Dodaj do ulubionych

który bb krem - pomóżcie wybrać

26.10.11, 18:23
Waham się między
Missha M Perfect Cover BB Cream SPF 42 PA+++
a Cell Fusion C - Skin Blemish Balm

BB krem chcę nakładać na krem z wysokim filtrem, obecnie LRP (czy to w ogóle możliwe?!).
Generalnie moim problemem są przebarwienia, teraz bardzo jasne więc nie mam wiele do ukrycia. Używam locacidu, służy mi, skóra jest promienna i większość aptecznych fluidów jest dla mnie za bardzo kryjąca i robi efekt maski. Pomyślałam o BB Poradźcie, co sądzicie, a może któraś z Was używa?
Dla profesjonalistek podaję sklady
Missha:
Skład: Water(Aqua), Cyclomethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Zinc Oxide, Caprylic/Capric Triglyceride, Mineral Oil, Phenyl Trimethicone, Talc, Arbutin, Hydrolyzed Collagen, Dimethicone, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Squalane, Adenosine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, PEG-10 Dimethicone, Polyethylene, Beeswax(Cera Alba), Glycerin, Propylene Glycol, Caviar Extract, Algae Extract, Rosa Canina Fruit Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Fagus Sylvatica Bud Extract, Ceramide 3, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Sodium Hyaluronate, Sodium Chloride, Fragrance(Parfum), Methylparaben, Propylparaben, Disodium EDTA, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol. May contain: Titanium Dioxide(CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499).

Cell Fusion
Skład: Water, Titanium Dioxide, Caprylic/Capric Triglycerie, Hexyl Laureate, Cetyl Dimethicone Copolyol, Propylene Glycol, Mineral Oil, Zinc Stearate, Sorbitan Sesquioleate, Cetyl Ethyhexanoate, Magnesium Sulfate, Chamomilla Recutita Extract, Silica, Magnesium Sulfate, Zinc Oxide, Quaterium-18 Bentonite, Iron Oxides, Tocopheryl Acetate, Ultramarin Blue, Dipotassium Glycyrrhizate, Hydroxethylcellulose, Portulaca Oleracea Extract, Azulene, Allantoin, Methylparaben, Butylparaben

Obserwuj wątek
    • malwina79 Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 26.10.11, 19:37
      A nie myślałaś o tym nowym ze skin79 Super BB (pomarańczowy) ma filtr 50 !!!, nie używałam go jeszcze, ale mam wersję różową i bardzo ją lubię (krycie średnie). Jeśli natomiast zależy Ci na mocnym kryciu to polecam Lioele Triple solution BB (SPF 30), ma baaaaardzo dobre krycie (chyba najlepsze z BB), ale kosztuje ok 80-90zł, można zamówić próbkę na Asian Store, albo Pink Melon.
      • malwina79 Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 26.10.11, 19:39
        Teraz doczytałam, że nie potrzebujesz dużego krycia, więc na Twoim miejscu wzięłabym ten różowy ze skin79. Używam go od ok 2m-cy miesięcy i jest moim faworytem wśród BB.
        • kasha77 Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 26.10.11, 20:55
          ciekawe rzeczy na tym pink melonie....pierwszy raz trafiłam.
          • malwina79 Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 26.10.11, 21:01
            Ano ciekawe :) ale ceny mają dosyć wysokie. Bardziej opłaca się zamówić na ebay.
            • kasha77 Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 26.10.11, 21:04
              wstyd się przyznac ale nie mam konta na ebay:)może czas założyc...
              • malwina79 Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 26.10.11, 21:09
                kasha77 napisała:

> wstyd się przyznac ale nie mam konta na ebay:)może czas założyc...

Koniecznie :) Ja sporo kupuję na ebay.co.uk i póki co jeszcze się nie zawiodłam. Wszystko dochodzi. Paczki z Korei mam u siebie maksymalnie w ciągu 10-14 dni. Z UK nawet w 5-10 dni.
                • kasha77 Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 26.10.11, 21:17
                  narazie zamówiłam sobie próbki i zobaczę jak to u mnie się sprawdzą,bo powiem szczerze,ze to pierwszy raz kiedy trafiłam na tego typu kosmetyki,ale z tego co czytam to to czego szukam.narazie używam na dzien svr 50 kremu koloryzującego,ale jest dla mnie trochę za jasny-to jedyny minus moim zdaniem.widziałam parę kremów w tym stylu na truskawie(np.kanebo) ale jakos je zawsze omijałam nie zwaracając większej uwagi.zobaczymy.
        • malia.m Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 26.10.11, 21:31
          Malwinko, dzięki za pomysły - nie miałam pojęcia o pink melonie, tam jest całe morze kremów bb, co jeszcze bardziej skomplikowało sprawę ;-). Nie miałam pojęcia, że tyle ich jest. Siedzę i czytam! Ciekawa jestem jaka jest jakość filtrów w tych kremach. Czy SPF 50 w takim bb kremie jest równie dobre jak w aptecznych. Jeśli tak to byłaby cudowna alternatywa, bo jestem zamęczona na śmierć kremami z wys filtrem - jak nie świeci to bieli, jak ma kolor to nie dla mnie, jak bez koloru to nie współgra z podkładem, ehhh. Może ten bb krem mnie uratuje. Zastanawiam się nad
          KISS ME Sunkiller BB Perfect Strong SPF50 i
          SKIN79 Vital Super Plus BB Cream SPF50
          Dzięki za zaineresowanie
          • bafta Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 28.10.11, 22:56
            To może azjatycki krem z filtrem? - Innisfree eco safety no sebum sunblock albo Innisfree eco safety perfect sunblock SPF 50+, może któryś z Misshy all-around Safe Block.

I tylko nie pink melon, no chyba, że chce się tylko stracić pieniądze.
      • malia.m Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 04.11.11, 10:49
        Dziękuję wszystkim za odpowiedzi
    • greentea2 Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 26.10.11, 21:04
      A ja chcialam dzis kupic bb z clinique i okazalo sie, ze w Sephorze we Wloszech nie ma, laska nawet o tym nie slyszala. Innych nawet nie bede szukac, bo tym bardzije nie znajde, pozostaje mi net. Chetnie zatem poczytam opinie.
    • amused.to.death Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 26.10.11, 22:19
      Missha Perfect Cover jest jednym z moich ulubionych.
      Z Missha miałam jeszcze Signature (też fajny) i Watery (najlżejszy)
      Teraz używam Aloe Sun BB Cream z firmy Skin Foods i chyba najbardziej mi odpowiada:)
      - może to też dlatego, że bardzo mi ogólnie pasuje ta firma.

Skin 79 - miałam próbki czterech różnych kremów BB i jakoś mi się nie podobały.

Najlepiej byłoby zamówić próbki jeśli to możliwe i zobaczyć co tobie najbardziej pasuje.

Aha, no i oczywiście najlepiej na ebay:)
    • klakierka Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 27.10.11, 12:28
      Ja ze swojej strony polecam MISSHE PC oraz Signature (chyba jest troszke lżejsza) podoba mi sie też grzybkowy skinfood -lekki ale coś tam kryje. Musisz też dobrac kolor- chociaż bb kremy ładnie się dopasowują to niektóre wpadają w róż. Mi absolutnie nie podpasowały Lioele - wyglądałam jak woskowa lala albo jak bym połowe colorstaya revlonu razem z parafiną na siebie wsmarowała-ale niektórym pasuje.Jeśli nie masz konta na ebayu to zamawiaj na all- tam ludzie mają świeże kosmetyki, kupowałam kilka razy i za każdym razem OK.
    • fioletek Re: który bb krem - pomóżcie wybrać 27.10.11, 14:37
      Ja się rozczarowałam Misshą Perfect Cover - na mojej skórze dawała efekt maski, miała nieładny szarawy odcień i wysuszyla mi skorę.
      Może przed zakupem zerknij na ten blog (fajne opisy kosmetyków+swatche - będziesz mogła porównac kolory).
      mllou.blogspot.com/#axzz1byUaN3JE
      Jeśli chodzi o Skin Food to dla mnie ich kremy maja za duzo silikonu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka