Dodaj do ulubionych

znów filtry...

29.04.12, 21:49
Polećcie mi, proszę, jakiś dobry filtr, 50+, który by po pierwsze tonizował skórę, a po drugie ją matowił. Jakoś nie mogę za bardzo ogarnąć tematu, a nie wyobrażam sobie w lecie mojej tłustej skóry z filtrem i podkładem.
Myślałam o takim:wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=45378
ale ma kiepskie recenzje i już sama nie wiem
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: znów filtry... 29.04.12, 21:53
      uriage matujący.bioderma matujący.svr ecran mineral teinte.
      • bromba_bez_glusia Re: znów filtry... 29.04.12, 22:05
        Ale który biodermy matujący? Bo jedyny biodermy "kolorowy" jaki znalazłam to właśnie ten z linku. A z Uriage też nie znalazłam żadnego barwiącego nie znalazłam.
        • kasha77 Re: znów filtry... 29.04.12, 22:16
          tylko svr kolor,reszta to filtry bez koloru,nie napisalas ,że mają byc z kolorem...
          • bromba_bez_glusia Re: znów filtry... 29.04.12, 22:28
            Bo żle mi się napisało:) napisałam o tonizowaniu, zamiast o tonowaniu.
    • usa-ko Re: znów filtry... 29.04.12, 22:21
      Ja używam tej biodermy i fajnie tonizuje. Krem nie jest tłusty, ale błyszczenia nie maskuje. No ale ja po każdym kremie muszę użyć odrobinki pudru sypkiego, bo moje czoło lśni się niemiłosiernie :)
      • bromba_bez_glusia Re: znów filtry... 29.04.12, 22:27
        A jak jest z jego kolorami? Mam normalną karnację, i nie wiem czy brać jasny czy ciemny...
        • usa-ko Re: znów filtry... 30.04.12, 01:04
          Jeżeli o biodermę chodzi to do normalnej karnacji zdecydowanie jasny odcień.
          • kekoa2 Re: znów filtry... 30.04.12, 12:46
            ja go miałam i nadal mam bo nie używam,świeci się dość mocno,kolor jasny jest i tak za ciemny,migruje mi do oczu i niemiłosiernie pieką co go dyskwalifikuje,moim zdaniem ten filtr jest tłuściejszy niż krem 50+
            • kekoa2 Re: znów filtry... 30.04.12, 12:48
              aha,i nie nawilża,nic nie pielęgnuje.
    • greentea2 Re: znów filtry... 29.04.12, 23:18
      Ten jest dobry, ale tylko 30:
      www.perriconemd.co.uk/product/no+foundation+foundation+spf+30+%2830ml%29.do?sortby=ourPicks
    • iwonagos Re: znów filtry... 29.04.12, 23:32
      Wszystkie chyba dostępne na rynku, przez 10 lat fitrowania przetestowałam. Wg mnie z koloryzujących ten jest najlepszy.
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=43177
    • issey_miyake Re: znów filtry... 30.04.12, 11:52
      bromba_bez_glusia napisała:

> Polećcie mi, proszę, jakiś dobry filtr, 50+, który by po pierwsze tonizował skó
      > rę, a po drugie ją matowił. Jakoś nie mogę za bardzo ogarnąć tematu, a nie wyob
      > rażam sobie w lecie mojej tłustej skóry z filtrem i podkładem.

Cell Fusion C Laser Block 100 SPF 50+/ PA+++
      • konwalia55 Re: znów filtry... 30.04.12, 12:01
        Issey, ale cena tego filtru jest... ukhm... ;-)
        • kasha77 Re: znów filtry... 30.04.12, 12:45
          nooo cena lekko powala,ale opis zachęca;)
          • issey_miyake Re: znów filtry... 30.04.12, 13:43
            kasha77 napisała:

> nooo cena lekko powala,ale opis zachęca;)

trzeba spróbować, by się przekonać :)
            • iwonagos Re: kekoa2 30.04.12, 15:24
              Nie sądzę, żebyś używała tego filtru. Mówię o issis pharma:D
              Mam porcelanową cerę, białą jak najbielsza kartka papieru i nie uważam, żeby ten filtr był za ciemny. O nawilżenie się kłócić nie będę, bo to faktycznie kwestie skóry, ale o kolor mogę się bić bez zbroi:D Naprawdę dobry.
        • issey_miyake Re: znów filtry... 30.04.12, 13:42
          konwalia55 napisała:

> Issey, ale cena tego filtru jest... ukhm... ;-)

Jest, to prawda. Ale warto :).
    • aeromonas Re: znów filtry... 30.04.12, 22:16
      Ciekawa jestem, kiedy skończy się ta głupia moda na filtry. Nie rozumiem, po co pacykować się taką mazią, w dodatku barwiąc skórę na kolor... opalonej. Człowiek ewoluował na świeżym powietrzu, a nie w klimatyzowanym biurze i nasza skóra jest przygotowana na promieniowanie UV - ma melaninę, która ją chroni. A dodatkowo - szlak syntezy ważnego hormonu (zwanego też witaminą D) zaczyna się właśnie pod wpływem promieniowania UV w skórze. Wszystkie filtry o SPF>8 blokują tę syntezę. A skóra i tak wam się zestarzeje.
      • iwonagos Re: aeromonas 30.04.12, 22:51
        a ty co taka zatroskana o naszą głupotę? każdy robi, jak uważa. po co się wpitalasz, jak nie masz nic do powiedzenia odnośnie wątku? żyj sobie w zgodzie z naturą:D
      • bromba_bez_glusia Re: znów filtry... 30.04.12, 23:04
        A przychodzi ci do głowy że ludzie mają problemy skórne i muszą skórę chronić przed słońcem? Ja mam przykładowo blizny pooparzeniowe, co prawda prawie niewidoczne, ale minimum słońca spowoduje mi przebarwienia. Ale rozumiem, że mam sie głupiej modzie nie poddawać, tylko zafundować sobie plamy, by zachodziła synteza witaminy D. Tak jakby nie mogła ona zachodzić pod wpływem UV które pada np. na ręce albo nogi
    • justy1 Re: znów filtry... 30.04.12, 22:49
      > dobry filtr, 50+, który by po pierwsze tonizował skó
      > rę, a po drugie ją matowił.

czyli tonujący?
      np. la roche posay anthelios fluide extreme tiente spf 50+

z tym, że oczekiwanie matowienia od "dobrego filtra" to w dużym stopniu fantazja na razie.

Przyjemny w użyciu Isis nie zapewnia dobrej ochrony przed UVA.
      • iwonagos Re: znów filtry... 30.04.12, 22:53
        no tak, issis to minerał, podobnie jak svr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka