IP: *.futuro.pl 15.06.04, 14:55
Czy znacie jakies fajne strony dotyczące wizażu? Oprócz www.wizaz.pl - bo to
kiepska strona.Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: bleble Re: Wizaż IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 15:07
      www.makeupalley.com
      tylko ze po angielsku
      recenzje są o wiele lepsze niż na wizażu i można znalezc też recenzje
      nowiuśkich produktów.
      Też szukam jakiejś fajnej strony na temat wizażu, przyłanczam się do prośby. :)
    • wieslawa-siemiankowska Re: Wizaż 15.06.04, 17:06
      Ej Matole, pisze się " Przyłączam" a nie " przyłanczam". Ortografii w szkole
      nie uczyli ?
      • Gość: goha Re: Wizaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 19:42
        A Pani taktu i kultury!
      • Gość: bleble Re: Wizaż IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 20:30
        Ej wieska, a tobie to kultury zapomnieli dac jak stalas po ortografie? masz
        chyba jakis komplex,a ego rownie wielkie jak tylek co? ze musisz sobie odbic na
        forum... maz dzisiaj nie dal? a moze wscik macicy? to internet a nie dyktando!
        bede pisac jak mi sie podoba. a ty sobie zmien nicka bo twoj za powazny i
        wyglada jak bezludna wyspa na morzu twojej bezdennej chamoty.
    • Gość: Camila Re: Wizaż IP: *.icpnet.pl 15.06.04, 20:44
      Nie rozumiem dlaczego uważacie że Wizaż jest kiepską stroną?
      Macie tam fora gdzie możecie zadać pytania do specjalisty, który czuwa nad nim
      jeśli nie udzieli wam odpowiedzi to z pomocą przyjdą wam inne wizażanki.Macie
      tam fora: pytania do kosmetyczki, wizażystki, fryzjerki,fitness, mama, plotki i
      ploteczki, medycyna estetyczna, chirurgia plastyczna (nowość), uśmiechnij się,
      techniczne, ogłoszenia o pracy, tablica korkowa,targowisko.
      Oprócz tego bardzo ciekawe artykułu i felietony dotyczące mody, bezpiecznego
      opalania się, zabiegów u kosmetyczki, makijaży ślubnych itp. itd.Mają świetną
      wyszukiwarkę wystarczy wstukać ineresujące nas hasło.
      Również KWC (kosmetyk wszech czasów) jest świetny, bardzo często kupuję
      kosmetyki kierując się jego ocenami i jak na razie trafiałam w dziesiątkę i
      przekonałam się do polskich kosmetyków :).
      Jak dla mnie www.wizaz.pl jest najlepszą polską stroną o tematyce dotyczącej
      mody,urody i kobiecych spraw. Polecam dokładnie przejrzenie tej strony i
      dopiero potem wydawania ocen na jej temat.
      Pozdrawiam
      Camila
      • malakroofka Re: Wizaż 15.06.04, 21:00
        Oj Camila, każdy ma swoje zdanie, jednym się podoba innym nie. Chyba nie
        powiesz, że wszyscy muszą być zachwyceni tą stroną, każdy ma prawo do opinii i
        moze wygłaszać swoje zdanie, tak długo jak jest to robione w sposób kulturalny.
        Ja przejrzałam wizaż i mi się nie podoba, uważam że to forum jest o wiele
        lepsze, co z tego że nie ma tu kolorów i zdjęć. Co do ocen kosmetyków to nie
        sądze żeby były aż tak warte uwagi, bo jak można potraktować ocene np. podkładu
        dla cery tłustej gdy jest ona wystawiana przez osobę o cerze suchej? tylko
        dlatego że ktoś lubi mat na buzi? takich ocen jest tam wiele.
        W dodatku kultura wielu osób na wizażu jest podobna do kultury (czytaj: brak
        kultury) pani Wiesławy która wypowiedziała się wyżej.
        • Gość: k Re: Wizaż IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 15.06.04, 21:19
          Z tym się nie zgodzę. Kultura na wizażu jest na bardzo wysokim poziomie i osoby
          z tego typu odzywkami są od razu sprowadzane do parteru.
          To że jednemu może się podobać, a drugiemu nie, to oczywiste, ale jeśli chodzi
          o poziom merytoryczny, to nie bądźmy śmieszni- to forum nie dorasta wizażowi do
          pięt.Nikt nie pisze tam tekstów w stylu- "nie używa się pudru latem bo można
          dostać krostek".:-D Hehe. A tu takie bzdety czytałam.
          Pozdrawiam.
          • Gość: bleble Re: Wizaż IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 21:35
            chyba nie doczytalas... tam malakroofka napisala, ze kultura niektorych osob z
            wizazu jest podobna co tej wieslawy

no to co ze ludzie zadaja tu takie pytania, po to jest forum, zeby zadawac
            rozne pytania. zreszta bez przesady na wizazu tez sa rozne pytania, bo jest to
            tez zbiorowisko roznych ludzi o roznym poziomie wiedzy o wizazu. bzdety tez
            mozna przeczytac na wizazu, po co generalizowac?
            • Gość: k Re: Wizaż IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 15.06.04, 21:50
              Chyba Ty nie doczytałaś.:-)Ona napisała o braku kultury. Poza tym pisząc
              swojego posta miałam też na myśli Twoją wypowiedź do Wiesławy. Nie była ona
              szczytem kultury i wyrafinowania. :-)
              A z tym tekstem, który zacytowałam, to problem w tym, że to nie było pytanie,
              ale rada jaką ktoś udzielił!!! A faktycznie generalizować nie chciałam, bo
              bardzo tego nie lubię.
              Oczywiście każdy ma swoje preferencje, ale sądzę ,że wizaż jest prawdziwą
              kopalnią wiedzy, jakich mało, a może nawet wcale nie ma...
              • Gość: bleble Re: Wizaż IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 22:00
                no i co z tego ze nie byla szczytem kultury!! jak kuba bogu tak bog kubie!

a doczytalam dobrze, malakroofka napisala o braku kultury na wizazu.
                • Gość: k Re: Wizaż IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 15.06.04, 22:09
                  Hehe. No ja nie wiem o co my się sprzeczamy, bo mi też chodzi o brak kultury.:-D
                  Nevermind.A zasada "jak kuba bogu tak bóg kubie" jest jak dla mnie taka
                  sobie. ;-)
                  Pozdrawiam.
                  • Gość: bleble Re: Wizaż IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 15.06.04, 22:34
                    a ja sie nie sprzeczam :)hehe
                    • Gość: vanillka Re: Wizaż IP: *.smrw.lodz.pl 15.06.04, 23:01
                      laski, nie róbcie scen tylko dajcie namiary na inne strony poświęcone wizażowi,
                      bo o to tu głównie chodziło w tym poście... nie sprzeczajcie się, bo szkoda
                      czasu, pozdrawiam
                      • Gość: Camila Re: Wizaż IP: *.icpnet.pl 15.06.04, 23:51
                        Oczywiście,że każdy ma prawo do swojej opinii.I na pewno nie będę na siłę
                        przekonywać że wizaż jest super :-).
                        Ja znam ten portal od 2 lat i widziałam jakie metarmofozy przechodził, jestem
                        również wdzięczna tej stronie za wiedzę jaką dzięki niej zdobyłam nt. dbania o
                        siebie.
                        Co do kultury na forum, to paru narwańców jak już ktoś tu napisał było
                        sprowadzanych do parteru wręcz usuwanych.Jeśli wynikają jakieś sprzeczki między
                        wizażankami to nie ma obrzucania się błotem, wzajermnego bluzgania.Kultura jest
                        więc wysoka.
                        I nie chodzi mi też o kolory, ikonki itd.Chociaż nie neguję że estetyka tego
                        portalu jest dla mnie ważna.
                        Pozdrawiam
                        Camila
                        Co do znajdywania innych stron nt. wizażu to polecam wejść na stronę
                        www.google.com i posłużyć się wyszukiwarką :-)
                        • Gość: Mała Mi Re: Wizaż IP: *.chello.pl 16.06.04, 01:22
                          No dobra, muszę się wtrącić ;) Camilko, masz 100% rację :)
                          Szczerze powiem, że forum na gazecie NIE UMYWA SIĘ do forum na Wizażu. I w
                          ogóle do całej wizażowej strony. Oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, ale
                          wg mnie pod każdym względem: merytorycznym, graficznym, intelektualnym, a także
                          kulturalnym, Wizaż jest lepszy. Ma również lepsze rozwiązania techniczne (!), a
                          dziewczyny są o wiele fajniejsze i mają więcej kultury osobistej. Jest tam
                          wiele specjalistów, którzy służa pomocą i radą, a także forumowiczki nie skąpią
                          swojej wiedzy i się nią chętnie dzielą.
                          Tam można znaleźc wszelkie informacje i nie wiem po co szukać innych stron o
                          wizażu, jak wszystko znajdziecie na jednej.
    • naila Re: Wizaż 16.06.04, 08:37
      www.space.pl/cgi-bin/net/forumdisplay.cgi?action=topics&forum=Uroda+i+zdrowie&number=104&DaysPrune=30&LastLogin=

www.fryzjer.net/
      www.kosmetyki.naczasie.pl/
      www.moda.com.pl/
      www.tylkodlaciebie.pl/
      www.najpiekniejsza.pl/
      www.ftv.pl/
      Wzięte ze strony: bookmarkjoli.prv.pl -> Kobiece Sekrety -> Moda i uroda
      • Gość: Obiektywna Re: Wizaż IP: *.futuro.pl 16.06.04, 13:09
        Dzięki jestem usatysfakcjonowana. Wreszcie konkretny głos w sprawie.
        • Gość: Lubiąca Wizaż Re: Wizaż IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 16.06.04, 20:29
          Nie zgodzę się z Camilą. I nie tyle się nie zgodzę co śmię twierdzić że
          niestety nie masz racji. Byłam świadkiem paru sytuacji (czyt. sprzeczek), gdzie
          niestety nawet (lecz nie tylko!) najczęściej odwiedzające wizaż oraz najstarsze
          pod względem życia z wizażem potrafiły w ramach swojego zdania obrażać lub
          zmieszać z błotem.

Wiadomo.. ten zazwyczaj ma rację, kto staje po stronie większości. Nie znaczy
          to jednak, że racja ta jest słuszna.

Ja bardzo lubię wizaż, nie dlatego, że brak tam chamstwa czy braku kultury, bo
          i takowe niestety tam się znajdą (!), ale dlatego, ponieważ rzeczywiście
          głównym celem tej strony jest pomoc. Pomoc, którą znajdzie każdy.

Lecz jeżeli chodzi o brak kultury, to czy jest to wizaż.pl czy gazeta.pl czy
          jeszcze inna strona.. tak jak ktoś tu wspomniał- nie powinno się w tym
          przypadku generalizować.
          Czemu? Dowodem jest moja osoba- świadek iż nawet na wizażu znajdzie się brak
          kultury. I wierzcie lub nie- czasem nawet niesłuszne obrzucanie błotem.
          • Gość: Lubiąca Wizaż Re: Wizaż IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 16.06.04, 20:39
            Mam tu cytat wypowiedzi "Szarady" z wizaż.pl.

Mówicie o nienagannej kulturze na wizażu? A to jak możnaby nazwać? (Drukowanymi
            literami zaznaczyłam znaczące wyrazy)

Przez: Szarada [Szarada] Kiedy: 2004-06-15 19:11
            Koka, ta Obiektywna, która założyła ten wątek to jakaś zakompleksiona i nudząca
            się MENDA, która zabawia się DOSRYWANIEM wszystkim na tym forum i
            prowokowaniem. Jak myślisz, po co założyła ten wątek ? Po to, żeby taka jak Ty
            się niepotrzebnie wkurzała. Wiesz, to ten typ - nieatrakcyjna, nie mająca do
            kogo GĘBY otworzyć (wiesz, trzeba mieć czas, żeby pisać tyle postów), złosliwa
            i bardzo odważna w internecie. Do tego poziom jej wypowiedzi świadczy o tym, że
            jest to jakaś GÓWNIARA.

Dla mnie bynajmniej nie jest to wypowiedź kulturalna. Cóż, obrona wizażu? Okey,
            ale czemu nie w sposób kulturalny? Przecież ponoć kultura jest tam nienaganna..

Nie bronię gazeta.pl. Absolutnie! Wierzcie lub nie- jestem obiektywna.
            Uczęszczam i tu i tu. Ale śmieszne jest dla mnie stwierdzanie 'Wizaż posiada
            nienaganną kulturę- czego o Gazecie powiedzieć nie można' (- podałam
            wywnioskowany przykład). I tu znajdą się niekulturalni i tam. I tu można liczyć
            na pomoc i tam!

Przestańcie zachowywać się jak dzieci broniące swojej piaskownicy!

Niepotrzebnie osoba 'Obiektywna' użyła stwierdzenia bodajże, iż wizaż jest
            kiepski, co zbulwersowało wizażanki, lecz te niestety troszkę urozmaicają..

• Gość: Obiektywna Re: Wizaż IP: *.futuro.pl 16.06.04, 20:59
            No niesamowite! Nie prowokuje. Chciałam się tylko dowiedzieć jakie są jeszcze
            strony dotyczące wizażu. Szarada jesteś bezczelna!!
            • Gość: blahblah Re: Wizaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 22:32
              opjektyfna, a ty jesteś całkiem supjektyfna...
              • Gość: walek83 Re: Wizaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 07:37
                Jest jeszcze www.kafeteria.pl
                • lalique5 Re: Wizaż 18.08.04, 09:24
                  Przecież wizażowa szarada to "nasza" charade z forum o urodzie, czyli sami swoi.
    • to-ja-007 Re: Wizaż 18.08.04, 11:54
      Nie ma fajniejszych stronek niz www.wizaz.pl. Jesli wiec www.wizaz.pl jest wg
      Ciebie kiepski, to podejzewam ze nikt Ci nie dogodzi.
      Ale moze napiszesz czego konkretnie szukasz a czego nie znalazlas na ww.wizaz.pl?

• Gość: POLECAM Re: Wizaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 12:54
        www.arkom.pl/~jola/damabyc.html
        super!!!

Pozdrawiam cieplutko.
    • Gość: arałe niezorient. Re: Wizaż IP: *.torun.mm.pl 18.08.04, 13:08
      Przepraszam za pytanie z głupia frant: to na słynnym wizażu.pl jest też forum
      takie jak tutaj? I jest fajne? Może by tam pożeglować...
      • paputerek Re: Wizaż 18.08.04, 15:05
        pod względem zawartości wizaż, jest bardzo fajny i wyczerpujący ale szata
        graficzna jest mało czytelna, malutkie literki i zadużo kolorów,nie moge się
        przyzwyczaić. Warto poczytać artykuły.
        pzdr!
        PS:forum jest oczywiście ale ja wolę forum gazety
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka