Dodaj do ulubionych

2 minutowa wizyta ...

26.03.11, 11:09
Witam serdecznie ,
Kilka dni temu trafiam do dermatologa ( nie swojego , bo niestety moja na dluzszym urlopie ) .

Wizyta trwala ok. 2 minuty!!!! ( brak slow!!! ) .... i lekarz zapisal mi ( poszlam do niego , poniewaz STRASZNIE mnie zsypalo ostatnio i codziennie cos nowego wychodzilo!!!! ) doustnie AZITROX 500 , a do [przemywania AKNEMYCIN PLUS i Cetaphil do smarowanie .

Kazal zglosic sie za tydzien do kontroli.

Leki kupilam , ale jestem tak strasznie zniechecona wizyta ze nie mam zamiaru sie tak ponownie pojawic!

Nie zdarzylam mu nawet nic wiecej opowiedziec co mi sie dzieje , od kiedy .... itd.

Antybiotk mam zazywac 1 x dziennie a aknemycin stosowac rano i wieczor .

Czy ktoras z Was to stosowala ?

Jak dodatkowo pielegnowac cere w tym okresie ?

Czy moze odrzucic to co on zapisal i wybrac sie do jakiegos normalnego dermatologa ?

Obserwuj wątek
    • angazetka Re: 2 minutowa wizyta ... 26.03.11, 11:45
      Miałam niedawno podobną wizytę u dermalożki. O nic nie spytała, nawet o to, czy biorę jakieś leki albo czy mam na coś uczulenie, tylko z marszu wypisała receptę. Leczyć się u niej nie mam zamiaru.
      • glossyx Re: 2 minutowa wizyta ... 26.03.11, 12:56
        no ja wiecej do niego napewno nie pójdę tylko chciałam wiediec czy stososwac to co zapisał ? ( zeby sobie jeszcze gorzej nie dorobic :() ... Juz i tak wystarczająco drapię :(
        • michunia Re: 2 minutowa wizyta ... 26.03.11, 13:09
          Aknemycin Plus to genialny srodek, po latach eksperymentowania trafilam do dermatologa, ktory zapisal mi wlasnie AP, dzieki temu wyleczylam sie definitywnie z wykwitow tradzikowych.
          Podczas stosowania skora bardzo sie luszczy i czerwieni, ale lekarz zabronil mi natluszczac skore, zeby nie zniweczyc dzialania leku, bardzo polecam. Acha, w lato trzeba chronic skore przed sloncem w trakcie kuracji. Cetaphilu nie stosowalam, ale czytalam wiele bardzo pozytywnych opinii, wiec mysle, ze warto probowac mimo negatywnego wrazenia
          • biedrona999 Re: 2 minutowa wizyta ... 28.03.11, 20:25
            michunia napisała:

> Aknemycin Plus to genialny srodek, po latach eksperymentowania trafilam do derm
            > atologa, ktory zapisal mi wlasnie AP, dzieki temu wyleczylam sie definitywnie z
            > wykwitow tradzikowych.
            > Podczas stosowania skora bardzo sie luszczy i czerwieni, ale lekarz zabronil mi
            > natluszczac skore, zeby nie zniweczyc dzialania leku, bardzo polecam. Acha, w
            > lato trzeba chronic skore przed sloncem w trakcie kuracji. Cetaphilu nie stosow
            > alam, ale czytalam wiele bardzo pozytywnych opinii, wiec mysle, ze warto probow
            > ac mimo negatywnego wrazenia

Issey, ja tez dwa lata temu dostalam recepte na AP - to byla moja ostatnia deska ratunku!
            Ten srodek zmienil moja skore - na lepsze! Teraz po ponad roku musialam go odstawic dlatego ze zauwazylam ze skora sie do niego przyzwyczaila.
    • issey_miyake Re: 2 minutowa wizyta ... 28.03.11, 01:10
      glossyx napisała:

> Wizyta trwala ok. 2 minuty!!!! ( brak slow!!! ) .... i lekarz zapisal mi ( pos
      > zlam do niego , poniewaz STRASZNIE mnie zsypalo ostatnio i codziennie cos noweg
      > o wychodzilo!!!! ) doustnie AZITROX 500 , a do [przemywania AKNEMYCIN PLUS i
      > Cetaphil do smarowanie .

to że wizyta trwała 2 minuty nie świadczy o wypisanych lekach, ale o lekarzu
      Leki są b. dobre.

Azitrox normalny antybiotyk, standard w tym co opisałaś.
      AP również dobry, stosowany punktowo, wysuszający środek, nie stosuj go zbyt długo.
      Cetaphil równie dobry, będzie łagodził efekt AP, do nawilżania całej twarzy, może pozostawiać poświatę lepką i świecącą się, ale makijaż nałożysz bez problemu.

> Jak dodatkowo pielegnowac cere w tym okresie ?

AP stosuj punktowo. Zmywaj twarz łagodnie, używaj wody termalnej, usuń z diety węglowodany proste.

> Czy moze odrzucic to co on zapisal i wybrac sie do jakiegos normalnego dermatol
      > oga ?

Myślę, że nie ma takiej potrzeby.
      • glossyx DO ISSEY 28.03.11, 07:11
        Bardzo dziękuję za odpowiedź :)

Ale mam jeszcze jedno pytanie ...

Zamówiłam ELICINĘ ... dostałam ją w piątek , nie zaczęłam jeszcze stosowac ...

Czy poczekac aż skończę kurację tymi lekami od niego czy w między czasie stosowac również Elicinę?

Boję się wogóle cokolwiek robic na własna rękę , gdyż tak jak teraz wyglądam dawno nie wyglądałam - twarz istna masakra ... włosy suche i łamliwe ... prolemy z miesiączką ...

Chyba zrobiłam to wszystko z złej kolejności bo mogłam się najpierw wybrac do ginekologa a później do dermatologa ....
        • issey_miyake Re: DO ISSEY 28.03.11, 12:37
          glossyx napisała:

> Czy poczekac aż skończę kurację tymi lekami od niego czy w między czasie stosow
          > ac również Elicinę?

Na razie sobie go podaruj, zapycha pory, a u Ciebie na dzień dzisiejszy to niewskazane.

> Boję się wogóle cokolwiek robic na własna rękę , gdyż tak jak teraz wyglądam da
          > wno nie wyglądałam - twarz istna masakra ... włosy suche i łamliwe ... prolemy
          > z miesiączką ...

Do ginekologa zawsze możesz iść, poproś też o badanie prolaktyny, tarczycy, cukru.

> Chyba zrobiłam to wszystko z złej kolejności bo mogłam się najpierw wybrac do g
          > inekologa a później do dermatologa ....

Myślę, że nie.
          • glossyx Re: DO ISSEY 28.03.11, 19:54
            Jeszcze raz bardzo dziękuję :)
    • biedrona999 Re: 2 minutowa wizyta ... 28.03.11, 20:29
      Aknemycin Plus stosowalam i jestem 'za'. Na poczatku sproboj stosowac go rano i wieczorem ale zapewne szybko zauwazysz ze podrazni Ci skore. Wtedy stosuj tylko raz na dzien przez kilka tygodni i zwiekszaj dawke (jesli cera sie uspokoi). Po kazdym uzyciu AP stosuj krem (po jakiejs pol godz). Uwaga: rezultaty nie pojawiaja sie od razu, byc moze dopiero po 2-3 miesiacach zauwazysz roznice ale wierz mi warto czekac i stosowac ten lek regularnie. I tak jak Issey mowila - uzywaj tez na dzien kremu z filtrem, przynajmnie SPF 30, nawet jesli rano nie stosujesz AP.
      • fiorilavoie Re: 2 minutowa wizyta ... 28.03.11, 21:19
        Moja mama stosowała ten preparat i była bardzo zadowolona. Myśle że pomoże twoim problemom ze skórą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka