Dodaj do ulubionych

najlepsze pismo kobiece w Polsce?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 08:54
ciekawe ktore? jak myslicie? oczywiscie wszystkie maja swoje wady, no i jasne
ze wielka literatura i szczyty intelektu to nie sa. ale co poczytac w ramach
relaksu? chodzi mi rzecz jasna o miesiecznik (i to tzw. gorna polka, chyba ze
wystapicie plomiennie w obronie Claudii czy Olovii). bo chyba im wyzsza
polka, tym madrzejsze?
Obserwuj wątek
    • Gość: pyza Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 10:53
      podobno Zwierciadlo sie poprawilo
    • Gość: magda Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 11:29
      Pani - poza glupawa psychologia (chyba lepsza w Zwierciadle). Elle - najlepsza
      moda
      • masia27 Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? 18.04.04, 12:54
        Pani moim zdaniem bardzo sie popsula od kiedy rzady tam objela Domagalik
    • Gość: ELLE Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: *.widzew.net / *.widzew.net 18.04.04, 12:08
      Elle-piękne zdjęcia, w ogóle szata graf., artykuły też niczego, poza tekstami w
      stylu-list do mężczyzn itd., niestety nie będzie już felietonów Terakowskiej.
    • Gość: też magda Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.04.04, 12:23
      zdecydowanie Zwierciadło
    • madbach Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? 18.04.04, 13:04
      Twoj Styl- moze troche snobistyczny, ale za to mozna tam znalezc dosyc ciekawe
      atrykuly o sztuce, kulturze itp. Swietne sa felietony Agaty Passent i Olgi
      Lipinskiej.Spora ilosc artykulow o zdrowiu. No i te ekskluzywne kosmetyki,
      mozna pomarzyc...:)
      • Gość: magda Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 13:27
        Twoj Styl wydaje mi sie ze taki byl, ale juz nie jest. teraz jest nie
        snobistyczny, tylko snobujacy sie... i to jakos tak... prowincjonalnie. i moda
        slabsza niz np. w elle
        • babeczkaa Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? 18.04.04, 22:29
          a ja ciągle lubię Twój Styl za to że jest tam tyle do czytania, też lubię
          felietony Agaty Passent,
          Babeczkaa
          • Gość: gosia Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: *.chello.pl 20.04.04, 12:16
            Wybacz ale chyba żartujesz??!!!!!!!!Twój Styl był ok za rządów starej redaktor
            choć podobno była "jęzą" teraz to jedno wielkie dno
    • monia___ Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? 18.04.04, 15:26
      Twoj Styl - ciekawe felietony, dobre pioro. Zdecydownie Twoj Styl. Zwierciadlo
      kupilam bardzo niedawno, ale procz filmu (dla ktorego je kupilam) nie znalazlam
      w nim nic, co by mnie zaciekawilo. Tak mocno reklamowane ostatnio Avanti tez
      nic ciekawego. A! Glamour tez moze byc, ale tylko tak dla krotkiego
      przejrzenia, dla odpoczynku.
      • babeczkaa Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? 18.04.04, 22:31
        no właśnie, Avanti też zakupiłam i więcej tego nie zrobię! Zenada po prostu,
        być może taka jest idea tego pisma by pokazywać szmaty i ich wysokie ceny,
        jeśli tak jest to niech chociaż pokazują więcej tych szmat (czytaj: ciuchów,
        butów, dodatków, kosmetyków, etc.)
        Babeczkaa
    • kocikk Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? 18.04.04, 15:27
      ELLE- piekne zdjecia mody, wcale nie głupie artykuły. Czasem zaglądam jeszze do
      Marie Clare, ale chyba troche sie popsuła.
    • Gość: Ania Takie pismo nie istnieje. n/tx IP: *.aine.pl 18.04.04, 15:30
      • Gość: Ewa Re: Takie pismo nie istnieje. n/tx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 18:26
        Jak dla mnie cosmo, nie wiem czemu nikt tu go nie wymienil :| Chyba mam po
        prostu starsze kolezanki na tym forum ;)
        • Gość: Helenka Re: Takie pismo nie istnieje. n/tx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 19:45
          Elle.
        • Gość: magda Re: Takie pismo nie istnieje. n/tx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 22:20
          24 lata mam.
          cosmo wydaje mi sie jednak przesadnie wulgarne, a poza tym ciut odmozdzone
    • Gość: M Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: *.crowley.pl 19.04.04, 09:50
      1. Zwierciadlo
      2...
      3...
      4. Twoj Styl / Elle. Za Kaszuby Twoj Styl byl lepszy, teraz idzie w taka jakas
      nijakosc;)

• Gość: gosia Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: *.chello.pl 20.04.04, 12:17
        Propo Twojego Stylu masz rację
    • Gość: maja Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.04, 22:14
      1) Zwierciadlo - dla ducha
      2) Elle - dla oka
    • Gość: Ewa Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 00:28
      1. ZWIERCIADŁO bo pobudza do myślenia
      2. ...
      99 TWÓJ STYL bo pokazuje jak rządy zmieniają poglądy rolę na czytelniczki
      • roxi_hart zdecydowanie Twoj Styl!!! 20.04.04, 07:35
        Zdecydowanie Twoj Styl-mozna narzekac na slabsze i lepsze numery ale mysle ze
        nie ma w Polsce lepszego pisma dla kobiet.
        Kiedys napisalabym "Pani" ale dzieki pani Domagalik przestalam kupowac, Twoj
        Styl to jedyna nabywana przeze mnie gazeta. Wyleczylam sie z nalogu kupowania
        gazet.
    • Gość: btg88 Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: 193.41.113.* 20.04.04, 08:58
      Na pewno Twój Styl. Zróżnicowana tematyka. Dobre zdjęcia. Pismo do przeczytania
      W CAŁOŚCI.
    • madamephiphi1 Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? 20.04.04, 09:11
      A ja mysle, ze mimo wszystko ELLE. To jest swiatowy poziom.
      Zwlaszcza jesli chodzi o zdjecia i mode. Artykuliki czasem zenujace, no ale to
      w koncu jest rozrywka.
      Nie zapominajmy tez o "Wysokich obcasach" - to moj zdecydowany faworyt. To jest
      ta szczypta feminizmu w moim patriarchalnym, szowinistycznym domu.
      Cosmopolitan jest dlajakichs wymyslonych przez wydawce wampow.
      Co do Twojego Stylu to sie zgadzam, ze zchodzi na psy. Ale blagam nie piszcie,
      ze to czasopismo reprezentuje dobre pioro. Wg mnie wszytkie (szczegolnie)
      reportaze sa na jedno kopyto, tak jakby pisala je jedna i ta sama osoba, i to
      bardzo drazniacym stylem.
      Musze jeszcza dac upust swoim odczuciom wzgledem czasopisma Zwierciadlo, ktore
      namietnie kupuje moja mama. Strasznie tam psychologizuja, chyba przewodzi
      Eichelberger. Ale niestety jest to czesto psychologia dla ludu, w bardzo
      uproszczonej formie, ktora mnie irytuje.Wiem co mowie, bo skonczylam
      psychologie. kobiety badzcie bardziej krytyczne, nie dajcie sobie wciskac
      kitu!!!
      W ELLE przynajmniej nigt nie udaje, ze ma zamiar spelniac jakas misje (???!!!)
      A w ogole to fajny ten watek.
      Pozdrawiam wszystkie milosniczki prasy "kobiecej" i nie tylko
      • Gość: Misia Re: do madamephiphi IP: *.dial.de.easynet.net 20.04.04, 11:49
        Pani Psycholog, jak sie pisze po polsku "schodzic"? Albo mam oczpolas albo
        napisalas "zchodzic". oj, czy na psychologii poprawna ortografia nie obowiazuje?
        • Gość: Misia Re: do madamephiphi IP: *.dial.de.easynet.net 20.04.04, 15:16
          oczoplas!
        • Gość: iske Re: do madamephiphi IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 15:25
          i nigt chyba tez tak sie nie pisze;-)
    • dziewczyna_mickiewicza Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? 20.04.04, 09:29
      hmm no wiec tak
      ja to mam takie zrywy. potrafie miesiacami nie czytac takich kobiecych
      magazynow, a potem cos mnie nachodzi i wracam z kiosku z calymi torbami..
      twoj styl - sila sie na intelektualizowanie, moda srednia, jedyne, co na stalym
      poziomie, to felietony (choc tez zdarzaja sie wpadki)
      elle - neutralniejszy od twojego stylu, co dziala na korzysc... ladne sesje,
      ciekawe pomysly na artykuly.. fajne propozycje kosmetykow i makijazu.. cenie za
      styl klasyczny a nie wydziwianie
      marie claire - dobre reportaze, ciekawe tematy... duzo interesujacychj
      pomyslow, a jednoczesnie praktycznych... bardzo ladne zdjecia. itrygujace
      eksperymenty z moda
      zwierciadlo - bardzo nierowny poziom. nie mam wiecej do dodania
      pani - tej pani dziekujemy. jakies takie bez ladu bez skladu
      glamour - kolorowe, szybkie jak teledysk, mnostwo informacji - i dobrze. zero
      wysilku intelektualnego, ale za to w 15 minut jestem na czasie, heh.. ogolnei
      siegam, gdy chce sie wybrac na zakupy - duzo fajnych podpowiedzi
      cosmo - pierwsze pismo kobiece, w ktorym znalazla sie rozkladowka z facetem:)))
      poza tym, w wiekszosci kupa smiechu - choc przyznaje, czesto tam zagladam,
      glownie z ciekawosci, jakei to nowinki znowu wymyslili. odstaja od reszty i
      chyba nalezy traktowac te gazetke z ostrym przymruzeniem oka...

wysokie obcasy nie podchodza pod kategorie, o ktorej pisala autorka, bo to
      tygodnik, poza tym, w zupelnie innym stylu - i rzeczywiscie, to wysokie obcasy
      czytam najczesciej. bo one sa do poczytania. cala reszta jest do przegladania.
      pozdrawiam serdecznie
    • loginka1 Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? 20.04.04, 09:48
      A ja z przyjemnością sięgam po "Marie Claire".
    • Gość: Monika Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 20.04.04, 11:20
      Dla mnie Wysokie Obcasy - najinteligentniejsze pismo dla kobiet, jakie mialam
      okazje czytac nie tylko w Polsce!
      Poza tym kupuje tez regularnie Twoj Styl, chociaz zaczyna sie zmianic i isc
      delikatnie w kierunku np. Glamour. Wolalabym, zeby pozostal taki, jak
      wczeasniej i moze bardziej zblizyl sie wlasnie do Wysokich Obcasow!

Czytam jeszcze Vive, ale to juz nie jest chyba typowo babskie pismo...
      • roxi_hart Wysokie Obcasy? to chyba zart! 20.04.04, 14:45
        Chyba zartujecie z tymi Wysokimi Obcasami? Przeciez tam kompletnie nic nie ma.
        Owszem kiedys zdarzaly sie fajne artykuly, czytalam od deski do deski. Ale
        teraz? Kompletne dno, co sobota kartkuje i odkladam.
    • Gość: magda Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 16:02
      hej, ja tez lubie Wysokie Obcasy, ale chodzilo mi troche o inna kategorie...
      trudno czytac Wysokie jako pismo kobiece, chociazby dlatego, ze na ogol okropna
      moda :-(
      • Gość: Monika Re: najlepsze pismo kobiece w Polsce? IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 20.04.04, 16:20
        czy pismo kobiece to takie gdzie jest fajna moda w zwiazku z tym? A poza tym
        czym sa wysokie obcasy jak nie typowym pismem kobiecym? I czym pod tym wzgledem
        roznia sie od Cosmopolitan, TS, Elle czy Oliwii, ktora naleza do tego gatunku.

Ja wciaz czytam WO od deski do deski prawie, zdarzaja sie oczywiscie mnie i
        bardziej ciekawe numery czy artykuly, ale ogolnie pismo trzyma klase i ma
        bardzo jasno okreslony target, ktorego nie nagina! Mieszkam zagranica i brakuje
        mi sobotnich porankow z kawa, z wyborcza i czytaniem WO....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka