Dodaj do ulubionych

wybielanie zębów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 12:34
jakie macie doświadczenia? jakich preparatów używa(łyś)cie?
Obserwuj wątek
    • rawita Re: wybielanie zębów 21.04.04, 12:51
      fajna jest pasta do zębów Diamant Email, ok 20 zł w aptece; naprawdę wybiela
      nie to, co wszystkie reklamowane "whitening"
    • Gość: katinka Re: wybielanie zębów IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 21.04.04, 12:51
      moja siostra ma piekne rowniutkie zeby, zdrowe (w wieku 30 lat ma jedynie dwie
      plomby...) i naturalnie sa one w zoltawym odcieniu. przez dwa tygodnie
      wybielala je sobie preparatem Colgate zakupionym w aptece (kolo 40-50 zl).
      efekt mnie porazil, sa b i e l u s i e n k i e. preparat jest w buteleczce z
      pedzelkiem i wymaga cierpliwosci przy nakladaniu, trzeba malowac kazdy zabek.
      usuwa osady, zanieczyszczenia, nie wnika w szkliwo... zabki sa naprawde piekne
      i blyszczace. "kuracje" powtarza sie co pol roku :) jako obserwatorka efektow -
      polecam :)
      • Gość: dziewczyna85 Re: wybielanie zębów IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 21.04.04, 19:35
        O to bardzo ciekawe.. Nie ma żadnych skutków ubocznych? A może jest tu jakaś
        dentystka i ona się wypowie co na ten temat uważa.
        • Gość: katinka Re: wybielanie zębów IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 21.04.04, 22:44
          siotra ma mocne i zdrowe zeby, bez jednej rysy na szkliwie, idealnie rowne,
          ladnie ustawione, wiec efekt byl wyjatkowy. nie wiem czy sa skutki uboczne, u
          niej poki co zadnych nie ma, zreszta moja siostrzyczka tak sobie zaszalala, nie
          ma manii posiadania bialych zebow, i watpie by zabieg powtarzala co pol roku,
          jak poleca producent ;) obie zreszta (a ja mam wyjatkowo biale zeby z natury)
          mamy dosc sceptyczne nastawienie do chemii i zabiegow na zebach, ja np
          zniszczylam sobie zeby aparatem ortodontycznym, hehe, a opinii dentysty
          wyslucham, why not? ;-)
    • loggi Re: wybielanie zębów 21.04.04, 20:31
      Ja uzywałam pasków Whitestrips działały nawet całkiem całkiem ale u mnie
      zaskakujacych efektów nie było, ponieważ mam jak strasznie wrażliwe zęby i nie
      mogłam ich stosować 2 razy dziennie bo po 5 min czułam jakby mi zęby pękały-
      OKROPNOŚĆ!!!Chciałam spróbować Colgate ale boje się czy ten środek nadaje się
      do wrażliwych zębów?Może ktoś z wrażliwymi ząbkami go przetestował?
    • Gość: valentina Re: wybielanie zębów IP: 62.233.181.* 21.04.04, 21:34
      A czy ktos ma jekies doswiadczenie w wybielaniu zebow u dentysty? Slyszalam,ze
      takie wybielanie robi bruzdy na szkliwie,oslabia je,a zolty kolor zebow niw
      utrzymuje sie dlugo.Czy to prawda?
      • Gość: eternity Re: wybielanie zębów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 08:02
        Swego czasu miała hopla na punkcie białych zębów. Przetestowałam masę past
        wybielających i może niektóre z nich dawąły jakieś rezultaty, ale niewielkie.
        Jakiś rok temu wygrałam w konkursie blend-a-med te słynne paski wybielające,
        więc i je przetestowałam. Już po tygodniu (a kuracja miała być 2-tygodniowa)
        widać było znaczną różnicę, a po kolejnym miałam niesamowicie białe ząbki, że
        aż nawet wydawało mi się to nienaturalne.
        W chwili obecnej, zęby wróciły już do swojej naturalnej barwy. Ale spytałam się
        swojego dentysty, czy warto taką operację powtórzyć, bądź aby polecił mi jakąś
        dobrą pastę wybielającą. No i odpowiedział mi, że tego rodzaju środki
        wybielacjące (paski, żele) dają efekt krótkookresowy, ale rónież is kutki
        uboczne - nadwrażliwość zębów (co u mnie zauważyłam). Rówżnież jeżeli chodzi o
        pasty to nie należy się spodziewać cudów, a wręcz należy uważać w obawie o
        szkliwo ząbków. Natomiast stwierdził, że dla zdecydowanych na wybielanie poleca
        zabiegi przeprowadzane przez dentystów (żele w nakładkach zakładane na noc),
        którą tą metodę sam na sobie wypróbował, gdyż jego naturalny kolor zębów był
        żółty, a jak wyglądałby dentysta z żółtymi zębami ;) Taki zabiego kosztuje w
        granicach 500 zł.
        Uffffff, trochę się spisałam, ale chciałam się z wami tymi uwagami podzielić,
        bo ufam swojemu dentyście - super gość. Papa
        • Gość: anieze Re: wybielanie zębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.04, 10:41
          Ja wybielałam zęby za pomocą nakładek. Było to kilka ładnych lat temu i muszę
          przyznać że zęby nadal są białe i nie zauwazyłam żadnych skutków ubocznych. Ale
          z drugiej stony takie nakładki trzyma się na zębach całą noc podczas gdy paski
          tylko parę minut więc nie wydaje mi się żeby paski były bardziej szkodliwe dla
          szkliwa niż żel od dentysty.
          • Gość: Monika z Opola Re: wybielanie zębów IP: 212.244.126.* 22.04.04, 10:51
            a ja polecam pastę Denivit, niedroga (od. 7 zł). Używam jej po umyciu zębów.
            Efekty, może nie piorunujące, widać po tygodniu codziennego stosowania. Nie ma
            żadnych efektów ubocznych, ale nie należy odrazu oczekiwać cudów.
    • babe007 Re: wybielanie zębów 22.04.04, 13:12
      Ja wybielałam zęby u dentysty (moja koleżanka jest dentystką i ma hopla na
      punkcie stomatologii kosmetycznej, wiec mnie namówiła i zrobiła po kosztach -
      ile to kosztuje normalnie nie wiem)preparatem Night White (czy coś w tym
      rodzaju). Nakładki na noc i żel. Juz po pierwszym razie efekt był
      spektakularny, a moja własna kość przed zabiegiem była w paskudnym żółtawo-
      szarym kolorze. Po kilku razach wielokrotnie słyszałam komplementy na temat
      moich zębów. To było 2 lata temu i efekt się utrzymuje całkiem nieźle. Jedyny
      efekt uboczny to wrażliwość zębów (tak jakby przechodził przez nie prąd), ale
      to przechodzi. Ja polecam. Warto było!
      • Gość: Anka do Babe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 13:37
        Babe,
        Proszę, napisz, ile trwało to wybielanie nocne – zaproponowano mi tą metodę za
        około 600 zł, trwa dwa tygodnie.
        Czy te nakładki nie są jakieś uciążliwe? Czy bardzo je widać? Z czego są
        zrobione? Wiesz wolałabym, żeby mój mąż nie zemdlał widząc mnie kładącą się tak
        spać….
      • Gość: niezadowolona! Re: wybielanie zębów IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.04.04, 22:25
        ja wybielałam zeby u dentysty preparatem na noc w nakladkach Opalescence i
        fakt, dało to efekt, zęby były białe ale rzeczywiscie baaardzo nadwrażliwe,w
        dzien gdy sciagałam nakładki najmniejszy szmer powodował straszny ból, który
        ustawał na nastepny dzień...jednak co sie okazało po skończeniu sesji
        wybielania zólty kolor powrócił po żeby nie skłamać tygodniu!! na prawde, całe
        wybielanie się "cofneło" i pozostałam w takim stanie w jakim byłam przed
        zabiegiem:(( niestety dentystka zwróciła mi koszty robocizny, 300 zł przepadło,
        bo za nakładki i zel nie odzyskałam :(
    • naila Re: wybielanie zębów 28.04.04, 10:47
      Używam już drugiej tubki pasty do zębów: Denblan firmy Darphin. Jej zadaniem
      jest rozpuszczanie osadów na zębach przy pomocy enzymów roślinnych. Rozpuszcza
      kamień nazębny, ale może nie tak bardzo, jak bym chciała. Mimo wszystko zęby są
      wyraźniej bielsze i to widać. Kosztuje 50zł, kiedyś była w Ina Center, teraz
      pewnie w Marionnaud.

Są jeszcze inne pasty tego typu: Rembrandt, Yotuel
      • skay5 Re: wybielanie zębów 28.04.04, 10:48
        uzywałam pasków blenda-med nawet było widać efekt-ale zęby zrobiły mi się
        b.b..b.bardzo wrażliwe!
        • Gość: dziewczyna85 Colgate Simply White IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.04.04, 08:39
          co o tym sądzicie?
      • Gość: Verena Re: wybielanie zębów IP: *.tuwien.ac.at 30.04.04, 17:46
        Piec lat temu wybielalam u dentysty zeby preparatem Night White .Zabki mi sie
        tak wybielily ze z kilometra bylo widac.Efekty widac do dzis.Polecam.
    • Gość: up Re: wybielanie zębów IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 29.04.04, 14:45
      up
    • Gość: joanna Pytanie IP: 80.51.244.* 30.04.04, 17:52
      Czy mozna wybielic u dentysty lub w domu tylko np. 2 zeby? Mam trojke zolta,
      ktora jest ciemniejsza od pozostalych. Czy w takim razie moge bez obawy te
      zabki wybielic nie ruszajac innych?

joanna
    • Gość: Kasia Re: wybielanie zębów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 20:25
      Ja polecam paste Denivit, stosuję tylka tę paste od kilku lat i mam bielutkie
      zęby.Wazna jest systematycznosć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka