Dodaj do ulubionych

Juvit C- jest sens stosowac?

13.12.11, 17:52
Czytam, czytam, ale opinie sa tak rozbiezne...
Czy warto stosowac Juvit C np na szyje i dekolt? Na pewno wyjdzie taniej, niz inne serum z wit C ale czy jest jakies dzialanie p/zmarszczkowe/

A tak w ogole to co polecicie do pielegnacji wlasnie szyi i dekoltu? lat 35
Obserwuj wątek
    • issey_miyake chiroxy - nt. 13.12.11, 22:41
      Odpowiadam na pytanie z e-mail:

kupiłaś droższy, to dwa te same kremy. Oczywiście ten droższy ma "poważniejszy" wydźwięk marketingowy dlatego może sprawiać wrażenie lepszego.

• zielonakoniczyna Re: chiroxy - nt. 14.12.11, 10:35
        Dzieki :-) Kompletuje to, co mi zalecilas :-)
    • leebanka Re: Juvit C- jest sens stosowac? 14.12.11, 11:19
      zielonakoniczyna napisała:
      > Czy warto stosowac Juvit C np na szyje i dekolt? Na pewno wyjdzie taniej, niz
      > inne serum z wit C

moim zdaniem nie warto.Biologicznie czynny jest tylko lewoskrętny izomer witaminy C,a Juwit ma albo prawoskrętną albo mieszaną postać.Dlatego też jest taki tani.Nie wszystkie firmy potrafią otrzymać lewoskrętną witaminę C,więc Juwit nie jest żadnym zamiennikiem np.Flavo C,to tylko licha namiastka.
      • kekoa2 Re: Juvit C- jest sens stosowac? 14.12.11, 19:52
        Czytałam gdzieś że wit C działa podobnie jak lecytyna,czyli że spala tłuszczyk na twarzy,nie chce mieć obwisłej twarzy,czy wiecie coś na ten temat?(na forum laboratorium urody ktoś miał takie podejrzenia co do tej wit)Kupiłam to serum z wit C z Biochemii urody,niestety mnie wysuszyło,a jest tam napisane że powinno nawilżyć,stosować pomimo wysuszenia?To apteczne flavo c dawało chyba lepsze efekty od tego z biochemii,szkoda bo cenowo korzystniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka