Dodaj do ulubionych

Pytanie o ten krem z kwasami Bandi

06.12.10, 14:38
Poniewaz chyba nie da sie dostac jego probek chcialam sie zapytac, jakie sa szanse ze mnie uczuli/rozwali mi cere? W necie sa w sumie na jego temat same peany ;) z nich wnioskuje, ze krem powinien uczynic z mojej cery porcelanowa arystokracje ;)))))
Obserwuj wątek
    • dolce_bacio Re: Pytanie o ten krem z kwasami Bandi 06.12.10, 19:05
      ja mam krem zluszczajacy na noc bandi,jestem alergiczka a mnie nie uczulil;)jest bardzo delikatny,az mam wrazenie ze az za bardzo...bo nie widze roznicy...a tez spodziewalam sie spektakularnych efektow ale moze za krotko uzywam;) ten z kwasem migdalowym jest podobno jeszcze delikatniejszy od tego na noc;)
      • issey_miyake Re: Pytanie o ten krem z kwasami Bandi 06.12.10, 20:34
        dolce_bacio napisała:

> ja mam krem zluszczajacy na noc bandi,jestem alergiczka a mnie nie uczulil;)jes
        > t bardzo delikatny,az mam wrazenie ze az za bardzo...bo nie widze roznicy...a t
        > ez spodziewalam sie spektakularnych efektow ale moze za krotko uzywam;) ten z k
        > wasem migdalowym jest podobno jeszcze delikatniejszy od tego na noc;)

dokładnie, ten migdałowy jest bardzo delikatny dla skór wrażliwych na wszystko.
        • czarna.koza Re: Pytanie o ten krem z kwasami Bandi 06.12.10, 21:07
          to jeszcze takie pytanie, czy w takim razie watro go kupowac? skoro jest tak delikatny ze nie widac roznicy? :/
          • issey_miyake Re: Pytanie o ten krem z kwasami Bandi 06.12.10, 21:38
            czarna.koza napisała:

> to jeszcze takie pytanie, czy w takim razie watro go kupowac? skoro jest tak de
            > likatny ze nie widac roznicy? :/

wiesz

- jeśli zależy Tobie na bezpieczeństwie - to tak - kupować, warto.
            - jeśli zależy Tobie na efekcie - to nie - nie kupuj, zacznij od razu od czegoś mocniejszego.

Wybór należy do Ciebie.
            • czarna.koza Re: Pytanie o ten krem z kwasami Bandi 06.12.10, 21:47
              hmmmm bo nigdy nie uzywalam kwasow i nic w sumie o nich nie wiem. Ogolnie z forum wnioskuje, ze trzeba zaczynac od najlagodniejszych i stopniowo przechodzic do mocniejszych? Czyli kremow z kwasami nie mozna traktowac jak "zwyklych" kremow? czyli ten bandi z migdalem (chyba taki kiedys polecilas mi na forum) jest w sumie tylko po to, aby zaczac przyzwyczajac skore, bo efekty dadza dopiero pozniejsze kremy?
              • aurinko5 Re: Pytanie o ten krem z kwasami Bandi 06.12.10, 22:07
                Po walce z niedoskonalosciami i z rozszerzonymi porami moja cera stala sie sucha i wrazliwa.Przez ostatnie pare miesiecy staralam sie ta skore nawilzac i w koncu siegnelam po kwasy.Zaczelam od avene ....Stosowalam co 2 dni. Po 5 razie juz nie bylam w stanie nalozyc zadnego kremu,bo pieklo mnie okropnie. Krem cicabio z biodermy stal sie moim najlepszym przyjacielem, i z pokora zamowilam kwasy bandi.
                Po nich tez zobaczysz roznice.
                • aurinko5 issey :) 06.12.10, 22:11
                  Magiczna granica 25 lat,zbliza sie duzymi krokami. Czy flavo c wystarczy mi jak narazie ? Czy musze juz kupic klasyczny krem p.zmarszczkowy ?
                  • issey_miyake Re: issey :) 06.12.10, 22:27
                    aurinko5 napisała:

> Magiczna granica 25 lat,zbliza sie duzymi krokami. Czy flavo c wystarczy mi jak
                    > narazie ? Czy musze juz kupic klasyczny krem p.zmarszczkowy ?

Kwasy też opóźniają proces starzenia się skóry. Wystarczy Flavo C na dzień jako antyoksydant i koniecznie krem z wysokim faktorem. Pracuj latami na to co będzie kiedyś :)
              • issey_miyake Re: Pytanie o ten krem z kwasami Bandi 06.12.10, 22:24
                czarna.koza napisała:

> hmmmm bo nigdy nie uzywalam kwasow i nic w sumie o nich nie wiem. Ogolnie z for
                > um wnioskuje, ze trzeba zaczynac od najlagodniejszych i stopniowo przechodzic d
                > o mocniejszych?

Dokładnie.

>Czyli kremow z kwasami nie mozna traktowac jak "zwyklych" kremo
                > w?

Dokładnie.

> czyli ten bandi z migdalem (chyba taki kiedys polecilas mi na forum) jest w
                > sumie tylko po to, aby zaczac przyzwyczajac skore, bo efekty dadza dopiero pozn
                > iejsze kremy?

Dokładnie.
                • czarna.koza Re: Pytanie o ten krem z kwasami Bandi 07.12.10, 14:01
                  heh :) przykro mi zawracac tobie glowe issey, bo widze, ze kazdy tu cos od ciebie chce :)) Ale poniewaz nie wiem, nie bede lepsza: powiedz mi w takim razie prosze, czy po zuzyciu jednego opakowania Bandi z migdalem juz mam przejsc na cos mocniejszego? Czy po kilku opakowaniach, czy jak? Czy w ogole trzeba przechodzic wyzej czy mozna dluzszy czas stosowac jeden i ten sam krem, jesli sie sprawdzi? I czy mozna przestac uzywac tych kremow kiedy sie chce, czy to cos jak antybiotyki - jak sie zacznie, trzeba trzymac sie regul gry? eh :))
                  • issey_miyake Re: Pytanie o ten krem z kwasami Bandi 07.12.10, 18:42
                    czarna.koza napisała:

> heh :) przykro mi zawracac tobie glowe issey, bo widze, ze kazdy tu cos od cieb
                    > ie chce :))

nie ma problemu :).

> Ale poniewaz nie wiem, nie bede lepsza: powiedz mi w takim razie pr
                    > osze, czy po zuzyciu jednego opakowania Bandi z migdalem juz mam przejsc na cos
                    > mocniejszego?

Po migdale z Bandi, przeszłabym na złuszczający na noc również Bandi i dopiero po tym opakowaniu na coś o większym stężeniu (jeśli będzie dobra tolerancja).

> Czy po kilku opakowaniach, czy jak? Czy w ogole trzeba przechodz
                    > ic wyzej czy mozna dluzszy czas stosowac jeden i ten sam krem, jesli sie sprawd
                    > zi?

Oczywiście, że możesz np, rok stosować ten sam krem, wszystko zależy od oczekiwań, jakości stosowania, tego czy wszystko Tobie odpowiada. Są panie, które lubią te kremy właśnie za łagodność stosowania (zero dyskomfortu).

> I czy mozna przestac uzywac tych kremow kiedy sie chce, czy to cos jak anty
                    > biotyki - jak sie zacznie, trzeba trzymac sie regul gry? eh :))

Oczywiście, im dłużej będziesz stosowała kwasy, tym lepiej :). Ale możesz stosować i w każdej chwili przestać. Ale czuje się różnicę - nie stosowania.
    • myszmusia Re: Pytanie o ten krem z kwasami Bandi 08.12.10, 08:23
      no to ja chyba bede pierwsza, która bandi (ten na noc) bardzo podraznił.TYle,że to moje piersze podejscie do jakichkolwiek kwasów. Ale z drugiej strony do tej pory sadziłam,że mam normalna cere w strone suchej ale wcale nie skłonna do podraznien. POustawiałam wszystko wg wskazówek (bez ziaji, która ponoc mogła byc winna podraznieniu) i nie jestem w stanie tego kremu stosowac niestety.chwilowo zrezygnowałam z kwasów (moze za troche zrobie drugie podejscie)
      • issey_miyake Re: Pytanie o ten krem z kwasami Bandi 08.12.10, 09:36
        myszmusia napisała:

> no to ja chyba bede pierwsza, która bandi (ten na noc) bardzo podraznił.TYle,że
        > to moje piersze podejscie do jakichkolwiek kwasów. Ale z drugiej strony do tej
        > pory sadziłam,że mam normalna cere w strone suchej ale wcale nie skłonna do po
        > draznien. POustawiałam wszystko wg wskazówek (bez ziaji, która ponoc mogła byc
        > winna podraznieniu) i nie jestem w stanie tego kremu stosowac niestety.chwilowo
        > zrezygnowałam z kwasów (moze za troche zrobie drugie podejscie)

to jak najbardziej wskazuje na to, że skóry normalnej nie masz :) - jak już wiadomo, że podrażnia, wybierasz migdałowy, dla skór wrażliwych :)
        • myszmusia Re: Pytanie o ten krem z kwasami Bandi 08.12.10, 10:21
          i ak zrobie za troche. A sadziłam,ze normlana bo do tej pory niczym mi sie nie podrazniało - widocznie miałam farta do wybierania kosmetyków;-)
    • oposka Re: Isssy ? 12.12.10, 14:48
      ok to teraz pora na mnie i na kremy bandi :) moja cera jest dosc problematyczna mieszana z wyraznie swiecą się strefą T bez brody czyli czoło i nos . Na czole i nosie dosć widoczne przebarwienia i rozszerzone pory ;/ Miałam robiony 2 razy TCA stężenie 30-30% i lipa przebarwienia wróciły .Pózniej po roku miałam retinol plus piling kw.mlekowym i było ślicznie ;))) ale tez do czasu .Obecnie stosuję no noc neostratę na czoło i jest jakby troszkę lepiej czyli przebawienia się wybielają .No dzień stosuę filtry +50 no i fluid , na noc prawie wogóle nie używam kremu (nie wiem jednak czy to takie dobre ) ale jak przestałam używać to cera mniej się zapycha miałam swojego czasu problemy z drobnymi grudkami na buzi które jedynie u kosmetyczki mogłam oczyścić i to przy pmocy igły . czy w moim przypadku kosmetyki Bandi będą działały ? czy potrzeba czegoś bardziej mocnego ?Jeśłi tak to co nalepiej uzywać ?
      • oposka Re: Issey ? 12.12.10, 14:49
        upsss sorki Issey miało być
      • issey_miyake Re: Isssy ? 07.02.11, 01:23
        oposka napisała:

> moja cera jest dosc problematyc
        > zna mieszana z wyraznie swiecą się strefą T bez brody czyli czoło i nos . N
        > a czole i nosie dosć widoczne przebarwienia i rozszerzone pory ;/ Miałam robi
        > ony 2 razy TCA stężenie 30-30% i lipa przebarwienia wróciły

Nie robiłabym TCA przy przebarwieniach, bardzo często powstają przebarwienia pozapalne po tym właśnie kwasie.

> Pózniej po ro
        > ku miałam retinol plus piling kw.mlekowym i było ślicznie ;))) ale tez do cz
        > asu .Obecnie stosuję no noc neostratę na czoło i jest jakby troszkę lepiej
        > czyli przebawienia się wybielają .No dzień stosuę filtry +50 no i fluid , na
        > noc prawie wogóle nie używam kremu (nie wiem jednak czy to takie dobre ) ale
        > jak przestałam używać to cera mniej się zapycha miałam swojego czasu problem
        > y z drobnymi grudkami na buzi które jedynie u kosmetyczki mogłam oczyścić i to
        > przy pmocy igły . czy w moim przypadku kosmetyki Bandi będą działały ? czy pot
        > rzeba czegoś bardziej mocnego ?Jeśłi tak to co nalepiej uzywać ?

Bandi są zbyt łagodne, jeśli chodzi o usuwanie zanieczyszczeń typu zaskórniki, grudki. Najlepsze do tego są mocniejsze kwasy i retinoidy. Np. Triacneal, Glyco A, 15% i 20% Neostrata, 30% MM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka