11.04.12, 14:25
Kochani zamierzam zakupić na przebarwienia i poszarzałą cerę flavo C Auriga. Tylko tak się zastanawiam czy wybrać 8% czy 15%. Nigdy tego nie używałam.Czy warto do tego zakupić ten krem nawilżający czy lepiej maskę.Czy w ogóle to flavo C można stosować latem na słońce pod krem z wysokim filtrem ( La Roche fluid).
Proszę o podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • rocambolesca Re: Flavo C 11.04.12, 19:10
      Zacznij od 8% stosowanych na noc.
      • shakina Re: Flavo C 11.04.12, 20:40
        a ja poradzę krem hydracid c20, ma az 20% wit C (najwieksze stezenie na rynku), pięęęęęęęęęęęęęknie rozjasnia zmęczoną szarą cerę i spłyca drobne zmarszczki :)) mam tez flavo C forte 15% i nie wpadłam w zachwyt po zużyciu połowy buteleczki, hydracid sprawdzil się duzo lepiej :)
        aha- na niego tez trzeba polozyc jakis lekki nawilżacz.
        • sommerrrzeit.33 Re: Flavo C 11.04.12, 20:48
          O ten chodzi?
          wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23559
          • shakina Re: Flavo C 12.04.12, 08:24
            dokładnie o ten :))
            • b-b1 Re: Flavo C 12.04.12, 10:46
              Też się skusze, jak skończę FlavoC, bo cena porównywalna:D
              • joanna9629 Re: Flavo C 12.04.12, 10:57
                Dziękuję za odpowiedzi.
                A czy ten krem hydracid 20 mozna stosować latem na słońce.Muszę używać kremu z wysokim filtrem 50.W jakiej kolejnosci tego używać czy ten hydracid tylko na noc.A rano pod makijaż tylko krem z wysokim filtrem.
                Shakina moze poradzisz również jaki kremik z wysokim filtrem na twarz., zeby nie bielił buzi, łatwo się rozprowadzał i był dobry pod makijaż.Myślałam o tych z La Roche.
                • joanna9629 Re: Flavo C 12.04.12, 21:01
                  Podpowie mi ktoś z tym kremem hydracin C20 .
                  • joanna9629 Re: Flavo C 12.04.12, 21:04
                    Co to znaczy ze na ten hydracid C 20 trzeba położyć jakiś nawilżacz.Proszę o odpowiedz. Patrzyłam na allegro i są tam do zakupu próbki w saszetkach po 3ml tego kremu./myślicie ze warto najpierw spróbować.Tylko nie wiem czy zuzyję naraz te 3 ml i czy po otwarciu jeszcze sie będzie ten kremik nadawać.
                    • b-b1 Re: Flavo C 12.04.12, 21:16
                      Zacznij najpierw, jak ktoś już tu radził od flavoC 8% -czyli podobne serum, tylko słabsze. Cena nie jest powalająca-coś ok 50zl/15ml. Pozwól się skórze przyzwyczaić, bo każdy inaczej reaguje. Jak wszystko będzie ok-kup butelkę flavoC 15%- jak sie przyzwyczaisz przejdź na polecony 20%.
                      Bo stracisz sporo kasy, jak się okaże, że skóra go nie toleruje.
                      Nie wiem jak po tym 20%, ale i po 8 i po 15% czuję lekkie ściągnięcie i nakładam krem z filtrem(bo stosuję rano pod makijaż)-więc nawilżenie jest. A zimą na serum nakładam normalny krem nawilżający (po 10-15 minutach).

• shakina Re: Flavo C 12.04.12, 23:11
                  hej :) dopiero dotarlam do kompa ;p a więc- ja stosuje krem od miesiaca, dwóch wiec nie wiem co latem ale chyba wit C nie wchodzi w jakąs interakcję ze sloncem;p w kazdym razie- ja uzyam i na noc na to krem naiwlzający lub nie i na dzien pod makijaz- pod filtr- uzywam bioderme photoderm max 50 spot przeciw przebarwieniom-bardzo leciutki filtr pod makijaz jak znalazl a kilka juz przetestowalam :) aha, podobno wit C wzmaga działanie filtrow, jakos mi sie obiło o uszy :)
                  • joanna9629 Re: Flavo C 13.04.12, 09:44
                    Dziekuję bardzo za odpowiedż.Właśnie zastanawiałam się jaki krem z filtrem zakupić, ale jak piszesz że ten z biodermy przetestowałaś i dobry to też kupię,chodziło mi żeby był leciutki, łatwo się rozprowadzał ( taki fluid) i nie bielił twarzy.
                    Ten hydracid C20 rozumiem ze po stosowaniu 2 miesięcznym są u Ciebie efekty.
                    A jaki krem nawilażający po tym stosujesz na noc?
                    • joanna9629 Re: Flavo C 13.04.12, 18:57
                      Shakina proszę o odpowiedż jeśli to możliwe na mój wczesniejszy post.Zakupiłam już hydracid C 20 ( na razie 5 saszetek na próbę) żeby się zorientować czy mnie nie uczula.
                      I oczywiście byłam w aptece zapytać o ten krem z filtrem z Biodermy spot SPF50+ chciałam jakąś próbkę zeby zobaczyć czy mi to będzie odpowiadać, ale oczywiście nie maja próbek dla kilentów.
                      Jeszcze zadnego nie uzywałam ,a musze bo mam przebarwienia.Pisałaś ze juz testowałas kilka i ten jest dobry.Ja patrzyłam jeszcze na te z La Roche czy Vischy ,ale kompletnie się nie orientuję. bo nie używałam tego nigdy. Niektóre są jakieś barwiące- chyba zamiast podkładu.Nie mam za bardzo kasy i nie chciałabym czegoś zakupić i wyrzucić do kosza. Jeśli mówisz ze ten z Biodermy taki lekki i nie bieli.A po tym hydracid C 20 widzisz u siebie jakieś efekty, ile już tego zużyłaś? i jaki krem nawilżający do tego stosujesz - też ten z SVR co hydracid ?Sorry że Ci marudzę ale Pani dzisiaj w aptece była jeszcze bardziej zielona w temacie niż ja, a nie mam kogo podpytać.
                      • shakina Re: Flavo C 13.04.12, 20:15
                        hej :) efekty?? juz po pierwszym uzyciu widzialam jak dziala! wlasnie bylam bardzo zaskoczona, to efekt wit C ze szybciutko rozjasnia, a w tym stęzeniu to juz w ogole! krem na noc na hydracid- taki jaki mam pod ręką jak mocno sie przesuszę to svr xerial 5 visage,a jak skora jest nawodniona to hydrance optimale avene bardzo leciutki ale fajnie nawilza :)ale mozesz kazdy inny jaki lubisz, bo hydraci generalnie nie nawilza, bo tez nie takie ma miec dzialanie :)
                        probek z filtrow raczej nie dostaniesz :/ ta bioderma wcale nie bieli i jest lekka. dobrze ze zamowilas probki, ja tez najpierw testowalam w saszetkach a jak się przekonalam ze na mnie dziala super to zamowilam od razu pelnowymiarowe opakowanie :)) pozdrawiam!
                        • joanna9629 Re: Flavo C 13.04.12, 22:25
                          Dziękuję bardzo za odpowiedż. Będę wypróbowywała polecane kosmetyki, mam nadzieję ze bedą efekty, bo jak sie czyta w internecie opinie to wiadomo 10 opini pozytywnych a 5 negatywnych i człowiek głupieje bo nie wie co ma kupić.
                          Hydracid C zakupiony, krem z filtrem z Biodermy takze.
                          Dziękuję i pozdrawiam.
    • kosmeti Re: Flavo C 15.04.12, 14:13
      Sam krem to za mało. Dobrze jest zrobić wcześniej piling, aby usunąć martwy naskórek. Np. piling enzymatyczny, u mnie sprawdził się Pharmaceris. Tani i na długo starcza. Aby rozjaśnić cerę, używam serum Synchrovit. To włoska niszowa marka dermokosmetyków dostępna w wybranych aptekach. Możesz napisać do tej firmy o darmowe próbki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka