Gość: mika IP: *.4web.pl 10.06.04, 11:57 czy ktoś stosował dermikę preventi? co w ogóle myślicie o kosmetykach z dermiki, jak się sprawdzają? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mika Re: dermika IP: *.4web.pl 11.06.04, 10:19 nikt nie stosuje produktów tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
grzechotniczka Re: dermika 11.06.04, 10:38 kosmetyki dermiki są świetne. Preventi holistyczny stosuje na noc natomiast na dzień stosuję krem nawilżający mat-b i to jak dla mnie jest optymalny zestaw przy tłustej ale nie najmłodszej skórze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: dermika 11.06.04, 12:17 Tak się składa że chciałam założyć podobny wątek, ale jak widzę ktoś już to za mnie zrobił. Osobiście jestem pod wrażeniem produktów Dermiki. Używałam kosmetyków wielu renomowanych firm, głównie z wysokiej półki, ale żadna firma w przeciwieństwie do Dermiki nie załączała tak banalnej i oczywistej rzeczy jak szpatułka do nakładania kremu. Obecnie stosuję krem nawilżający Variete', zarówno na dzień jak i na noc. Mam cerę mieszaną po trzydziestce, która nie znosi żadnych matujących wynalazków, gdyż nadmiernie ją wysuszają i podrażniają. Dermika Variete' sprawdza się znakomicie. Może ma trochę ciężkawą konsystencję, ale świetnie się wchłania, a skóra nie błyszczy się jak wyglansowany but. Krem jest doskonały również do pielęgnacji szyi i dekoltu. Obawiałam się że nie sprawdzi się jako baza pod makijaż, a jednak się myliłam. Przez cały dzień moja skóra jest gładka, podkład się trzyma, a nos i czoło nie wymagają poprawek. Nareszcie rodzimi producenci zaczynają się starać i chwała im za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: dermika IP: 157.25.152.* 11.06.04, 19:33 Szkoda jednak, że Dermika jest droga. 40 złotych za krem rodzimej produkcji to dosyć drogo. Ale jestem ciekawa jakie kremy będziecie na tym wątku szczególnie polecać. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: dermika IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 11.06.04, 21:10 preventi i extremale (na twarz, nie pod oczy) im się udała. reszta- tak sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: dermika IP: *.acn.pl 11.06.04, 21:15 Justy a co sądzisz o ich serii Dermika 2010 z inteligentnym retinolem ? Mogłabyś coś więcej napisać nt. ich składu i czy warto na te kremy wydać ponad 50 zł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: dermika IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 12.06.04, 00:05 połowa tej serii nie zawiera retinolu.... nie zaszkodzą Odpowiedz Link Zgłoś
wessna Re: dermika 11.06.04, 22:14 ja stosuję preventi na noc i jestem zadowolona, myślałam też o matującym. faktycznie cena nie jest niska, ale widzę, że skura faktycznie ładnie się ozywiła, więc chyba było warto. a jak się sprawdza preventi pod oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
grzechotniczka Re: dermika 12.06.04, 00:01 preventi pod oczy jest ok, a co do cen- to sporo niższe mają w jednej z drogerii internetowych, szczególnie extremale. A dodatkowo- bardzo fajna jest seria Meritum- do cery tłustej i mieszanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarysa Re: dermika IP: 62.233.181.* 12.06.04, 10:14 Smieszne jest to ,że "Meritum" ponoć jest do każdego rodzaju cery.Nie jest.Odradzam wszystko z tej serii ,łącznie z peelingiem enzymatycznym , ludziom o skórze suchej .Porażka-mogli napisać,że to do skóry tłustej. Odpowiedz Link Zgłoś
grzechotniczka Re: dermika 12.06.04, 13:49 Szczerze mówiąc, to z Meritum mam żel do demakijażu i jest na nim wyrażnie napisane, że przeznaczony jest do cery tłustej i mieszanej, to samo na toniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klarysa Re: dermika IP: 62.233.181.* 12.06.04, 14:00 A ,teraz też popatrzyłam na ulotkę "Dermiki" i zorientowałam się,ze są 2 wersje "Dermiki Meritum"- do tłustej i mieszanej i do suchej.Masz rację.Ale niestety,nie zmienia to faktu ,że "Dermika Meritum" do suchej bardziej nadawałaby się do tłustej...:) Odpowiedz Link Zgłoś
redwomen Re: dermika 12.06.04, 18:28 Jest napisane, że do skóry tłustej i mieszanej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: dermika IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 12.06.04, 00:30 w której drogerii? Odpowiedz Link Zgłoś
grzechotniczka Re: dermika 12.06.04, 09:24 w kosmetycznykram.pl sporo niższe ceny od sklepowych ale no 2 kremy + 9zł wysyłka to już warto. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: dermika 12.06.04, 06:39 Dla mnie kosmetyki Dermiki sa genialne. Serie Preventi polecam i zostane wierna jej na dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
oanka Re: dermika 12.06.04, 08:19 Justy, krem pod oczy Dermika 2010 nie zawiera retinolu????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: dermika IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 12.06.04, 10:19 nie zawiera retinolu (tlenu też nie). użyto tu octanu retinylu- to słabsza i łagodniejsza postać wit.A. w dodatku octan retinylu jest jedynie w kremie-masce na noc oraz w kremie pod oczy. w kremie na dzień i w serum nie ma śladu wit.A, nawet w postaci octanu. Odpowiedz Link Zgłoś
oanka Re: dermika 12.06.04, 11:15 To po prostu zwykłe oszustwo? Po co to przekłamanie? Nie spodziewałam się tego po firmie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: dermika IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 12.06.04, 12:22 nie pamiętam, czy w opisie na opakowaniu jest mowa, ze kremy zawierają retinol- wtedy to by było wprowadzanuie w błąd. są natomiast informacje o inteligentnym systemie dostarczania retinolu czy cos w tym stylu-> octan retinylu pod wpływem enzymów w skórze jest przekształcany do śladowych ilości retinolu takie "niedpowiedzenia" zadarzaja się wielu firmom niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: dermika 12.06.04, 20:58 Produkty Dermika są drogie? Po pierwsze w droższych kremach jest wliczona lepsza (i zarazem droższa, niestety) technologia produkcji. Po co mi krem przeciwzmarszczowy za 6 zł, gdzie już po kilku otwarciach słoika retinol lub inne substancje czynne ulatniają się do reszty? Poza tym - nie wiem jak w waszym przypadku - ale dla mnie opakowanie 50 ml starcza na dość długo (jedna kropla wielkości ziarnka grochu wystarcza na twarz i szyję), dlatego te 50 zł podzielone na kilka miesięcy nie są aż tak straszne. Drobry krem to dobra inwestycja i mniejsze ryzyko alergii oraz podrażnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: dermika IP: 157.25.152.* 12.06.04, 22:48 Jednak jak na polski krem to mimo wszystko drogo, porównujac do np. Sorayi. W kremach z retinolem czy innymi "zaawansowanymi" składnikam jeszcze to rozumiem, ale dla mnie studentki to drogo jak na zwykły krem nawilżający. Odpowiedz Link Zgłoś
primrose Re: dermika 13.06.04, 21:34 Seria matująca mój faworyt! Ale olejek z serii Rosarium ...to jest fantastyczne odkrycie. Cudnie pachnie, nawilża skórkę..no i pozostawia kołderkę luksusu mimo niewielkiej ceny. Słyszałam ze aktualnie galerie centrum mają ten produkt w promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
naila Re: dermika 14.06.04, 08:31 Używałam Dermiki Preventi na noc i nie mam do niej zastrzeżeń. Mile zaskoczyła mnie obecność szpatułki. Mam suchą i wrażliwą cerę. Na początku stosowania kremu skóra zareagowała rewelacyjnie: zrobiła się bardziej jędrna i nawilżona. Potem ten stan pozostał, bo nie widziałam AŻ takich reakcji. I dobrze, bo to oznacza, że nie jest to tylko chwilowe działanie kremu. Krem pod oczy nawilża i lekko wygładza. Nie podrażniał mnie. Odpowiedz Link Zgłoś