Dodaj do ulubionych

dziwny pryszcz

11.03.12, 10:15
witam kilka dni temu zauważyłam, że boli mnie czubek nosa po czym następnego dnia zrobiła mi się na nim krosta. Posmarowałam ją maścią (tormentiol). Następnego dnia jednak zrobiło mi się coś dziwnego. Otóż nie miałam normalnego pryszcza tylko jakby coś brązowego na tym czubku (owa krosta nie była wypukła). Na noc posmarowałam ranę tormentiolem a gdy następnego dnia obudziłam się nie wyglądała już tak samo. Jest jasnobrązowa sączy się z niej woda. Dziś zauważyłam, że coś podobnego robi mi się na brodzie (też przekształca się w to niby zwykły pryszcz).
Co to jest? Miał ktoś z was kiedyś taki problem? proszę o pomoc!!
Obserwuj wątek
    • balbina_alexandra Re: dziwny pryszcz 11.03.12, 23:39
      To co opisujesz brzmi nieco dziwnie i może rozważ jednak pójście do specjalisty - mojej kuzynce kiedyś urósł dziwny bolesny pryszcz na brodzie, który nie dawał się w żaden sposób usunąć i kiedy poszła do lekarza finalnie okazało się, że to czyrak. Czyraki mogą doprowadzić do silnej ogólnoustrojowej infekcji i niestety, potrafią zostawić po sobie pamiątkę w postaci ubytku skóry - tak właśnie ma moja kuzynka, zrobił się jej dołek w brodzie, który na szczęście nie jest szpecący (przypomina taki zwykły dołeczek).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka