Dodaj do ulubionych

Witamina C olejowa palmitynian askorbylu

18.04.12, 17:56
Znalazłam w internecie ofertę witaminy C w postaci oleju firmy Alissa Beaute. Czy ten producent jest wart uwagi?. Nie chcę podawać linka, żeby nie być posądzoną o reklamę (nie mam z tą firmą nic wspólnego), po prostu oferta w sklepie internetowym jest atrakcyjna cenowo- 74zł za 50ml serum i zastanawiam się czy nie spróbować. Kopiuję skład: prunus dulcis, helianthus annuus, ascorbyl palmitate, bht. Obecnie stosuję Flavo C z dobrym efektem, ale mam chęć na zmianę na coś innego. Czy znacie tego producenta?
Obserwuj wątek
    • sonnenschirm Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 18.04.12, 21:39
      I ja się podłącze do pytania. A kwasy z tej firmy warte uwagi?, zwłaszcza migdałowy (50% kwas migdałowy i 10 % kojowy)
    • nas-daq Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 30.04.12, 08:24
      Znalazłam również na mazidłach te formę witaminy C, może lepiej wypróbować tę z mazideł?
      • issey_miyake Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 17.07.12, 23:44
        nas-daq napisała:

> Znalazłam również na mazidłach te formę witaminy C, może lepiej wypróbować tę z
        > mazideł?

Witamina C i kwasy firmy o którą pytasz w pierwszym poście są niewiele warte, więc zainteresuj się czymś innym. Ta na mazidłach jest kiepskiej jakości.
        • rita75 Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 18.07.12, 15:50
          Dlaczego jest kiepskiej jakosci? Wlasnie chcialam zakupic. Z mazidel, dotychczas uzywalam lewoskretnej w proszku i byla bardzo dobra. Serum zawierajace tę witamine dziala rewelacyjnie.
          • adriana_767 Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 24.09.12, 19:29
            rita75 napisała:

> Dlaczego jest kiepskiej jakosci? Wlasnie chcialam zakupic. Z mazidel, dotychcza
            > s uzywalam lewoskretnej w proszku i byla bardzo dobra. Serum zawierajace tę wit
            > amine dziala rewelacyjnie.

Większość kosmetologów odchodzi już od formy lewoskrętnej. Wszędzie gdzie jestem mówi się o prawoskrętnej.
          • issey_miyake Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 02.02.13, 22:46
            rita75 napisała:

> Dlaczego jest kiepskiej jakosci?

Dlaczego? Tak to już jest w życiu, że nie wszystko jest dobre i warte uwagi.
        • hynde Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 20.07.12, 12:33
          issey_miyake napisała:

> Witamina C i kwasy firmy o którą pytasz w pierwszym poście są niewiele warte, w
          > ięc zainteresuj się czymś innym. Ta na mazidłach jest kiepskiej jakości.
          >

Proszę o uzasadnienie.
          • rita75 Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 20.07.12, 16:30
            > Proszę o uzasadnienie.

również ponawiam prosbę, by krynica googlowych madrosci wyjasnila, dlaczego wg niej witamina z mazidel jest kiepskiej jakosci.
        • black-cat Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 21.07.12, 13:21
          Co to znaczy, że witamina jest kiepskiej jakości? Będę wdzięczna za wyjaśnienie, co prawda nie kupuję na mazidłach, tylko na BU, ale mam wrażenie, że kiedyś pisałaś coś w podobnym tonie na temat serum z retinolem z BU właśnie. Po czym poznać, że aktywne składniki zawarte w kosmetykach są dobrej lub kiepskiej jakości?
          Przeglądałam polecane przez Ciebie kosmetyki z wit. C i dla mnie były nie do przyjęcia ze względu na opakowanie (słoiczek).
    • rita75 hop do góry nt. 25.07.12, 20:42
    • hynde Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 27.07.12, 10:34
      Coś mi się zdaje, że odpowiedzi od Issey_Miyake nie dostaniemy...
      • rita75 Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 27.07.12, 11:07
        > Coś mi się zdaje, że odpowiedzi od Issey_Miyake nie dostaniemy...

no coz, klepanie goloslownych glupot nic nie kosztuje
    • justa2909 Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 07.08.12, 17:09
      miałam olejową witaminę C z mazideł, retinol w połączeniu z olejem z róży piżmowej i serum z retinolem z BU, proszkową witaminę c. po pół rocznym używaniu skończyłam dwa opakowania i zrezygnowałam z dalszej kuracji ponieważ nie widziałam żadnych efektów. mam 31 lat, cera tłusta, trądzik, rozszerzone pory, blizny potrądzikowe, drobne zmarszczi pod oczami. żadne mazidła jej nie ruszają, nawet kwasy. też wydaje mi się, że są kiepskiej jakości. ale to moje odczucia, może komuś pomoże, chociażby zapobiegawczo. warto spróbować bo koszt niski w stosunku do innych kosmetyków na bazie tych składników
    • nas-daq Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 18.08.12, 20:49
      Widzę, ze mój watek żyje nadal:-) Skusiłam się i kupiłam ten produkt na allegro (próbkę). Nie wiem czy jest oryginalna, ale żadnych efektów działania nie zauważyłam. Przeszkadza mi również, że jest bardzo intensywnie perfumowana. Dla porównania dodam, że nie widziałam również efektów po Flavo C i wiaminie C z BU.
      • adriana_767 Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 24.09.12, 19:26
        A próbowałaś C-tetra? Moim zdaniem jest lepszy od Flavo.
        To też witamina C olejowa tyle że Askorbinian Tetraheksydecylu.
    • her.majesty.bonzee Re: Witamina C olejowa palmitynian askorbylu 15.10.12, 10:50
      Doloz te pieniadze do porzadnego kremu z retinolem, a zamiast flavo c przed nalozeniem makijazu rano wycisnij kilka kropli cytryny (najlepiej organic) na dwa platki bawelniane do peelingu. Wmasuj do porzadnie w twarz i dekolt, odczekaj kilka minut i na to nawilzacz, a nastepnie makijaz.
      Przez rok uzywalam flavo c (wyrzucone pieniadze), ale skora twarzy jest zdecydowanie jedrniejsza i swiezsza po cytrynie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka