Dodaj do ulubionych

Retin a z serum z wit. C

11.12.11, 20:54
Przed dwoma tygodniami zaczęłam stosować Retin a,a niedawno zamówiłam serum z witaminą c z Biochemii Urody i teraz się zastanawiam, czy je przygotowywać. Nie wiem, czy mogę jednocześnie stosować Retin i serum, w którego składzie jest spirytus. Mam 36 lat, moja cera całkiem dobrze reaguje na Retin, delikatnie się łuszczy, jest bardziej wrażliwa ale bez dramatu, jednak zastanawiam się czy nie podrażnię skóry?
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Retin a z serum z wit. C 11.12.11, 22:37
      marta_ky napisała:

> Przed dwoma tygodniami zaczęłam stosować Retin a,a niedawno zamówiłam serum z w
      > itaminą c z Biochemii Urody i teraz się zastanawiam, czy je przygotowywać. Nie
      > wiem, czy mogę jednocześnie stosować Retin i serum, w którego składzie jest spi
      > rytus. Mam 36 lat, moja cera całkiem dobrze reaguje na Retin, delikatnie się łu
      > szczy, jest bardziej wrażliwa ale bez dramatu, jednak zastanawiam się czy nie p
      > odrażnię skóry?

Zawsze może wystąpić podrażnienie, ale jak nie spróbujesz to się nie przekonasz. Prawdopodobieństwo jest 50 na 50.
    • marre2 Re: Retin a z serum z wit. C 12.12.11, 09:36
      Kilka tygodni stosowałam serum z wit. C. Wszystkie poszewki na poduszki mam żółte, nie idzie doprać, więc uważaj :/
      • sznappi Re: Retin a z serum z wit. C 12.12.11, 18:57
        A Ty serum stosowales na retin A na noc?
        Ja jestem jeszcze przy glyco A i serum stosuje po przyjsciu z pracy,a na noc samo Glyco.
        Retin na pewno naklada na noc ale czy na to serum z wit C to nie wiem....
        Mozna tak?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka