Dodaj do ulubionych

Naczynka ponownie - które kremy wybrać?

25.03.11, 22:58
Chcę zaopatrzyć się w dobry krem na dzień i na noc na naczynka, bo to mój główny problem, oprócz tego mam całkiem fajną cerę:)
Przewertowałam kwc i zdecydowana jestem na Ruboril (jako krem na dzień - choć też wahałam się między nim a Eucerinem na zaczerwienienia). Zastanawiam się jednak nad pielęgnacją na noc - czy spróbować Dirosealu Avene czy może jakieś inne cuda (na wizażu triumfy święci Auriderm XO, ale boję się, ze za bardzo mi wysuszy skórę..No i on jest raczej wskazany już przy większych problemach - wylewy podskórne, siniaki, po zabiegach etc.
Więc czy zestaw Ruboril na dzień i Diroseal na noc uważacie za sensowny? Czy może szukać dalej?

PS. Póki co przetestowałam Diroseal na noc - nie uczula, ładnie się wchłania, na niego uzyłam jeszcze Hydraphase Riche LRP i rano mi się wydawało, że mam troszkę bledszą twarz (w sensie - NORMALNĄ:), ale to pewnie siła sugestii, bo by nie zadziałał po jednym uzyciu..
Obserwuj wątek
    • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 25.03.11, 23:26
      Aaaa, i jak to współgra z makijażem? Maluję się prawie codziennie, mam cerę mieszaną, więc krem na dzień musi być dość lekki i nie wałkować się podczas malowania.
      Ruboril daje radę pod makijaż?
    • anaiss Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 26.03.11, 13:35
      Na noc stosuję Auriderm XO na zmiany, na zmianę z kremem z kwasem. Na dzień zwykły nawilżający i filtry. Wszystkie "naczynkowe" kremy to stara pieniędzy, nie mówiąc już, że część z nich podrażnia. Diroseal jest sensowy, ale nie ze względu na jakieś jego szczególne działanie naczynkowe.
      • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 26.03.11, 16:21
        Chciałabym jednak wypróbować jakieś naczynkowe - jest jednak dużo pochlebnych opinii w necie..Pytanie tylko co wybrać.
        • sandypysia Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 27.03.11, 21:45
          Ja mam sorayę i na dzień i na noc, tylko ten na noc jakoś niezbyt regularnie używam. W każdym razie naczynka trochę bledsze, zużyłam cały. Jestem dość zadowolona, bo krem mi się ładnie pod makijażem zachowuje, a moje naczynka są potwornie widoczne. Soraya pierwsza mi trochę pomogła, mogę bez makijażu na ryneczek pójść na zakupy i się nie wstydzę ;p
          • esceven Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 27.03.11, 21:50
            Tylko Auriderm XO :) Jest świetny:)
            • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 11:41
              esceven - ale nie przesuszył Ci twarzy? I stosowałaś go na noc pod krem nawilżający? Punktowo czy na całą twarz? Bo mi nie chodzi o pojedyncze naczynka (nie łudzę się, że znikną po kremie, planuję zamykanie na jesieni), tylko ogólnie o taką czerwoność - zwłaszcza nosa i brody oraz policzków trochę. Więc miałabym Auriderm XO smarować na całą twarz..?
              • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 12:42
                ofelia1982 napisała:

> esceven - ale nie przesuszył Ci twarzy?

wysusza skórę, ale nie można mieć wszystkiego na raz, po to stosuje się po nim krem nawilżający, natłuszczający i sprawy wysuszenia nie ma.

> I stosowałaś go na noc pod krem nawilża
                > jący? Punktowo czy na całą twarz? Bo mi nie chodzi o pojedyncze naczynka (nie ł
                > udzę się, że znikną po kremie, planuję zamykanie na jesieni), tylko ogólnie o t
                > aką czerwoność - zwłaszcza nosa i brody oraz policzków trochę. Więc miałabym Au
                > riderm XO smarować na całą twarz..?

Auriderm smarujesz tam, gdzie jest taka potrzeba, jeśli czerwini się nos, broda i policzki, to pozostawiasz tylko czoło bez niego.
    • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 00:34
      ofelia1982 napisała:

> Zastanawiam się jedn
      > ak nad pielęgnacją na noc - czy spróbować Dirosealu Avene czy może jakieś inne
      > cuda (na wizażu triumfy święci Auriderm XO, ale boję się, ze za bardzo mi wysus
      > zy skórę..No i on jest raczej wskazany już przy większych problemach - wylewy p
      > odskórne, siniaki, po zabiegach etc.

Weź jakiś krem z kwasem migdałowym i pha i Auriderm XO. Diroseal kup jak skończy jedno opakowanie kremu z kwasami.

> bo by ni
      > e zadziałał po jednym uzyciu..

zadziałałby
      • anetka_polka Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 08:46
        Hmmm, mam takie małe pytanko. Gdzie kupujecie ten Auriderm XO (w aptece, drogerii, necie?)- pierwszy raz słyszę i nie wiem nawet jak wygląda, a kto to produkuje? Ja też mam widoczne zaczerwienienia na policzkach - a właściwie między nosem a policzkami i chętnie bym się ich pozbyła.
        Pozdrawiam,
        A.
        • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 12:44
          anetka_polka napisała:

> Gdzie kupujecie ten Auriderm XO (w aptece, droger
          > ii, necie?)-

w aptece internetowej (dużo taniej niż stacjonarnej)

> pierwszy raz słyszę i nie wiem nawet jak wygląda, a kto to produku
          > je?

Auriga International - www.auriga.net.pl/
      • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 11:32
        No to issey teraz ciągnę wątek:) Jaki krem z kwasem migdałowym i pha? I to stosować pod Auriderm XO? Na dzień? No i kwasy na lato? Boję się przebarwień..(mimo, że będę stosować filtry)..Czy Auriderm XO nie przesuszy mi skóry? Bo teraz naprawdę mam fajną cerę (oprócz tych naczynek), nie chcę sobie krzywdy zrobić..
        • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 12:48
          ofelia1982 napisała:

> Jaki krem z kwasem migdałowym i pha?

Na początek - Bandi.

> I to stos
          > ować pod Auriderm XO?

Auriderm stosujesz po południu, lub jeśli nie masz czasu o tej porze, przekładasz na wieczór, co drugi dzień na przemiennie z migdałowym.

> Na dzień?

Krem z filtrem i antyoksydant.

> No i kwasy na lato?

Kwasy migdałowe i pha można stosować latem - nie uwrażliwiają skóry na słońce.

> Czy Auriderm XO nie przesuszy mi skóry?

Może przesuszyć, ale tak jak już gdzieś Tobie napisałam. Stosujesz dodatkowo nawilżacz.

> Bo teraz na
          > prawdę mam fajną cerę (oprócz tych naczynek), nie chcę sobie krzywdy zrobić..

Tym sobie jej nie zrobisz. Ale decyzja jest Twoja.
          • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 13:16
            > > Jaki krem z kwasem migdałowym i pha?
            >
            > Na początek - Bandi.

A jak ten Bandi się nazywa dokładnie?

> Krem z filtrem i antyoksydant.
            Polecisz coś?:) Naprawdę jestem NOGA w tych sprawach:)
            • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 13:32
              ofelia1982 napisała:

> > > Jaki krem z kwasem migdałowym i pha?
              > >
              > > Na początek - Bandi.
              >
              > A jak ten Bandi się nazywa dokładnie?

wpisz w google " krem z kwasem migdałowym i pha bandi"

> Polecisz coś?:) Naprawdę jestem NOGA w tych sprawach:)

bioderma photoderm AR spf 50+
              • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 13:55
                Chodzi o ten?
                wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36763
                Czyli podsumowując:
                1. Na dzień filtr Biodermy
                2. Na noc Auriderm XO naprzemiennie (co 2gi dzień) z Bandi
                ?

I to wszystko? Czy na Auriderm jeszcze dodatkowo jeszcze jakiś nawilżacz?
                Nie będę miała przebarwień?

I ważne pytanie - jak ta Bioderma współgra z makijażem? Bo stosuję podkład mineralny Bare Naturals Matte i jeśli ta Bioderma jest jakaś tłusta to po pierwsze mam cerę mieszaną i będę ŚWIECIĆ, a po drugie się nie pomaluję..:( Co uważasz?

Przepraszam, że Cię męczę, już prawie ogarnęłam:)
                • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 13:57
                  Aha, w domu mam jeszcze Effaclar K - ale rozumiem, że on nie może być zamiennikiem Bandi, bo jest fotouczulający, tak?
                  • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 14:10
                    I ostatnie pytanie:) Czy jeżeli już teraz zaczynam "iść w kwasy" etc., to czy później już zawsze muszę kontynuować, bo skóra się przyzwyczaja?
                    • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 23:42
                      ofelia1982 napisała:

> I ostatnie pytanie:) Czy jeżeli już teraz zaczynam "iść w kwasy" etc., to czy p
                      > óźniej już zawsze muszę kontynuować, bo skóra się przyzwyczaja?

możesz kontynuować, ale nie musisz. Raczej zmienia się stosowane kremy.
                  • esceven Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 14:13
                    Mnie Auriderm nie wysuszył, jest bardzo przyjemny w stosowaniu, fajna konsystencja żelu i bardzo przyjemny zapach. Nakładam go po południu (jak wracam z pracy), pół godziny później nakładam jeszcze Cetaphil (miałam bardzo przesuszoną skórę, ale ceta to załatwił). Na noc migdałowy Bandi, ale już kończę i kupuję dirosal. Zastanawiam się tylko nad filtrem...

Bardzo ci polecam ten Auriderm - moje naczynka nie były bardzo widoczne, ale rumieńce miałam o każdej porze dnia:((((( Teraz jest znacznie lepiej. Pozdrawiam!
                    • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 14:17
                      Przekonałaś mnie:)
                      Ale po nim trzeba nawilżacz - czy mogę LRP Hydraphase Riche? Bardzo go lubię i mam w domu jeszcze 2 tubki:)
                      Issey poleciła filtr z Biodermy - co prawda mam w domu LRP Anthelios 50+, ale jestem w stanie zainwestować w coś nowego jeśli to ma pomóc mojej cerze.
                      Auriderm i Bandi na pewno kupię. Rozumiem, że po 1 tubce Bandi przerzucasz się na Diroseal?
                      • esceven Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 17:03
                        Cieszę się:D Bo odkąd Issey poleciła mi Auri, czuję, że mam misje do spełnienia:D:D A, kup to większe opakowanie, chyba jest silniejsze działanie, stosuje się go na nogi - tak jest napisane w ulotce, ale NA PEWNO nie zrobi ci krzywdy:D Moja była w tragicznym stanie: MEGA sucha, zaczerwieniona i taka nieprzyjemna w dotyku, jakieś grudki etc. Teraz jest poprawa o 180 stopni.

Migdalowy Bandi już kończę i teraz kupuję Diroseal.

Co do nawilżacza, to tego twojego nie znam, ale Cetaphil też mogę polecić, bardzo lekki i też przyjemny. Bardzo dobrze nawilża, i można nim smarować całe ciało. Fajny:)

A, i mam jeszcze maseczkę Iwostin poleconą przez Issey, też fajna:D Iwostin maseczka nawilżająca:)

Warto zainwestować. Mnie mój komplet wyniósł około 200 zł, ale cera ma się o niebo lepiej:D

No, misja zakończona ;)
                        • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 20:15
                          Dzięki:) Chciałabym jeszcze tylko ustalić właśnie czy taka pielęgnacja będzie ok:
                          - na noc Bandi migdałowy + Auriderm (na zmianę, co 2 dni) + LRP Hydraphase Riche po Auridermie
                          - na dzień filtr 50+ - i pytanie, sam krem z filtrem czy jeszcze jakiś inny krem pod niego?
                          • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 20:25
                            Issey ratuj!:)
                          • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 29.03.11, 11:21
                            ofelia1982 napisała:

> - na noc Bandi migdałowy + Auriderm (na zmianę, co 2 dni) + LRP Hydraphase Rich
                            > e po Auridermie

dokładnie, tyle że drugi zeestaw (A + LRP) po południu

> - na dzień filtr 50+ - i pytanie, sam krem z filtrem czy jeszcze jakiś inny kre
                            > m pod niego?

jeśli będziesz czuła w ciągu dnia ściągnięcie, wysuszenie, może się okazać, że będziesz potrzebowała nałożyć pod krem z filtrem coś jeszcze (nawilżającego). Wszystko wyjdzie w praniu. Dopytasz później.
                            >
                      • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 23:57
                        ofelia1982 napisała:

> Ale po nim trzeba nawilżacz - czy mogę LRP Hydraphase Riche? Bardzo go lubię i
                        > mam w domu jeszcze 2 tubki:)

ujdzie, ale jak skończysz nie kupuj więcej go

> Issey poleciła filtr z Biodermy - co prawda mam w domu LRP Anthelios 50+,

lrp też jest fajny, używaj go

> Auriderm i Bandi na pewno kupię. Rozumiem, że po 1 tubce Bandi przerzucasz się
                        > na Diroseal?

to zależy od tego jak tolerujesz i czy problem wrażliwości, naczynek przechodzi, jeśli nie, dalej jedziesz z migdałem :)
                        • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 29.03.11, 00:48
                          Dzięki Issey!:) Zamówiłam jednak Biodermę bo zobaczyłam, że LRP ma alkohol bliżej w składzie i w ogóle Bioderma jest stargetowana na naczynkowców, ale jak ją skończę to pewnie dalej będę zużywać LRP:)
                          To teraz tylko czekam na paczuszki!:)

PS. A jak skończę LRP Hydraphase Riche to jaki po nim jest najlepszy nawilżacz po Auridermie?

PS2: Czy filtr Biodermy można stosować jako krem, czyli przed nim już nic nie nakładać?
                          • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 29.03.11, 11:35
                            ofelia1982 napisała:

> PS. A jak skończę LRP Hydraphase Riche to jaki po nim jest najlepszy nawilżacz
                            > po Auridermie?

Wszystko jest kwestią tego co lubisz mieć na twarzy po posmarowaniu, czyli jakie odczucie - tłustości, lepkości, czy niczego :). Jeśli lubisz lekkie to Cetaphil DA, Excipial Cream. Jeśli konkretniejsze, ale nie tłuste - Cetaphil MD, Atopra Jelfy, Excipial Fatty.

> PS2: Czy filtr Biodermy można stosować jako krem, czyli przed nim już nic nie n
                            > akładać?

odpowiedź w innym poście była już :)
                  • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 23:30
                    ofelia1982 napisała:

> Aha, w domu mam jeszcze Effaclar K - ale rozumiem, że on nie może być zamiennik
                    > iem Bandi, bo jest fotouczulający, tak?

tak, w ogóle nie stosowałabym go przy skórze naczyniowej
    • qlala Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.03.11, 23:02
      Ja stosuję kosmetyki Flosleku z serii dla cery z problemami naczyniowymi i bardzo jestem zadowolona z ich działania. Te kosmetyki ładnie rozjaśniły zaczerwienienia i zmniejszyły znacznie widoczność popękanych naczynek. Nowych też już nie przybywa :)
      • teba18 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 03.09.11, 21:48
        Ja stosuje ich balsam do ciała i też jestem bardzo zadowolona :)
    • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 29.03.11, 12:20
      Issey kochana, ostatnie pytanie:)

> - na noc Bandi migdałowy + Auriderm (na zmianę, co 2 dni) + LRP Hydraphase Rich
      > e po Auridermie

dokładnie, tyle że drugi zeestaw (A + LRP) po południu

Czyli Auriderm i LRP po południu, a na noc wtedy co?

PS. Jesteś moja idolką! Skąd masz tak wielką wiedzę na temat kosmetyków? Powinnaś otworzyć jakąś klinikę moim zdaniem! :)))
      • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 30.03.11, 10:58
        ofelia1982 napisała:

> Czyli Auriderm i LRP po południu, a na noc wtedy co?

krem z kwasami :)

> PS. Jesteś moja idolką! Skąd masz tak wielką wiedzę na temat kosmetyków? Powinn
        > aś otworzyć jakąś klinikę moim zdaniem! :)))

isseyowa klinika już jest :)
        wiedza - z życia i nauki wzięta
        • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 30.03.11, 12:35
          > > Czyli Auriderm i LRP po południu, a na noc wtedy co?
          >
          > krem z kwasami :)

ALe jaki? Bandi? Myślałam, ze on co 2 dni.

> isseyowa klinika już jest :)

A gdzie??? Dasz namiary na priv?
          • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 30.03.11, 13:50
            ofelia1982 napisała:

> ALe jaki? Bandi? Myślałam, ze on co 2 dni.

Bandi na noc. Auriderm + LRP po południu. Napisałam co 2 dzień, gdybyś nie miała czasu robić popołudniu!! Kobieto, czytaj proszę ze zrozumieniem i notuj co przeczytałaś :)

> A gdzie??? Dasz namiary na priv?

Jak będziesz grzeczna, to podam :)
            • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 01.04.11, 08:45
              Och, to wszystko taaaakie skomplikowane:)
              Jestem BARDZO grzeczna - proszę o namiary na Isseyową klinikę na PW:)
              I jeszcze raz BARDZO Ci dziękuję za pomoc!
              Wczoraj już doszła Bioderma i Auriderm, teraz czekam tylko na Bandi:)
    • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 30.03.11, 09:47
      up - jeszcze tylko proszę ładnie Issey o odp na ostatnie pytanie - jeżeli Auriderm i LRP kładę po południu, to jaki krem na noc?
    • anula_a Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 03.04.11, 22:29
      stosowałam kilka kremów na naczynka: Rosaliac La Roche - strasznie wysuszył mi cerę , z działaniem też średnio, to samo z Eucerinem przeciw zaczerwienieniom zielony krem -wysusza, fakt skuteczność nawet niezła, ale kłopot jest z wchłanianiem tego kremu, zostaje na skórze filtr (szkoda, ze nienawilżający) , którego ciężko się pozbyć, chociaż podkład go kryje bez problemu, (jest jeszcze eucerinu jakiś kojąco-łagodzący nawilżajacy, tego nie używałam, może lepszy?) ,najlepszy ze wszystkich to jednak Diroseal Avene, porządnie nawilża, zielony kolor maskuje i bez problemu nakłada się na niego podkład, warto przy wyborze podkładu i pudru skusić się na kolor z odcieniem żółtym (tylko bez przesady) lub miodowym (miele), do produkcji miodowych odcieni używa się składników o zielonych kolorach, więc dodatkowo zmienia odcień skóry
      • issey_miyake diroseal - nt. 04.04.11, 00:02
        anula_a napisała:

> najleps
        > zy ze wszystkich to jednak Diroseal Avene, porządnie nawilża, zielony kolor mas
        > kuje i bez problemu nakłada się na niego podkład,

nie stosuje się go rano, pod makijaż
        • anula_a Re: diroseal - nt. 04.04.11, 18:22
          issey_miyake napisała:

> anula_a napisała:
          >
          > > najleps
          > > zy ze wszystkich to jednak Diroseal Avene, porządnie nawilża, zielony kol
          > or mas
          > > kuje i bez problemu nakłada się na niego podkład,
          >
          > nie stosuje się go rano, pod makijaż
          >
          oj? zaniepokoiłam się, a czemu ?
          • ofelia1982 Re: diroseal - nt. 09.04.11, 17:13
            Diroseal jest na noc, bo to kwas . Issey - dobrze prawię?:)
            • anula_a Re: diroseal - nt. 10.04.11, 19:33
              ofelia1982 napisała:

> Diroseal jest na noc, bo to kwas . Issey - dobrze prawię?:)

to po co ma zielony kolor, ze zapytam z głupia frant
              • ofelia1982 Re: diroseal - nt. 25.04.11, 23:34
                żebyś się lepiej czuła wieczorem:)
              • issey_miyake Re: diroseal - nt. 28.04.11, 13:58
                anula_a napisała:

> to po co ma zielony kolor, ze zapytam z głupia frant

kaprys producenta
            • issey_miyake Re: diroseal - nt. 28.04.11, 13:46
              ofelia1982 napisała:

> Diroseal jest na noc, bo to kwas . Issey - dobrze prawię?:)

nie do końca kwas :), jest na pewno środkiem złuszczającym, ale to słaba odmiana retinoidu :)
    • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 09.04.11, 17:15
      Od 3 dni stosuję kurację Bandi migdałowy na noc, po południu Auriderm XO+krem nawilżający (ja mam akurat LRP Hydraphase Riche), na dzień Bioderma na naczynka z filtrem. Pewnie za wcześnie mówić o efektach, ale na razie nic mi nie wyskakuje, cera się nie pogarsza i chyba jest lekko rozjaśniona (albo mi się wydaje tylko:)
      Issey - again - dziękuję!:)))))
      • ania23-2 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 28.04.11, 13:22
        ofelia1982 napisała:

> Od 3 dni stosuję kurację Bandi migdałowy na noc, po południu Auriderm XO+krem n
        > awilżający (ja mam akurat LRP Hydraphase Riche), na dzień Bioderma na naczynka
        > z filtrem. Pewnie za wcześnie mówić o efektach, ale na razie nic mi nie wyskaku
        > je, cera się nie pogarsza i chyba jest lekko rozjaśniona (albo mi się wydaje ty
        > lko:)
        > Issey - again - dziękuję!:)))))

Ja używam kremu Ruboril. Łagodzi objawy, skóra nie jest rozpalona, napięta i podrażniona. Zaczerwienienie mniej widać. Dobrze też nawilża. Używam już kolejną tubkę.
    • jodlowa_igielka Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 10.04.11, 20:33
      widzę, że cera naczynkowa to utrapienie dużej grupy osób:-/
      mi do tego dochodzi jeszcze rumień. wiecznie skóra na twarzy jest zaczerwieniona, latem nawet zadają mi pytania czy może opalałam się w okularach...a ja się nie opalam na słońcu.

trafiłam na ten post przypadkiem, ale wypróbuję kosmetyki przez Was polecane.
      a może któraś mogłaby polecić jakiś zielony korektor, pod podkład?
      będę wdzięczna
      • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 25.04.11, 23:35
        igiełko - polecam zieloną bazę Smashboxa. Droga jak cholera, ale działa. Nie polecam zielonej Clinique - mi się lepiła na twarzy.
        Jeżeli lubisz minerały to jeszcze polecam zielone bazy (np.EDM Mint).
    • ofelia1982 Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 25.04.11, 23:33
      Witam po przerwie:) Zastosowałam kurację polecaną przez Issey (jeszcze raz dzięki:) i stosuję od 3 tygodni na noc Bandi migdałowy na zmianę z Auridermem i kremem nawilżającym. Na razie nie widzę wielkich efektów - ani złuszczania ani rozjaśnienia naczynek.
      Ile mniej więcej trzeba czekać na efekty?
      • issey_miyake Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 26.04.11, 12:00
        ofelia1982 napisała:

> stosuję od 3 tygodni na noc Bandi migdałowy na zmianę z Auridermem i kre
        > mem nawilżającym. Na razie nie widzę wielkich efektów - ani złuszczania ani roz
        > jaśnienia naczynek.
        > Ile mniej więcej trzeba czekać na efekty?

3 tygodnie to mało (jeśli o auriderm chodzi). Po Bandim migdałowym w 99% nie występuje złuszczanie. Dopiero gdy przejdziesz na mocniejsze stężenia lub inne rodzaje kwasów. Bandi jest tylko wstępem do kuracji kwasami, efektów raczej po nim nie doświadczysz.
    • mmsgallery Re: Naczynka ponownie - które kremy wybrać? 30.08.11, 12:34
      :) Proponuję jeść więcej produktów z rutyną np kasza gryczana
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka