Dodaj do ulubionych

Pogubilam sie...

01.02.11, 22:43
... i nie wiem co bedzie strzalem w dziesiatke a co kasa wyrzucona w bloto...
Wiek 35, cera mieszana (t zone), policzki suchawe (klima w pracy), na brodzie czasem cos wyskoczy raz w miesiacu; najwiekszy problem to naczynka (policzki i okolice nosa) i ogromne przebarwienia hormonalne na policzkach i mniejsze wokol oczu i na brodzie.
Jedyny z miliona productow, ktory lubie, dziala i bede do niego wracac to Repairwear pod oczy.
Obecnie robie czystke w kosmetykach i chetnie wybiore sie na zakupy od zera.
Pomozcie pogubionej....
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Pogubilam sie... 01.02.11, 23:12
      lili76 napisała:

> Wiek 35, cera mieszana (t zone), policzki suchawe (klima w pracy), na brodzie c
      > zasem cos wyskoczy raz w miesiacu; najwiekszy problem to naczynka (policzki i o
      > kolice nosa) i ogromne przebarwienia hormonalne na policzkach i mniejsze wokol
      > oczu i na brodzie.

Płyn micelarny (Avene, Bioderma, SVR), woda termalna, Diroseal na początek, krem z wysokim filtrem jako że tępisz przebrawienia (spf 50+/ppd 38), nawilżacz apteczny, maseczki nawilżająco - kojące, coś pod oczy.

• minniemouse Re: Pogubilam sie... 02.02.11, 00:59
        najwiekszy problem to naczynka (policzki i o
        > kolice nosa)

naczynka to sorry, ale tylko laser skutecznie usunie.

polecam, jakkolwiek z czasem i tak powstaja nowe bo to proces ktore dzieje sie na biezaco
        ale to z kolei kiedys ponownie usuniesz. a zmiana niesamowita.

podobnie z przebarwieniami, co nie usuna kwasy moze w duzym stopniu usunac laser.
        to swietny wynalazek.

Minnie
        • kokoszanel.1 Re: Pogubilam sie... 02.02.11, 08:42
          A ja na przebarwienia polecam zabieg estelan. Dzięki niemu pozbyłam się tego draństwa, a teraz dbam, aby znowu plamy nie wróciły - kremy z wysokim filtrem to podstawa!
        • lili76 Re: Pogubilam sie... 02.02.11, 20:06
          jaki laser usuwa przebarwienia? moze nie watro bawic sie miesiacami w kremy tylko od razu do gabinetu?
      • lili76 Re: Pogubilam sie... 02.02.11, 20:05
        Diroseal uzywalam i bez zachwytu, w sumie to naczynka pewnie pozamykam laserem w przyszlosci. Wspomnialam o nich jako ze nie wiem czym mam sie pozbyc przebarwien? Kwas glikolowy pewnie sie nie nadaje wlasnie ze wzgledu na naczynka.. dobrze mysle?
        Nawilzacz apteczny czyli jaki? (nie mieszkam w PL...)
        Maseczki stosuje dos czesto, wlasnie kojace badz nawilzajace.
        • issey_miyake Re: Pogubilam sie... 02.02.11, 22:23
          lili76 napisała:

> Diroseal uzywalam i bez zachwytu, w sumie to naczynka pewnie pozamykam laserem
          > w przyszlosci. Wspomnialam o nich jako ze nie wiem czym mam sie pozbyc przebarw
          > ien? Kwas glikolowy pewnie sie nie nadaje wlasnie ze wzgledu na naczynka.. dobr
          > ze mysle?

dokładnie, nie nadaje się. Możesz usunąć laserem i naczynka i przebarwienia. Np. IPL. I później zająć się poważną ochroną tego, by nie wróciły.

> Nawilzacz apteczny czyli jaki? (nie mieszkam w PL...)

np. cetaphil, bepanthen, excipial, avene, bioderma, auriga, svr

> Maseczki stosuje dos czesto, wlasnie kojace badz nawilzajace.

to dobrze
          • lili76 Re: Pogubilam sie... 02.02.11, 22:59
            a czy kwasy PHA i kojic (Exuviance) nadaja sie do mojej cery?????
            za duzo tego wszystkiego na rynku, za duzo problemow na jednej twarzy... ;-)
            • issey_miyake Re: Pogubilam sie... 02.02.11, 23:13
              lili76 napisała:

> a czy kwasy PHA i kojic (Exuviance) nadaja sie do mojej cery?????
              > za duzo tego wszystkiego na rynku, za duzo problemow na jednej twarzy... ;-)

retinal, PHA (glukonolakton, laktobionowy), kojowy, witamina C, witamina K, kwas migdalowy i azelainowy, w peelingach gabinetowych również stosowane: kwas cytrynowy, mlekowy, salicylowy, glikolowy (odpowiednia jakość produktów).
              • lili76 Re: Pogubilam sie... 02.02.11, 23:15
                dziekuje serdecznie kopalnio wiedzy :-) dobrej nocy zycze :-)
                • issey_miyake Re: Pogubilam sie... 02.02.11, 23:52
                  lili76 napisała:

> dziekuje serdecznie kopalnio wiedzy :-) dobrej nocy zycze :-)

również :)
                  • minniemouse Re: Pogubilam sie... 03.02.11, 09:59
                    sa rozne lasery, na roznego stopnia i rodzaju naczynka i przebarwienia stosuje sie rozne

w gabinecie ci powiedza wytlumacza a w ogole to jak wejdziesz na jakokolwiek strone
                    w tym temacie to sie dokladnie dowiesz.

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka