Dodaj do ulubionych

Problem z paznokciami

10.02.11, 10:24
Mam problem z łamliwością paznokci.
Jako kobieta mam dużo obowiązków domowych:zmywanie,sprzątanie jak każda gospodyni.Moje paznokcie nie wytrzymują,łamią się i bolą.Stosowałam na płytkę paznokcia dużo preparatów zewnętrznych ale nic nie działa.Wiem,że pomaga nic nie robienie ale tak się nie da.
Co polecacie?
Obserwuj wątek
    • greeneyes86 Re: Problem z paznokciami 10.02.11, 10:58
      Robienie wszystkiego w rękawicach :)
      • zdyszana Re: Problem z paznokciami 10.02.11, 11:21
        w douglasie jest odżywka inna niż wszytkie,bedziesz miała twarde paznokcie na 100%
        micro cell 2000 to jej nazwa,koszt około 60 zł
    • issey_miyake Re: Problem z paznokciami 10.02.11, 11:24
      stokrotka534 napisała:

> Mam problem z łamliwością paznokci.
      > Co polecacie?

Odżywkę Si Nails Si Auriga.
      • gocha221 Re: Problem z paznokciami 22.02.11, 20:57
        Mi akurat ta odzywka zupełnie nie pomogła.
        Widocznie dla kazdego co innego :)
        ja polecm złotą odżwykę Sally H. oraz duże ilości dobrego kremu, także wmasowywanego w paznokcie.
    • the_kami Re: Problem z paznokciami 10.02.11, 16:28
      Mi bardzo pomaga zestaw NailTek: II INTENSIVE THERAPY + II FOUNDATION.

Co ciekawe - ZAWSZE kupowałam na Allegro, gdzie koszt zestawu nie przekraczał 40 zł. Zajrzałam teraz na stronę (jakoby?) przedstawiciela firmy na Polskę - jeden preparat kosztuje 70 zł (bez kosztów przesyłki). I jest w innych opakowaniach niż to, co oferują sprzedawcy na Allegro. Czy to znaczy, że to co mi pomaga (a NAPRAWDĘ mi pomaga, efekt jest niesamowity) to podróbka? :-D
      • sloneczna.dziewczyna Re: Problem z paznokciami 10.02.11, 18:44
        Na allegro mają te odżywki sprowadzane bezpośrednio ze Stanów, w Polsce w regularnej sprzedaży jest dystrybutor, stąd ceny inne.
        Ja kupiłam na allegro za niecałe 30 zł, polecam.
        • olgalula Re: Problem z paznokciami 10.02.11, 20:10
          Proponuję przede wszystkim suplementację wewnętrzną: MSM +collagen (np. flexit firmy Nutrend) albo kozieradkę (rewelacja na włosy i paznokcie, ma jednak mankament: pot przechodzi jej zapachem, ale plusem jej jest niska cena 2,5 zł za opakowanie sproszkowanych nasion)
    • mirck_a Re: Problem z paznokciami 15.02.11, 15:13
      Ja także mam problem z paznokciami,w rękawiczkach trudno być dokładnym.Zastosuj dietę lub suplementy diety!!!
      • sofitell Re: Problem z paznokciami 06.08.11, 18:41
        Oj tam trudno, a chirurg?
    • jade.fox Re: Problem z paznokciami 16.02.11, 23:15
      Po pierwsze radzę unikać częstego moczenia rąk w wodzie, wszelkie prace domowe robić w rękawiczkach, i polecam malować paznokcie jakimkolwiek lakierem bezbarwnym lub odżywką - to dobrze zabezpiecza przed wilgocią.
      Mi żadne tabletki nie pomogły na miękkie i rozdwajające paznokcie.
      Dopiero pomógł mi utwardzacz Mavala Scientifique, używałam na całą płytkę a nie tylko na końcówki jak było napisane w instrukcji. Preparat ma konsystencję wody, i w ciągu kilku sekund wchłania się w paznokieć, następnie malowałam paznokcie dowolnym lakierem i w ciągu miesiąca miałam twarde i mocne paznokcie. Koleżanki nawet pytały czy to moje naturalne paznokcie :-)

wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13114&next=1

• stokrotka534 Re: Problem z paznokciami 18.02.11, 18:43
        Jak już wspominałam wcześniej zajmuję się domem i trudno unikać wody sprzątając,
        -w rękawiczkach raz zbiłam talerz zmywając,a zresztą mam wrażenie,że jest niedokładnie.
        Stosowałam kiedyś odżywki z witaminami,utwardzaczy i nawet Mavala Scientifique, ale może za krótko bo ciągle mam problem.Malowałam paznokcie lakierami-aby je wzmocnić,
        -ale jeden odpryskiwał się (więc wyglądał jak obgryziony)-a z innym zmywacz nie umiał sobie poradzić.Problem ciągle istnieje!!!Suplementy diety to tabletki które także do mnie nie przemawiają ale jak pomagają?? to jakie? i czy na pewno mi nie zaszkodzą??
        • znana.jako.ggigus przyzwyczaj sie do 28.04.11, 14:20
          rekawiczek, poczatki nie sa latwe, wiem, sama mialam ten problem. A teraz gotuje w rekawiczkach i nie wyborazam sobie inaczej.
          mozesz sobie wcierac, co chcesz, ale jak nie chronisz paznokci, nic ci to nie da.
    • nottymoni Re: Problem z paznokciami 22.02.11, 22:06
      zamiast kosmetykow polecam sproszkowane skorupki jajek- od wewnatrz oczywiscie. rezultat- paznokcie twarde jak skala, sliczne skorki.
      • konwalia55 Re: Problem z paznokciami 23.02.11, 13:18
        a moglabys dokladniej opisac co i jak? ;-) sproszkuje te skorupki i...
    • lovecosmetics Re: Problem z paznokciami 23.02.11, 09:33
      Z Sally Hansen polecam dwa produkty: Hard as Nail oraz odzywkę z akrylem. Do rękawiczek warto się jednak przekonac, bo woda + detergenty to naprawdę kiepska sprawa przy kruchych paznokciach. Z suplementów to szukaj czegoś ze skzuypem polnym w składzie, ale efekty nie sa natychmiastowe. A czasem mam wręcz wrażenie, że te wzmocnienia włosów czy paznokci to trochę jak efekt placebo;) Dieta bogata w składniki odzywcze to zawsze najprostsze i najlepsze rozwiązanie.
      • martinka80 Re: Problem z paznokciami 27.04.11, 16:28
        Polecam zabieg kosmetyczny oparty na metodzie Shine. Metoda ta bardzo korzystnie wpływa na wygląd i płytkę paznokcia, wzmacnia je i zasila w niezbędne witaminy.
        Jest niedroga i daje niesamowite efekty.
        Poczytaj atykuł na ten temat:
        www.uroda.com/artykuly/manicure-japonski-czyli-p-shine-blyszczec
        • gryzikiszka Re: Problem z paznokciami 27.04.11, 16:55
          Chyba nic nie zastąpi rękawiczek :) Prawdopodobnie wszystkie wysiłki spełzną na niczym, jeśli będziesz mieć ciągły kontakt z detergentami. Rękawiczki też bywają różne, można wybrać różną grubość itp.
          Na problemy z paznokciami nie pomogły mi żadne odżywki, tylko suplementy diety. Polecam Revalid. Pierwsze efekty widać po ok. 3 tygodniach, ale w ulotce piszą, że pełna odbudowa płytki trwa ok. 3 miesięcy, więc tyle przynajmniej należy brać tabletki. Opakowanie na miesiąc (90 tabl.) kosztuje ok. 80 zł, ale sprzedają też mniejsze pudełka - można kupić na początek i wypróbować.
    • lady.godiva Re: Problem z paznokciami 27.04.11, 19:30
      Rękawice
      Odżywka do paznokci Avon, Strong Results
      I jakieś tabletki, np ze skrzypem.
      • edelstein Re: Problem z paznokciami 27.04.11, 20:02
        A co ty tak szorujesz kazdego dnia? ja mam dziecko alergika, podlogi myje kazdego dnia oczywiscie mopem z wyciskarka, dzieki czemu zadnego kontaktu z woda nie mam, zamiast zmywac kup zmywarke, do mycia lazienki gabki, szmatki na raczce i tyle.
    • brygida284 Re: Problem z paznokciami 25.07.11, 11:20
      No ja również mam problemy ze stosunkowo łatwo łamiącymi się paznokciami - zwłaszcza, że również przy obowiązkach domowych nie sposób ustrzec się złamań płytki paznokcia. Jednym z rozwiązań jest po prostu podcinanie paznokci i noszenie ich króciutko obciętymi albo zastosowanie wyciągu ze skrzypu.
    • keti3 Re: Problem z paznokciami 25.07.11, 12:03
      może japoński manicure?
    • maurentyna Re: Problem z paznokciami 26.07.11, 13:00
      Mocz paznokcie wieczorem w rozgrzanym olejku rycynowym z dodatkiem soku z cytryny. Możesz tez zaopatrzeć się w dobry krem do rąk i paznokci. Grubą warstwę tego kremu nałożyć na dłonie i paznokcie, założyć bawełniane rękawiczki i pójść spać. Działa rewelacyjnie. Oczywiście podczas prac domowych chroń ręce rękawiczkami, dzięki temu unikniesz wielu urazów mechanicznych, a także nie zniszczysz rąk różnego rodzaju środkami czyszczącymi.
    • maranra Re: Problem z paznokciami 26.07.11, 16:57
      Myślałam, że czasy gdzie "jako kobieta" miało obowiązki domowe już minęły i ludzkość odkryła, że do zmywania naczyń nie są potrzebne żeńskie drugorzędowe cechy płciowe ;)

A co do ochrony paznokci polecam rękawice albo włączyć w obowiązki domowe (domowe, nie kobiecie) zmywarkę/innych domowników płci dowolnej ;)
    • szymianka21 Re: Problem z paznokciami 04.08.11, 15:10
      Aby zapobiec łamliwości Twoich paznokci oraz ich kruchości własnych paznokci :) stosuj nawilżające i lekko natłuszczające kremy, bądź urządzaj swoim dłoniom kąpiele parafinowe :) Powinno pomóc ;)
      • 2_ala Re: Problem z paznokciami 08.07.14, 23:04
        Ja tam jestem za suplementacją dlatego biorę skrzypolen z biotyną i o rozdwojonych paznokciach na szczęście mogę zapomnieć.
    • przeciwcialo Re: Problem z paznokciami 04.08.11, 17:11
      Odzywka Eveline z diamentem. Wyglada jak lakier. Wypróbowane na mnie i dwóch innych osobach. Kosztuje cos ok. 10 zł.
    • balbina_alexandra Re: Problem z paznokciami 05.08.11, 11:24
      Mam łamliwe paznokcie, choć nie przemęczam sie sprzątaniem i raczej używam rękawiczek. Miałam różne Sally Hansen - najlepszy był ten utwardzacz w pomarańczowej buteleczce, miałam też jedną odzywkę Alessandro, która była świetna - niestety kompletnie nie pamiętam nazwy. Micro Cell mnie zupełnie się nie sprawdził - zero efektów. Zawsze tak czy siak prędzej czy później ląduję z jakimś zestawem z Nail Tek, teraz mam znów Intensive Therapy II i razem ze wspomnianą już tu Mavalą Scientifique sprawuje się bdb.
      • mel.la Re: Problem z paznokciami 05.08.11, 22:25
        Preparat skrzypowita, kapsulki - codziennie jeden miesiac lub dwa i po problemie.
    • zosia_211 Re: Problem z paznokciami 06.08.11, 10:49
      ja polecam tabletki silica (kupisz w aptece bez recepty), nakladaj jakies odzywki na paznokcie, zdrowe odzywianie tu tez ma bardzo duze znaczenie Jeśli chcesz aby Twoje paznokcie były mocne i zdrowe, spożywaj produkty bogate w wapń( mleko i przetwory mleczne,ryby, owoce morza, a także orzechy, migdały, nasiona maku i słonecznika).tez uwazaj jakie zmywacze do paznokci uzywasz, jest wiele zmywaczy na rynku ktore wysuszaja dodatkowo plytke paznokcia, jak dla mnie godnym polecenia jest emulsja zmywająca do paznokci z proteinami jedwabiu z donegala, nie wysusza plytki, wrecz ja nawilza.
    • martynkaa1231 Re: Problem z paznokciami 16.07.14, 13:02
      Polecam odżywkę Eveline 8 w 1 :)
    • ina26 Re: Problem z paznokciami 17.07.14, 14:25
      Ja polecam domowe sposoby np. moczenie w podgrzanej lekko oliwie z oliwek około 15-20 min kilka razy w tygodniu lub codzienne wsmarowywanie olejku rycynowego. Ważna jest również odpowiednia dieta. Dzięki temu pozbyłam się problemu:) Na efekty trochę trzeba poczekać, ale dzięki temu mam teraz wytrzymałe paznokcie.
      • ol_a_9 Re: Problem z paznokciami 17.07.14, 16:50
        Miałam raz w życiu tipsy i NIGDY więcej... moje paznokcie dochodziły do siebie przez pół roku, były słabe, rozdwajały się... koszmar. Pomógł mi skrzypolen.
    • lady.godiva Re: Problem z paznokciami 19.07.14, 11:16
      Rękawiczki.
      I podzielenie się obowiązkami z mężem/partnerem/dziećmi
    • fryzinka111 Re: Problem z paznokciami 21.07.14, 11:58
      Można kupić specjalne odżywki wzmacniające paznokcie. Jest ich dużo na rynku.
    • kluska-2 Re: Problem z paznokciami 22.07.14, 10:59
      odżywka eveline diament i cośtam - 10 zł. po zmyciu odżywki, najlepiej na noc, wetrzyj kilka razy olejek rycynowy - kilka zł w aptece. poprawę zobaczysz od razu
    • tarabasia Re: Problem z paznokciami 22.07.14, 11:39
      nawet zwykła maść witaminowa powinna sporo pomóc:) a do tego jakaś porządna odżywka i rękawice:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka