Dodaj do ulubionych

korektor pod oczy

28.12.10, 08:34
mam cienie pod oczami, a nawet widoczne żyłki, a także niewielkie wory. Jaki polecacie korektor, który byłby wydajny i nie znikał? Mam jasna karnację.
Obserwuj wątek
    • justy1 Re: korektor pod oczy 28.12.10, 08:45
      ja jestem zadowolona z korektora Bobbi Brown creamy concealer.
      www.bobbibrowncosmetics.com/templates/products/spp/index.tmpl?CATEGORY_ID=CATEGORY22762&PRODUCT_ID=PROD6397&cm_vc=XCATEGORY22762
      mam go równo rok i używam codziennie, czyli jest wydajny. bardzo szeroka gama kolorów, również jasnych- ja mam porcelain. minus: kupilam wersję z pudrem w komplecie i to był błąd- konstrukcja pudełka uniemożliwia wygodne używanie pudru utrwalajacego, który zresztą jest dość zwyczajny. następnym razem kupię tylko wkład w korektorem. wyjdzie taniej.

a z niedrogich- dobrze wspominam l'oreal w pędzelku- touche magic, czy jakoś tak sie zwał.
      • kasha77 Re: korektor pod oczy 28.12.10, 09:35
        Helena Rubinstein Magic Concealer...cena wysoka ale pojemnosc jak na korektor też duża bo aż 15ml.
        • czustka Re: korektor pod oczy 28.12.10, 11:18
          Helena Rubinstein Magic Concealer najlepszy bo jest niezwykle skuteczny i starcza na wieki.
          • p_estka1 Re: korektor pod oczy 28.12.10, 11:27
            Ile kosztuje ten korektor i jak nakładacie? Na podkład, czy pod?
            • variovorax Re: korektor pod oczy 28.12.10, 19:31
              potwierdzam, HR Magic jest najlepszy: trwaly, niewysuszajacy, kryjacy. Nakladam na podklad, bo dopiero wowczas moge ocenic, ile go potrzeba.
            • czustka Re: korektor pod oczy 28.12.10, 21:43
              Kupując on line zapłacisz w granicach 90-100 zł poj. 15 ml jest niebywale wydajny.
              Ja nakładam bezpośrednio pod oczy ,ma rewelacyjne krycie i lekką konsystencje ,jest to produkt dla osób które nie potrzebują jedynie efektu delikatnego rozświetlenia ( jaki daje np YSL Touche Eclat) lecz kamuflażu.
              Są osoby które twierdzą że jest rewelacyjny jako podkład i stosują na całą twarz bądz jej fragmenty , nie próbowałam.
      • shellerka Re: korektor pod oczy 28.12.10, 11:33
        potwierdzam! bobbi brown concealer kit jest rewelacyjny.
        choćby dziś - pani, która u mnie sprząta i pierwszy raz mnie widziała pomalowaną tym korektorem - stwierdziła, że wyglądam na mega wypoczętą i taką promieniejącą - a dodam, ze się ciągle nie wysypiam - małe dzieci i jestem ciągle w domu, zero powietrza - niedotleniona. mam mega cienie, a to cudeńko idealnie je maskuje!!
        • helga22 Re: korektor pod oczy 28.12.10, 12:02
          ile kostuje ten bobbi brown i gdzie go dostać?
          • shellerka Re: korektor pod oczy 28.12.10, 12:20
            najlepiej kupować go za granicą, albo na lotniskach.
            w polsce można go kupić tylko przez neta, albo w niektórych duglasach i kosztuje prawie dwa razy tyle, co np. w uk - 140 zł teraz.
    • greentea2 Re: korektor pod oczy 28.12.10, 12:23
      Mam YSL w sztyfcie i uwazam, ze jest rewelacyjny, kryje, rozswietla i nie podkresla zmarszczek, a przy okazji mozna go stosowac na inne niedoskonalosci twarzy.
    • marzeka1 Re: korektor pod oczy 28.12.10, 12:46
      Wypróbowałam różne, ale obecnie nr 1 to Healthy mix firmy Bourjois, jest bardzo , bardzo wydajny i znakomicie kryje to, co chcesz ukryć :). Kupiłam w Rossmannie na ich stoisku z kosmetykami Bourjois.
      • helga22 Re: korektor pod oczy 28.12.10, 13:55
        a coś w rozsądniejsej cenie?
        • marzeka1 Re: korektor pod oczy 28.12.10, 14:19
          Bourjois JEST w rozsądnej cenie, coś ok.37 zł, a używam już od wiosny ciągle tę samą tubkę- bierze się dosłownie kapkę i starcza.
          • helga22 Re: korektor pod oczy 28.12.10, 14:42
            ok a więcej szczegółów na ten korektor?
            • kasha77 Re: korektor pod oczy 28.12.10, 14:54
              korektor na podkład i na to wszystki puder sypki..tylko z okolicą oczu uważaj,albo wogóle albo ledwo ledwo pudru bo zrobią się zmarszczki.
        • shellerka Re: korektor pod oczy 28.12.10, 16:38
          helga, powiem Ci tak - ja jestem uzależniona od korektora pod oczy. ten bobbi brown miałam przez ponad miesięcy, aż na imprezie mi nie zginął. tak naprawdę, prawie go nie ubyło, a maluję się codziennie i to niezbyt oszczędnie uzywam tego własnie kosmetyku.
          potem stwierdizłam ze chce cos tanszego i kupowalam praktycznie co 1,5 miesiąca kolejno - sephorowy w pisaku, inglota w pisaku, vipery w sztyfcie, jakieś jeszcze, które kosztowały około 20- 40 zł.
          po pierwsze - nie uzyskiwałam krycia, jakiego chciałam, po drugie - kolory rzadko mi odpowiadał, po trzecie - konsystencja nie taka - albo zbyt wodnista, albo zbyt mażąca się.

kasę którą wydałam w tym czasie na te kosmetyki mogłam spokojnie zainwestować w concealer.
          • kasha77 Re: korektor pod oczy 28.12.10, 20:47
            SŁYSZAŁAM że podobno korektor w pędzelku ByTerry jest rewelacyjny,ale jeszcze osobiście go nie miałam wiec nic wiecej nie mogę powiedziec.tylko pododbno cena powala na kolana,choc patrzyłam na truskawie i kosztuje ok.150zl wiec żeby aż tak powalała....pewnie się na niego skuszę kiedys skończę Helenę....czyli za jakies 3 lata;)
            • greentea2 Re: korektor pod oczy 28.12.10, 21:48
              Tez slyszalam o nim i na pewno wyprobuje, bo te kosmetyki sa rewelacyjne. Od dluzszego czasu uzywam podkladu tej firmy, najlepszy jaki w zyciu mialam, a kilka bylo. Z balsamem rozanym do ust tez sie nie rozstaje.
              • kasha77 Re: korektor pod oczy 29.12.10, 10:52
                a który dokładnie masz?? dla jakiej cery?
              • greentea2 Re: korektor pod oczy 29.12.10, 13:44
                Ten z pedzlem. Pamietam jak posmarowalam sie nim pierwszy raz i nie moglam sie napatrzec na efekt:)
            • urszulka.p Re: korektor pod oczy 28.12.10, 22:47
              Czy to chodzi o ten korektor? Dzięki za ewentualną odpowiedź.
              www.sephora.pl/pl/cid311/t-by-terry.html
              • kasha77 Re: korektor pod oczy 29.12.10, 10:51
                tak.dokładnie ten.
    • lady.godiva Pod oczy nie kładzie się podkładu! 28.12.10, 21:31
      Wystarczy sam korektor.
      Bobbi Brown rewelacja- potwierdzam.
      • aga.pier Re: Pod oczy nie kładzie się podkładu! 29.12.10, 07:50
        zawsze tak twierdziłam i tak stosowałam a ostatnio na makijażu w gabinecie Eris pani powiedziała i robiła na podkład. O, nie nie nie.... :)
        • lady.godiva Re: Pod oczy nie kładzie się podkładu! 29.12.10, 09:19
          i kosmetyczka się może mylić :)
          To tak delikatna okolica, że lepiej nie nakładać tam zbyt dużo- korektor, podkład, puder i zmarszczki od razu widoczne.
          • kasha77 Re: Pod oczy nie kładzie się podkładu! 29.12.10, 15:22
            bo kosmetyczka to nie makijażystka:)
    • aga.pier Re: korektor pod oczy 29.12.10, 07:46
      próbowałam wielu i najlepszy dla mnie jest touche eclat YSL
      • jut-ra Re: korektor pod oczy 29.12.10, 08:35
        aga.pier napisała:

> próbowałam wielu i najlepszy dla mnie jest touche eclat YSL

Osobiście też bardzo go lubię i od czasu do czasu wracam, ale on jest dobry tylko na stosunkowo niewielkie zasinienia.
        Ja testuję teraz Maybelline Age Rewind w kolorze light i uważam, że jest wart wypróbowania - bardzo wydajny, nie znika z powieki, jest kilka udanych kolorów do wyboru, także dla bladziochów. Jedyna wada - niedostępny w PL stacjonarnie.
        • korculaa Re: korektor pod oczy 29.12.10, 19:02
          ja mogę Ci powiedzieć jaki na pewno NIE - mineralny ISADORA,
          wodnisty,nijaki,niekryjący ... Dałam się namówić w Douglasie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka