Dodaj do ulubionych

Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie

26.10.10, 14:27
Witajcie.
Czy ktoras z Was uzywala moze kosmetykow tej firmy?
jestem zainteresowana kremem z 30% wit. C. i nie wiem czy warto wydawac tyle kasy. Do tej pory uzywalam serum Flavo z Biochemii, ale nie ma praktycznie efektów. Bede wdzieczna za opinie.
Pozdrawiam
www.sklep.bio-med.pl/p/pl/1185/v-i-a+method+-+30+vit+c.html
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 26.10.10, 15:16
      jeśli się obawiasz, może najpierw spróbuj Aurigę Flavo c forte.

ps: sama witamina C niewiele daje, warto ją połączyć z kwasami.
      • amra24 Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 26.10.10, 20:11
        Dziekuje Issey za odp:-) uzywalam kiedys aurigi flavo c,ale ta slabsza wersje-zielona.Zero efektow.Teraz po flavo z biochemii tez nie widze rezultatow.Myslisz, ze flavo c forte bedzie lepsze od 30% cell fusion?
        • amra24 Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 26.10.10, 20:16
          Aha,zapomnialam dodac:uzywam naprzemiennie toniku z kwasami aha/bha 10% z biochemii lub zorac 0,05%.myslisz,ze tak moze byc,czy polecasz cos innego?
          • issey_miyake Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 26.10.10, 21:24
            amra24 napisała:

> Aha,zapomnialam dodac:uzywam naprzemiennie toniku z kwasami aha/bha 10% z bioch
            > emii lub zorac 0,05%.myslisz,ze tak moze byc,czy polecasz cos innego?

jaki już czas stosujesz Zorac? Od niego zaczynałaś czy coś innego stosowałaś? Stosujesz go codziennie czy co drugi wieczór? Co chcesz osiągnąć poprzez taką pielęgnację? Jakie są Twoje oczekiwania?
            • amra24 Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 27.10.10, 15:33
              Zorac stosuje od 1,5tyg, co 2 wieczor. Jestem po leczeniu aknenorminem i chcialabym swoja cere odswiezyc i oczyscic oraz zapobiegac pierwszym zmarszczkom. Regularnie robie mikrodermabrazje+ kwas migdalowy.
              • issey_miyake Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 27.10.10, 21:21
                amra24 napisała:

> Zorac stosuje od 1,5tyg, co 2 wieczor. Jestem po leczeniu aknenorminem i chcial
                > abym swoja cere odswiezyc i oczyscic oraz zapobiegac pierwszym zmarszczkom. Reg
                > ularnie robie mikrodermabrazje+ kwas migdalowy.
                >
                >

Zorac ma zdecydowanie lepsze działanie od witaminy C.
        • issey_miyake Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 26.10.10, 20:18
          amra24 napisała:

> Dziekuje Issey za odp:-) uzywalam kiedys aurigi flavo c,ale ta slabsza wersje-z
          > ielona.Zero efektow.Teraz po flavo z biochemii tez nie widze rezultatow.Myslisz
          > , ze flavo c forte bedzie lepsze od 30% cell fusion?

Lepsze na pewno nie będzie, mówiłam o nim w kwestii mniejszej ceny. Co prócz witaminy C chcesz stosować na twarz? I w jakim celu chcesz to kupić?
          • amra24 Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 26.10.10, 20:40
            Generalnie moja pielegnacja wyglada tak: wieczorem tonik aha/bha 10% z biochemii,na to serum flavo z biochemii,na to krem calma ziaja lub krem regenerujacy z kwasem liponowym z biochemii.na dzien hydrolat,krem calma ziaja lub z kwasem liponowym plus filtry.Nastepnego wieczoru:zorac 0,05%,czasami klade na to krem calma lub nic. Na dzien flavo c plus krem ziaja lub regenerujacy z biochemii
            • olgalula Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 27.10.10, 19:30
              Miałam z Cell Fusion nie krem ale serum i uważam, że pieniądze wyrzucone w błoto-kosmetyk nie miły w użyciu i nie skuteczny, a drogi. Jeśli chcesz koniecznie coś z wit. C spróbuj Environ tańszy i lepszy. Pozdrawiam
              • issey_miyake olgalula znowu swoje 27.10.10, 21:29
                olgalula napisała:

> Miałam z Cell Fusion nie krem ale serum i uważam, że pieniądze wyrzucone w błot
                > o-kosmetyk nie miły w użyciu i nie skuteczny, a drogi. Jeśli chcesz koniecznie
                > coś z wit. C spróbuj Environ tańszy i lepszy. Pozdrawiam

jakoś szczególnie często polecasz tylko i wyłącznie firmę Environ, więc może pracujesz dla niej i jest to czysta reklama, nie nakręcaj się.

ps: ogólnie environ jest droższy od cell fusion C
                • nessie-jp Re: olgalula znowu swoje 27.10.10, 21:57
                  Reklama z tak koszmarnymi błędami ortograficznymi? :) Chyba antyreklama! ;)
    • olgalula Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 28.10.10, 16:59
      Pronuję "koleżance" porównać ceny obu preparatów i wtedy komentować... Następnym razem aby "koleżankę" usatysfakcjnować napiszę, że należy twarz przetrzeć cytryną bądz Juvitem bo to tanie i skuteczne , no i nie będę posądzona o dystrybucję (ponieważ nie można na tym forum dwa razy swojego zdania w innych postach naspisać )....żeby niespełnionej pani "kosmetolog" nie urazić...
      • issey_miyake Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 28.10.10, 22:57
        olgalula napisała:

> Pronuję "koleżance" porównać ceny obu preparatów i wtedy komentować...

Porównałam.

> Następn
        > ym razem aby "koleżankę" usatysfakcjnować napiszę, że należy twarz przetrzeć c
        > ytryną bądz Juvitem bo to tanie i skuteczne

twarz po juvicie jest tłusta i lepka, więc jak dla mnie nie do przyjęcia

> no i nie będę posądzona o dystryb
        > ucję (ponieważ nie można na tym forum dwa razy swojego zdania w innych postach
        > naspisać )....żeby niespełnionej pani "kosmetolog" nie urazić...

nie jestem kosmetologiem
    • klaudia_84 Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 09.11.10, 15:28
      Jakieś 3 miesiące temu miałam na twarzy przebarwienia, których dorobiłam się w Egipcie, a dodam, że stosowałam kremy z najwyższymi filtrami ochronnymi, które i tak nic nie dały.
      No więc po przylocie od razu uderzyłam do dermatologa, a że mieszkam w Krakowie to najbliżej miałam do Dermatorium. Lekarka dobiła mnie, bo powiedziała, że to dosyć poważne przebarwienia i, że będzie potrzebne głębokie chemiczne złuszczanie :( Sam zabieg był nieprzyjemny, a później miałam tydzień urlopu bo płaty skóry schodziły mi z twarzy. Kiedy twarz się już wykurowała przebarwienia dalej były, ale już mniejsze i bledsze. Jakieś 2 tygodnie temu, przy kolejnej wizycie dermatolog zaproponowała mi właśnie ten preparat twierdząc, że te resztki przebarwień mi znikną. Gdyby nie zapewniła mnie o jego wydajności to bym się zastanawiała czy kupić, bo cena wysoka - 300 zł z groszami, no, ale kupiłam i aplikuje regularnie. Przebarwienia bledną i mam nadzieję, że wkrótce się ich całkiem pozbęde :)
      • lime-tte Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 09.12.10, 18:52
        Kurcze po chemicznym złuszczaniu aż tak schodziła ci skóra? Klaudia ale za co konkretnie zapłaciłaś 300 zł, za jeden preparat czy jakiś zestaw? Ja od dawna szukam czegoś skutecznego na przebarwienia i ciekawa jestem czy koniecznie trzeba robić takie chemiczne złuszczanie czy wystarczyłby rzeczywiście jakiś dobry preparat.
        • dzikoozka Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 10.12.10, 12:14
          Dziewczyny a próbowałyście kosmetyków Synchroline Thiospot? Słyszałam b. dobre opinie, skład wyglada obiecujaco a i cena nie jest powalajaca, więc moze tym spróbować.
          • issey_miyake Re: Kosmetyki Cell Fusion C- proszę o opinie 10.12.10, 13:01
            dzikoozka napisała:

> Dziewczyny a próbowałyście kosmetyków Synchroline Thiospot? Słyszałam b. dobre
            > opinie, skład wyglada obiecujaco a i cena nie jest powalajaca, więc moze tym s
            > próbować.

Nie są wiele warte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka