna > bardziej? perfumeryjne i apteczne, plus niektóre drogeryjne, plus profesjonalne Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Droga Issey :-) 18.03.11, 00:09 kasha101 napisała: > Droga Issey! Czy do Ciebie mozna jakos na maila napisac? Np. czy ten oto jest g > azetowy? gazetowego, jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasha101 Re: Droga Issey :-) 18.03.11, 00:17 heh:) No juz wlasnie ponizej wypocilam sie publicznie...Od lat walsciwe nie pytalam nikogo o porade "skórna", wychadzac z zalozenia, ze to ja wiem lepiej, co dla niej najlepsze. Przerobilam juz dermatologow przypisujacych kremy-mikstury na bazie alkoholu, kosmetyczki stosujace oczyszczanie mechaniczne a raczej masakryczne( a ja mloda i niedoswiadczona myslalam, ze pomoze, zreszta to byly siermiezne czasy...). Odpowiedz Link Zgłoś
krystyna2662 49 !!!! lat -prosba o poradę 10.03.11, 13:18 mam skórę na twarzy naczyniową, mieszaną, okolica T lekko przetłuszczajaca sie ,reszta sucha. głebokie zmarszczki mimiczne: na czole i bruzdy nosowo- wargowe. Obecnie stosuję zamiennie kremy na dzień i noc Dermika slim lift, Loreal revitalift,Clarena mikropeptydy,Mleczko do zmywania makijażu, tonic, czasem lekki domowy pilling mechaniczny a po nim maseczka dermiki lub dermaglin ale niestety elekty nie sa najlepsze. Mam skórę coraz bardziej wiotką, mniej jedrną, szarą,itrzeba pomysleć o pielegnacji bardziej intensywnej. Proszę o poradę co do pielegnacji : - domowej : jakie kremy, serum itp.jak stosować, na co zwrócic szczególna uwagę - jakie zabiegi w gabinecie kosmetycznym Dziekuję krystyna Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: 49 !!!! lat -prosba o poradę 18.03.11, 00:17 krystyna2662 napisała: > mam skórę na twarzy naczyniową, mieszaną, okolica T lekko przetłuszczajaca sie > ,reszta sucha. głebokie zmarszczki mimiczne: na czole i bruzdy nosowo- wargo > we. Obecnie stosuję zamiennie kremy na dzień i noc Dermika slim lift, Loreal > revitalift,Clarena mikropeptydy,Mleczko do zmywania makijażu, tonic, czasem lek > ki domowy pilling mechaniczny a po nim maseczka dermiki lub dermaglin ale nie > stety elekty nie sa najlepsze. Mam skórę coraz bardziej wiotką, mniej jedrną, s > zarą,itrzeba pomysleć o pielegnacji bardziej intensywnej. Proszę o poradę co do > pielegnacji : > - domowej : jakie kremy, serum itp.jak stosować, na co zwrócic szczególna u > wagę > - jakie zabiegi w gabinecie kosmetycznym Krysiu, odpowiedz na pytanie podstawowe - czego oczekujesz? Co chcesz osiągnąć? Co ma Tobie dać pielęgnacja/zabiegi? Jakimi funduszami dysponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
black_olive prośba do Issey :-) 18.03.11, 14:51 Cześć Issey, mam kilka pytań o pielegnację skóry twarzy. Napisalam do Ciebie na maila gazetowego i byłabym wdzieczna za odpowiedz. PS. Możesz mi przesłać liste rekomendowanych kosmetyków dla mojej skóry? Dziekuje bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: prośba do Issey - laik - jak zacząć 18.03.11, 20:59 Issey - przeklejam z wątku o Bandi - tu powinnam od razu się wpisać... Issey droga; czytam od kilkunastu dni forum, ale szczerze mówiąc mam tylko mętlik w głowie. Postaram się w skrócie: 33 lata, cera sucha, widoczny rumień na polikach (z taką białą plamką na środku-masakra:( ), wągry na nosie i trochę na czole i pod oczami, pojawiają się wypryski, podskórne wykwity, grudki, cera nierówna, chropowata miejscami, za to bez zmarszczek - nawet mimiczne minimalne, łuszczy się, strefa T mimo suchości mocno świeci się w ciągu dnia - matuję tylko bibułkami. Z pielęgnacji aktualnie: nawiżające i natłuszczające (a-derma-chyba mocno zatyka mi pory bo wągry i zaskórniki szaleją, bioderma), płyn micelarny, piling enzymatyczny-ale mam wrażenie że nic nie daje. Chciałąm się wziąć za jakieś konkretniejsze ruchy. Po lekturze wątku o Bandi taką widzę kolejność, ale nie do końca kumam:D : 1. Zrobić mikrodermabrazję?? A jak nie to jak przygotować cerę do głębszego przyjmowania substancji z kosmetyków, bo wydaje mi się, że mam ją jakoś pozapychaną? Kwasy właśnie? 2. na noc polecany tu BandiYoungCare (różne kwasy, więc na rumień ok?) - czy po takim kremie trzeba jeszcze nałożyć jakiś tylko nawilżający lub natłuszcający?? (np. Bioderma Hydrabio Riche, albo Sensibio Riche) A może inny kwas? Jak stopniować stężenie? 3. na dzień (skoro kwasy na noc) nawilżający z wysokim filtrem pow.50? Jaki nadaje się pod makijaż, bo piszecie że mają ciężką konsystencję? Bo rozumiem, że faktor w podkładzie to za mało? (no tak, mój ma filtr 15) Jedynym bardziej, ekhm, 'specjalistycznym' kremem jaki stosowałam był EffeclarK - używałam go wyłącznie na nos i okolice - pieknie zlikwidował wągry, ale przesuszył makabrycznie!! Dosłownie wióry mi leciały:( 4. a kiedy mam nakładać serum z vit. c? Mam tu na myśli flavo z BU, nie mam z nimi żadnych doświadczeń (ani z żadnymi serumami i flavo:D) ale patrzę też na koszty...czy polecałabyś inne produkty z BU? Tyle tam tych serum, olejków do mycia twarzy itp... Czy te produkty są tak samo dobre jak polecane tu inne 'flava'?:D 5. czy nadaje się dla mnie z BU kwas hialuronowy w tych wyższych stężeniach? I kiedy go nakładać? 6. no i te naczynka: piszesz o Dirosealu z Avene - rozumiem, że to specyfik uszczelniający naczynka i dla mnie byłby dobry, ale zdaje mi się że tu piszesz o nim w kontekście kwasów i tutaj nie rozumiem...i co to znaczy, że jest za silny na początek. Ale początek z kwasami czy początek w walce z rumieniem? Czyli nic nie kumam o co tu chodzi. 7. piszesz też o Auriderm jako o najlepszym specyfiku na naczynka: to który z nich mam wybrać, kiedy stosować, jak często - czarna magia. 8. Rozumiem, że solarium 1x w tygodniu na 7 minut to marzenie ściętej głowy w moim przypadku, biorąc pod uwagę ew. przygodę z kwasami? Tak pytam, bo wiem, że to niemożliwe...A mogę chociaż chodzić wyłączając lampy na twarz?:) 9. Jak często trzeba powtarzać kurację kwasami? Czy może używać non stop?? Gdybyś mogła mi wyjaśnić o co chodzi z tymi naczynkowymi historiami i wypunktować czym i kiedy mam się mazać? Z góry bardzo dziękuję, bo Olay (bo cudnie pachnie) i woda z żelem do mycia wieczorem to już chyba za mało:( I czy dobrze dobrane kosmetyki do stosowania w domu (proszę o wzięcie pod uwagę BU ze względu na ceny - chyba że jest do niczego, to przyję ten argument:) ) mogą dać podobne efety jak zabiegi gabinetowe na które w tym momencie nie bardzo mnie stać? Pzdr serdeczne, s. Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: prośba do Issey - laik - jak zacząć-errata 18.03.11, 21:21 Issey; dopiero teraz doczytałam,że większość ew. rad będę mogła wszcząć dopiero jesienią - kwasy, ale i tak o nie proszę:) Proszę jeszcze o jakieś łopatologiczne objaśnienie o retinoidach - rozumiem, że to działania antystarzeniowe? Czy gdzieś w moje liczne problemy można wcisnąć takie preparaty? I jak dbać o cenę teraz w wiosenno-letnim okresie, zanim nadejdzie możliwość stosowania kwasów? Przebarwień żadnych nie mam i ten stan chcę zachować :)) pzdr, s. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: prośba do Issey - laik - jak zacząć-errata 19.03.11, 00:01 silie napisała: > Issey; > dopiero teraz doczytałam,że większość ew. rad będę mogła wszcząć dopiero jesien > ią - kwasy, ale i tak o nie proszę:) większość tak, ale coś na lato również pozostaje (kwas migdałowy, glikolowy). > Proszę jeszcze o jakieś łopatologiczne objaśnienie o retinoidach - rozumiem, że > to działania antystarzeniowe? Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: prośba do Issey - laik - jak zacząć 19.03.11, 00:15 silie napisała: > 33 lata, cera sucha, widoczny rumień na polikach (z taką białą plamką na środku > -masakra:( ), wągry na nosie i trochę na czole i pod oczami, pojawiają się wypr > yski, podskórne wykwity, grudki, cera nierówna, chropowata miejscami, za to bez > zmarszczek - nawet mimiczne minimalne, łuszczy się, strefa T mimo suchości moc > no świeci się w ciągu dnia - matuję tylko bibułkami. Byłaś kiedyś u dermatologa? Myślałaś o trądziku różowatym, łojotokowym zapaleniu skóry? Czytałaś kiedykolwiek o tym? Opisz dokładnie rumień, w jakich okolicznościach, przy jakich zajęciach, czy po umyciu twarzy mocniejszy? Czy po spożyciu ostrych przypraw? Po wizycie w saunie, basenie, solarium? Najlepiej gdybyś zdjęcia przesłała na gazetowego (bez makijażu). > 1. Zrobić mikrodermabrazję?? W przypadku występującego rumienia - w życiu, bynajmniej nie moim. :) > A jak nie to jak przygotować cerę do głębszego prz > yjmowania substancji z kosmetyków, bo wydaje mi się, że mam ją jakoś pozapychan > ą? Kwasy właśnie? Kremy z kwasami. > 2. na noc polecany tu BandiYoungCare (różne kwasy, więc na rumień ok?) - czy po > takim kremie trzeba jeszcze nałożyć jakiś tylko nawilżający lub natłuszcający? Ten krem na rumień odpada. > ? (np. Bioderma Hydrabio Riche, albo Sensibio Riche) A może inny kwas? Jak stop > niować stężenie? Wymienione nie mają kwasów. Te kremy nie są najlepszej jakości, je sobie odpuść. > 3. na dzień (skoro kwasy na noc) nawilżający z wysokim filtrem pow.50? Jaki nad > aje się pod makijaż, bo piszecie że mają ciężką konsystencję? Bo rozumiem, że f > aktor w podkładzie to za mało? (no tak, mój ma filtr 15) Przy takiej skórze - w grę wchodzi tylko spf 50+/ ppd 35-38 (np. La Roche Posay, Anthelios XL SPF 50+, Lekki fluid barwiacy do twarzy) > Jedynym bardziej, ekhm, 'specjalistycznym' kremem jaki stosowałam był EffeclarK > - używałam go wyłącznie na nos i okolice - pieknie zlikwidował wągry, ale prz > esuszył makabrycznie!! Dosłownie wióry mi leciały:( To dziwne i brzmi niepokojąco, może oznaczać złą pielęgnację, ale i .... > 4. a kiedy mam nakładać serum z vit. c? Mam tu na myśli flavo z BU, nie mam z n > imi żadnych doświadczeń (ani z żadnymi serumami i flavo:D) Możesz kupić, nakładasz po umyciu rano twarzy, przed kremem z filtrem. Nie wiem czy zdołasz nałożyć na tyle warstw makijaż. Jeśli to początek stosowania tego typu rzeczy, zacznij od stosowania kremu z filtrem w dużej ilości, a dopiero po jakimś czasie wprowadź witaminę C, będzie Tobie łatwiej. > 5. czy nadaje się dla mnie z BU kwas hialuronowy w tych wyższych stężeniach? I > kiedy go nakładać? to sobie na razie odpuść > 6. no i te naczynka: piszesz o Dirosealu z Avene - rozumiem, że to specyfik usz > czelniający naczynka i dla mnie byłby dobry, ale zdaje mi się że tu piszesz o n > im w kontekście kwasów i tutaj nie rozumiem...i co to znaczy, że jest za silny > na początek. Ale początek z kwasami czy początek w walce z rumieniem? Czyli > nic nie kumam o co tu chodzi. Jest na naczynka, ale zawiera retinal - łagodną postać retinoidów, więc należałoby rozpocząć (by było bezpiecznie) od łagodnych kwasów, jako że Diroseal ich nie zawiera. > 7. piszesz też o Auriderm jako o najlepszym specyfiku na naczynka: to który z n > ich mam wybrać, kiedy stosować, jak często - czarna magia. Wybierasz Auriderm żel 75ml i stosujesz go albo po południu, a jeśli nie masz czasu o tej porze, przekładasz to na wieczór, naprzemiennie z kwasami. > 8. Rozumiem, że solarium 1x w tygodniu na 7 minut to marzenie ściętej głowy w m > oim przypadku, biorąc pod uwagę ew. przygodę z kwasami? Tak pytam, bo wiem, że > to niemożliwe... Możesz oczywiście chodzić, jeśli masz usilną potrzebę (nie wiem jakiego tytułu - potrzeba koloru - są do tego samoopalacze, kremy brązujące, potrzeba ciepła - koc elektryczny). 30 minut przed wyjściem na solarium kładziesz 3 warstwy kremu z filtrem na twarz (bioderma lub lrp) i w takim wypadku możesz leżeć, choćby z wyłączoną lampą. Nie dłużej niż 2 godziny - po tym czasie krem przestaje chronić. > A mogę chociaż chodzić wyłączając lampy na twarz?:) Wyłączenie nic nie daje, nie daje położenie ręcznika/ubrania na twarzy, jedyna rzeczywista ochrona to spf/ppd. > 9. Jak często trzeba powtarzać kurację kwasami? Czy może używać non stop?? non stop, można - jeśli jest potrzeba > Gdybyś mogła mi wyjaśnić o co chodzi z tymi naczynkowymi historiami i wypunktow > ać czym i kiedy mam się mazać? To z czasem, jak dowiem się dokładnie jaka jest historia Twojej twarzy. > bo Olay (bo cudnie pachnie) i woda z żelem do mycia wie > czorem to już chyba za mało:( to jest za dużo jak na taką twarz, takimi sposobami można się dorobić problemów, które posiadasz > I czy dobrze dobrane kosmetyki do stosowania w domu (proszę o wzięcie pod uwagę > BU ze względu na ceny - chyba że jest do niczego, to przyję ten argument:) ) m > ogą dać podobne efety jak zabiegi gabinetowe na które w tym momencie nie bardzo > mnie stać? Dają, ogromne efekty. Czasami potrzebny lekarz, ale w efekcie wszystko potrafi wrócić po czasie do normy. Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: do Issey :-) 21.03.11, 09:21 Issey, przeczytałam wszystko:) Jesteś skarbnicą wiedzy! Również ja chciałabym CIę prosić o radę w sprawie kosmetyków. Mam 32 lata, cerę raczej normalną, wcześniej miałam problem z zaskórnikami ale teraz regularnie stosuję kwas migdałowy (40%) , okresowo glyco a i serum z kwasami z biodermy i moja cera znacznie sie poprawiła, niestety zostało kilka blizn ale na to to już chyba tylko laser pomoże. To na czym mi zalezy to aby spowolnić proces powstawania zmarszczek. Przestałam używać wody, przerzuciłam sie na płyny micelarne, rano flavo c i filtr, wieczorem używam albo coś z kwasami albo jakiegoś kremu nawilżającego z drogerii ( teraz coś z loreala a wcześniej z erisa) bo nie mam pomysłu czego użyć, wiem że w moim wieku przydał by się jakiś retinol ale nie bardzo rozumiem czy retiole stosuje się naprzemiennie z kwasami czy istanieją też kremy , które mają w składzie i retinol i kwasy. Bardzo proszę o wyjaśnienie i jeśli istnieje możliwość to podanie nazw kremów ponieważ mam do Ciebie całkowite zaufanie:) Nie mam popękanych naczynek i raczej nic mnie nie uczula. Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: do Issey :-) 21.03.11, 10:10 Issey, kupilam i uzywam tego serum z silk naturals, od wczoraj rowniez kremu z perricone md: www.perriconemd.co.uk/product/skin+care/lines+%26+wrinkles/face+finishing+moisturiser+%2859ml%29.do?sortby=ourPicks Serum jest chyba niezle, uzywam dosyc krotko, ale juz po samym nalozeniu fajnie napina skore. Powiedz mi prosze jaki filtr na to nakladac? Mialam kiedys cos z avene i zupelnie mi nie odpowiadal, musi byc lekki, niekoniecznie 50. Latem mam zamiar sie opalac, nie za duzo, ale zawsz troche slonca lapie zwlaszcza, ze wybieram sie na dlugi urlop. Czy moge uzywac tego serum i kremu czy powinnam zmienic na inne? Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: do Issey :-) 21.03.11, 11:44 Podepne sie z pytaniem o filtr. Kurcze... Znowu lato i walka ze sloncem.. Slabo mi idzie nakladanie rekomendowanej ilosci kremu z SPF 50 na twarz. i szukam zlotego srodka.. Issey, znasz to? www.kosmetykionline.pl/product-pol-7026-SVR-50-Compact-podklad-i-puder-w-jednym-koloru-bardzo-jasny-bez-z-filtrem-SPF-50-3401347809405-.html Lepszy puder czy krem filtrem? A moze troche kremu z filtrem (stosuje bioderme ar) i na to ten puder, czy moze sam puder starczy? Co myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: do Issey :-) 21.03.11, 20:26 >www.kosmetykionline.pl/product-pol-7026-SVR-50-Compact-podklad-i-puder-w-jednym->koloru-bardzo-jasny-bez-z-filtrem-SPF-50-3401347809405-.html Kupilam go dzisiaj... i musze stwierdzic, ze po 3 godzinach od aplikacji trzyma sie calkiem, calkiem. Bardzo jasny bez dla mnie jest kolorem wprost wymarzonym (bardzo naturalny, nie za jasny, praktycznie bez efektu maski, duuuuuzy plus). Zastanawiam sie tylko czy to wystarczajaca ochrona przed uva/uvb? Myslisz, ze starczy? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 22.03.11, 08:17 bonze napisała: > Podepne sie z pytaniem o filtr. Kurcze... Znowu lato i walka ze sloncem.. > Slabo mi idzie nakladanie rekomendowanej ilosci kremu z SPF 50 na twarz. i szuk > am zlotego srodka.. > Issey, znasz to? > Lepszy puder czy krem filtrem? A moze troche kremu z filtrem (stosuje bioderme > ar) i na to ten puder, czy moze sam puder starczy? Co myslisz? Znam kompakty i nie jestem ich zwolenniczką niestety, jako że nigdy nie nałożysz odpowiedniej ilości. Lepiej żebyś kupiła fajną 50tkę w kremie, np. barwiący la roche posay, jest lekki. Nawet jeśli zastosujesz mniej, będziesz miała pewniejszą ochronę, niż jeśli nałożysz mało 30stki. Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: do Issey :-) 22.03.11, 12:00 Dzieki, Issey sprobuje! Walka z potencjalnymi przebarwieniami do latwych niestety nie zalezy,... jakies "bombki atomowe" by sie przydaly ;-) Ta 50-tka z SVR tez jest fajna... Odpowiedz Link Zgłoś
bonze Re: do Issey :-) 24.03.11, 19:10 >50tkę w kremie, np. barwiący la roche posay, jest lekki Swietna jest ta 50-tka. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: do Issey :-) 21.03.11, 12:05 Issey, za Twoją radą (w wątku o kończeniu Bandi:) chcę nabyc diroseal i flavo C, ale mam problem, co wybrać. Znalazłam diroseal na zaczerwienione obszary skóry (for localized redness) - czy to ten? Flavo C wybrac krem czy serum? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 22.03.11, 08:15 mieszko02 napisała: > Znalazłam diroseal na zaczerwienione obszary skóry (for localized redness) - czy to ten? Flavo C wybrac krem czy serum? Tak, to ten Diroseal (nie interesuj się zaleceniami producenta, tylko składem :), Flavo C serum. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: do Issey :-) 22.03.11, 08:54 czyli smarowac całą twarz? dzięki znalazłam jeszcze krem Flavo C jako uzupełnienie kuracji. Czy jest wart uwagi? Czy zacząć od razu od uderzenia serum? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 25.03.11, 17:55 mieszko02 napisała: > czyli smarowac całą twarz? dzięki > znalazłam jeszcze krem Flavo C jako uzupełnienie kuracji. Czy jest wart uwagi? > Czy zacząć od razu od uderzenia serum? wszystko aplikujesz na całą twarz, z wyjątkiem kremów przeznaczonych np. typowo na okolice oczu. Jeśli Twoja skóra wokół oczu nie należy do wrażliwych, możesz zaaplikować Flavo C i krem z kwasami. Krem Flavo C - kiedy chcesz go stosować? Zacznij od razu od serum. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: do Issey :-) 08.04.11, 12:12 od ponad tygodnia stosuję polecone przez Ciebie prepraraty, i nie chce zapeszyć, tfu, tfu, ale niegdy wczesniej nie miałam takiej cery! rano flavo C i makijaż (czekam na filtry, na szczęście cały dzień przebywam w pomieszczeniach, na słonce nie wyjdę bez), po południu cetaphil, wieczorem diroseal na przemian ze złuszczającym bandi (do wyczerpania). Musze sie jeszcze zaopatrzyc w płyn micelarny (na razie kończę ziai sopot), ale jest naprawde dobrze. Czy po dirosealu przejść znów na migdał bandi (ze wzgledu na pore roku)? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 19.07.11, 11:37 mieszko02 napisała: > Czy po dirosealu przejść znów na migdał bandi (ze wzgledu na pore roku)? tak, albo na pha/azelainowy kwas. Odpowiedz Link Zgłoś
mmoni serum migdałowe z BU 22.03.11, 21:00 Czy serum migdałowe z Biochemii Urody nadaje się na lato? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: serum migdałowe z BU 25.03.11, 00:04 mmoni napisała: > Czy serum migdałowe z Biochemii Urody nadaje się na lato? Jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_23 Re: serum migdałowe z BU 25.03.11, 10:32 i ja poporoszę o pomoc :) mam 30lat. cerę mieszaną, rozszerzone pory i trochę zaskórników, prawie niewidoczne zmarszczki mimiczne wokół oczu. zaczęłam od Effaclar K, potem Glyco A (stosowane na całą noc). Oprócz tego Cethapil i płyn micelarny do zmywania twarzy. Czasami nakładałam Juvit, ale za ma za ciężką konsystencję. Moja cera się wygładziła i wyrównała koloryt, przestały pojawiać się wszelkiego rodzaju niespodzianki. Zużyłam 1 op. effacalru i 3 op. glyco a, niestety nie udało mi się zwalczyć rozszerzonych porów i błyszczenia się skóry, szczególnie na czole i nosie. Parę dni temu skończyłam glyco a i w tej chwili stosuję tylko cethapil. Czy powinnam kontynuować glyco a? proszę o podpowiedzi jakie konkretnie preparaty powinnam stosować, żeby pozbyć się problemu :) z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: serum migdałowe z BU 25.03.11, 19:56 adzia_23 napisała: > mam 30lat. cerę mieszaną, rozszerzone pory i trochę zaskórników, prawie niewido > czne zmarszczki mimiczne wokół oczu. > zaczęłam od Effaclar K, potem Glyco A (stosowane na całą noc). Oprócz tego Ceth > apil i płyn micelarny do zmywania twarzy. Czasami nakładałam Juvit, ale za ma z > a ciężką konsystencję. Moja cera się wygładziła i wyrównała koloryt, przestały > pojawiać się wszelkiego rodzaju niespodzianki. Zużyłam 1 op. effacalru i 3 op. > glyco a, niestety nie udało mi się zwalczyć rozszerzonych porów i błyszczenia s > ię skóry, szczególnie na czole i nosie. Parę dni temu skończyłam glyco a i w te > j chwili stosuję tylko cethapil. Czy powinnam kontynuować glyco a? proszę o po > dpowiedzi jakie konkretnie preparaty powinnam stosować, żeby pozbyć się problem > u warto przejść na retinoidy Odpowiedz Link Zgłoś
snowbabe Droga Issey - prośba o pomoc 25.03.11, 13:54 Mam 30 lat, cerę raczej przetłuszczającą. Zaskórniki w strefie T. Rozszerzone pory na policzkach. Na czole solidną zmarszczę mimiczną. Zmarszczki wokół oczu baardzo delikatne. W swojej pielęgnacyjnej "karierze" używałam sporo kosmetyków z kwasami (Effeclar, Clenance, Diacneal, Hydracid, Clinique Lotion 4). W tej chwili używam: do mycia twarzy 2 razy dziennie DermaDoctor Ain't Misbehaving Cleanser. Na dzien Hydrance Optimal Avene. Na noc Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM. Raz w tygodniu używam Clinique Face Scrub (z serii męskiej). Do makijażu używam serii mineralnej Mac'a. Mam wrażenie, że to nie wystarcza. Chciałabym wygładzić cerę i wyrównać koloryt. Możesz mi coś doradzić? Zastanawiałam się nad mocniejszymi kwasami. I muszę znaleźć zamienniki dla DermaDoctor i PT Rotha - są praktycznie nie do kupienia w Europie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
snowbabe Re: Droga Issey - prośba o pomoc 25.03.11, 13:58 Dodatkowo: dość regularnie trenuję po 2h (do siódmych potów), co pewnie ma wpływ na zatykanie porów - po treningu myję twarz zwykle żelem pod prysznic i szamponem i nakładam Shisheido Night Moisture Recharge. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Droga Issey - prośba o pomoc 28.03.11, 13:14 snowbabe napisała: > W swojej pielęgnacyjnej "karierze" używałam sporo kosmetyków z kwasami (Effecla > r, Clenance, Diacneal, Hydracid, Clinique Lotion 4). To dobrze. Podejrzewam, że dobrze je tolerowałaś skoro nie opisujesz żadnych efektów ubocznych. > W tej chwili używam: do my > cia twarzy 2 razy dziennie DermaDoctor Ain't Misbehaving Cleanser. Na dzien Hyd > rance Optimal Avene. Na noc Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM. > Raz w tygodniu używam Clinique Face Scrub (z serii męskiej). > Do makijażu używam serii mineralnej Mac'a. > Mam wrażenie, że to nie wystarcza. Chciałabym wygładzić cerę i wyrównać koloryt > . Możesz mi coś doradzić? Zastanawiałam się nad mocniejszymi kwasami. Można się poważnie zastanowić nad retinoidami, albo kwasami 15% wzwyż. Miewasz podrażnienia? Skórę wysuszoną? Gdzie mieszkasz? Stosujesz jakieś filtry? Odpowiedz Link Zgłoś
snowbabe Re: Droga Issey - prośba o pomoc 28.03.11, 14:11 Serdeczne dzięki za odpowiedź. Nie miewam podrażnień. Wysuszoną skórę bardzo rzadko, głównie po całym dniu w padającym śniegu. Mieszkam we Francji. Jedyne filtry jakie stosuję, to co dodają do Hydrance Optimale (15) i do podkładu (też chyba 15). Możesz podać jakieś konkretne przykłady retinoidów i kwasów? Czy dodatkowo na dzień nie powinnam uzupełnić tego np. witaminą C? Odpowiedz Link Zgłoś
el-li pisze do Ciebie Issey..... 28.03.11, 16:51 pisze do Ciebie Issey i mi nie odpowiadasz:( Nie wiem czy dostajesz moja pocztę. Myślę, że pora zacząć może już stosować krem z jakąś ochroną na dzień? Prace mam nie tylko siedzącą przy biurku ale wychodzę również na dwór. Proszę Cię o propozycje. W tej chwili stosuję ok. 1,5 miesiąca rano emulsję lipidową, po pracy cetaphil, wieczorem triacneal.. Wszystko jest ok...mam 55 lat. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: pisze do Ciebie Issey..... 28.03.11, 23:44 el-li napisała: > pisze do Ciebie Issey i mi nie odpowiadasz:( przepraszam, kup wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14422 Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_23 Re: pisze do Ciebie Issey..... 29.03.11, 07:39 Issey podpowiedz mi proszę jakie konkretnie preparaty z retionoidami powinnam szukać, z tego co tu wyczytałam są na receptę, jakie są mniej więcej ceny. Czy tak będzie prawidłowo: rano serum z vit C + filtr, pod wieczór cethapil, na noc retionoidy? Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: pisze do Ciebie Issey..... 29.03.11, 11:39 adzia_23 napisała: > Issey podpowiedz mi proszę jakie konkretnie preparaty z retionoidami powinnam s > zukać, z tego co tu wyczytałam są na receptę, jakie są mniej więcej ceny. Differin krem, Differin żel, Epiduo żel, Atrederm płyn, Locacid krem, Retin A, Zorac, Izotziaja do 60zł - w zależności od apteki, > Czy tak będzie prawidłowo: rano serum z vit C + filtr, pod wieczór cethapil, na > noc retionoidy? dokładnie > Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
el-li Re: pisze do Ciebie Issey..... 30.03.11, 17:22 Dzięki, dzięki. mogę przez całą wiosnę i latem stosować ten triacneal na noc +rano tą biodermę 50? czy może ten triacneal jest szkodliwy gdy jest się na słońcu? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: pisze do Ciebie Issey..... 30.03.11, 23:12 el-li napisała: > Dzięki, dzięki. > mogę przez całą wiosnę i latem stosować ten triacneal na noc +rano tą biodermę > 50? czy może ten triacneal jest szkodliwy gdy jest się na słońcu? latem - przechodzisz na kwasy pha i migdałowy i jedziesz na plażę :). Krem z filtrem 50+ non stop. Może to być migdał z bandi lub pha z neostraty. Odpowiedz Link Zgłoś
el-li Re: pisze do Ciebie Issey..... 30.03.11, 23:32 "latem - przechodzisz na kwasy pha i migdałowy i jedziesz na plażę :). Krem z fi > ltrem 50+ non stop. Może to być migdał z bandi lub pha z neostraty" migdał z bandi to już wiem... ale neostrata pha, to proszę o konkretną propozycję i gdzie mogę np kupić? czy tylko przez internet? serdeczne dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: pisze do Ciebie Issey..... 31.03.11, 11:13 el-li napisała: > ale neostrata pha, to proszę o konkretną propozyc > ję i gdzie mogę np kupić? czy tylko przez internet? kupisz w sieci, NeoStrata Bionic Lotion 15% PHA Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Droga Issey - prośba o pomoc 01.04.11, 14:20 snowbabe napisała: > Możesz podać jakieś konkretne przykłady retinoidów i kwasów? Czy dodatkowo na d > zień nie powinnam uzupełnić tego np. witaminą C? Filtr musi być większy, dobrze byłoby stosować spf 50+, ale jak będzie to spf 30 - świat się nie zawali. Witamina C również - na dzień. Im większe jej stężenia tym lepiej. Differin, Epiduo - masz dostęp u siebie do takich środków (retinoidów - możliwe, że na receptę). Odpowiedz Link Zgłoś
iro444 Re: do Issey :-) 28.03.11, 22:52 Witaj Issey, Będę wdzięczna jeśli i mnie poświęcisz chwilkę. Mam 42 lata, cera mieszana, chyba lekko naczynkowa, zmarszczek niespecjalnie dużo, za to ogromniaste przebarwienia. Swego czasu robiłam cosmelan, efekt był rewelacyjny, ale na krótko. Mam za sobą przygodę z kwasami i retinoidami, ale chciałabym wrócić. Niestety jeszcze karmię piersią więc spodziewam się że muszę zacząć ostrożnie. Obecnie stosuję serum rozjaśniające i flavo c z BU. Zależy mi na redukcji przebarwień, profilaktyce antystarzeniowej no i pięknej , promiennej cerze. Bardzo proszę o radę. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 29.03.11, 11:51 iro444 napisał: > Mam 42 lata, cera mieszana, chyba lekko naczynkowa, zmarszczek niespecjalnie du > żo, za to ogromniaste przebarwienia. Swego czasu robiłam cosmelan, efekt był re > welacyjny, ale na krótko. Mam za sobą przygodę z kwasami i retinoidami, ale chc > iałabym wrócić. Niestety jeszcze karmię piersią więc spodziewam się że muszę za > cząć ostrożnie. Obecnie stosuję serum rozjaśniające i flavo c z BU. Wymień co stosowałaś i w jakim wieku, i jak długi czas (kwasy/retinoidy). Ile zamierzasz jeszcze karmić? > Zależy mi na redukcji przebarwień, profilaktyce antystarzeniowej no i pięknej , > promiennej cerze. I dla Mamy się coś znajdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
iro444 Re: do Issey :-) 29.03.11, 12:58 Witaj, Swego czasu, jakieś 8 lat temu, robilam kwasy u kosmetyczki, niskie stężenia, do 20%. W domu stosowałam Avene Cleananse K, czy jakoś tak. Potem zaczęłam przygodę z retinem A, nie pamiętam stężenia, ale łuszczyłam się niemiłosiernie, ciągle miałam podrażnioną skórę, czekałam kiedy sytuacja się unormuje ale nie mijało i chyba dlatego skończyłam z retinoidami. Potem były drogeryjne kosmetyki, głównie dermika i AA. W między czasie cosmelan. Odkąd pamiętam na dzień zawsze filtry 50 przez cały rok. Tyle pamiętam. Co do karmienia, to trudno mi orzec, nie postawiłam górnej granicy, Młody ma 8 miesięcy i nie wygląda na to żeby chciał szybko przestać:) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 31.03.11, 11:35 Jako że lato nam się zaczyna zaczniemy od czegoś co można bezpiecznie o tej porze stosować, nie myśląc zbyt dużo o tym kiedy znowu dołożyć kremu z filtrem. Na noc - Bandi z kwasem migdałowym lub Mandelac Sesderma Na dzień - witamina C - Flavo C, krem z filtrem spf 30 (LRP, Avene, Bioderma), makijaż Na popołudniu - Cetaphil DA Ultra. + maseczki akceptujesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
iro444 Re: do Issey :-) 31.03.11, 14:00 Jasne, że tak:) Ślicznie dziękuję Tak się zapaliłam, że natychmiast składam zamówienie. Cichutko liczę na to, że jak się skończy okres letni, będę mogła się Tobie przypomnieć i spróbujemy z czymś mocniejszym. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 31.03.11, 23:30 iro444 napisał: > Cichutko liczę na to, że jak się skończy okres letni, będę mogła się Tobie przy > pomnieć i spróbujemy z czymś mocniejszym. naturalnie Odpowiedz Link Zgłoś
iro444 Re: do Issey :-) 31.03.11, 15:23 Jeszcze jedno, piszesz, że krem z filtrem spf 30, to znaczy że nie mam stosować 50? I jakie maseczki do tego zestawu proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 01.04.11, 00:25 iro444 napisał: > Jeszcze jedno, piszesz, że krem z filtrem spf 30, to znaczy że nie mam stosować > 50? jeśli lubisz spf 50+ i możesz je stosować, jak najbardziej. Myślałam, byś taki stosowała po tej 30stce :). Czyli jak się już wdrożysz. > I jakie maseczki do tego zestawu proponujesz? H.M.F Vitamin Mask Cell Fusion C, Hydracure masque IDENOV Laboratoire, Facial C Masque 10% Vit.C Mene & Moy System, Rosa Mosqueta 5% SeSDERMA / MediDerma, AVENE maseczka kojąco-nawilżająca, IWOSTIN SENSITIA maseczka nawilżająco-odżywcza. Odpowiedz Link Zgłoś
fi-golek Re: do Issey :-) 30.03.11, 08:37 Witaj Issey:) chcialabym takze poprosic o porade mam 24 lata, chcialabym zmienic uzywane kremy na bardziej przeciwzmarszczkowe, obecnie uzywam z flos leku happy per aqua na dzien i na noc, jednak krem na dzien nie posiada filtru, niby sa to kremy 25+ ale jednak czuje niedosyt:) Co jakis czas robie mikrodermabrazje lub kwasy. Do mycia stosuje żelu z La Roche do skóry suchej - lipikar surgras, pozniej tonik happy per aqua. moja cera: jest nadal niewystarczająco nawilżona, po nocy przetluszczona w strefie T, w dzien po przypudrowaniu nie ma tego problemu, nie posiadam pekajacych naczynek ale za to tendencje do czerwienienia sie policzkow jednak z tym nawet dobrze radzi sobie maseczka z suchym wyciagiem z kasztanowca z flos leku, no a oznaki starzenia? sa juz pierwsze delikatne zmarszczki mimiczne pod okiem i opadajace od nosa na usta, no i nieco wieksze poziome na czole niestety, mimiki niestety nie zmienie... myslalam nad takimi kremami: na dzien koniecznie z filtrem, ale nie wiem czy wybierac taki do cery mieszanej czu raczej suchej i liczyc na normalizacje gruczołów łojowych. - la roche posay: active C XL - svr: chronolys - avene: hydrance optimale legere na noc, chcialabym zafundowac skórze jakis substancji aktywnych - La roche: redermic - svr: chronolys - ystheal+ czy mozna laczyc kremy tak ze na dzien z innej firmy a na noc tez z innej? bo podoba mi sie na noc krem z la roche a na dzien z svr, jednak nie chcialabym zadnych komplikacji a moze polecisz mi jeszcze cos innego? jestem jeszcze druga sprawa, chcialabym do swojego planu dnia wpisac na stale ćwiczenia mimiczne twarzy, moze znasz jakies godne polecenia? jest ich troszke w internecie ale nie chcialabym sobie zaszkodzic z góry dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fi-golek Re: do Issey :-) 30.03.11, 11:47 hmm coraz bardziej zastanawiam sie nad: www.svr.pl/index.php?id=211 ale takze moze seria hydracid: na dzien: www.svr.pl/index.php?id=34 i na noc: www.svr.pl/index.php?id=36 moze dobrym rozwiazaniem bylaby seria hydracid na pierwszy rzut i nastepnie chronolys, jak myslisz? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina-1977 Re: do Issey :-) 31.03.11, 09:58 Mam 34 lata, jestem po dwóch ciążach,mam cerę bardzo zmęczoną, troche wrażliwą, mieszaną, w niektórych miejscach z rozszerzonymi porami i zaskórnikami, nie mam problemów z trądzikiem czy krostami, raczej jest gładka, to co mi najbardziej doskwiera to oczy głęboko osadzone z brązowymi worami pod nimi w kacikach oczu mam male zmarszczki mimiczne. Ciemniejsze mam okolice wokół oczu a wiec nie tylko pod oczami ale i nad powieka, wydaje mi się ze kiedys tego nie miałam , ze to się pogłębia od ok. 6 lat.. Nie wiem czy właściwie nazwe ale dobitnie mam zaznaczona dolina lez. Wszyscy mi mowia ze taka moja uroda. Chciałabym Ciebie zapytac czy: 1) są takie zabiegi lub kosmetyki, którymi można poprawić ten mankament 2) jakie kosmetyki stosować żeby rozświetlić cere 3) jakie stosowac pod oczy (chodzi mi tez o podkład i korektor, a także krem/serum), podkład który obecnie stosuję firmy Avon po położeniu powodują ze oczy mocno mnie pieką, pod oczy koniecznie muszę używać kosmetyków do cery wrażliwej. Do tej pory uzywalam kremu na noc rozswietlajacego scere z avonu i na dzien tlustego kremu chroniacego od wiatru i mrozu, pod oczy ostatnio uzywam kremu pod oczy pharmaceris do cery naczynkowej (seria czerwona). Z góry serdecznie Ci dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 01.04.11, 01:00 fi-golek napisała: > moze dobrym rozwiazaniem bylaby seria hydracid na pierwszy rzut i nastepnie chr > onolys, jak myslisz? nie zaprzątaj sobie takimi pierdołami głowy i wybieraj zasadę profilaktyki i normalnej fizjologii skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 01.04.11, 00:51 fi-golek napisała: > mam 24 lata, chcialabym zmienic uzywane kremy na bardziej przeciwzmarszczkowe, > obecnie uzywam z flos leku happy per aqua na dzien i na noc, jednak krem na dzi > en nie posiada filtru, niby sa to kremy 25+ ale jednak czuje niedosyt:) Co jaki > s czas robie mikrodermabrazje lub kwasy. Do mycia stosuje żelu z La Roche do sk > óry suchej - lipikar surgras, pozniej tonik happy per aqua. odstaw wodę z kranu, zamień ją albo na przegotowaną albo na mleczko/płyn micelarny np. Avene. Jeśli chcesz kremy przeciwzmarszczkowe - stosuj przede wszystkim całoroczną sumienną ochroną przed UV. Czyli cały rok spf 50+. > myslalam nad takimi kremami: > na dzien koniecznie z filtrem, ale nie wiem czy wybierac taki do cery mieszanej uriage hyseac spf 50+ > czu raczej suchej i liczyc na normalizacje gruczołów łojowych. to uzyskasz tylko dzięki złuszczaniu > - la roche posay: active C XL nie wiele wart jest ten krem > - svr: chronolys również niewiele wart > - avene: hydrance optimale legere dobry, ale spf który posiada za mały > na noc, chcialabym zafundowac skórze jakis substancji aktywnych > - La roche: redermic > - svr: chronolys > - ystheal+ te kremy są niewiele warte. Zacznij od kwasów. > czy mozna laczyc kremy tak ze na dzien z innej firmy a na noc tez z innej? można > bo p > odoba mi sie na noc krem z la roche a na dzien z svr, jednak nie chcialabym zad > nych komplikacji nie będzie, ale widziałabym inne kremy, bardziej wartościowe. > a moze polecisz mi jeszcze cos innego? oczyszczanie omówione wyżej, nawilżanie - cetaphil da, excipial cream lub iwostin rehydrin. złuszczanie - na początek bandi young care krem złuszczający na noc. > jestem jeszcze druga sprawa, chcialabym do swojego planu dnia wpisac na stale ć > wiczenia mimiczne twarzy, moze znasz jakies godne polecenia? jest ich troszke w > internecie ale nie chcialabym sobie zaszkodzic wszystkie polecane w sieci są warte uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
snowbabe Re: do Issey :-) 01.04.11, 10:41 Droga Issey, Serdeczne dzięki za odpowiedź (w trochę innym miejscu, ale ktoś się włączył w drzewko). Faktycznie zawsze dobrze tolerowałam kwasy dlatego myślałam o zastosowaniu mocniejszych. Nie miewam podrażnień. Wysuszoną skórę bardzo rzadko, głównie po całym dniu w padającym śniegu. Mieszkam we Francji. Jedyne filtry jakie stosuję, to co dodają do Hydrance Optimale (15) i do podkładu (też chyba 15). Możesz podać jakieś konkretne przykłady retinoidów i kwasów? Czy dodatkowo na dzień nie powinnam uzupełnić tego np. witaminą C? Twoja poprzednia odpowiedź poniżej: > W swojej pielęgnacyjnej "karierze" używałam sporo kosmetyków z kwasami (Effecla > r, Clenance, Diacneal, Hydracid, Clinique Lotion 4). To dobrze. Podejrzewam, że dobrze je tolerowałaś skoro nie opisujesz żadnych efektów ubocznych. > W tej chwili używam: do my > cia twarzy 2 razy dziennie DermaDoctor Ain't Misbehaving Cleanser. Na dzien Hyd > rance Optimal Avene. Na noc Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM. > Raz w tygodniu używam Clinique Face Scrub (z serii męskiej). > Do makijażu używam serii mineralnej Mac'a. > Mam wrażenie, że to nie wystarcza. Chciałabym wygładzić cerę i wyrównać koloryt > . Możesz mi coś doradzić? Zastanawiałam się nad mocniejszymi kwasami. Można się poważnie zastanowić nad retinoidami, albo kwasami 15% wzwyż. Miewasz podrażnienia? Skórę wysuszoną? Gdzie mieszkasz? Stosujesz jakieś filtry? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 01.04.11, 14:22 forum.gazeta.pl/forum/w,211,117688747,123854462,Re_Droga_Issey_prosba_o_pomoc.html Odpowiedz Link Zgłoś
aga.pier Photoderm SPF 50+ Bioderma? 01.04.11, 12:53 Issey, czy w/w krem to normalny krem pielęgnacyjny z wysokim filtrem czy krem z filtrem do stosowania "na" lub "pod" pielęgnacyjny? dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Photoderm SPF 50+ Bioderma? 01.04.11, 13:56 aga.pier napisała: > Issey, czy w/w krem to normalny krem pielęgnacyjny z wysokim filtrem czy krem z > filtrem do stosowania "na" lub "pod" pielęgnacyjny? on nie jest pielęgnacyjny, tylko ochronny - można pod niego jak najbardziej użyć pielęgnacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
leebanka Re: do Issey :-) 03.04.11, 12:18 Issey,jestem po Mandelac cream,Bandi złuszczający,obecnie w połowie Triacneala. Żadnych efektów ubocznych oprócz lekkiego szczypania minutę po nałożeniu.I niewielkiej, łuszczącej się plamki na szyi ( wygląda jak po oparzeniu). I moje pytanie - co dalej? Używam filtrów 50+,słońca unikam jak diabeł święconej wody,więc czy pomimo tego powinnam przejść na coś łagodniejszego? Jeśli tak to na co? I jeszcze jedno,co myślisz o kremie Flavonex ? Warto go używać na zmianę z Cetaphilem? Odpowiedz Link Zgłoś
lady2009 Re: do Issey :-) 06.04.11, 09:50 Witam, Issey proszę o Twoją pomoc:-) Mam 25 lat, skórę problematyczną zmieniającą się wraz z cyklem miesięcznym, czyli po okresie cera ładna chwilę przed wysyp :/ Dodatkowo sucha na policzkach, wągry na nosie, jedno pęknięte naczynko, przebarwienia. Mam wrażenie, że moja skóra jest zmęczona i przygaszona :( Moja pielęgnacja obecna to: - mycie twarzy rano i wieczorem płynem Iwostin Purritn (www.iwostin.pl/rozwiazania_iwostin/purritin/purritin-zel-do-mycia-twarzy) - krem nawilżający nivea dla cery wrażliwej - wieczorem krem DCL Clearing Hydrator - co prawda jest na dzień ale mi się wałkuje gdy chcę nałożyć podkład więc zaczęłam stosować na noc - 2 razy w tygodniu maseczka z zielonej lub białej glinki Bielenda - podkład firmy Clinique do skóry trądzikowej - i rozpoczęłam kurację u kosmetyczki, która zaproponowała peeling kawitacyjny i maskę z alg i tak też wykonała Moje pytanie co zmienić, aby skóra przez cały miesiąc wyglądała na zdrową i promienną? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 08.04.11, 00:08 lady2009 napisała: > Issey proszę o Twoją pomoc:-) Podobno tworzy się mój fanclub :). > Mam 25 lat, skórę problematyczną zmieniającą się wraz z cyklem miesięcznym, czy > li po okresie cera ładna chwilę przed wysyp :/ Dodatkowo sucha na policzkach, > wągry na nosie, jedno pęknięte naczynko, przebarwienia. > Mam wrażenie, że moja skóra jest zmęczona i przygaszona :( > > Moja pielęgnacja obecna to: > - mycie twarzy rano i wieczorem płynem Iwostin Purritn (www.iwostin.pl/rozwiazania_iwostin/purritin/purritin-zel-do-mycia-twarzy) Jak się czujesz po umyciu twarzy wodą? Czujesz ściągnięcie, przesuszenie? Masz potrzebę użycia kremu? Wyobrażasz sobie mycie twarzy czymś innym? > - krem nawilżający nivea dla cery wrażliwej do śmietnika - od razu > - wieczorem krem DCL Clearing Hydrator - co prawda jest na dzień ale mi się wał > kuje gdy chcę nałożyć podkład więc zaczęłam stosować na noc za słaby, jak go skończysz - poinformuj mnie :) > - 2 razy w tygodniu maseczka z zielonej lub białej glinki Bielenda odstaw maski z glinki zielonej, białej - staraj się stosować głównie maski kremowe (bandi oczyszczająca z seri young care, plante system aknorm) > - podkład firmy Clinique do skóry trądzikowej dobrze > - i rozpoczęłam kurację u kosmetyczki, która zaproponowała peeling kawitacyjny > i maskę z alg i tak też wykonała Kosmetyczka traktuje skórę z wypryskami peelingiem kawitacyjnym? Odpuść sobie, to zabiegi niewiele warte. Lepiej skup się na peelingach chemicznych i mechanicznych ( z wyjątkiem miejsc z pękniętymi naczyniami). > Moje pytanie co zmienić, aby skóra przez cały miesiąc wyglądała na zdrową i pro > mienną? Chorujesz na coś? Jaki masz tryb życia? Co przeważa w żywieniu? Co lubisz jeść? Jak z aktywnością fizyczną? Od kiedy jest problem? Był jakoś leczony (wypryski)? Jak długo goją się wypryski? Mają postać guzów? Odpowiedz Link Zgłoś
lady2009 Re: do Issey :-) 08.04.11, 11:24 issey_miyake napisała: > lady2009 napisała: > > > > Issey proszę o Twoją pomoc:-) > > Podobno tworzy się mój fanclub :). więc się zapisuję! > > > Mam 25 lat, skórę problematyczną zmieniającą się wraz z cyklem miesięczny > m, czy > > li po okresie cera ładna chwilę przed wysyp :/ Dodatkowo sucha na policz > kach, > > wągry na nosie, jedno pęknięte naczynko, przebarwienia. > > Mam wrażenie, że moja skóra jest zmęczona i przygaszona :( > > > > Moja pielęgnacja obecna to: > > - mycie twarzy rano i wieczorem płynem Iwostin Purritn (www.iwostin.pl/rozwiazania_iwostin/purritin/purritin-zel-do-mycia-twarzy) > > Jak się czujesz po umyciu twarzy wodą? Czujesz ściągnięcie, przesuszenie? Masz > potrzebę użycia kremu? Wyobrażasz sobie mycie twarzy czymś innym? dobrze się czuję po myciu wodą, chociaż uczucie ściągnięcia czuję. Myślałam o płynie miclearnym Biodermy...? > > > - krem nawilżający nivea dla cery wrażliwej > > do śmietnika - od razu poszło! > > > - wieczorem krem DCL Clearing Hydrator - co prawda jest na dzień ale mi s > ię wał > > kuje gdy chcę nałożyć podkład więc zaczęłam stosować na noc > > za słaby, jak go skończysz - poinformuj mnie :) tak właśnie sądziłam, poleciła mi go znajoma kosmetolog ale to tylko 1%. Dopiero zaczęłam stosować, może na zmianę z czymś? > > > - 2 razy w tygodniu maseczka z zielonej lub białej glinki Bielenda > > odstaw maski z glinki zielonej, białej - staraj się stosować głównie maski krem > owe (bandi oczyszczająca z seri young care, plante system aknorm) zakupię > > > - podkład firmy Clinique do skóry trądzikowej > > dobrze > > > - i rozpoczęłam kurację u kosmetyczki, która zaproponowała peeling kawita > cyjny > > i maskę z alg i tak też wykonała > > Kosmetyczka traktuje skórę z wypryskami peelingiem kawitacyjnym? Odpuść sobie, > to zabiegi niewiele warte. Lepiej skup się na peelingach chemicznych i mechanic > znych ( z wyjątkiem miejsc z pękniętymi naczyniami). czyli do kosmetyczki na mikrodermabrazję? wypryski są, ale zazwyczaj 2-3, z czego w różnych fazach rozwoju, że tak powiem ;) > > > Moje pytanie co zmienić, aby skóra przez cały miesiąc wyglądała na zdrową > i pro > > mienną? > > Chorujesz na coś? Jaki masz tryb życia? Co przeważa w żywieniu? Co lubisz jeść? > Jak z aktywnością fizyczną? Od kiedy jest problem? Był jakoś leczony (wypryski > )? Jak długo goją się wypryski? Mają postać guzów? nie chorujesz, siedzę cały dzień (ok. 10h) w pomieszczeniu klimatyzowanym na d...:) żywienie zdrowe, zrównoważone: nabiał, warzywa, ryba, mięsa, zboża. Aktywność - w zimę kiepsko, jak ładna pogoda to już lepiej. Mam zamiar zacząć biegać. Skórę taką mam od zawsze. Przez chwilę było gorzej, ale wtedy dermatolog kazała smarować Epiduo (?) i po kilka tygodniach było lepiej. Czyli stan na dzisiaj. Wypryski mają postać taką, że tworzą się pod skórą, są takie bolące guzki. Po 3-4 dniach je wyciskam:( dziękuję za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Plan dla lady2009 - nt. 11.04.11, 17:41 Plan dla lady2009: Rano (obowiązkowe): 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio. 2. Serum antyoksydacyjne - dowolne, w zależności od finansów. 3. Krem z filtrem 50+ (uriage hyseac, lrp, bioderma) Po południu (nieobowiązkowe, ale wskazane, im częściej tym lepiej): 1. Płyn 2. Cetaphil DA (również na okolice oczu) Wieczór (obowiązkowe): 1. Płyn (również do demakijażu), jeśli będziesz miała potrzebę użycia wody - kup termalną (jeśli ją zastosujesz użyj wtedy tonik bioderma hydrabio) 2. W pn, śr, pt - DCL Clearing Hydrator, we wt, czw, sb i nd - Mandelac 5% migdał/Bandi PHA+ AHA - zależne od finansów + żadnych innych peelingów w zakresie domowym + maseczka - 1 w tygodniu (wybieraj te kremowe, w/w). Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 07.04.11, 23:48 leebanka napisała: > Issey,jestem po Mandelac cream,Bandi złuszczający,obecnie w połowie Triacneala. > Żadnych efektów ubocznych oprócz lekkiego szczypania minutę po nałożeniu.I niew > ielkiej, łuszczącej się plamki na szyi ( wygląda jak po oparzeniu). Szyję traktuj ostrożnie, jeśli pojawia się takie podrażnienie, nie zmieniaj kremów z kwasami do szyi tak często jak do twarzy (czyli opakowanie za opakowaniem), trochę poprzestań na jednym. > I moje pytanie - co dalej? Dobrze byłoby przejść na Glyco A. > Używam filtrów 50+,słońca unikam jak diabeł święconej wody,więc czy pomimo tego > powinnam przejść na coś łagodniejszego? Jeśli tak to na co? Na łagodniejsze przejdziemy jak zużyjesz teraz Glyco A, czyli ok. maja. > I jeszcze jedno,co myślisz o kremie Flavonex ? Warto go używać na zmianę z Ceta > philem? Warto. Kup od razu 100ml (możesz potraktować szyję i dekolt). Odpowiedz Link Zgłoś
leebanka Re: do Issey :-) 08.04.11, 23:19 issey_miyake napisała: > Szyję traktuj ostrożnie, jeśli pojawia się takie podrażnienie, nie zmieniaj kre > mów z kwasami do szyi tak często jak do twarzy szyja i dekolt niestety odwalają mi czasami takie numery.Nie wiem dlaczego - z twarzą zawsze wszystko ok.Z kolei po złuszczającym Bandi miałam dekolt w oplakanym stanie - krosta na kroście ( wyglądało jak uczulenie). Trudno,zamiast kwasów przejdę na golfy i apaszki hehe. A szkoda,bo moja twarz dawno już nie wyglądała tak dobrze.Jest super nawilżona,jak napompowana ( w pozytywnym znaczeniu),a najlepsze że zmieniła kolor i ze zmęczonej,bladej zrobiła się jakby lekko opalona i wypoczęta jak po wielogodzinnym śnie. Dziękuję Ci Issey:) > > I jeszcze jedno,co myślisz o kremie Flavonex ? > Warto. Kup od razu 100ml (możesz potraktować szyję i dekolt). Ok.Powinnaś być na procencie od niektórych firm:) Niedługo będę kilka dni w USA.Czy są jakieś kosmetyki warte kupienia,których u nas nie dostanę? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 11.04.11, 18:03 leebanka napisała: >Z kolei po złuszczającym Bandi miałam dekolt w oplaka > nym stanie - krosta na kroście ( wyglądało jak uczulenie). To się czasami zdarza, warto mieć to na uwadze. Możesz spróbować kwasu migdałowego na te miejsca. > Trudno,zamiast kwasów przejdę na golfy i apaszki hehe. Broń boże :). > Ok.Powinnaś być na procencie od niektórych firm:) Maybe :) > Niedługo będę kilka dni w USA.Czy są jakieś kosmetyki warte kupienia,których u > nas nie dostanę? Możesz pomyśleć o Mene & Moy System, Cell Fusion C, Neostrata (można je kupić w Polsce, ale możliwe, że będą tańsze). Odpowiedz Link Zgłoś
mmkam Pielęgnacja dla 35-latki 08.04.11, 11:15 Issey, czytam forum od czasu do czasu i pomyślałam, ze moze i mi coś poradzisz. Mam prawie 35 lat, cera normalna w kierunku mieszanej (ale lekko), zmarszczki mimiczne pod oczami, bruzdy nosowe. Poza tym skóra bez problemów. Podpowiedz proszę jakich kosmetyków uzywać? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Pielęgnacja dla 35-latki 08.04.11, 17:57 mmkam napisała: > Issey, czytam forum od czasu do czasu i pomyślałam, ze moze i mi coś poradzisz. > Mam prawie 35 lat, cera normalna w kierunku mieszanej (ale lekko), zmarszczki > mimiczne pod oczami, bruzdy nosowe. Poza tym skóra bez problemów. Podpowiedz pr > oszę jakich kosmetyków uzywać? w którym wątku mam odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 pielęgnacja - 32 lata 09.04.11, 00:00 Issey, poleć mi bardzo proszę dobrą serię pielęgnacyjną do twarzy. Chwilowo jestem w trakcie stosowania 5% kwasu gikolowego, kiedy skończę słoiczek chcę zrobić przerwę na lato (a może nie? w szufladzie czeka na jesień zakupiony dopiero co Glyco A) i co w tym czasie stosować? Mam 32 lata, cera mieszana z tendencją do zaskórników, chcę się chronić przed zmarszczkami. Zależy mi na czymś lekkim na dzień (oprócz filtrów oczywiście) no i na noc, coś odżywczego. Nie mam cery wrażliwej, ani alergicznej. Poleć coś proszę, najchętniej ze średniej półki aptecznej :) Kolejny raz z góry dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: pielęgnacja - 32 lata 09.04.11, 09:17 No i dręczą mnie jeszcze rozszerzone pory. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: pielęgnacja - 32 lata 11.04.11, 18:20 malwina79 napisała: > Issey, poleć mi bardzo proszę dobrą serię pielęgnacyjną do twarzy. Chwilowo jes > tem w trakcie stosowania 5% kwasu gikolowego, kiedy skończę słoiczek chcę zrobi > ć przerwę na lato (a może nie? w szufladzie czeka na jesień zakupiony dopiero c > o Glyco A) i co w tym czasie stosować? Mam 32 lata, cera mieszana z tendencją d > o zaskórników, chcę się chronić przed zmarszczkami. Zależy mi na czymś lekkim > na dzień (oprócz filtrów oczywiście) no i na noc, coś odżywczego. Nie mam cery > wrażliwej, ani alergicznej. Poleć coś proszę, najchętniej ze średniej półki ap > tecznej :) Kolejny raz z góry dziękuję za pomoc :) w zależności od tego jak wygląda Twoja skóra po 5% kwasie glikolowym, możesz na lato zrobić przerwę na lżejsze kwasy, bezpieczne - albo migdał albo pha. Co stosujesz prócz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
malwina79 Re: pielęgnacja - 32 lata 11.04.11, 19:43 > > Issey, poleć mi bardzo proszę dobrą serię pielęgnacyjną do twarzy. Chwilowo jestem w trakcie stosowania 5% kwasu gikolowego, kiedy skończę słoiczek chcę zrobić przerwę na lato (a może nie? w szufladzie czeka na jesień zakupiony dopiero co Glyco A) i co w tym czasie stosować? Mam 32 lata, cera mieszana z tendecją do zaskórników, chcę się chronić przed zmarszczkami. Zależy mi na czymś lekkim na dzień (oprócz filtrów oczywiście) no i na noc, coś odżywczego. Nie mamcery wrażliwej, ani alergicznej. Poleć coś proszę, najchętniej ze średniej półki aptecznej :) Kolejny raz z góry dziękuję za pomoc :) > w zależności od tego jak wygląda Twoja skóra po 5% kwasie glikolowym, możesz na > lato zrobić przerwę na lżejsze kwasy, bezpieczne - albo migdał albo pha. > > Co stosujesz prócz tego? > > Własnie zamówiłam serum z wit.C z Silk Naturals, do tego filtr 30, ale za chwilę przejdę na 50 + pełen makijaż. Na noc kwas glik. 5%, 2 razy w tygodniu zamiast kremu z kwasem Cetaphil lub maseczka La Roche Hydraphase lub jakaś z Dermiki. Czytałam, że polecałaś tę z Bandi- drożdżową, ale nie wiem czy jest sens używać jej jeśli nie mam trądziku, jaką maseczkę poleciłabyś? Zależy mi na pozbyciu się zaskórników, rozszerzonych porów i ochronie przed zmarszczkami. Dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Cera po kwasie glikolowym- do issey 11.04.11, 22:16 duola77 napisała: > jakie stężenie PHA i czy lepiej krem czy tonik? a moż > e oba równolegle? Możesz kupić jedno i drugie, np. lotion 15PHA (stosowany 2 razy dziennie) + 5/6/10% tonik Odpowiedz Link Zgłoś
mmkam Re: Pielęgnacja dla 35-latki 11.04.11, 13:57 Issey, będę wdzięczna za poradę ;-) mmkam napisała: > Issey, czytam forum od czasu do czasu i pomyślałam, ze moze i mi coś poradzisz. > Mam prawie 35 lat, cera normalna w kierunku mieszanej (ale lekko), zmarszczki > mimiczne pod oczami, bruzdy nosowe. Poza tym skóra bez problemów. Podpowiedz pr > oszę jakich kosmetyków uzywać? w którym wątku mam odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake mmkam - nt. 11.04.11, 18:30 mmkam napisała: > > Issey, czytam forum od czasu do czasu i pomyślałam, ze moze i mi coś pora > dzisz. > > Mam prawie 35 lat, cera normalna w kierunku mieszanej (ale lekko), zmarsz > czki > > mimiczne pod oczami, bruzdy nosowe. Poza tym skóra bez problemów. Podpowi > edz pr > > oszę jakich kosmetyków uzywać? Wymień kosmetyki, które stosujesz, jakie masz oczekiwania, co chcesz osiągnąć, jaki masz tryb życia, jak się odżywiasz, czym kierujesz się w wyborze kosmetyków? Odpowiedz Link Zgłoś
mmkam Re: mmkam - nt. 12.04.11, 09:50 Używam bardzo różnych marek kosmetyków, żadnym nie jestem "wierna". Z reguły jest to pielęgancja nawilżająca, czasami odżywcza, pod oczy przeciwzmarszczkowa. Obecnie stosuję żel do mycia twarzy i tonik Lirene do cery normalnej, płyn dwufazowy do makijażu oczu Sephory, krem pod oczy Shiseido Super Eye Contour Cream, Daily Energizer Cream Clarins na dzień,a na noc essential night balm Decleor. Do tego maseczki, peelingi w miarę systematycznie różnych firm. Jak pisałam, nie mam większych problemów ze skórą, więc pozwalam sobie na eksperymenty z róznymi kosmetykami. Chciałabym jednak skoncentrować się na utrzymaniu skóry w jak najlepszej kondycji, opóźnienie procesu starzenia oraz odżywieniu jej po zimie. Odzywiam się zdrowo, dużo błonnika, warzyw, owoców; unikam węglowodanów i tłuszczów. Woda mineralna - ok. 1,5 l dziennie. Alkohol sporadycznie, kawa jedna dziennie. Nie palę. Aktywność fizyczna nie największa ale staram się ruszać tak często jak to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
shaunthesheep Re: do Issey :-) 09.04.11, 17:58 mam pytanie o serum Flavo C z BU. Z tego co przeczytałam, to ma ono stężenie 15% witaminy C.. i chciałabym się dowiedzieć, czy wsypując do mieszanki np. połowę tego proszku mogę uzyskać serum o mniejszym stężeniu?:-) Pytam bo mam dopiero 24 lata i trochę się obawiam.. a Flavo C 8% z Aurigi jak na studencką kieszeń odpada:-P Odpowiedz Link Zgłoś
dom310 Re: do Issey :-) 12.04.11, 17:14 Witam Proszę o poradę w sprawie mojej cery i korektę błędów, trochę tego będzie.....:) W tym roku skonczę 33 lata, cerę zawsze mialam problemową, tlustą, świecenie w pół godziny po wykonaniu makijażu, pelną wykwitów, drobnej kaszki a do tego bardzo mocno się rumieniącą pod wpływem stresu, alkoholu, śmiechu, rumień obejmuje nie tylko twarz ale również szyję, dekolt, uda.... Mam kilka popękanych naczynek, zwłaszcza na płatkach nosa, jedno pod okiem) Następny problem to sińce pod oczami, dość widoczne zmarszczki i też nie wiem jak to dobrze opisać ale przy wewnętrznych kącikach oczu jest taka mała kaszka, sińce mam nieważne czy się wyśpię czy nie... nawet widać je przez korektor. Dodam, że katowałam skórę również nikotyną :( Od ponad roku jestem wolna od nałogu, zmieniłam pielęgnację tzn 1. Myję rano i wieczorem olejkiem myjącym z BU 2. Rano serum antyoksydacyjne + filtry SVR 50 ecran mineral teinte + puder 3. Wieczór (stosowałam diacneal, triacneal teraz mam 2 tubkę epiduo, stosuję go co 2 dni, czasem nawet po oczy, wydaje mi się że skóra się już w miarę przyzwyczaiła, jeśli się łuszczy to tylko w okolicach brody) 4. Od czasu do czasu maseczka z bu i żel hialuronowy Ogólnie cera lepsza, drobna kaszka zniknęła ale pory wciąż mocno rozszerzone szczególnie na nosie i policzkach, gdy nakładam filtr do dosłownie widać por po porze:( oczy wyglądają mało atrakcyjnie,(też nakładam filtr pod oczy + okulary przeciwsłoneczne), skóra nie wygląda na zadbaną, ciągle jest szarawa, myślałam o kwasach...tylko nie wiem jakie z tym rumieniem... bardzo proszę o fachową poradę, bo ręce mi już opadają..... :( Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 15.04.11, 00:10 dom310 napisała: > Ogólnie cera lepsza, drobna kaszka zniknęła ale pory wciąż mocno rozszerzone sz > czególnie na nosie i policzkach, gdy nakładam filtr do dosłownie widać por po p > orze:( oczy wyglądają mało atrakcyjnie,(też nakładam filtr pod oczy + okulary p > rzeciwsłoneczne), skóra nie wygląda na zadbaną, ciągle jest szarawa, myślałam o > kwasach...tylko nie wiem jakie z tym rumieniem... bardzo proszę o fachową pora > dę, bo ręce mi już opadają..... :( całość pielęgnacji wygląda dobrze, prócz tego, że zmieniłabym krem z filtrem na chemiczny (wybierz coś z avene, lrp, bioderma), musi minąć trochę czasu, by Epiduo przyniosło efekty, na początku stosowania może być gorzej, możesz mieć wrażenie, że to nie to czego potrzebujesz, ale nie ma wszystkiego od razu. na okolice oczu możesz pomyśleć o kremie z kwasami (jeśli masz fundusze na to, jako że aplikowanie retinoidu od razu na okolice oczu jest zbyt drażniące często). pomyśleć o kremie z retinolem (retises eye), ale najwięcej dobrego przyniosło by Tobie - gdybyś sobie te okolice wypełniła kw. hialuronowym u lekarza. To jedyna opcja, która przynosi poprawę od razu, z kwasami potrzeba czasu, miesięcy. miewasz obecnie podrażnienia na skórze? przesuszenia? Odpowiedz Link Zgłoś
dom310 Re: do Issey :-) 15.04.11, 18:13 Witam ponownie dziękuję bardzo za odpowiedź, - co do przesuszeń to miewam mniej więcej 2 dni po zastosowaniu epiduo ale skóra raczej mi się mało łuszczy, na czole i nosie prawie w ogóle, troszkę policzki, najczęściej okolice ust i broda, raz na jakiś czas aplikuję go pod oczy (bardzo mało) wtedy robią mi się czasem takie czerwone plamy i mocne zmarszczki wtedy mocno nawilżam i po 2 dniach schodzi, czasem aplikuję też na szyję ale jest ona bardzo wrażliwa, - spróbuję z tym retises eye (może w przyszłym miesiącu;) , - proszę mi powiedzieć dlaczego lepsze są filtry chemiczne od mineralnych (próbowałam biodermy w ogóle mi się nie wchłaniała, lpr próbka jakoś po mnie też spływała) - w przyszłym miesiącu mam wizytę u dermatologa... rozumiem że dalej mam brać receptę na epiduo? po jakim czasie przechodzi się na coś mocniejszego? jeszcze raz bardzo dziękuję za poradę, moje kosmetyczne guru:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 12.04.11, 19:10 shaunthesheep napisała: > i chciałabym się dowiedzieć, czy wsypując do mieszanki np. połow > ę tego proszku mogę uzyskać serum o mniejszym stężeniu?:-) tak Odpowiedz Link Zgłoś
opokat Re: do Issey :-) 13.04.11, 13:28 Witam Issey. Ja znów z zapytaniem. Kończę Bandi złuszczający (po 2 miesiącach), co dalej?. Już Cie pytałam wcześniej, radzisz Triacneal. Czy będzie dobry na wiosnę i lato, czy może kupić coś innego (PHA, jak radziłaś tu komuś). Dzięki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 13.04.11, 23:16 opokat napisał: > Ja znów z zapytaniem. Kończę Bandi złuszczający (po 2 miesiącach), co dalej?. J > uż Cie pytałam wcześniej, radzisz Triacneal. Czy będzie dobry na wiosnę i lato, > czy może kupić coś innego (PHA, jak radziłaś tu komuś). na teraz możesz jak najbardziej zastosować coś z PHA lub kwas migdałowy. (Neostrata, Bandi, Natinuel). Odpowiedz Link Zgłoś
lady_devil Re: do Issey :-) 13.04.11, 14:48 Witaj Issey, pozwolę sobie zadać Ci kilka pytań odnośnie pielęgnacji, którą stosuję po konsultacji z Tobą. W pierwszej kolejności stosowałam Bandi z kw. migdałowym. Nie wywołało ono żadnych efektów widocznych gołym okiem, zero łuszczenia, podrażnienia, czy też tym bardziej w wygładzenia. Po około 4 tyg. odstawiłam go i rozpoczęłam stosowanie Bandi złuszczającego. Po 1 tyg. stosowania nadszedł tydzień wyłażenia zanieczyszczeń - pojawiło się dużo wyprysków, bolesne gule. Jest teraz mniej więcej 3 tydzień stosowania go i po wygojeniu powstałych wyprysków powoli wszystko się normuje. Jednakże stan mojej cery w ogóle się nie poprawia. Nie wiem, czy jest za wcześnie? Skóra nie wygładza się w ogóle, wciąż taka sama ilość grudek, które zwiastują ogromne zanieczyszczenie, pory rozszerzone, zaskórniki, świecenie całej twarzy bez zmian. Sporo osób pisze o widocznym wygładzeniu bardzo szybko od rozpoczęcia kuracji, stąd moje wątpliwości. Poza tym zauważyłam na brodzie kilka drobnych czerwonych plamek, które się łuszczą, ten stan trwa od co najmniej 4 dni i pozostaje bez zmian. Czy właśnie tak punktowo może przebiegać złuszczanie przy kwasach? Zastanawiam się nad wprowadzeniem czegoś troszkę mocniejszego. Czy to ma sens, czy jest wciąż za wcześnie? Może mogłabym stosować mocniejszy kwas na zmianę z tym obecnym? Jeśli taka opcja jest dopuszczalna, to bardzo proszę o informację, który kwas byłby najodpowiedniejszy. Dziękuję. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dom310 do Issey :-) 14.04.11, 16:51 Witam ponownie Bardzo, bardzo, bardzo proszę o odpowiedź i poradę w mojej sprawie. Czekam cierpliwie i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 20.04.11, 21:17 lady_devil napisała: > Po około 4 tyg. odstawiłam go i rozpoczęłam stosowanie > Bandi złuszczającego. Po 1 tyg. stosowania nadszedł tydzień wyłażenia zanieczys > zczeń - pojawiło się dużo wyprysków, bolesne gule. Jest teraz mniej więcej 3 ty > dzień stosowania go i po wygojeniu powstałych wyprysków powoli wszystko się nor > muje. Jednakże stan mojej cery w ogóle się nie poprawia. Nie wiem, czy jest za > wcześnie? Zdecydowanie za wcześnie. > Skóra nie wygładza się w ogóle, wciąż taka sama ilość grudek, które z > wiastują ogromne zanieczyszczenie, pory rozszerzone, zaskórniki, świecenie całe > j twarzy bez zmian. Sporo osób pisze o widocznym wygładzeniu bardzo szybko od r > ozpoczęcia kuracji, stąd moje wątpliwości. wszystko jest kwestią indywidualną, o wygładzenie często - ciężko. Potrzeba mocniejszych środków. > Poza tym zauważyłam na brodzie kilka drobnych czerwonych plamek, które się łusz > czą, ten stan trwa od co najmniej 4 dni i pozostaje bez zmian. Czy właśnie tak > punktowo może przebiegać złuszczanie przy kwasach? To podrażnienie, które należy łagodzić innymi środkami w trakcie pielęgnacji i kuracji kwasami. Albo odstawiasz i czekasz aż się zagoi. > Zastanawiam się nad wprowadzeniem czegoś troszkę mocniejszego. Czy to ma sens, > czy jest wciąż za wcześnie? Jeśli masz podrażnienie (które opisałaś) jest zdecydowanie za wcześnie. > Może mogłabym stosować mocniejszy kwas na zmianę z > tym obecnym? Bezsensu. > Jeśli taka opcja jest dopuszczalna, to bardzo proszę o informację, > który kwas byłby najodpowiedniejszy. Możesz w ogóle przejść teraz, na lato, na inne - migdałowy - pha. Odpowiedz Link Zgłoś
olivek2009 Re: do Issey :-) - ja tez prosze o pomoc :0) 18.04.11, 21:05 Witam! Przeczytalam juz chyba wszystkie posty do Ciebie Issey myslac ze napewno znajde cos dla siebie i nie bede musiala zawracac Ci glowy jeszcze moja twarzyczka hi, no ale nic bardziej mylnego.Teraz naprawde juz nie wiem od czego zaczac chodzi mi oczywiscie o pielegnacje kwasami. Moja cera jest szara,pozbawiona blasku,mam oczywiscie bardzo duzo blizn po tradziku,niespodzianki zdazaja sie nawet do tej pory,strefa T wydaje sie tlusta ale po nalozeniu podkladu luszczy sie,po umyciu twarz jest czerwona i piecze,wagry zatkane pory na nosie i brodzie to tez moja zmora :0( Tak naprawde nie uzywam zadnych kosmetykow do pielegnacji moze tylko myje twarz woda i nakladam krem przeciwzmarszczkowy bo zmarszczki zaczynaja byc widoczne kolo oczu i ust. Zalezy mi na wyrownaniu kolorytu,wygladzeniu i nadaniu skorze jedrnosci poprostu musze zaczac wygladac jak czlowiek bo narazie strasze :0( Bardzo prosze o plan dzialania dodam ze mam 30 lat. Z gory dziekuje za odpowiedz :0) Odpowiedz Link Zgłoś
milenamamazuzi Issey - i ja dwa pytanka mam 19.04.11, 19:19 Issey, przetrzepałam kawał forum i bazując na Twoich poradach dobrałam sobie zestaw kosmetyków i, co tu dużo mówic, całkowicie zmieniałam sposób pielęgnacji swojej twarzy. Ale mam do Ciebie 2 pytanka: 1. Czy kremy z filtrami to się powinno z samego rana nakładac czy wystarczy przed wyjściem z domu? 2. Jak oceniłabys skład tego kremu: Aqua, Mineral Oil, Petrolatum, Lanolin, White Beeswax, Cholesterol, Linoleic Acid and Linolenic Acid, Ethylparaben, Methylparaben, Parfum, Linalool, Coumarin, Benzyl Salicylate, Citronellol. Dodam że jest to krem ochronny dla niemowląt, tłuścioch okropny ale na moją cerę działa cudownie kojąco (mojego atopowego dziecka też). Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ulagra63 Re: Issey - zerknij na skład z łaski swojej 20.04.11, 20:23 Czy krem z tym składem jest coś wart? Składniki/ Ingredients: Aqua, Paraffinum Liquidum, Grape Seed Oil, Soya Oil, Glycerin, Herb Extract Eleuterococus, Glyceryl Oleate, Petrolatum, Aluminium Stearate, Microcrystalline Wax, Magnesium, Sulphate, D-Panthenol, Isoparafin, Polyacrylamide, Laureth-7, Tocopheryl Acetate, Retinyl Aceatate, Imidazolidinyl Urea, Kinetin, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Isobuthylparaben, Parfum, Retinol Bardzo dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Issey - zerknij na skład z łaski swojej 21.04.11, 11:09 ulagra63 napisała: > Czy krem z tym składem jest coś wart? Szału nie ma. Osobiście - nie decydowałabym się na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
ulagra63 Re: Issey - zerknij na skład z łaski swojej 21.04.11, 11:31 Dziękuje bardzo. Pisali, że retinol ma i witaminę c, więc myślałam, że zastąpię nim Sesdermę Retises, bo cena trochę drenuje :) kieszeń, ale w takiej sytuacji pozostanę przy tym. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Issey - i ja dwa pytanka mam 27.04.11, 12:35 milenamamazuzi napisała: > 1. Czy kremy z filtrami to się powinno z samego rana nakładac czy wystarczy prz > ed wyjściem z domu? dobrze by było - od razu rano, ale świat się nie zawali jeśli zrobisz to 30 minut przed wyjściem, staraj się nakładać każdą kolejną warstwę - nie ścierając poprzedniej. > 2. Jak oceniłabys skład tego kremu: > Aqua, Mineral Oil, Petrolatum, Lanolin, White Beeswax, Cholesterol, Linoleic Ac > id and Linolenic Acid, Ethylparaben, Methylparaben, Parfum, Linalool, Coumarin, > Benzyl Salicylate, Citronellol. Nie potrzebne te konserwanty w tak krótkim składzie, ale ogólnie dobry "natłuszczacz". > Dodam że jest to krem ochronny dla niemowląt, tłuścioch okropny ale na moją cer > ę działa cudownie kojąco (mojego atopowego dziecka też). wiem Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) - ja tez prosze o pomoc :0) 20.04.11, 20:43 olivek2009 napisała: > Moja cera jest szara,pozbawiona blasku,mam oczywiscie bardzo duzo blizn po trad > ziku,niespodzianki zdazaja sie nawet do tej pory,strefa T wydaje sie tlusta ale > po nalozeniu podkladu luszczy sie,po umyciu twarz jest czerwona i piecze,wagry > zatkane pory na nosie i brodzie to tez moja zmora :0( dlaczego nie używasz żadnych kremów? czym myjesz twarz? jaką masz dietę/żywienie? tryb życia? gdzie pracujesz - masz kontakt z ludźmi? miewasz dni wolne? od kiedy jest problem na skórze twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
olivek2009 Re: do Issey :-) - ja tez prosze o pomoc :0) 20.04.11, 21:26 issey_miyake napisała: > olivek2009 napisała: > > > Moja cera jest szara,pozbawiona blasku,mam oczywiscie bardzo duzo blizn p > o trad > > ziku,niespodzianki zdazaja sie nawet do tej pory,strefa T wydaje sie tlus > ta ale > > po nalozeniu podkladu luszczy sie,po umyciu twarz jest czerwona i piecze > ,wagry > > zatkane pory na nosie i brodzie to tez moja zmora :0( > > dlaczego nie używasz żadnych kremów? czym myjesz twarz? jaką masz dietę/żywieni > e? tryb życia? gdzie pracujesz - masz kontakt z ludźmi? miewasz dni wolne? od k > iedy jest problem na skórze twarzy? > dlaczego nie używasz żadnych kremów? Nie uzywam kremow bo nie wiem jakich tak na prawde,kiedys uzywalam kosmetykow Clarena ale strasznie mnie piekla po nich twarz (dostalam je od kosmetyczki po mikrodermabrazji-ktora moim zdaniem nic nie dala) czym myjesz twarz? Myje twarz woda przemywam czasami tonikiem L`oreal Pure Zone czuje po nim sciagniecie skory na twarzy ale pomaga na pryszcze :0) jaką masz dietę/żywienie?tryb zycia? Dieta - nie mam zadnej a tryb zycia - dom+praca( FAST FOOD )+dzieci Kontakt z ludzmi mam ze wzgledu na prace ale sobota i niedziela - wolne :0) Problem z twarza mialam chyba zawsze pryszcze,swiecenie twarzy,masci od dermatologa i zero poprawy dlatego napisalam do Ciebie Issey moze Ty mi pomozesz bo juz nie moge na siebie patrzec :0( Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) - ja tez prosze o pomoc :0) 21.04.11, 11:17 olivek2009 napisała: > jaką masz dietę/żywienie?tryb zycia? > Dieta - nie mam zadnej a tryb zycia - dom+praca( FAST FOOD )+dzieci > Problem z twarza mialam chyba zawsze pryszcze,swiecenie twarzy,masci od dermato > loga i zero poprawy dlatego napisalam do Ciebie Issey moze Ty mi pomozesz bo ju > z nie moge na siebie patrzec :0( Co możesz zmienić w swoich nawykach, przyzwyczajeniach? Co możesz zmienić w żywieniu? Chcesz pomocy tylko z zewnątrz, czy jesteś też w stanie coś dać od siebie (zadbać o siebie)? Czy Twoja praca - możesz wyglądać w niej gorzej, czy zawsze nienagannie? Odpowiedz Link Zgłoś
olivek2009 Re: do Issey :-) - ja tez prosze o pomoc :0) 21.04.11, 13:30 Issey zrobie wszystko zeby wygladac dobrze tylko potrzebuje rady jak to dobrze zrobic. Jesli chodzi o wyglad w pracy nie ma z tym problemu moge wygladac gorzej :0) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olivek2009 Re: do Issey :-) - ja tez prosze o pomoc :0) 26.04.11, 14:05 olivek2009 napisała: > Issey zrobie wszystko zeby wygladac dobrze tylko potrzebuje rady jak to > zrobic. > Jesli chodzi o wyglad w pracy nie ma z tym problemu moge wygladac gorzej :0) > Pozdrawiam Issey zapomnialas o mnie?czekam na twoja odpowiedz chyba ze ze mna juz sie nic nie da zrobic :0) !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) - ja tez prosze o pomoc :0) 27.04.11, 15:34 olivek2009 napisała: > Issey zrobie wszystko zeby wygladac dobrze tylko potrzebuje rady jak to dobrze > zrobic. wrzuć do życia - trochę świeżego powietrza, przynajmniej 2 razy w tygodniu (marszobieg, szybki spacer, rower), trochę ruchu, przynajmniej 2-3 w tygodniu, możesz to połączyć z byciem aktywnie na powietrzu, staraj się unikać fast foodów - wiem, że trudno na początku to uczynić, ale staraj się jak najwięcej sama gotować. Myśl przede wszystki o sobie, później o dzieciach i całej reszcie. pozbądź się nawyku kupowania kosmetyków drogeryjnych, perfumeryjnych (jeśli o twarz, szyję, dekolt chodzi) - na ciało możesz kupować co chcesz - dopóki nie wystąpi jakiś problem. Zaopartywać będziesz się w aptece - tylko że to nie oznacza, że wszystko co można w nich nabyć jest dobre. Należy wiedzieć co wybierać. Odstaw wodę z kranu. Unikaj jedzenia nabiału, słodyczy. Plan: Rano: (obowiązkowe) 1. Płyn micelarny Bioderma Sensibio + waciki (nie używasz już wody) 2. Krem z filtrem - na początek - Aknicare spf 30 General Topics wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31339 3. Podkład - staraj się nakładać go dopiero wtedy, gdy zauważysz, że krem z filtrem choć trochę się wchłonął, nakładaj podkład ruchami wklepywania, by nie rozetrzeć wcześniej nałożonego kremu z filtrem. Jeśli nie będzie wychodziło wklepywanie, musisz więcej odczekać przed nałożeniem podkładu. *na początek - dostajesz okrojony plan (w przeciwieństwie do innych), byś się nie zraziła i nauczyła stosować punkty najważniejsze, jeśli wdrożysz się i będziesz miała ochotę/czas na wrzucenie czegoś jeszcze do tego planu - poinforumuj. Po południu (obowiązkowe): 1. Płyn - ten co rano. 2. Cetaphil DA Ultra i Flavo C - stosujesz je naprzemiennie, jeden dzień - cetaphil, drugi - flavo. 3. Ewentualnie makijaż. Wieczorem (obowiązkowe): 1. Płyn - ten co rano. 2. Krem z kwasem migdałowym i pha Bandi (stosuj na twarz, szyję, dekolt). Możesz aplikować na okolice oczu (górna i dolna powieka). + maseczka - 1 w tygodniu, drożdżowa Bandi www.bandi.pl/sklep/produkt/id/110 Odpowiedz Link Zgłoś
olivek2009 Re: do Issey :-) - ja tez prosze o pomoc :0) 27.04.11, 15:41 A ja glupia myslalam ze o mnie zapomnialas i zaczelam nowy watek na forum ale zaraz go skasuje :o) Dziekuje Ci dobra kobieto zastosuje sie do wszystkich zalecen !!!!!!!! Jeszcze raz dziekuje dziekuje dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) - ja tez prosze o pomoc :0) 27.04.11, 15:51 olivek2009 napisała: > Dziekuje Ci dobra kobieto zastosuje sie do wszystkich zalecen !!!!!!!! > Jeszcze raz dziekuje dziekuje dziekuje!!! Trochę cierpliwości. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bazylia4 Prośba do Issey :-) 24.04.11, 22:51 Issey, zapisuję się do klubu Twoich wyznawczyń:) Baaaardzo proszę o poradę. Jakiś czas temu po przestudiowaniu tego wątku postanowiłam zmienić sposób pielęgnacji mojej twarzy. Mam 38 lat, cera mieszana (środkowy pas zaczyna się dość mocno błyszczeć jakieś pół godziny po nałożeniu makijażu, boki są suche) i blada, na szczęście prawie wcale nie mam przebarwień, popękane naczynka na płatkach nosa, cienka i bardzo sucha skóra pod oczami, co niestety powoduje spore zmarszczki, dodatkowo cienie pod oczami i na górnej powiece tworzą jakby oko pandy (oczy są moją największą bolączką) i jeszcze bruzda między brwiami. Stosując się do Twoich rad używam: Rano – płyn micelarny Bioderma Sensibo (w ogóle zrezygnowałam z mycia twarzy wodą), flavo c, SVR Lysalpha spf50, oczy – SVR Topialyse Palpebral Pytanie: czy flavo c stosować już na stałe czy zmienić na coś innego po skończeniu opakowania? Co po Palpebral pod oczy? Po południu – Bioderma Sensibo, cetaphil DA, oczy –SVR Topialyse Palpebral Wieczorem _ Bioderma S., Bandi migdałowy na twarz i również pod oczy i na górną powiekę. Bandi nie powoduje żadnych podrażnień, tylko początkowo niewielkie złuszczanie wokół oczu. I teraz najważniejsze pytanie: Bandi już mi się kończy i kupiłam sobie Bandi Young Care złuszczający na noc, ale nie jestem pewna czy z powodu zbliżającego się lata nie będzie za mocny, jeśli tak to co dalej? Kolejne opakowanie Bando migdał? nie mam pojęcia:( No i oczy: kupiłam Retises Eye Contour Cream 0,05, może być? Jeśli tak to czy stosować go tylko na wieczór? A co w ciągu dnia? Z góry bardzo dziękuję z pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Prośba do Issey :-) 25.04.11, 21:52 bazylia4 napisała: > Stosując się do Twoich rad używam: > Rano – płyn micelarny Bioderma Sensibo (w ogóle zrezygnowałam z mycia twa > rzy wodą), flavo c, SVR Lysalpha spf50, oczy – SVR Topialyse Palpebral > Pytanie: czy flavo c stosować już na stałe czy zmienić na coś innego po skończe > niu opakowania? Co po Palpebral pod oczy? Flavo C możesz stosować cały czas, jeśli masz ochotę i pieniądze możesz sukcesywnie zmieniać stężenia, trzymając się raczej postaci serum. Po SVR Topialyse Eye możesz aplikować np. Retises Eye. > Po południu – Bioderma Sensibo, cetaphil DA, oczy –SVR Topialyse Pa > lpebral > Wieczorem _ Bioderma S., Bandi migdałowy na twarz i również pod oczy i na górną > powiekę. > Bandi nie powoduje żadnych podrażnień, tylko początkowo niewielkie złuszczanie > wokół oczu. > I teraz najważniejsze pytanie: Bandi już mi się kończy i kupiłam sobie Bandi Yo > ung Care złuszczający na noc, ale nie jestem pewna czy z powodu zbliżającego si > ę lata nie będzie za mocny, jeśli tak to co dalej? Kolejne opakowanie Bando mig > dał? w związku z tym, że jest lato w pogodzie, przeszłabym albo na Mandelac Sesderma (wysoka cena), albo na NeoStrata Krem z glukonolaktonem 10% PHA (może się lepić, będziesz to tolerowała?) > nie mam pojęcia:( No i oczy: kupiłam Retises Eye Contour Cream 0,05, może > być? Jeśli tak to czy stosować go tylko na wieczór? A co w ciągu dnia? rano i wieczorem, dowolna kolejność, użyty 2 x dziennie może powodować mocniejsze złuszczanie tej okolicy. Nie myślałaś o wypełnieniu okolicy dolnej powieki? Odpowiedz Link Zgłoś
bazylia4 Re: Prośba do Issey :-) 26.04.11, 13:04 Issey, Bardzo dziękuję za odpowiedź. W takim razie zafunduję sobie Mandelac Sesderma, bo jeśli krem NeoStraty miałby się lepić, to chyba bym go nie polubiła. Jeśli chodzi o wypełnienie okolic dolnej powieki to myślałam o tym, ale trochę się boję. Na początku roku miałam robiony jeden zabieg mezoterapii igłowej i cała twarz wyglądała super, natomiast zarówno dolna i górna powieka przez jakies dwie doby nie wyglądały fajnie. Na szczęście to był piątek i potem przez dwa dni mogłam posiedzieć w domu. Dostałam jakiejś reakcji chyba alergicznej, skóra wokół oczu była mocno zaczerwieniona i bolesna, na szczęście po dwóch dniach przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Prośba do Issey :-) 27.04.11, 15:39 bazylia4 napisała: > Issey, > Bardzo dziękuję za odpowiedź. W takim razie zafunduję sobie Mandelac Sesderma, > bo jeśli krem NeoStraty miałby się lepić, to chyba bym go nie polubiła. Jak skończysz Mandelac, daj znać. > Jeśli chodzi o wypełnienie okolic dolnej powieki to myślałam o tym, ale trochę > się boję. Na początku roku miałam robiony jeden zabieg mezoterapii igłowej i ca > ła twarz wyglądała super, natomiast zarówno dolna i górna powieka przez jakies > dwie doby nie wyglądały fajnie. Na szczęście to był piątek i potem przez dwa dn > i mogłam posiedzieć w domu. Dostałam jakiejś reakcji chyba alergicznej, skóra > wokół oczu była mocno zaczerwieniona i bolesna, na szczęście po dwóch dniach pr > zeszło. mimo wszystko pomyślałabym o wypełnieniu kw. hialur. tych okolic. i o wybraniu dobrego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ulagra63 Re: Do Issey w sprawie zamiany kremu 25.04.11, 23:08 Używam na noc Retises 0,5 %, ale jest on dość drogi biorąc pod uwagę pojemność - 30ml. Chciałabym zapytać, czy kremy Eluage bądź Ysteal byłyby dobrymi zamiennikami tego kremu.Jeśli tak, to który lepszy? Dziękuję.:) Odpowiedz Link Zgłoś
leebanka Re: Do Issey w sprawie zamiany kremu 26.04.11, 10:18 ulagra63 napisała: , czy kremy Eluage bądź Ysteal byłyby dobrymi zamienn > ikami tego kremu.Jeśli tak, to który lepszy? Dziękuję.:) Eluage i Ystheal zawierają retinaldehyd w stężeniu 0,05 czyli 10krotnie mniej niż Retises 0,5 retinolu.M.in. stąd różnica w cenie,a efekty nieporównywalne,dlatego ani Eluage ani Ystheal nie są dobrymi zamiennikami Retises. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Do Issey w sprawie zamiany kremu 27.04.11, 13:43 ulagra63 napisała: > Używam na noc Retises 0,5 %, ale jest on dość drogi biorąc pod uwagę pojemność > - 30ml. Chciałabym zapytać, czy kremy Eluage bądź Ysteal byłyby dobrymi zamienn > ikami tego kremu.Jeśli tak, to który lepszy? Dziękuję.:) Ysteal - zawiera śladowe ilości retinalu (coś innego niż retinol) - w ilości 0,0015% Eluage - 0,05% również retinal. żaden nie jest dobrym zamiennikiem, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
leebanka Re: Do Issey w sprawie zamiany kremu 27.04.11, 19:01 issey_miyake napisała: > Ysteal - zawiera śladowe ilości retinalu (coś innego niż retinol) - w ilości 0, > 0015% > Eluage - 0,05% również retinal. mylisz się Issey,i Ystheal i Eluage zawierają tę sama ilość retinaldehydu - po 0,05 %. Eluage ma dodatkowo kwas hialuronowy,niestety tak naprawdę ten kwas nie robi NIC. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Do Issey w sprawie zamiany kremu 28.04.11, 00:46 leebanka napisała: > mylisz się Issey,i Ystheal i Eluage zawierają tę sama ilość retinaldehydu - po > 0,05 %. > Eluage ma dodatkowo kwas hialuronowy,niestety tak naprawdę ten kwas nie robi NI > C. To prawda, dzięki za poprawkę. Opisywałam Ystheal Eye :) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: do Issey :-) 26.04.11, 09:33 Issey, pojawił mi się drobny problem z cerą. Zakupiłam Flavo C, krem, niestety powstają mi suche placki na policzkach, na czole mam skórę jak wysuszone dno rzeki. Nie wiem o co chodzi. Na noc stosuję Bandi migdałowy (ależ on wydajny), na dzień do niedawna stosowałam Avene Antirougeurs + filtr, wszystko było ok do momentu gdy zaczęłam stosować FlavoC. Zastanawiam się nad kupnem serum nawilżającego Bandi i stosowania go pod flavo, co o tym myślisz? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 27.04.11, 13:50 dalenne napisała: > Issey, pojawił mi się drobny problem z cerą. Zakupiłam Flavo C, krem, niestety > powstają mi suche placki na policzkach, na czole mam skórę jak wysuszone dno rz > eki. Nie wiem o co chodzi. Na noc stosuję Bandi migdałowy (ależ on wydajny), na > dzień do niedawna stosowałam Avene Antirougeurs + filtr, wszystko było ok do m > omentu gdy zaczęłam stosować FlavoC. Zastanawiam się nad kupnem serum nawilżają > cego Bandi i stosowania go pod flavo, co o tym myślisz? Odstaw chwilowo Flavo C krem, nie kupuj serum nawilżającego z Bandi (niewiele warte), kup sobie Elo-bazę (bardzo tłusty krem, do stosowania, gdy jest mocna potrzeba - taka którą opisujesz). Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: do Issey :-) 27.04.11, 15:36 To pewnie i tłuste i świecące, czyli idealne na ciepłe dni ;) Stosować to codziennie i na dzień, czy na zmianę z czymś innym? A co po tym, dalej FlavoC? Kurczę, trochę kicha :( Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 27.04.11, 16:04 dalenne napisała: > To pewnie i tłuste i świecące, czyli idealne na ciepłe dni ;) Niestety tłuste jak cholera, najlepiej na noc. Nie ma co się katować czymś takim na dzień. Ostatecznie jeśli to ma Tobie unie-milić życie - kup Excipial Cream - lżejszy o niebo, ale stosowanie go może trwać dłużej, niż w przypadku kilku razy przy Elobazie :). > A co po tym, da > lej FlavoC? Z tym Flavo C, to odczekałabym miesiąc i zrobiła ponowne podejście. Stosowałaś kiedykolwiek wcześniej coś z witaminą C? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: do Issey :-) 27.04.11, 18:02 No dobra, pokatuję się tą bazą, chyba że może być Nanobase? Właśnie sobie przypomniałam że mam w domu. Co do witaminy C, to jest moje pierwsze podejście. Co zatem zaproponowałabyś na dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 28.04.11, 01:12 dalenne napisała: > No dobra, pokatuję się tą bazą, chyba że może być Nanobase? Właśnie sobie przyp > omniałam że mam w domu. Jak najbardziej. > Co do witaminy C, to jest moje pierwsze podejście. Kto wie, czy nie ostatnie :). Na razie odstaw, nie wyrzucaj. > Co zatem zaproponowałabyś na dzień? Chiroxy krem, Flavonex, propozycji jest dużo, w jakim mieście mieszkasz? czy cokolwiek jeszcze prócz przesuszenia pojawiło się po kremie flavo c? Jakieś zaczerwienienie? drażliwość skóry? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: do Issey :-) 28.04.11, 09:06 > Kto wie, czy nie ostatnie :). Na razie odstaw, nie wyrzucaj. No to wstawiam do lodówki na najbliższy czas, mam nadzieję że będę mogła go stosować dalej. Nie spodziewałam się, że może mnie tak ta witamina C potraktować. > Chiroxy krem, Flavonex, propozycji jest dużo, w jakim mieście mieszkasz? Trójmiasto ;) Ten Flavonex i Chiroxy z tego co czytam są chyba bardziej na noc? Nadadzą się pod makijaż? > czy cokolwiek jeszcze prócz przesuszenia pojawiło się po kremie flavo c? Jakieś > zaczerwienienie? drażliwość skóry? Nie zauważyłam nic poza wysuszeniami. Na noc użyłam Nanobase, rano próbkę La Roche Posay, Nutritic i jest ok. Ten Nutritic dał całkiem przyjemny efekt. Zastanawiam się czy nie będą mnie ciągnęły policzki po południu. A w przyszłym tygodniu czeka mnie zamykanie naczynek więc już w ogóle pewnie będzie jazda... Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 28.04.11, 13:53 dalenne napisała: > Trójmiasto ;) rzeczywiście, zapomniałam :) > Ten Flavonex i Chiroxy z tego co czytam są chyba bardziej na noc? Nadadzą się p > od makijaż? chiroxy jest lekkie. odbierz e-mail gazetowy. > A w przyszłym tygodniu czeka mnie zamykanie naczynek więc już w ogóle pewnie bę > dzie jazda... i dobrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
markarart Re: do Issey 26.04.11, 12:45 Issey, liczę, że i mi pomożesz :) Mam 37 lat, ok. rok temu zauważyłam u siebie zaczerwienione 'na stałe' policzki, kilka rozszerzonych naczynek (myślałam, że to skutek ciężkiego porodu ) ale problem pozostał do dziś; zrezygnowałam z dotychczasowych kosmetyków (nie było ich za wiele), zaczęłam używać tych na naczynka i zaczerwienienia (Iwostin, Floslek, BU) - ale nie widzę żadnej poprawy. Do tego doszły lekko rozszerzone pory, od czasu do czasu też wypryski skórne... Na szczęście ostatnio trafiłam na to forum i na CIEBIE :) Proszę zerknij,czy taki zestaw kosmetyków ma sens przy moich problemach: Rano: -płyn micelarny Biodermy Sensibio (z wody juz dawno zrezygnowałam) -tonik w sprayu Bandi -serum Flavo C (BU) -krem z SPF 50 - no właśnie jaki??? czy możesz polecić jakiś koloryzujący, który zakryłby czerwone policzki (mam ciemną karnację), ewentualnie taki, który można uzywać pod fluid/puder? Popołudnie: -Sensibio -tonik - krem nawilżający - Jaki????? Wieczór: -Sensibio , tonik krem z kwasem migdalowym AHA PHA Bandi. Doradz prosze czy taki dobor kosmetykow jest ok, czy cos bys zmienila. Z gory baaaardzo dziekuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey 27.04.11, 13:56 markarart napisała: > Rano: > -płyn micelarny Biodermy Sensibio (z wody juz dawno zrezygnowałam) > -tonik w sprayu Bandi ok, jaki rodzaj toniku? > -serum Flavo C (BU) tutaj wybrałabym coś innego, jeśli nie masz zbyt wiele funduszy, lepiej w ogóle tego nie kupuj. > -krem z SPF 50 - no właśnie jaki??? czy możesz polecić jakiś koloryzujący, któr > y zakryłby czerwone policzki (mam ciemną karnację), ewentualnie taki, który moż > na uzywać pod fluid/puder? np. BIODERMA PHOTODERM MAX ULTRA SPF50+ Fluid ciemny La Roche Posay, Anthelios XL SPF 50+, Lekki fluid barwiacy do twarzy BIODERMA PHOTODERM MAX TEINTEE SPF50+ mają ciemne kolory, nie do przyjęcia dla często jasnych karnacji. Na w/w możesz nakładać makijaż. > Popołudnie: > -Sensibio > -tonik > - krem nawilżający - Jaki????? Cetaphil DA Ultra lub Excipial Cream. > Wieczór: > -Sensibio , tonik > krem z kwasem migdalowym AHA PHA Bandi. Na początek - bardzo dobrze. Jak skończysz ten wieczorny krem, zmienisz na coś mocniejszego, równie bezpiecznego latem. Odpowiedz Link Zgłoś
markarart Re: do Issey 27.04.11, 19:01 issey_miyake napisała: > markarart napisała: > > > Rano: > > -płyn micelarny Biodermy Sensibio (z wody juz dawno zrezygnowałam) > > -tonik w sprayu Bandi > > ok, jaki rodzaj toniku? Tonik z serii Veno Care. > > -serum Flavo C (BU) > > tutaj wybrałabym coś innego, jeśli nie masz zbyt wiele funduszy, lepiej w ogóle > tego nie kupuj. Myślałam, ze to serum to dobry antyoksydant. A jeśli nie to serum, to co byś poleciła? > > Wieczór: > > -Sensibio , tonik > > krem z kwasem migdalowym AHA PHA Bandi. > > Na początek - bardzo dobrze. Jak skończysz ten wieczorny krem, zmienisz na coś > mocniejszego, równie bezpiecznego latem. A który konkretnie? Dodam jeszcze tylko, że zakupiłam jeszcze krem/maskę kurację łagodzacą Delicate Care z Bandi. Odpowiedz Link Zgłoś
fluorescein do Issey :-) 27.04.11, 21:17 Witam, podobnie jak moje poprzedniczki, proszę o poradę w sprawie pielęgnacji mojej skóry. Mam obecnie 34 lata. Moja cera jest tłusta, z widocznymi teleangiektazjami na skrzydełkach nosa, poszerzonymi porami na nosie i policzkach, zaskórnikami w strefie T. Co jakiś czas pojawiają mi się wypryski - głównie na brodzie i policzkach, które długo się goją i skóra w tym miejscu długo pozostaje przebarwiona i łuszcząca. Wokół oczu pojawiły się zmarszczki :(. Nie mam skłonności do podrażnień, czy uczuleń. Ogólnie jestem zdrowa, łykam jedynie pigułki antykoncepcyjne. Do pielęgnacji twarzy stosuję: - do mycia żel Vichy - Purete Thermal rano i wieczorem z użyciem gąbeczki do twarzy z Body Shopu - potem tonik Physiological Soothing Toner LRP - na dzień krem Vichy Aqualia Thermal do cery tłustej - na noc Effaclar K na zmianę z Nivea DNage na noc - pod oczy i na powieki stosuję te same kremy, co na twarz - od czasu do czasu peeling migdałowy. Zależy mi przede wszystkim na zlikwidowaniu świecenia się skóry (moja twarz zaczyna się świecić już po godzinie od nałożenia makijażu - fluid Max Factor Lasting Performance + puder sypki Manhattan) oraz na pozbyciu si wyprysków i zwężeniu porów. Z tego, co się zorientowałam czytając porady na tym forum - dobre dla mnie byłyby kwasy + retinoidy, a do tego mocny filtr i nawilżacz na noc. Nie wiem jedynie, na co się zdecydować i dlatego bardzo proszę o poradę. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 28.04.11, 13:57 fluorescein napisała: > Witam, > podobnie jak moje poprzedniczki, proszę o poradę w sprawie pielęgnacji mojej sk > óry. zdecyduj się gdzie udzielać mam Tobie rady, niepotrzebnie piszesz w dwóch wątkach, Odpowiedz Link Zgłoś
0kruszka Re: do Issey :-) 18.07.11, 19:18 Kochana Issey czy mogę prosić Cie o listę tych kremików na mojego maila: maryw18@go2.pl Będę Ci mucho wdzięczna! :) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 18.07.11, 21:39 0kruszka napisała: > Będę Ci mucho wdzięczna! Bzzz poszło :). Odpowiedz Link Zgłoś
0kruszka Re: do Issey :-) 18.07.11, 22:45 Dziękuję Pieknie Issey:) Zgłębię temat jutro i zapewne zasypię Cie mnóstwem pytań;) Mój przypadek jest trochę bardziej skomplikowany niż moich poprzedniczek bo mało że mam skórę naczynkową to w dodatku jeszcze z tendencją do pojawiania się trądziku:( Jeśli pozwolisz napiszę Ci coś więcej w mailiku? Buziak ! Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: do Issey :-) 19.07.11, 11:42 0kruszka napisała: > Dziękuję Pieknie Issey:) Zgłębię temat jutro i zapewne zasypię Cie mnóstwem pyt > ań;) Mój przypadek jest trochę bardziej skomplikowany niż moich poprzedniczek b > o mało że mam skórę naczynkową to w dodatku jeszcze z tendencją do pojawiania s > ię trądziku:( Jeśli pozwolisz napiszę Ci coś więcej w mailiku? Napisz jeśli chcesz, wysłałam też coś na Twój e-mail gazetowy, jako że doczytałam się wcześniejszej prośby. Taka skóra - może być objawem trądziku różowatego. Odpowiedz Link Zgłoś
0kruszka Re: do Issey :-) 19.07.11, 16:14 Kochana Issey to nie trądzik różowaty. Naoglądałam się na dermatologii zdjęć i to na pewno nei to:) ja mam naczynka na policzkach a trądzik na brodzie. Wygląda zupełnie inaczej niz różowaty:) Pzresłałam Ci maila gdzie troszkę dokładniej opisuje moje zmagania z doprowadzeniem skóry do ładu:) Będę Ci przeogromnei wdzięczna jeśli by Ci się udało na to zerknąć i coś podpowiedzieć. Buziak! Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Regulaminowo tym razem 28.04.11, 16:29 I wywaliło watek, i słusznie w sumie. Poniekąd. W każdy razie, wracając do mojego pyska: Mieszana - bardzo tłuste czoło i broda, naczynkowa, trądzik różowaty, wypryski na brodzie, przekoszmarny rumień właściwie cały czas, minus może z samego rana, po przebudzeniu. Zmarszczków nie mam, przebarwień też nie. Co z tym zrobić za rozsądne pieniądze [ kieszeń studencka ]? Odpowiedz Link Zgłoś