Dodaj do ulubionych

Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C?

02.11.11, 17:34
Dziewczyny, czy mozna uzywac kremow z retinolem lub z wit. C na powieki? Jakie stosujecie i sa godne polecenia? Dziekuje, pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 18:44
      takam-ala napisała:

> Dziewczyny, czy mozna uzywac kremow z retinolem lub z wit. C na powieki? Jakie
      > stosujecie i sa godne polecenia? Dziekuje, pozdrawiam!

można. możesz do tego celu stosować typowych z dopiskiem "eye", lub ogólnych do twarzy.

np:
      Eye C Contour 5% Vit.C Mene & Moy System

lub

Stand By C Cream 5% Vit.C MM
      • takam-ala Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 19:16
        Dziękuję Issey:) Zabieram sie za ich wyszukanie w sieci:)
    • coco_angel Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 18:47
      ze jak? na powieki?
      na rychoma powieke nie stosuje sie zadnego kremu bo wpadnie do oka...mozna co najwyzej na gorna powieke, z tym ze wyraznie sa one oznaczone, tak to na swoja odpowiedzialnosc..
      • jarka63 Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 19:14
        Zawsze nakładam krem na ruchomą część powieki.
        • takam-ala Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 19:19
          Hm...To w koncu mozna czy nie mozna?:) I co znaczy ze powieka wpadnie do oka..?:/ Bo ja czasem tez nakładalam i moze czegos nie wiem:(
          • issey_miyake Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 19:21
            takam-ala napisała:

> Hm...To w koncu mozna czy nie mozna?:) I co znaczy ze powieka wpadnie do oka..
            > ?:/ Bo ja czasem tez nakładalam i moze czegos nie wiem:(

że jak nałożysz to pod wpływem ruchu i pocenia się skóry może spłynąć, migrować, lepiej mieć oczy przez ok. 10-20 minut zamknięte, dla własnego bezpieczeństwa
          • coco_angel Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 20:16
            I co znaczy ze powieka wpadnie do oka..
            > ?:/ Bo ja czasem tez nakładalam i moze czegos nie wiem:(
            takam-ala ty tak na powaznie? :D
      • issey_miyake Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 19:20
        coco_angel napisała:

> ze jak? na powieki?
        > na rychoma powieke nie stosuje sie zadnego kremu bo wpadnie do oka...mozna co n
        > ajwyzej na gorna powieke, z tym ze wyraznie sa one oznaczone, tak to na swoja o
        > dpowiedzialnosc..

na ruchomą można, jak już masz oczy zamknięte, czyli przed samym snem.
        • takam-ala Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 19:23
          :D Ok, dzięki! Źle zrozumiałam coco. Dziewczyny jesteście wspaniałe, nigdzie szybciej i nikt nie udziela fachowej i szczerej pomocy jak na tym forum:)
          • coco_angel Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 19:33
            masakra po prostuuuuu ..jeszcze z wit c i retinolem na powieki:)oo i krem na twarz na powieki..
            Co do fachowosci niektorych porad to mialabym duze obiekcje ale owszem sa i doswiadczeni ale sa i desperaci ...
            \
        • coco_angel Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 19:25
          jasne na swoja odpowiedzialnosc:D pozniej maja pretensje ze krem uczula..daj spokoj...nie uzywa sie na ruchoma powieke , zadne producent ani doradca tego nie poprze..
          i jeszcze polecasz oczy zamykac ..
          jak ktos ma ochote sie tak pobawic to niech robi takie hokus pokus..na dwoje babka wrozyla, czasem konczy sie zapaleniem spojowek
          • issey_miyake Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 19:34
            coco_angel napisała:

> jasne na swoja odpowiedzialnosc:D pozniej maja pretensje ze krem uczula..daj sp
            > okoj...nie uzywa sie na ruchoma powieke , zadne producent ani doradca tego nie
            > poprze..
            > i jeszcze polecasz oczy zamykac ..
            > jak ktos ma ochote sie tak pobawic to niech robi takie hokus pokus..na dwoje ba
            > bka wrozyla, czasem konczy sie zapaleniem spojowek

nie problemem jest posmarować niewielką ilość na powiekę przed snem.

Polecasz tusze, cienie do powiek, bazy pod cienie, kredki do powiek - a nie wiesz, że te produkty też mogą powodować zapalenie spojówek i podrażnienia.

Nie przesadzaj, wszystko jest dla ludzi.
            • coco_angel Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 19:39
              Issey ty naparwde nie widzisz roznicy?????no nie zartuj kochana....az mi sie wierzyc nie chce ...
              tusz, cien, baza to zupelna inna konsystencja....owszem moga...jak wszystko ale nie cos aktywnego , co splywa...generalnie dziwi mnie ze tak doswiadczona osoba jak Ty cos takiego napisala....
              • issey_miyake Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 20:04
                coco_angel napisała:

> tusz, cien, baza to zupelna inna konsystencja....owszem moga...jak wszystko ale
                > nie cos aktywnego , co splywa...generalnie dziwi mnie ze tak doswiadczona osob
                > a jak Ty cos takiego napisala....
                >

masa kobiet stosuje i jakoś nie mają zapalenia spojówek i całej reszty złych rzeczy związanych ze stosowaniem kremu, żelu, lotionu na ruchomą powiekę.

Osobiście stosuję wszystko formy kosmetyków również na powiekę ruchomą i mimo wrażliwych oczu dramat się nie dzieje.
                • coco_angel Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 20:13
                  zalamalas mnie:) powaznie...
                  Sluchaj, dla mnei nie ma znaczenia, ze masa kobiet stosuje..polecasz cos jestes odpowiedzialna za to co glosisz...to ze jedna na 10 osob nie ma zapalenia nie swiadczy o tej racji..swiadczy o glupocie..ale kazdy jets kowalem swojego losu..sa zasady i moja jets nie szkodzic..
                  kosmetyki kolorowe maja scisle ustalone normy, kremy maja juz skladniki aktywne..
                  jeszcze napisz ze przecierasz tonikiem oczy:)
                  > Osobiście stosuję wszystko formy kosmetyków również na powiekę ruchomą i mimo w
                  > rażliwych oczu dramat się nie dzieje.

Wrazliwych oczu raczej nie masz...cos ci sie pomylilo znaczenie tego slowa..
                  Powiem Ci jedno, jako osoba bedaca tu autorytetem wykazalas sie brakiem podstawowego BHP..
                  Tlumaczy Cie tylko jedno ze lubisz lamac zasady i przekraczac bariery, tylko miej na uwadze ze czytaja Cie inni...nie szkodz:)
                  • takam-ala Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 20:16
                    Im wiecej czytam tego forum, tym mam wieksza wiedze ale tez tym bardziej martwi mnie moj dotychczasowy BRAK WIEDZY!!:( Tonikiem nie mozna przecierac powiek?;) No ok, nie przecieram bo zamiast toniku stosuje hydrolaty, ale moze nimi tez nie mozna..? Doradzcie, bo juz głupieję:(
                    • coco_angel Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 20:28
                      takam-ala czlowiek uczy sie cale zycie, tonikiem nie przecieramy oczu, chyba ze jest typowo nawilzajacy to twoja wola.Ale generalnie po co mamy przecierac?
                      Do zmywania oczu sluza plyny micelarne, plyny dwufazowe, badz olejki i mleczka..
                      A jaki masz hydrolat?Generalnie hydrolaty maja ph zblizony do skory, sa lagodne, maja rozcienczona forme skladnikow aktywnych ...wszystko zalezy jakie maja zadanie...
                      • takam-ala Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 20:38
                        Mam oczarowy i z róży damasceńskiej, przecieram tym, którym mam pod ręką, więc albo tym albo tym;) Przecieram nimi cała twarz włacznie z powiekami rano, po płynie micelarnym.
                    • issey_miyake Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 20:48
                      takam-ala napisała:

> Tonikiem nie mozna przecierac powiek?;)
                      > No ok, nie przecieram bo zamiast toniku stosuje hydrolaty, ale moze nimi tez n
                      > ie mozna..? Doradzcie, bo juz głupieję:(

Możesz wszystkim przecierać powieki. Nie przejmuj się wypowiedziami Coco, która ewidentnie szuka zaczepki i czepia się wszystkiego jak rzep psiego ogona.
                      • coco_angel Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 02.11.11, 21:02

> > Tonikiem nie mozna przecierac powiek?;)
                        > > No ok, nie przecieram bo zamiast toniku stosuje hydrolaty, ale moze nimi
                        > tez n
                        > > ie mozna..? Doradzcie, bo juz głupieję:(
                        >
                        > Możesz wszystkim przecierać powieki. Nie przejmuj się wypowiedziami Coco, która
                        > ewidentnie szuka zaczepki i czepia się wszystkiego jak rzep psiego ogona.
                        zadnej zaczepki nie szukam, po postu rece mi opadly na Twoje wypowiedzi..jak juz nie masz argumentow to takie stosujesz pseudowypowiedzi...
                        Jeszcze duzo musisz sie nauczyc ...wiesz czasem pokora sie przydaje..
                        Juz Ci powiedzialam jako osoba cos doradzajaca, a nia jestes, najpierw nie szkodz..zastanow sie 2 razy jesli cos piszesz...
                        jeszcze napisz wiecej takich bzdur ..i poradz zeby balsamem przecieraly...boszeee
                        Powiem Ci na koniec, ze w niektorych kwestiach jestes niezawodna, wnosisz ekstremalne swieze spojrzenie na pielegnacje, ale nieraz piszesz niezle bzdury... malo tego pograzasz sie w swojej niewiedzy...jestem ciekawa ilu ludziom moglas takims czyms zaszkodzic...oczywiscie chcesz byc postrzegana za nieszablonowa osobowosc niech tak bedzie, ale zawsze bede sie nie zgadzac, jesli piszesz wierutne bzdury i dyrymaly..
                        Kazda z nas ma inna misje:)pozdrawiam Cie serdecznie..
                        • issey_miyake koko 02.11.11, 21:08
                          coco_angel napisała:

> Juz Ci powiedzialam jako osoba cos doradzajaca, a nia jestes, najpierw nie szko
                          > dz..zastanow sie 2 razy jesli cos piszesz...

Zawsze myślę o tym co piszę, nie robię nic bezmyślnie i kretyńsko. Więc odczep się od tego co radzę, jako że ja nie czepiam się tego co Ty radzisz.

> jeszcze napisz wiecej takich bzdur ..i poradz zeby balsamem przecieraly...bosze
                          > ee

Jeśli balsam ma dobry i nieszkodliwy skład to można i nim przecierać/kremować/nakładać. To żadna bzdura. Jednemu pasuje i używa, drugiemu podrażnia i nie używa. Proste.
                          • coco_angel Re: issey 02.11.11, 21:14
                            przeczytaj ze 3 razy moj post i moje przeslanie i odprez sie:)
                            czasem szkodzisz....tym co piszesz...bo upierasz sie przy tym, co nie ma racji bytu...autorytety czasem tak maja:D ale autorytet musi byc swiadom...kiedy ponosi go wyobraznia...
                            dobrej nocy Issey
                            • issey_miyake Re: issey 02.11.11, 21:43
                              coco_angel napisała:

> czasem szkodzisz....tym co piszesz...bo upierasz sie przy tym, co nie ma racji
                              > bytu...autorytety czasem tak maja:D ale autorytet musi byc swiadom...kiedy pono
                              > si go wyobraznia...

to co dla Ciebie nie ma racji bytu, dla mnie może mieć. Takie jest ogólne prawo posiadania własnego zdania. Jeśli się ze mną nie zgadzasz, trudno. Ale nie wjeżdżaj na teren o którym nie masz zielonego pojęcia.
                              • coco_angel Re: issey 02.11.11, 22:10
                                > to co dla Ciebie nie ma racji bytu, dla mnie może mieć. Takie jest ogólne prawo
                                > posiadania własnego zdania.

zdanie szkodliwe...dla osob siedzacych w temacie...prowadzisz czcze dywagacje
                                >Jeśli się ze mną nie zgadzasz, trudno. Ale nie wje
                                > żdżaj na teren o którym nie masz zielonego pojęcia.
                                hehe tzn na jaki??????zapomnialam ze ty masz pojecie nawet to zielone...:D wpadasz za bardzo w samozachwyt...
                                • kekoa2 Re: issey 03.11.11, 15:12
                                  Coco od razu widać że jakaś naćpana jesteś albo coś w tym temacie ,jeszcze świat nie słyszał o takich dziwactwach żeby smarowanie powiek szkodziło-no to usłyszał,od Coco:- D
                                  • malwan Re: issey 03.11.11, 15:23
                                    przemywam powieki tonikiem, nakładam krem pod oczy i na powieki i nic złego się nie dzieje.
                                    A od tuszu do rzęs miałam niejednokrotnie podrażnione oczy, to samo przy stosowaniu cieni do powiek. Nie ma reguły, każdemu odpowiada co innego i co innego uczula.

Coco uogólnia i niestety uważa, ze głosi prawdy objawione, nie pierwszy raz zresztą.
                                  • coco_angel Re: kekoa2 03.11.11, 22:36
                                    > Coco od razu widać że jakaś naćpana jesteś albo coś w tym temacie ,jeszcze świa
                                    > t nie słyszał o takich dziwactwach żeby smarowanie powiek szkodziło-no to usłys
                                    > zał,od Coco:- D
                                    doczytaj dziewczyneczkooo, przetraw i wtedy napisz:D a nie sie wypowiadasz ni z gruszki ni z pietruszki
                                    • kekoa2 Re: kekoa2 04.11.11, 10:18
                                      w twoje posty nawet nie trzeba się wczytywać(zresztą chyba tylko po to by się pośmiać)aby stwierdzić że coś jest nie tak z tobą,a najwięcej masz do powiedzienia.
                                • jarka63 Re: issey 03.11.11, 16:49
                                  Czemu mają służyć te wielokropki?
                                  • jarka63 Re: issey 03.11.11, 21:57
                                    jarka63 napisała:

> Czemu mają służyć te wielokropki?
                                    To oczywiście pytanie do coco_angel.
                                  • coco_angel Re: issey 03.11.11, 22:21
                                    bo tak lubie:)i zebys sie zastanawiala..prawdy objawione mowisz? jakie wy jestescie najmadrzejsze....zenada...robta se co chceta:Dprzemywajcie nawet woda utleniona...
                                    • kekoa2 Re: issey 04.11.11, 10:22
                                      Sama sobie przemywaj wodą utlenioną jak lubisz,twoja rada jest wyjątkowo nieszkodliwa i odpowiedzialna.
                                      • coco_angel Re: issey 04.11.11, 20:11
                                        Kekoa2 przeczytaj powyzej co ci poradzilam:) zainwestuj w poradnik zarowno podstaw pielegnacji jak i dedukcji, bo z tym u Ciebei kiepsko.No ale co sie dziwic...
                                        • kekoa2 Re: issey 05.11.11, 07:47
                                          chyba ty musisz w taki poradnik zainwestować zanim zaczniesz radzić abyśmy przemywali powieki' nawet' wodą utlenioną,komiczna jesteś.
    • coralin Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 04.11.11, 21:02
      coco_angel napisała:

> ze jak? na powieki?
      > na rychoma powieke nie stosuje sie zadnego kremu bo wpadnie do oka...mozna co n
      > ajwyzej na gorna powieke, z tym ze wyraznie sa one oznaczone, tak to na swoja o
      > dpowiedzialnosc..

No i co z tego, że wpadnie do oka? Masę produktów używam na całą twarz: serum z wit.c, Cetaphil, olejek arganowy, liczne kremy. Retinoidów nie nakładam na ruchomą powiekę, ale pod oczy owszem. To kwestia indywidualna.
      • coco_angel Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 04.11.11, 21:15
        coralin ja napisalam ze nie naklada sie na ruchoma powieke...tak?i mowisz ze co tam ze wpadnie do oka?Ee to po co sa w sumie kosmetyki przetestowane oftalmologicznie skoro wy zadnych roznic nie widzicie???Wszystko co pisza, na co uczulaja producenci by odpowiednio przeciwdzialac glupocie ludzkiej to wy podwazacie.
        ja na podraznienie substancjami aktywnymi nie mam ochoty, okulista na bank by tez zrobil wielkie oczy..Ale tu sie autorytet ludzi wyksztalconych ,dermatologow, lekarzy nie liczy.Macie swoja polityke.
        Zawsze mi sie wydawalo ze ludzie uswiadomieni maja ta wiedze, ale taki roznych absurdow jak tu nie widzialam, nie slyszalam.
        Po prostu szal cial.Kwestia indywidualna mowisz.Czasem kwestia ludzkiej niewiedzy i glupoty.
        • issey_miyake okulista w tym temacie prawi - nt. 04.11.11, 21:31
          coco_angel napisała:

> okulista na bank by tez zrobil wielkie oczy..

mój okulista nie robi w tym temacie wielkich oczu, sam to praktykuje.
          • coco_angel Re: okulista w tym temacie prawi - nt. 04.11.11, 21:38
            >
            > > okulista na bank by tez zrobil wielkie oczy..
            >
            > mój okulista nie robi w tym temacie wielkich oczu, sam to praktykuje.
            Spodziewalam sie hehe bo wszyscy specjalisci to Ty w jednej osobie.Kolko wzajemnej adoracji.Mam nadzieje ze polowa chociaz tego forum ma swoj mozg i go uzywa.
            A moze Show must go on???
            Za czasow wielkiej Basi Kwiatkowskiej to bylo forum.
            • issey_miyake Re: okulista w tym temacie prawi - nt. 04.11.11, 22:02
              coco_angel napisała:

> Spodziewalam sie hehe bo wszyscy specjalisci to Ty w jednej osobie.Kolko wzaje
              > mnej adoracji.

Nie wymyślam tego. Nie oceniaj mnie.
            • agni31 Re: okulista w tym temacie prawi - nt. 05.11.11, 04:59
              .
              > A moze Show must go on???
              > Za czasow wielkiej Basi Kwiatkowskiej to bylo forum.

Chodzi Ci o tę samą Basię co pisała np:

"ostrzegalam wiele razy, ze w okolicach oczu zwlaszcza moze wystapic czasowe pogorszenie, niektorzy wrecz twierdza, ze wygladaja 10 lat starzej, warto przecierpiec, to takze opinia tych co wczesniej narzekali.
              Retinoidy nadaja sie i sa polecane takze na okolice oczu, ust.
              www.dermatologytimes.com/dermatologytimes/article/articleDetail.jsp?id=169672

"Another misconception is that retinoids should not be applied to eyelids, neck or lips. Dr. Terezakis holds the opposite opinion: They can be applied to these areas for improved cosmetic appearance. " "

Źródło:
              www.biochemiaurody.fora.pl/retinoidy,4/retinoidy-retin-a-zorac-a-okolice-oczu,457.html

Albo:
              www.biochemiaurody.fora.pl/tematyka-ogolna,1/pielegnacja-okolic-oczu,298.html
              Polska nazwa kremów pod oczy wprowadza rzeczywiście w błąd, nazwa angielska to cream/gel for eyes, nie above (nad)lub under (pod) eyes. W Polsce krem do oczu kojarzyłby się z kroplami dozowanymi na gałkę oczną lub do spojówek, stąd stworzono nazwę krem pod oczy, co wcale nie znaczy, że jest zakaz stosowania takiego kremu wokół całych oczu. Niektórzy producenci piszą krem pod oczy i na powieki inni tylko krem pod oczy, ale między tymi preparatami zazwyczaj nie ma różnicy, podobnie jak i wszelkie żele ze świetlikiem na powieki nadają się także i pod oczy. Owszem zdarza się, że krem nałożony na powieki obciąży je spowoduje lekkie opuchnięcie, ale to się może zdarzyć zarówno z kremem o nazwie "pod oczy" jak i "pod oczy i na powieki" - nie ma tutaj reguły. Poza tym warto pamiętać, że wiele kremów do twarzy (kremy nawilżająco, natłuszczające) nadaje się także pod oczy, czasem między kremem pod oczy i do twarzy nie ma żadnej różnicy, uczulić może każdy.
              Tak więc najlepiej nakładać pod oczy kremy bezzapachowe, olejki w przypadku suchej skóry np olejek jojoba, z witaminą E, rodzaj kremu oraz jego konsystencję dobieramy już zależnie od potrzeb i stanu skóry. Kremy z filtrami nakładamy także wokół oczu, mogą to być kremy do twarzy, zwłaszcza jeśli są bezzapachowe.

"
              - Lagodny zel myjacy powinien nie szczypac w oczy i zmywac takze lekki makijaz oczu, osobiscie uzywam do zmywania twarzy wieczorem tylko zelu myjacego, ktorym zmywam takze oczy. Jesli stosujesz wodoodporny makijaz to przyda Ci sie najpierw albo zwykla oliwka dla dzieci albo olej roslinny np. slonecznikowy naturalny, olej z pestek winogron.
              - Jesli ktos nie stosuje mocnego, wodoodpornego makijazu to dobry zel do mycia powinien poradzic sobie z demakijazem i specjalnego plynu do demakijazu juz nie ma potrzeby stosowac. '

I jeszcze:
              www.biochemiaurody.fora.pl/oczyszczanie-skory,2/tonik-pod-oczy,309.html
              Tonik nie jest intensywnym kosmetykiem (zwlaszcza te gotowe, mozna zrobic sobie serum z antyoksydantami w formie toniku, ktore rzeczywiscie bedzie bardziej intensywne, ale nadal odpowiednie takze na okolice oczu jesli tolerowane), jesli tylko jest to tonik bezalkoholowy, ktory nie zawiera matujacych skladnikow, to mozna bez problemu stosowac takze na okolice oczu. Osobiscie uzywam zawsze, zwlaszcza, ze stosuje zawsze toniki lagodne, hydrolaty np. rozany dziala lagodzaco na powieki, podobnie wody termalne (za wyjatkiem wody Iwostin, ktora szczypie, wody termalne sa opisane w jednym z watkow na forum i na stronie Biochemiaurody.com).

Pozostawię to bez komentarza. Mam nadzieję, że Coco należy do tej połowy forum co mózg ma i go używa, i wnioski wyciągnie sama.
              • coco_angel Re: okulista w tym temacie prawi - nt. 05.11.11, 09:49
                nie ma to jak ktos poczepi kogos tekst z innym kontekstem:)
                Owszem zdarza się, że krem nałożony na powieki obciąży je spowoduje lekk
                > ie opuchnięcie, ale to się może zdarzyć zarówno z kremem o nazwie "pod oczy" ja
                > k i "pod oczy i na powieki" - nie ma tutaj reguły. Poza tym warto pamiętać, że
                > wiele kremów do twarzy (kremy nawilżająco, natłuszczające) nadaje się także pod
                > oczy, czasem między kremem pod oczy i do twarzy nie ma żadnej różnicy, uczulić
                > może każdy.
                > Tak więc najlepiej nakładać pod oczy kremy bezzapachowe, olejki w przypadku suc
                > hej skóry np olejek jojoba, z witaminą E,

Zwroc uwage co piszeeee...czasami niektorzy jednak mozgu nie maja, i stosuja wolna amerykanke.Przeczytaj caly kontekst wypowiedzi kochanie.Ot tyle w temacie.
                Dla mnie to forum nie jest opiniotworcze, wiecej daje zlego niz dobrego, malo tego radza osoby , ktore nie maja statusu specjalisty..upieraja sie przy swoich prawdach objawionych, zerujac na naiwnosci ludzkiej i zaufaniu.
                I jak juz wspomnialam wielokrotnie , jak ktos ma inne zdanie zostaje zakrzyczany , jego konteksty wypowiedzi zmienione , i dlatego wiele osob, ktore maja zastrzezenia tu sie nie wypowiadaja.Cale grono tych balwochwalczych peanow to w celu uzyskania opinii, ze oczywiscie inni sa tepi, glupi,niedoksztalceni i starej daty.Niewazne ile lat doswiadczen Ci ludize maj czy sa dermatologami czy okulistami ...
                Szkoda ze tym ktorzy sa poszkodowani badz stan skory tymi radami doprowadzony do ostatecznosci , nie wypowiadaja sie.(jak sie zrestza ktos wypowiedzial to zostal zakrzyczany)Zawsze trzeba byc odpowiedzialnym za to co sie serwuje.I miec zdrowy rozsadek, bo to forum.

Wiecej nie zamierzam sie wypowiadac, niech kazdy robi i czyni co chce.Jego skora, jego zycie, jego decyzje.
                Polecam poczytac mediweb.pl.
        • coralin Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 05.11.11, 09:51
          Producentom chodzi o to, by wyciągnąć od nas kasę. Rzeczywiście są kobiety o bardzo wrażliwych oczach i to dla nich są kremy pod oczy- pozbawione wielu składników, słabiej działające niż te do twarzy.
          Ty nadal wierzysz w to, co pisze producent. Oczywiście masz do tego prawo.
          95% żeli do higieny intymnej zawiera śladową ilość kwasu mlekowego, ma odczyn taki sam jak inne zele, ale reklamy wmówiły kobietom, że to niezbędny produkt.
          Większość kremów do rąk nie różni się od balsamów czy mleczek do ciała (poza tymi z silikonem na 1 miejscu).
          Wiele lat temu była nagonka na mydła w kostce i w reklamie mydeł w płynie i żeli brali udział nie tylko producenci, ale i dermatolodzy, lekarze. Teraz okazuje się, że takie szare mydło czy marsylskie jest bardzo ok. To jest wielki biznes. Autorytety nie mają skrupułów, bo przecież używanie tak wielu zbędnych produktów krzywdy nie zrobi.
          To właśnie dla ludzi myślących, poszukujących, krytycznych są te prawdy, o których pisze Issey, a wcześniej Basia K.
          • coco_angel Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 05.11.11, 10:26
            >>Producentom chodzi o to, by wyciągnąć od nas kasę. Rzeczywiście są kobiety o bardzo wrażliwych oczach i to dla nich są kremy pod oczy- pozbawione wielu składników, słabiej działające niż te do twarzy.
            Ty nadal wierzysz w to, co pisze producent. Oczywiście masz do tego prawo.
            95% żeli do higieny intymnej zawiera śladową ilość kwasu mlekowego, ma odczyn taki sam jak inne zele, ale reklamy wmówiły kobietom, że to niezbędny produkt.
            Większość kremów do rąk nie różni się od balsamów czy mleczek do ciała (poza tymi z silikonem na 1 miejscu).
            Wiele lat temu była nagonka na mydła w kostce i w reklamie mydeł w płynie i żeli brali udział nie tylko producenci, ale i dermatolodzy, lekarze. Teraz okazuje się, że takie szare mydło czy marsylskie jest bardzo ok. To jest wielki biznes. Autorytety nie mają skrupułów, bo przecież używanie tak wielu zbędnych produktów krzywdy nie zrobi.
            To właśnie dla ludzi myślących, poszukujących, krytycznych są te prawdy, o których pisze Issey, a wcześniej Basia K. >>

Coralin nie rob ze mnie naiwnej pensjonarki, za powazna na to jetsem..ciesze sie ze wierzycie w to co chcecie wierzyc.
            Nie przytaczaj mi o mydlach i powidlach...bo mi nie o to chodzi.
            Kazdy ma swoje doswiadczenia i niech za niego przemawiaja.Jesli wam tak lepiej i z tym dobrze, i z tymi waszymi autorytatywnymi pseudoradami i badaniami dobrze, to ja sie ciesze.
            Moje doswiadczenia mowia mi co innego, i daruj sobie juz o machlojkach i manipulacjach producentow, badaniach rynku i reklamach tv...za kogo ty mnei uwazasz????nie chce byc przykra,i powtzrymam sie od dosadnosci powiem tylko tyle: to forum wlasnie jest jednym wielkim eksperymentem, ktory dosadnie odebrane przez potencjalnych odbiorcow moze szkodzic!!!
            >> Autorytety nie mają skrupułów, bo przecież używanie tak wielu zbędnych produk
            > tów krzywdy nie zrobi.
            oo i tu sie akurat zgodze, wlasnie to ma na celu to forum.
            Samo polecanie jednych i tych samych produktow z jednej instytucji, napedza machine manipulacji.A ludzie lykajaaaa..bye
            • coralin Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 05.11.11, 11:05
              Ludzie na forach polecają to, co znają i sprawdzili i oczywiście to sprawa indywidualna.
              To dobrze, że Ty wierzysz w to co chcesz wierzyć. Dobrze, że ja i parę innych osób wierzy w co innego.
              Nie czytałam wszystkich porad Issey, ale chyba nie poleca komuś na początek czegoś silnego. Z tego co widzę to kremy z PHA i kwasem migdałowym. Poza tym przed udzieleniem rad wypytuje o różne rzeczy. Jej porady są pełne odpowiedzialności.
              • coco_angel Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 06.11.11, 11:47
                > Ludzie na forach polecają to, co znają i sprawdzili i oczywiście to sprawa indy
                > widualna.
                > To dobrze, że Ty wierzysz w to co chcesz wierzyć. Dobrze, że ja i parę innych o
                > sób wierzy w co innego.
                > Nie czytałam wszystkich porad Issey, ale chyba nie poleca komuś [b]na początek[
                > /b] czegoś silnego. Z tego co widzę to kremy z PHA i kwasem migdałowym. Poza ty
                > m przed udzieleniem rad wypytuje o różne rzeczy. Jej porady są pełne odpowiedzi
                > alności.
                taa o jakiej ty odpowiedzialnosci mowisz? o agitacje na retinoidy na recepte? o poradach z cyklu wiem lepiej niz dermatolog?Haha albo jestem fanka neoStraty hehe otworzcie sklep internetowy i pchajcie dalej ta machine ..
                to jest jeden wielki cyrk z potencjalnym zyskiem w tle..
                a podstawy pielegnacyjne sa nieraz z kosmosu..bo jak to sobie tlumaczycie producenci chca zysku, a wy niby macie wszechstronna swiadomosc, brzmi jak sekta.. hehe wywaz co piszesz nieraz, otworz oczy.
                A w manipulacjach slownych jestescie the best.Zegnam
                • coralin Re: Jakie kremy na powieki? Retinol, wit.C? 06.11.11, 12:25
                  Czyli mam wrócić do perfumeryjno-drogeryjnych produktów? Na pewno nie.
                  U dermatologa byłam po tym jak kosmetyczka załatwiła mi twarz masażem.
                  Teraz do kosmetyczek chodzę przed wielkim wyjściem na malowanie. Na pewno są dermatolodzy i kosmetyczki wciąż się szkolacy, ale jest ich garstka. Przestałam chodzić na pedicure, ale będąc w ubiegłym roku przy okazji porozmawiałam z kosmetyczką. Jej wiedza żywcem wyjęta z kolorowych gazet lub ulotek reklamowych produktów. Twarz z okropnymi przebarwieniami. Dziewczyna była ok. 30 zatem miała okazję przeżyć młodość ze świadomością, że trzeba używać filtrów. Mimo tych okropnych przebarwień nadal nie wiedziała, co to są filtry stabilne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka