Dodaj do ulubionych

Cosmelan w Warszawie

16.11.10, 13:36
Czy macie może sprawdzone miejsce, gdzie można pozbyć się przebarwień dzięki cosmelanowi? Ceny są od 1250 do 1800. Chciałabym mieć pewność, że wszystko będzie zrobione ok. No i mam nadzieję, że raz na zawsze rozstanę się z tymi diabelnymi przebarwieniami :-)!
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Cosmelan w Warszawie 17.11.10, 13:18
      adamaszek333 napisał:

> Czy macie może sprawdzone miejsce, gdzie można pozbyć się przebarwień dzięki co
      > smelanowi? Ceny są od 1250 do 1800. Chciałabym mieć pewność, że wszystko będzi
      > e zrobione ok. No i mam nadzieję, że raz na zawsze rozstanę się z tymi diabelny
      > mi przebarwieniami :-)!

Zastanów się czy to dobry zabieg, jako że będziesz wtedy musiała (by nie wróciły) chronić się przed promieniowaniem UVA (czyli takim, które jest O KAŻDEJ PORZE ROKU i O KAŻDEJ PORZE DNIA). Czyli w praktyce - 2 ml kremu na twarz, jeśli chemiczny to co 2-3h dołożyć taką samą ilość, stosować wszędzie tam gdzie jesteś na powietrzu. Na wiosnę i lato nie można odpuścić. Latem - to dużo trudniejsze, jako że kremy z filtrem lubią spływać (wtedy pozostają mineralne, które tworzą tynk na twarzy).
      • adamaszek333 Re: Cosmelan w Warszawie 17.11.10, 21:15
        Już po prostu mam dość tych plam, kremy mi nie pomagają, nawet grube warstwy korektora, podkładu i pudru. Nie wiem co zrobić, aby raz na zawsze stracic to co mnie tak trapi.
        • olinka733 Re: Cosmelan w Warszawie 17.11.10, 21:42
          Nalezy pamiętać że Cosmelan to peeling który trzeba powtarzać, nawet co roku. To nie jest sprawa na jeden raz tak jak niektórzy go reklamują. ja każdej jesieni robie zabiegi laserem IPL . Przebarwienie przybierają intensywna barwe, i 'wychodza:" na wierzch. Cos takiego jak brud lub piasek pod skóra. Mysle że jeżeli skóra jest skłonna do przebarwien to nie da sie ich pozbyc raz na zawsze. Może sie myle. Ale ja po zabiegach twarz mam w porządku a przy pierwszym lutowo-marcowym słońcu zaczynaja mi wychodzić. Stosuje blokery cały rok, nie opalam się , w lecie nosze kapelusz i zawsze na ulicy ide zacienionym miejscem, jeżeli mam taką możliwość. Unikam słońca jak diabeł święconej wody. Po lecie każdego roku walczę z przebarwieniami.
          • adamaszek333 Re: Cosmelan w Warszawie 18.11.10, 08:04
            Hmmm, to już teraz nie wiem - cosmelan tani nie jest, myślałam, że rzeczywiście się sprawdzi, bo już nie mogę patrzeć na te swoje plamy, przyprawiają mnie o kiepski nastrój, czuję się niepewnie :-((((
            • olinka733 Re: Cosmelan w Warszawie 18.11.10, 08:39
              Jeżeli nadal sie zastanaiasz nad cosmelanem, znasz etapy i jego skład to może porównasz sobie z podobnym zabiegiem w instytucie medycyny estetycznej na Pl. Konstytucji. Zabieg ma podobna nazwe ale nie pamietam jaką i jest chyba tańszy niz cosmelan. Nie robiłam i nigdy sie nim nie interesowałam wiec nic ci nie moge powiedziedziec na jego temat ale jak robiłam tam inny zabieg na przebarwienie to lekarz mi proponował.
              • adamaszek333 Re: Cosmelan w Warszawie 19.11.10, 13:50
                Dzięki, poczytam o tym esmelanie. Wiem, wiem o nim, mojej koleżance nie za bardzo pomógł - dalej ma plamy na policzkach. A ja jeszcze dodatkowo na czole i nad ustami :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka