IP: *.4web.pl 10.06.04, 11:57
czy ktoś stosował dermikę preventi? co w ogóle myślicie o kosmetykach z
dermiki, jak się sprawdzają?
Obserwuj wątek
    • Gość: mika Re: dermika IP: *.4web.pl 11.06.04, 10:19
      nikt nie stosuje produktów tej firmy?
    • grzechotniczka Re: dermika 11.06.04, 10:38
      kosmetyki dermiki są świetne. Preventi holistyczny stosuje na noc natomiast na
      dzień stosuję krem nawilżający mat-b i to jak dla mnie jest optymalny zestaw
      przy tłustej ale nie najmłodszej skórze ;)
      • sigrun Re: dermika 11.06.04, 12:17
        Tak się składa że chciałam założyć podobny wątek, ale jak widzę ktoś już to za
        mnie zrobił.
        Osobiście jestem pod wrażeniem produktów Dermiki. Używałam kosmetyków wielu
        renomowanych firm, głównie z wysokiej półki, ale żadna firma w przeciwieństwie
        do Dermiki nie załączała tak banalnej i oczywistej rzeczy jak szpatułka do
        nakładania kremu. Obecnie stosuję krem nawilżający Variete', zarówno na dzień
        jak i na noc. Mam cerę mieszaną po trzydziestce, która nie znosi żadnych
        matujących wynalazków, gdyż nadmiernie ją wysuszają i podrażniają. Dermika
        Variete' sprawdza się znakomicie. Może ma trochę ciężkawą konsystencję, ale
        świetnie się wchłania, a skóra nie błyszczy się jak wyglansowany but. Krem jest
        doskonały również do pielęgnacji szyi i dekoltu. Obawiałam się że nie sprawdzi
        się jako baza pod makijaż, a jednak się myliłam. Przez cały dzień moja skóra
        jest gładka, podkład się trzyma, a nos i czoło nie wymagają poprawek. Nareszcie
        rodzimi producenci zaczynają się starać i chwała im za to.
    • Gość: fifi Re: dermika IP: 157.25.152.* 11.06.04, 19:33
      Szkoda jednak, że Dermika jest droga. 40 złotych za krem rodzimej produkcji to
      dosyć drogo. Ale jestem ciekawa jakie kremy będziecie na tym wątku szczególnie
      polecać. Pozdrawiam!
    • Gość: justy Re: dermika IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 11.06.04, 21:10
      preventi i extremale (na twarz, nie pod oczy) im się udała. reszta- tak sobie
      • Gość: Weronika Re: dermika IP: *.acn.pl 11.06.04, 21:15
        Justy a co sądzisz o ich serii Dermika 2010 z inteligentnym retinolem ?
        Mogłabyś coś więcej napisać nt. ich składu i czy warto na te kremy wydać ponad
        50 zł ?
        • Gość: justy Re: dermika IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 12.06.04, 00:05
          połowa tej serii nie zawiera retinolu....
          nie zaszkodzą
    • wessna Re: dermika 11.06.04, 22:14
      ja stosuję preventi na noc i jestem zadowolona, myślałam też o matującym.
      faktycznie cena nie jest niska, ale widzę, że skura faktycznie ładnie się
      ozywiła, więc chyba było warto. a jak się sprawdza preventi pod oczy?
    • grzechotniczka Re: dermika 12.06.04, 00:01
      preventi pod oczy jest ok, a co do cen- to sporo niższe mają w jednej z
      drogerii internetowych, szczególnie extremale. A dodatkowo- bardzo fajna jest
      seria Meritum- do cery tłustej i mieszanej.
      • Gość: Klarysa Re: dermika IP: 62.233.181.* 12.06.04, 10:14
        Smieszne jest to ,że "Meritum" ponoć jest do każdego rodzaju cery.Nie
        jest.Odradzam wszystko z tej serii ,łącznie z peelingiem enzymatycznym ,
        ludziom o skórze suchej .Porażka-mogli napisać,że to do skóry tłustej.
        • grzechotniczka Re: dermika 12.06.04, 13:49
          Szczerze mówiąc, to z Meritum mam żel do demakijażu i jest na nim wyrażnie
          napisane, że przeznaczony jest do cery tłustej i mieszanej, to samo na toniku
          • Gość: Klarysa Re: dermika IP: 62.233.181.* 12.06.04, 14:00
            A ,teraz też popatrzyłam na ulotkę "Dermiki" i zorientowałam się,ze są 2
            wersje "Dermiki Meritum"- do tłustej i mieszanej i do suchej.Masz rację.Ale
            niestety,nie zmienia to faktu ,że "Dermika Meritum" do suchej bardziej
            nadawałaby się do tłustej...:)
        • redwomen Re: dermika 12.06.04, 18:28
          Jest napisane, że do skóry tłustej i mieszanej
    • Gość: Asia Re: dermika IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 12.06.04, 00:30
      w której drogerii?
      • grzechotniczka Re: dermika 12.06.04, 09:24
        w kosmetycznykram.pl sporo niższe ceny od sklepowych ale no 2 kremy + 9zł
        wysyłka to już warto.
    • tradycja1 Re: dermika 12.06.04, 06:39
      Dla mnie kosmetyki Dermiki sa genialne.
      Serie Preventi polecam i zostane wierna jej na dlugo.
      • oanka Re: dermika 12.06.04, 08:19
        Justy, krem pod oczy Dermika 2010 nie zawiera retinolu?????
        • Gość: justy Re: dermika IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 12.06.04, 10:19
          nie zawiera retinolu (tlenu też nie). użyto tu octanu retinylu- to słabsza i
          łagodniejsza postać wit.A. w dodatku octan retinylu jest jedynie w kremie-masce
          na noc oraz w kremie pod oczy.
          w kremie na dzień i w serum nie ma śladu wit.A, nawet w postaci octanu.
          • oanka Re: dermika 12.06.04, 11:15
            To po prostu zwykłe oszustwo? Po co to przekłamanie? Nie spodziewałam się tego
            po firmie... :(
            • Gość: justy Re: dermika IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 12.06.04, 12:22
              nie pamiętam, czy w opisie na opakowaniu jest mowa, ze kremy zawierają retinol-
              wtedy to by było wprowadzanuie w błąd. są natomiast informacje o inteligentnym
              systemie dostarczania retinolu czy cos w tym stylu-> octan retinylu pod wpływem
              enzymów w skórze jest przekształcany do śladowych ilości retinolu
              takie "niedpowiedzenia" zadarzaja się wielu firmom niestety.
              • sigrun Re: dermika 12.06.04, 20:58
                Produkty Dermika są drogie? Po pierwsze w droższych kremach jest wliczona
                lepsza (i zarazem droższa, niestety) technologia produkcji. Po co mi krem
                przeciwzmarszczowy za 6 zł, gdzie już po kilku otwarciach słoika retinol lub
                inne substancje czynne ulatniają się do reszty? Poza tym - nie wiem jak w
                waszym przypadku - ale dla mnie opakowanie 50 ml starcza na dość długo (jedna
                kropla wielkości ziarnka grochu wystarcza na twarz i szyję), dlatego te 50 zł
                podzielone na kilka miesięcy nie są aż tak straszne. Drobry krem to dobra
                inwestycja i mniejsze ryzyko alergii oraz podrażnień.
    • Gość: ella Re: dermika IP: 157.25.152.* 12.06.04, 22:48
      Jednak jak na polski krem to mimo wszystko drogo, porównujac do np. Sorayi. W
      kremach z retinolem czy innymi "zaawansowanymi" składnikam jeszcze to rozumiem,
      ale dla mnie studentki to drogo jak na zwykły krem nawilżający.
      • primrose Re: dermika 13.06.04, 21:34
        Seria matująca mój faworyt!
        Ale olejek z serii Rosarium ...to jest fantastyczne odkrycie. Cudnie pachnie,
        nawilża skórkę..no i pozostawia kołderkę luksusu mimo niewielkiej ceny.
        Słyszałam ze aktualnie galerie centrum mają ten produkt w promocji.
    • naila Re: dermika 14.06.04, 08:31
      Używałam Dermiki Preventi na noc i nie mam do niej zastrzeżeń. Mile zaskoczyła
      mnie obecność szpatułki. Mam suchą i wrażliwą cerę. Na początku stosowania
      kremu skóra zareagowała rewelacyjnie: zrobiła się bardziej jędrna i nawilżona.
      Potem ten stan pozostał, bo nie widziałam AŻ takich reakcji. I dobrze, bo to
      oznacza, że nie jest to tylko chwilowe działanie kremu.

Krem pod oczy nawilża i lekko wygładza. Nie podrażniał mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka