Dodaj do ulubionych

Dobry podkład na ślub

20.07.11, 22:47
Proszę o polecenie trwałego, dobrze kryjącego podkładu. Potrzebuję takiego produktu na swój ślub. Mam cerę wrażliwą i skłonną do zaczerwienień. Może to być produkt z wyższej półki. Ktoś mi polecił Revlon Color Stay ale nie wiem czy to dobry wybór.
Obserwuj wątek
    • malwina79 Re: Dobry podkład na ślub 20.07.11, 22:52
      Revlon Colorstay to dobry wybór (ale podkład ten, albo się kocha, albo nienawidzi), ewentualnie E. Lauder Double Wear Light- jest teraz w promocji na merlin.pl za 118zł. Dodatkowo polecam zastosowanie dobrej, wygładzającej bazy pod makijaż i/lub fixera do utrwalenia go (Kryolan ma bardzo dobry)
      • madzia1803 Re: Dobry podkład na ślub 20.07.11, 23:31
        Dzięki, wezmę pod uwagę sugestie... :)
    • orange_tail Re: Dobry podkład na ślub 20.07.11, 23:48
      ostatnio zrobiłam eksperyment: połączyłam estee lauder double wear ze sztyftem derma blend vichy. makijaż trzymał się jak złoto, mimo upału i pocenia się. jako wykończenie - puder stop shine isadory. na jeden raz z pewnością nie zaszkodzi.
      niestety, revlon z mojej cery spływa w mgnieniu oka. ale to zależy od skóry. i przede wszystkim - od kremu, jaki zastosujesz przed nałożeniem podkładu. to 85% sukcesu.
    • justy1 Re: Dobry podkład na ślub 21.07.11, 00:17
      ja miałam 2 warstwy revlon colorstay do cery mieszanej (plus baza smashbox i puder matujący kryolan)- sprawdził się bardzo dobrze- krył, nie spływał i byl niewidoczny (jak na dwie warstwy). revlon do skóry suchej jest mniej trwały, nie matuje mnie i ma inną gamę kolorów.
      • kasha77 Re: Dobry podkład na ślub 21.07.11, 07:48
        przede wszystkim idz do sklepu,weź próbki i testuj w domu.napisalas,ze masz cerę wrażliwą,ale poza tym jaką...sucha,tłusta? bo to przede wszystkim sie liczy.
        • madzia1803 Re: Dobry podkład na ślub 21.07.11, 08:54
          kasha77 napisała:

> przede wszystkim idz do sklepu,weź próbki i testuj w domu.napisalas,ze masz cer
          > ę wrażliwą,ale poza tym jaką...sucha,tłusta? bo to przede wszystkim sie liczy.
          Cerę mam mieszaną . Miejscami niestety przesuszoną.
          • kasha77 Re: Dobry podkład na ślub 21.07.11, 10:41
            to poza dobry podkładem radziłabym zadbac o stan cery,bo jaki by podkład dobry nie był jesli skóra jest w słabym stanie caała reszta wypadnie słabo.kup sobie dobry peeling,dobry krem(u mnie się sprawdza bandi z kwasem migdałowym a mam podobną cerę,włacznie z zaczerwienieniami),maseczka z svr na naczynka,fajnie nawilża i leciutko uspokoja te zaczerwienienia.
            jeśli chodzi o podkład który dośc dobrze kryje i matuje to najlepszy moim zdaniem jest mat lumiere chanel i dermablend vichy choc ten drugi juz tak dobrze nie matuje,ale lepiej kryje zaczerwienienia.możesz też pomyślec o bazie choc ja jakos wielką fanką baz nie jestem,jednak np.baza z makeupforever jest dobra(masz tam chyba z 7 odcieni włacznie z zieolnym dla cery naczynkowej).na to puder matujący i ewentualnie tym fixerem z kroylanu,on dosc mocno wysusza ale utrwali ci makijaz b.dobrze.
            pamiętak,ze cera jest w makijazu najważniejsza zalwszcza przy makijazu ślubnym.przydałby sie tez jakis fajny róż zeby wszystko wyglądało świeżo i zdrowo,ale to już osobny temat:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka