Dodaj do ulubionych

krem Bandi z kwasem migdałowym?

12.11.11, 23:22
mam pytanie
czytam rewelacyjne recenzje na wizażu i nabrałam ochoty, ale czytam,że niektóre używają drugiego, trzeciego opakowania, czy to znaczy,że tyle opakowań potrzeba,żeby zauważyć rezultaty, czy trzeba go używać ciągle dla podtrzymania efektu?, no i czy jest jakiś jego tańszy zamiennik, bo ponad 60 zł, to dużo za krem, którego jeden pojemność nie wystarczy:(
Obserwuj wątek
    • wildor Re: krem Bandi z kwasem migdałowym? 12.11.11, 23:38
      Używam go jakieś 2,5 miesiąca, właśnie kończę opakowanie. Dla mnie wydaje się zbyt słaby, nie zauważyłam mocnych efektów, ale skóra dobrze go toleruje i nie wygląda najgorzej, a mam kapryśną cerę.
    • coralin Re: krem Bandi z kwasem migdałowym? 13.11.11, 10:48
      Skóra żyje i jeśli odstawisz kwasy to po jakimś czasie będzie jej brakować regularnego złuszczania. Ja stosuję kwasy od ponad 10 lat. Na początku było to właśnie po kilka opakowań lekkich (ten krem też jest delikatny).
    • b-b1 Re: krem Bandi z kwasem migdałowym? 13.11.11, 12:30
      Krem z kwasem migdałowym to nie jest krem, po którym ma być efekt i koniec.
      Używasz-skóra się delikatnie złuszcza , likwidują się przebarwienia, stare potrądzikowe blizny, lepiej wchłaniają się poranne kremy-odstawiasz- wracasz do poprzedniego stanu.
      Dla jednej cery krem z takim stężeniem wystarczy do" końca życia" dla innej będzie trzeba przechodzić w tryb mocniejszy.
      Korzystam z kremu od początku roku (z wakacyjną przerwą)i zamierzam nadal.
      Czy będę potrzebowała mocniejszy-okaże się-na razie jest ok.
      • coralin Re: krem Bandi z kwasem migdałowym? 13.11.11, 13:54
        Taki krem można po prostu traktować jako zwykły, pielęgnacyjny na noc.
        Ja zaczęłam stosować kwasy, bo widziałam, że skora traci świeżość, szarzeje. I to jest pierwszym objawem starzenia, a nie zmarszczki. Te ponad 10 lat temu Bandi chyba nie miał tego kremu.
    • issey_miyake Re: krem Bandi z kwasem migdałowym? 13.11.11, 14:26
      baba06 napisała:

> czytam rewelacyjne recenzje na wizażu i nabrałam ochoty, ale czytam,że niektóre
      > używają drugiego, trzeciego opakowania, czy to znaczy,że tyle opakowań potrzeb
      > a,żeby zauważyć rezultaty, czy trzeba go używać ciągle dla podtrzymania efektu?
      > , no i czy jest jakiś jego tańszy zamiennik, bo ponad 60 zł, to dużo za krem, k
      > tórego jeden pojemność nie wystarczy:(

nie ma czegoś takiego jak "zużycie 1 opakowania kremu i efekt jest". Jak nie chcesz wydawać 60zł, to kup sobie Acne Derm.
      • baba06 Re: krem Bandi z kwasem migdałowym? 13.11.11, 15:38

> nie ma czegoś takiego jak "zużycie 1 opakowania kremu i efekt jest".

szkoda:(

> Jak nie chcesz wydawać 60zł, to kup sobie Acne Derm.

a efekt będzie taki sam, czy choćby porównywalny? Acne, bardzo wysusza, a ja chciałabym,żeby skóra jednocześnie była nawilżana;), czy da się połączyć złuszczanie/kwasy z nawilżaniem?

przeczytałam,że Acne Derm można stosować nie dłużej niż 6 m-cy, a jak jest z innymi kremami z kwasami?
        chyba można dłużej skoro niektóre z was stosują je latami?
        a może trzeba stosować je ciągle do podtrzymania efektu, a do tego coraz mocniejsze, bo skóra się przyzwyczaja...

• adelka777 Re: krem Bandi z kwasem migdałowym? 14.11.11, 13:46
      Sprawdź lepiej ile parabenów zawiera ten krem. Jak dla mnie ściema! Dlaczego? bo konserwanty zapychają pory, powiększają naczynka i przyczyniają się do stanów alergicznych i zapalnych na skórze. Sama się dziwię, jak można coś takiego produkować. Ja osobiście nie kupuję kosmetyków które mają termin ważności po 3 lata.
      • mysiulek08 Re: krem Bandi z kwasem migdałowym? 14.11.11, 18:11
        Nie kazdy musi tak reagowac. Od lat uzywam kremow z konserwantami (bez nich kremy z aktywnym skladnikiem pochodzenia jakby nie patrzec zwierzecego :) nie nadawaly by sie do uzytku) i nie mam ani zapchanych porow/ zaskornikow/wagrow, powiekszonych naczynek, alergii, stanow zapalnych, cera jak na swoj wiek w stanie niemal idealnym.
        • anula36 Re: krem Bandi z kwasem migdałowym? 14.11.11, 18:41
          uzywam na noc i uwazam ze jest dobry, jakichs radykalnych efektow nie stwierdzilam,ale za to przestaly mi sie robic upierdliwe wypryski na granicy twarzy z szyja.Troche rozjasnil przebarwienia po lecie.
          Jesli chesz szybko zobaczyc roznice, lepiej sie wybierz na serie mikrodermabrazji.
          • patria5 Re: krem Bandi z kwasem migdałowym? 15.11.11, 11:20
            no ale to nie za 60PLN, zwłaszcza w serii :-)
            • sad_anna Do baba06 - Mam do oddania 17.11.11, 09:09
              Hej,
              Ja też zakupiłam to cudo zachęcona pozytywnymi recenzjami i niestety moja skóra fatalnie na niego zareagowała :-(. W związku z powyższym chętnie oddam Ci ten krem Poproszę o maila z adresem na priva: sad_anna@gazeta.pl.
              U mnie się przeterminuje, a może Tobie posłuży...
              Pozdrawiam.
              • baba06 Re: Do baba06 - Mam do oddania 17.11.11, 19:11
                a ile chcesz za ten krem?
                • sad_anna Re: Do baba06 - Mam do oddania 18.11.11, 07:21
                  Nic :-)
                  Tak jak napisałam - mam go do oddania. Mnie nie służy, więc po co ma się przeterminować? Żadna z moich koleżanek nie była zainteresowana. Wyślę Ci go zupełnie bezpłatnie.
                  • baba06 Re: Do baba06 - Mam do oddania 18.11.11, 18:01
                    > Nic :-)

są jeszcze tacy ludzie, co robią coś za nic?:)

piszę maila:)
                    • sad_anna Re: Do baba06 - Mam do oddania 19.11.11, 21:26
                      Hahahaha, są....jasne, że są :-)
                      sama wielokrotnie doświadczyłam zwyczajnej ludzkiej życzliwości... no to też się staram ;-)
            • anula36 Re: krem Bandi z kwasem migdałowym? 17.11.11, 13:02
              ale jak dla mnie warta swojej ceny, chocby seria 3 zabiegow:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka