Dodaj do ulubionych

Jakie serum z witamią C najlepsze?

18.03.11, 16:15
Co możecie polecić, do odświeżenia skóry twarzy po zimie? Chciałabym zaaplikować taką dawkę czegoś odświeżającego, wzmacniającego i rewitalizującego, co dobrze zadziała po zabiegu mikrodermabrazji. Pomyślałam o jakimś serum z witaminą C, tylko które wybrać?
Obserwuj wątek
    • konwalia55 Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 19.03.11, 21:00
      ja niedawno skonczylam kuracje Synchrovitem C (8 ampulek, raz dziennie, starczylo na dluugo), a od 5dni smaruje buzie Flavo C z Biochemii Urody.

szczerze piszac lepszy dla mnie jest Synchrovit, ladnie rozjasnil mi buzie i wygladzil, wyraznie odmlodzil. po Flavo C z BU mam jakies dziwne plamki i swedzenie i powoli trace efekt uzyskany Synchrovitem :( ale poobserwuje jeszcze przez kilka dni, mam nadzieje, ze przebarwienia nie uwydatnia sie (chociaz jestem chyba na dobrej drodze ku temu...). byloby mi szkoda ze wzgledu na cere i na cene, Synchrovit jest bardzo drogi, niestety.
      • mala.mi2 Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 19.03.11, 21:22
        ja używam serum Bandi...polecam z czystym sumieniem.. u mnie działa cuda
        • malwina79 Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 19.03.11, 22:44
          Ale którego, Bandi ma kilka.
          • ulagra63 Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 20.03.11, 18:04
            No właśnie, które to serum?
        • issey_miyake Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 21.03.11, 00:08
          mala.mi2 napisała:

> ja używam serum Bandi...polecam z czystym sumieniem.. u mnie działa cuda

oni nie mają żadnego serum z witaminą C, wartego uwagi
    • flawina Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 20.03.11, 19:58
      ja uzywlama Serum C z Mary Kay Rewelacyjnie dzialalo :-) Kosztuje cos kolo 180 zl, miesieczna kuracja. Pamietam ze starczylo na dluzej.

Tez mysle o zastosowaniu jakiegos na wiosne :-) Ile to Flavo C kosztuje ??
      • olgalula Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 20.03.11, 20:46
        Vivier 20, albo vivier kine C-dostępne na ebay. Mam i polecam, zero tłustości i lepkości, nie szczypie, jest długo stabilne, no i dluga wydajność.
    • issey_miyake Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 20.03.11, 23:40
      cdnastapi napisała:

> Pomyślałam o jakimś serum z witaminą C,
      > tylko które wybrać?

Mene & Moy - Facial C Masque 10% Vit.C - Antystresowa maska liftingujaca z Vit C
      SesDerma - C-Vit Moistrurizing Facial Cream - Krem nawiżający do twarzy 3% Vit C
      Mene & Moy - Advanced Cream 30% AHA, 5% Vit. C - Krem przeciwzmarszczkowy złuszczający
      SesDerma - C-Vit Revitalizing Facial Lotion - Żel rewitalizujący do twarzy 3% Vit C
      Auriga Flavo-C Forte serum 15 ml
      SesDerma - C-Vit Intensive Serum - Intensywne serum w ampułkach 12% Vit. C
      Auriga Flavo-C Serum 15ml
      V.I.A Method - 30% Vit C Cell Fusion C
      Alpha Lipoic C 15% Vit.C / 5% Lipoic Acid Cell Fusion C
      DCL - High Potency C25 Scape Serum
      SYNCHROVIT C 10% General Topics
      Intense C Serum 7,5% GlySkinCare
      Serum Orange Glyco C 20% IDENOV Laboratoire
      Creme Orange Glyco C 10% IDENOV Laboratoire
      SVR Hydracid C 20%
      Citrix Krem z Vit. C 10%/15%/20% Topix Pharmaceuticals
      • malwina79 issey 21.03.11, 14:32
        a co z Serum z vit C z Biochemii Urody? Warto czy lepiej sobie darować?
        • issey_miyake Re: issey 21.03.11, 22:51
          malwina79 napisała:

> a co z Serum z vit C z Biochemii Urody? Warto czy lepiej sobie darować?

Może być, jeśli ktoś szuka oszczędności, jeśli dla kogoś nie ma znaczenia konsystencja może być również Juvit, ale dla mnie obydwa powyższe - nie wchodzą pod tym względem w grę, więc poszukuję standardowo innych, lżejszych.
    • adwarp Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 21.03.11, 15:24
      a może mi ktoś przy okazji powiedzieć jaka jest różnica pomiędzy tymi serami ? /nie wiem jak z odmianą?/ a Juvitem?
      • malwina79 Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 21.03.11, 16:04
        :)))))) nie jestem specjalistką, ale jak przeczytałam Twój post to pierwsze co mi się nasunęło , że może to tak jak z róznicą między kremem do twarzy i kremem do ciasta :)

Oczywiście żartowałam :) ale juvit nie ma chyba właściwości kosmetycznych? A może się mylę i chętnie się dowiem.
        • malwina79 Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 21.03.11, 16:07
          Doczytałam włąsnie, że w juvicie masz 10% wit C, a w serum przeważnie 15%
          • issey_miyake Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 21.03.11, 23:11
            malwina79 napisała:

> Doczytałam włąsnie, że w juvicie masz 10% wit C, a w serum przeważnie 15%

bywają produkty serum z 20 i 30% witaminą C :). Fajnie, jeśli do niej dochodzą również inne antyoksydanty.
        • issey_miyake Re: Jakie serum z witamią C najlepsze? 21.03.11, 23:20
          malwina79 napisała:

> ale juvit nie ma chyba właściwości kosmetycznych? A mo
          > że się mylę i chętnie się dowiem.

ma właściwości antyoksydacyjne, i zapycha :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka