Dodaj do ulubionych

Skuteczna antykoncepcja!

24.05.04, 00:44
Czy tabletki mogą być skuteczne, czy potrzeba dodatkowo jeszcze jakieś
zabezpieczenie? No i jakie tabletki Waszym zdaniem są OK? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Skuteczna antykoncepcja! 24.05.04, 09:57
      najwyższy wskaźnik skuteczności ma szklanka wody zamiast - 100% ;)
      a tak poważnie, tabletki antykoncepcyjne mają chyba największą skuteczność ze
      środków dostępnych na rynku - ok. 99%. podobno nie ma potrzeby stosować
      dodatkowo nic innego, ale niektórzy na wszelki wypadek stosują jeszcze
      prezerwatywę - na wypadek, gdyby pigułki zawiodły (branie antybiotyków,
      biegunka, wymioty itd.).
    • mroofka2 Re: Skuteczna antykoncepcja! 24.05.04, 11:36
      no tak, ale chcemy się juz pozbyć prezerwatywy raz na zawsze! Jakie tabletki
      polecacie?
      • an_ni Re: Skuteczna antykoncepcja! 24.05.04, 11:53
        pigulki sa na recepte i nic tu nasze polecanie
        idz do ginekologa , lekarz ci dobierze pigulki
        zajrzyj na forum antykocepcja (w prywatnych) i na zdrowie kobiety
        • mroofka2 Re: Skuteczna antykoncepcja! 24.05.04, 11:59
          ale jakbym miała jakieś typy,to napewno lekarz przepisze mi to co chcę, no
          nie?:)
          • Gość: Kamila Re: Skuteczna antykoncepcja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:06
            Na każdą inaczej działają różne rodz. tabletek. No ale np. trójfazowe (pigułki
            zawierające 3 dawki hormonów) w każdym opakowaniu) najdokładniej "naśladują"
            comiesięczny cykl.
            • Gość: zawiedziona Re: Skuteczna antykoncepcja! IP: *.tuwien.ac.at 24.05.04, 18:29
              Ja stanowczo odradzam ci branie tabletek.Bralam przez rok to paskudztwo ,
              przytylam 2 kilo , zrobil mi sie cellulitis i do tego zero ochoty na sex.Ale
              moze to tylko na mnie tak podzialalo.Bralam marvelon , wiec tego na pewno nie
              polecam.Poza tym znajdz sobie najpierw dobrego i godnego zaufania lekarza, nie
              takiego ktory przepisze pierwsze lepsze i bedzie mowil , ze to prawie to samo
              co cukierki i nie ma sie czego obawiac.Konczac:)dodam tylko , ze raczej
              sprobowalabym plastrow niz tabletek.Jezeli kiedys jeszcze wroce do hormonow to
              bedzie to plaster.
              • Gość: akirka Re: Skuteczna antykoncepcja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:54
                nie ma co pytac sie o typy tabletek.ja po marvelonie schudlam 3 kg i cellulit
                sie znaczaco zmniejszyl.wada jest to,ze nie mialam ochoty na sex, i ogolnie
                ciagle zly nastroj.tabletki najlepiej dobiera sie po badaniu krwi na poziom
                hormonow.popros lekarza o takie badanie.wtedy najlepiej dobierze Ci pigulki.a
                najlepsze sa te,ktore maja najmniej hormonow.
          • an_ni Re: Skuteczna antykoncepcja! 25.05.04, 11:45
            typy to mozesz miec wsrod facetow albo batonikow
    • Gość: Łukasz Re: Skuteczna antykoncepcja! IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 24.05.04, 19:15
      Wiecie jaki jest najskuteczniejszy środek antykoncepcyjny? Środek dupy ;)
    • Gość: Łukasz Re: Skuteczna antykoncepcja! IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 24.05.04, 19:18
      Moja dziewczyna bierze Minisiston, mówi, że to bardzo dobre, bo polecił jej to jej mądry lekarz ginekolog...
    • Gość: lilek Re: Skuteczna antykoncepcja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.04, 10:47
      Przepraszam, ale szlak mnie trafia kiedy czytam wypowiedzi w temacie - o matko
      przytyłam po tabletkach 2 kg, maksymalny przyrost pomaranczowej skórki! I temu
      podobne... Osobiście wolę mieć 2 kg więcej na ciele, ale w zamian komfort
      współżycia, bez lęków, bez stresów. Coś za coś! A poza tym ciężko jest mi
      uwierzyć, iż to właśnie tabletki są winne tych dodatkowych kilogramów.
      Wszystko, moim zdaniem, kryje się w odpowiednim dobraniu leków. Sama używam
      tabletek anty od 9 lat. Z tuszą nie miałam problemu - no chyba, że na własne
      życzenie ;o) poprzez opychanie sie słodyczami he he...
      Jeśli chcesz się zabezpieczyć - oczywiście wyłączając wstrzemięźliwość-
      osobiście polecam tabletki. Tylko postaraj sie, by lekarz dobrał je do Twojego
      organizmu a nie wypisywał według "wzrokowych" opinii :)
      Pozdrawiam!
    • mroofka2 Re: Skuteczna antykoncepcja! 25.05.04, 11:10
      też słyszałam o tym tyciu, o wymiotach, o takich różnych bajerach, ale każda
      dziewczyna inaczej reaguje, no nie?a stosował ktoś spiralę?
    • mroofka2 Re: Skuteczna antykoncepcja! 25.05.04, 11:11
      i jeszcze jedno, osobiście uważam, że powinni w końcu wymyślić tabletki dla
      facetów!!! my i tak mamy tonę różnych, innych rzeczy na głowie!!:)
      • Gość: Kamila Re: Skuteczna antykoncepcja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 11:46
        Hi, hi. Nie zaryzykowałabym seksu wiedząc że to mężczyzna jest odpowiedzialny
        za antykoncepcje łykając pigułki.
        • Gość: noether Re: Skuteczna antykoncepcja! IP: 158.75.30.* 25.05.04, 12:58
          Dokladnie! Same musimy zadbac o swoj interes...
          PS Wracajac do watku. Pigulki musza byc dobrane odpowiednio do potrzeb
          organizmu. Tu nie ma zanczenia ranking popularnosci. Jesli chodzi o mnie to
          przez dwa lata bylam na Diane 35,ale zle sie po mich czulam i bardzo szybko
          przytylam. Lekarz zmienil je na Cilest, jestem lzejsza o 13g, wrocilam do
          swojej wagi, czuje sie swietnie, przeszly dolegliwosci miesiaczkowe i od 8 lat
          nie wpadlam mimo b. czestych okazji;-), bo rowniez na poped negatywnie nie
          wplynely;-) pozdrawiam.
    • Gość: anka Re: Skuteczna antykoncepcja! IP: 5.2.* / *.chello.pl 25.05.04, 20:59
      Na litośc najwyższego!!! Takich rzeczy nie załatwia się przez internet. Idź
      przede wszystkim do dobrego ginekologa, nawet jeśli prywatnie, który wypisze ci
      tabletki po uprzednim badaniu. Ja dostalam tabletki od ginekologa z przychodni,
      zapewne te najlepiej opłacane przez konkretną firmę farmaceutyczną, z szuflady,
      że tak powiem. Bez żadnych badań. Dwa lata później (brałam regularnie), zaszłam
      w ciążę. Dodam, że nie mam dzieci...
      • Gość: vesna Re: Skuteczna antykoncepcja! IP: *.torun.mm.pl 25.05.04, 21:28
        Hmm... z tego, co wiem, to tabletki powinny być dobrze dobrane ale nie ze
        względu na skuteczność tylko skutki uboczne. To że zawiodły to raczej nie
        kwestia tego, jak zostały dobrane... Ja osobiście tę metodę polecam. Wygodna,
        pewna, nie utyłam a ochota na sex? Jak mój facet usłyszał, że podobno
        zmniejszają libido to był przerażony, co by było, gdybym odstawiła ;) I pewnie
        na prezerwatywy byśmy zbankrutowali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka