Dodaj do ulubionych

Lakiery OPI jakosc i data waznosci

03.12.10, 08:30
dostalam lakier OPI, data waznosci 10161aev nie wiem co to oznacza czy ktos moglby pomóc? przy okazji pytanie czy mozna połozyc dwie warstwy lakieru i nie odpryśnie ?
Obserwuj wątek
    • pies-li-kot Re: Lakiery OPI jakosc i data waznosci 03.12.10, 11:06
      Po nałożeniu 2 warstw pojawia się głębia koloru. I są to najtrwalsze lakiery (tak samo jak Alessandro), z używanych przeze mnie do tej pory. A jeśli zainwestujesz w utrwalacz Top Coat, to kompletnie nic się nie dzieje i jesteś zmuszona zmyć lakier dopiero z powodu wzrostu płytki paznokcia.
      • madziulka1982 Re: Lakiery OPI jakosc i data waznosci 03.12.10, 12:11
        jakiej firmy ten top coat??
        • pies-li-kot Re: Lakiery OPI jakosc i data waznosci 03.12.10, 18:58
          Używam OPI.
          I niczym nie odtłuszczam, po prostu po użyciu zmywacza myję paznokcie i dokładnie osuszam.
      • kasha77 Re: Lakiery OPI jakosc i data waznosci 03.12.10, 18:51
        > Po nałożeniu 2 warstw pojawia się głębia koloru. I są to najtrwalsze lakiery (t
        > ak samo jak Alessandro), z używanych przeze mnie do tej pory. A jeśli zainwestu
        > jesz w utrwalacz Top Coat, to kompletnie nic się nie dzieje i jesteś zmuszona
        > zmyć lakier dopiero z powodu wzrostu płytki paznokcia.
        no nie do końca.bo trawałośc lakieru zależy od podłoża na którym się trzyma..czyli paznokiec musi byc odtłuszczony i najlepiej lekko zmatowiony(choc to nie za zdrowe dla paznokci),i nie ważne ile wartsw nałożysz jesli paznokiec bedzie tłusty to lakier odejdzie.a top coaty dobry ma nailtek,opi i allessandro.nie polecam sally hansen.odtłuszczacze na allegro z mniej wiecej 15zl 100ml.
    • hokusai Re: Lakiery OPI jakosc i data waznosci 04.12.10, 17:53
      OPI sa nie do zdarcia, zwlaszcza jak sie "wykonczy" manicure utwardzaczem. Dwie warstwy jak najbardziej OK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka