Dodaj do ulubionych

podróbki perfum na allegro

IP: 213.25.3.* 11.05.04, 09:01
Chcialam kupic na Allegro perfumy Mademoiselle i Allure, ale zastanowily mnie
roznice cenowe: 100ml perfum raz kosztuje ok 75zl, a raz ok 250zl. Domyslam
sie, ze te tansze to podróbki!
Mialyscie jakies doswiadczenia z podrobkami? Jak odróznic oryginaly od
podrobek????
Myslalam o kupnie perfum na targowisku Ptak, ale nie chcialabym zeby ktos mi
wcisnal podrobki za 250zl!
Obserwuj wątek
    • malgoha1 Re: podróbki perfum na allegro 11.05.04, 10:38
      Za 75 zł. to na 100% podróbka .Poszukaj w archiwum dziewczyny podawały nicki
      zaufanych sprzedajacych którzy na pewno maja tylko orgyginały.Nie sugeruj się
      samymi komentarzami, bo wielu kupujących boi się wystawić negatywa bo dostanie
      w odwecie taki sam.A wielu kupuje podróby i są zadowoleni.
    • Gość: Anita Re: podróbki perfum na allegro IP: *.local.pl / 62.233.187.* 11.05.04, 11:06
      Ja kupiłam wodę perfumowaą Ralpha Laurent w perfumerii za 310zł/100ml, w innych
      widzałam także aż za 370zł/100ml, natomiat moja koleżanka kupiła ten sam perfum
      na promie za 160zł w przeliczeniu na złotówki. To też daje do myślenia.
    • Gość: moni_k Re: podróbki perfum na allegro IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 11:18
      Kupowałam na allegro 2 razy, za każdym razem 100 % oryginały. Moge polecić 2
      osoby mateusz124 i szyll.
      • Gość: ulmo Re: podróbki perfum na allegro IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.04, 12:27
        No cóż co do szylla to ja pewna nie jestem. Kiedyś szukałam Angel Innocent i
        znalazłam takowe właśnie u mateusz124 i u szylla. Jeden i drugi odpisał, że
        towar na 100% jest oryginalnym produktem Muglera ale coś mi nie dawało spokoju
        i pooglądałam dokładniej zdjęcia...No i wynikiem tego było wypatrzenie
        rzeczy ,która powinna była rzucić się w oko od razu ale się nie rzuciła bo jest
        wielka jak słoń:) otóż na pudełku od szylla przy gwiazdce był napis tylko
        INNOCENT a ANGEL tajemniczo zniknął???W fabryce chyba tego nie przeoczyli
        nieprawdaż? U mateusza na pudełku było wszystko tak jak w perfumerii ale
        zraziły mnie mocno takie podchody i próby sprzedaży podróbki za 200zł więc nie
        kupiłam na aalegro nic.Niestety nawet pisemne potwierdzenie sprzedawcy nie jest
        najmniejszą gwarancją oryginalności.
    • Gość: ellina Re: podróbki perfum na allegro IP: 213.25.3.* 11.05.04, 12:01
      dziewczyny, moze jeszcze ktoras z Was poleci mi sprawdzonego sprzedawce na
      allegro???
      • dordulka Re: podróbki perfum na allegro 11.05.04, 14:00
        grycek
        mateusz124
        szyll

3x oryginał!!!
        • charade Re: podróbki perfum na allegro 11.05.04, 14:29
          Tak, ci faceci z pewnością sprzedają oryginały, ale nie należy się spodziewać,
          że kupi się 100 ml. jakichkolwiek perfum za 75 zł. Dziwię się, że w ogóle są
          ludzie, którzy myślą, że to oryginały...

Co do perfumerii, to mają one tak chore ceny, że też sie dziwię, że w ogóle
          ludzie tam kupują.
          • Gość: Kasiek Re: podróbki perfum na allegro IP: *.com 14.05.04, 18:07
            Skąd wiecie, że perfumy od tych facetów są oryginalne? Zajrzałam na wszystkie
            aukcje Mateusza124 i jakos nie chce mi sie wierzy, ze to nie są podróby. Skąd
            on ich tyle ma??? Skoro się znacie ( bo ja niezbyt) to mam jeszcze takie
            pytanko... Ostatnio znajomy przyniósł mi perfumy Coco Chanel Mademoiselle.
            Powiedział, że to sa oryginały prosto z półki perfumeri. Jakośnie chciałam w to
            uwierzyć. Nie kupiłam ich bo miałam pare zastrzeżeń. Jeden z rogów zakretki był
            (nie wiem jak to napisać żeby było wiadomo o comi chodzi) ścięty i było widać
            na niej złączenie.W perfumach tych pływały taki malutkie okruszki( bardzo
            malutkie). Sądzę, że Coco Chanel nie pozwoliłaby sobie na coś takiego. A jak wy
            sądzicie, czy to były podróby? Mogę bez obawy kupić perfum u Mateusz124? Proszę
            odpowiedzcie na moje pytania.
            • dordulka Re: podróbki perfum na allegro 14.05.04, 18:17
              Czesc. Znawca perfum niestety nie jestem. Jednak perfumy, ktore u mich kupilam ja sama lub moi znajomi moglam porownac z tymi kupionymi w perfumeriach. Wszystko bylo identyczne, butelka, pudełka ( nie kupowalam testerow) no i przede wszystkim zapach. A co do tanich okazji - kupilam ostatnio tester kenzo jungle 100 ml za 100 zl. Tez oryginal. Ale sprzedawca nie specjalizowal sie w perfumach, tylko w ciuchach, moze stad ta cena?! Poza tym, jezeli ktos sprzedaje po 20 butelek tych samych perfum, a przy tym ma wiele rodzajow wod, przede wszysttkim tych najbardziej popularnych, budzi moje podejrzenia i u niego nie kupuje.
              • Gość: Kasiek Re: podróbki perfum na allegro IP: *.com 14.05.04, 19:14
                Uwielbiam Kenzo Jungle:)... dordulka napisała:Poza tym, jezeli ktos sprzedaje
                po 20 butelek tych samych perfum, a przy tym ma wiele rodzajow wod, przede
                wszysttkim tych najbardziej popularnych, budzi moje podejrzenia i u niego nie
                kupuje. Własnie ten Mateusz miał tak duzo tych perfum, ze troche mi się to nie
                podoba. Ale skoro twierdzicie,że mozna mu zaufać.
                • dordulka Re: podróbki perfum na allegro 14.05.04, 20:53
                  chodzilo mi o to, ze sa tacy sprzedawcy, ktorzy maja np 20 flaszek coco lub chance, po 69 zeta. Mateusz124 ma moze 20-30 butelek, ale max 2-3 sztuki kazdej. No i sprzedaje nie tylko chanel, dior, l'eau par kenzo itd., tylko tez nieco mniej popularne zapachy.
    • marlenka51 Re: podróbki perfum na allegro 14.05.04, 19:18
      mam spore doswiadczenie jesli chodzi o perfumy z allegro. Kiedyś kupiłam
      podróbkę coco mademoiselle za 100 zł. Na szczęscie moja teściowa miała
      oryginał z Sephory. Od razu zauważyłam różnicę. Inny korek, różnica w
      nadruku, ale na pierwszy rzut oka nie było tego widać. Trzeba mnieć oryginał
      żeby porównać.Na szczęście ten co mi to sprzedał jak się okazało mieszkał
      niedaleko mnie i zgdził się na zwrot pieniędzy. Póżniej przyznał, że to nie
      są oryginały. Rozczarowałam się i pomyślałam, że jestem naiwna sądząc, że
      kupię perfum za 100zł, który w perfumerii kosztuje ok. 400zł. Mimo to
      szukałam dalej az wreszcie znalazłam allegrowicza, który sprzedaje oryginały
      (zaufałam opiniom, które są wystawiane po aukcji). Od dwóch lat kupuje tylko u
      niego i są to naprawdę oryginały. Niektóre flakoniki po perfumach miałam w
      domu a jak nie miałam to chodziłam porywnywać do perfumerii. Zawsze były
      oryginalne. I tak już od dwóch lat kupuje swoje ulubione ETERNITY za 130 zł.
      (mateusz 124)- serdecznie polecam tego pana.
      • Gość: Kasiek Re: podróbki perfum na allegro IP: *.com 14.05.04, 21:49
        Dziękuję Wam bardzo. Nareszcie bedzie mnie stać na moje ukochane perfumy.:)
        • Gość: Marcinek Re: podróbki perfum na allegro IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.05.04, 11:08
          Ja tez muszę potwierdzić to co tutaj przeczytałem. Mateusz sprzedaje oryginały -
          kupiłem u niego 3 różne zapachy męskie i są to na 100% oryginalne.
    • Gość: joanna_darc Re: podróbki perfum na allegro IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.05.04, 16:17
      ja polecam grycka. kupowalam od niego perfumy nie tylko dla siebie a tez dla
      znajomych i ani razu nie trafilam na podrobe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka