Dodaj do ulubionych

***Ach, te PIĘTY***

IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 30.05.04, 13:38
Przyszło lato, a z nim letnie obuwie. Można już pokazać światu gołe stópki.
Najlepiej żeby były one zadbane. Nie lada problem stanowią pięty, jak je
pielęgnujecie, żeby nie rogowaciały? Pumeks, krem, czy coś jeszcze? Ja mam
zamiar zafundować moim stopom kąpiel w krochmalu, podobno pomaga.
Obserwuj wątek
    • Gość: agaa Re: ***Ach, te PIĘTY*** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 14:45
      napisz więcej, proszę, o tym krochmalu.. skutki, przygotowania..
      • sugarhoney Re: ***Ach, te PIĘTY*** 30.05.04, 21:14
        Doskonały jest krem z Avonu Foot Works - złuszcza zrogowaciały naskórek i
        gegoko nawilża. Możesz dodatkowo nasmarowac na noc stópki tłustym kremem i
        założyć na to bawełniane skarpetki. Przez noc krem się będzie wchłaniał. Trzeba
        tak robić przez tydzień około. Efekty murowane. Co do pumeksu - mo.ze lepsze
        będą tarki - w drogeriach jest duży wybór przyborów do pielegnacji stóp.
      • Gość: ewe Re: ***Ach, te PIĘTY*** IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 31.05.04, 07:58
        Wczoraj wieczorem robiłam tą kapiel w krochmalu, na razie bez rewelacji. Skóra
        stóp jest taka mięciutka, ale żeby to pomogło jakoś specjalnie moim piętom, to
        nie powiedziałabym. Być może potrzeba kilku zabiegów.
        Podaję "przepis": 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozpuszczam w pół szklanki zimnej
        wody i mieszam,żeby nie zrobiła się klucha. Potem zalewam to wrzątkiem (ja ok.
        2 litrów) i mieszam. Przelewam do miski, a jak trochę przestygnie to zanurzam w
        tym stopy i tak sobie siedzę (ja ok. 15-20 min.).
        Myslę, że proporcje mozna sobie zmieniać np. moja mama robiła z 1.łyżki mąki.
        Życzę powodzenia!
        • anitka32 Re: ***Ach, te PIĘTY*** 31.05.04, 14:09
          Oj, dziewczyny po co takie wynalazki? spanie w skarpetak nasiąkniętych
          gliceryną itp?. Juz podobny wątek pokazał się na tym forum, ale podpowiem co i
          jak :) Ja proponuje rozważyć kupno Dermesy na pękającą skórę stóp i rąk. Po
          pierwsze rewelacyjnie działa gdyż nie tylko nawilża i chroni skórę ale ją
          regeneruje. Jakieś pęknięcia, zrogowacenia -przynajmniej w moim
          przypadku "wyleczyło" w kilka dni na gładziutko. Po drugie bez dodatków
          konserwantów, sztucznych aromatów itp. Po trzecie- nie tłusty- nie trzeba spać
          w reklamówkach, skarpetach itp :. Można by długo wymieniać, ale nie chcę
          powtarzać poprzednich wątków. Proponuje także odwiedzić stronę producenta
          www.dermesa.pl tam jest rozpisane dokładnie co i jak. Pozdrawiam i dbajcie o
          stopy!!! zbliża się szybciutko lato i czekają na nas plaże :) Papasie
          • Gość: vuvu2 Re: ***Ach, te PIĘTY*** IP: 150.254.154.* 31.05.04, 14:34
            a ile kosztuje to cudo :)))) ?????
            • Gość: P. Re: ***Ach, te PIĘTY*** IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 31.05.04, 15:05
              ok 15 zl :o)
              • anitka32 Re: ***Ach, te PIĘTY*** 31.05.04, 20:53
                To zależy gdzie kupujesz- ja kupiłam za 14 zł, ale w innej aptece widziałam za
                ponad 15- więc to zależy chyba od marży apteki czy sklepu zielarskiego. Poza
                tym Dermesa jest bardzo wydajna, więc starcza na dośc długo szczególnie kiedy
                już zregenrujesz rączki to wystarczy kilka kropelek aby bardzo dobrze nailżyć
                dłonie, a poza tym wtedy już stosujesz to znacznie rzadziej ;).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka