Dodaj do ulubionych

Bladolice pomocy!

24.01.12, 15:19
Cześć, Posiadam naprawdę jasną cerę, co całkiem mi się podoba i co staram się to utrzymać. Problem jest tylko wtedy, kiedy trzeba sobie kupić puder, bo nagle się okazuje, że każdy jest zbyt ciemny, nawet taki, który powinien być jasny. Dziewczyny o bladym obliczu pomóżcie :) Jakich podkładów używacie?
Obserwuj wątek
    • yagga pomoc nadchodzi 24.01.12, 17:14
      Loreal - true match jest naprawdę świetny i jest duży wybór w jasnych odcieniach :-)
    • maniao Same here 24.01.12, 17:37
      Znam ten problem aż za dobrze :-/ Dość długo używałam podkładów Vichy Lumineuse w najcieńszym odcieniu i on się w miarę sprawdzał. Potem jednak (z wiekiem...) przestał być dla mnie wystarczająco kryjący. Używałam różnych - zawsze rozświetlających. Najlepiej sprawdził mi się Chanel Vita Lumiere (ale nie mogę znaleźć ostatnio jasnego koloru) i najjaśniejszy odcień Lancome Teint Miracle i jemu póki co jestem wierna. Z pudrów używam Givenchy Prisme 2 (ale mógłby być ciut jaśniejszy) - szukam idealnego prasowanego. Bardzo jasnego z drobinkami i żeby mieścił się w torebce w odróżnieniu od niewygodnych Pr
    • izabelina Re: Bladolice pomocy! 24.01.12, 18:42
      A może mineralny? Ja polecam firmy Everyday Minerals i Lily Lolo - duży wybór odcieni (zarówno w żółtych i różowych tonacjach). Duży ich plus jest taki, że przy suchej skórze nie trzeba używać już pudru. Aha, nawet jeśli jest trochę za ciemny, to potrafi ładnie stopić się ze skórą i aż tak bardzo tego nie widać.
      Z tradycyjnych podkładów niezły jest Make Up Forever HD, ale najjaśniejszy jest w różowej tonacji (rzeczywiście jasny) - mnie akurat takie nie odpowiadają.
      Widziałam, że Golden Rose ma jasne pudry, ale nie wiem jak z ich jakością.
    • mspaulinka Re: Bladolice pomocy! 24.01.12, 18:43
      ja używam Revlon Colorstay, jest wersja dla cery suchej i tłustej, najjaśniejszy kolor (ivory) jest na prawdę jasny, buff jest troche ciemniejszy, ale dalej jasniutki. no i maja filtr UV. mozna je dostac w douglasie, ale ja kupuje na allegro
    • calvadosusmak Re: Bladolice pomocy! 24.01.12, 18:55
      ten sam problem. uzywam chanel pro lumiere + puder transprentny MAC na nos i czolo. tylko wtedy to jakos pasuje:)
    • kuweta Re: Bladolice pomocy! 24.01.12, 19:04
      Ja używam chanel double perfection, ten najjaśniejszy. Puder Dolce vita Diora (to jest taki w dużym pomarańczowym pudełku z puszkiem). Fajny jest też Pupa, taki z zamontowaną gąbką.
    • marchewka92 Re: Bladolice pomocy! 24.01.12, 19:33
      Hej! Ja też jestem posiadaczką bladej cery. Przyznaję, że też mi to nie przeszkadza, haha ;-) Ale też mam problemy z doborem koloru jeśli chodzi o podkłady. Jak na razie trzymam się jednego i chyba tak zostanie, jedyny jaki znalazłam najjaśniejszy to podkład z firmy Gosh, kolor 11-porcelain. Naprawdę godny polecenia.;-)
    • theloudestsound Podkład 24.01.12, 20:39
      Tylko Revlon Colorstay - nie zawiedziesz się ;)
    • nikeh Pharmaceris 24.01.12, 21:30
      Ja używam podkładu Pharmaceris w kolorze Ivory (do kupienia raczej w aptece). Ma same zalety. Wystarczy mała ilość, żeby świetnie wyglądać i poza tymi dniami, kiedy wychodzę z domu o 7 i wracam o 21, nie muszę zabierać go nigdy ze sobą bo wiem, że ładny efekt zostaje długo. Cena raczej przystępna, bo kosztuje ok 50 zł i starcza (mi przynajmniej) na jakieś 5 miesięcy. Wcześniej używałam takich musowych podkładów i kończyły się szybko i ciągle musiałam poprawiać. Uwielbiam też opakowanie - jest próżniowe, więc pod koniec tubki nie zastanawiam się, czy jeszcze coś w środku zostało, po prostu się zasysa i wiem, że nic już nie ma. Polecam razy milion!
      • mith_us Re: Pharmaceris 06.02.12, 12:20
        Zgadzam się z przedmówczynią, Pharmaceris w odcieniu Ivory jest idealny do bladej, lekko żółtawej/brzoskwiniowej cery. Ale muszę przyznać, że w moim wypadku trzeba go jeszcze utrwalić transparentnym pudrem - mój wybór - Loreal Matifiant Mineral
    • trashion_sookie Re: Bladolice pomocy! 25.01.12, 07:46
      Hej, ja znalazłam trochę inne rozwiązanie ;) W ofercie znanych marek w przeciętnej drogerii nie byłam w stanie znaleźć sobie odpowiednio jasnego odcienia, zaś kosmetyków Chanel itp. niestety nie jestem w stanie obecnie kupować; kupiłam więc BIAŁY podkład StarGazer (jest na restyle czy allegro) - używany zwykle do charakteryzacji - i mieszam go z moim ulubionym jasnym podkładem, aż osiągnę najlepszy efekt ;D
      Możliwe, że zostanę zjechana za mieszanie różnych marek (sic!), ale mi i mojej cerze to nie przeszkadza, a idealnie rozwiązuje problem, bo odcień zawsze można dopasować do ewentualnie zmienionego kolorytu (lato/zima).
    • bela90 jasny podkład 25.01.12, 14:32
      Ja używam z Avonu podkładu rozświetlająco-antystresowy, ktory w kolorze nude czyli najjaśniejszym jest na prawde blady tak jak moja skóra i nie odznacza sie od szyi a co najważniejsze jest w niskiej cenie, zawsze w granicach 20-30zł a pudru nie używam bo wydaje mi sie że po tym mam efekt maski i tak samo nigdzie jeszcze nie znalazłam tak jasnego pudru
    • xyz94 Re: Bladolice pomocy! 25.01.12, 15:32
      a ja używam takiego podkładu z pharmaceris intensywnie kryjący, jest bardzo jasny, tylko że ja sie mocno świecę:-(, w aptece można kupić, ok 40zł,ale bardzo wydajny jest, ja kupiłam swój we wrześniu a dopiero w sylwestra mi sie skończył;-) a puder mam z manhattanu nr1 i jest świetny, chyba 19 zł
      pozdro;-)
    • the_girl Re: Bladolice pomocy! 25.01.12, 15:47
      Jednym z dobrych źródeł jest sasa.com, gdzie mają jakieś przedziwne azjatyckie marki. Na zagranicznych blogach dziewczyny sporo piszą o podkładach, pudrach etc.

No i oczywiście jest MAC, który ma chyba najszerszą paletę kolorystyczną. Ale koniecznie daj sobie dobrać podkład w salonie, nie kupuj MACa na oko. Za to potem, jak już znasz własny "numer" w MAC, możesz porównywać to, czego używają azjatyckie blogerki, bo one tez podają te numerki z MACa jako odnośnik.
      • modnainaczej Re: Bladolice pomocy! 25.01.12, 16:46
        Ja mam ten z rimmela- match perfection w żelu odcień 100 (ivory). Jest bardzo jasny i matuje na kilka godzin, ale ja nie mam problemów z cerą, więc nie wiem, jak spisałby się na trądzikowej.
    • vanilliowa Re: Bladolice pomocy! 25.01.12, 18:19
      ja stosuję Sensique matt finish foundation 201
      => www.sensique.pl/produkty/3/25

i chociaż jest on jaśniejszy od mojej skóry, delikatnie pokrywam ciemniejszym pudrem.

Jest dobry dla tłustej cery z nieładnymi śladami po trądziku - lepszy niż niejeden kryjący
    • boniche Re: Bladolice pomocy! 27.01.12, 20:29
      Rozpisywałam się dziś na ten temat u siebie na blogu luli.pl, do jasnej cery polecam z całego serca i z całą odpowiedzialnością podkład Maybelline Pure Mineral, jestem z niego tak cholernie zadowolona, spróbuj chociaż w drogerii, naprawdę polecam!

lula.pl/blogi/boniche/2012/01/podklad_pomocy_
    • ariachne vichy dermablend podkład korygujący 15 opal 29.01.12, 19:44
      Polecam to co powyżej. Raz miałam próbkę i od tamtego czasu nie szukam innych. Mam dwa podkłady które mieszam nr15 i 35, na zimę mam 15 ana lato mieszam z 35
    • kasiulek7 Re: Bladolice pomocy! 02.02.12, 13:28
      Od dlugiego czasu szukalam podkladu, ktory ukryje moje niedoskonalosci, dogada sie z moja jasniutka karnacja i nie bedzie tworzyl maski. Jak najbardziej zgadzam sie z yagga- True Match (odcien nr 01 Ivory) dla posiadaczek bladego lica najlepszy! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka