Dodaj do ulubionych

Ma to sens ? skład kremu pod oczy

22.05.12, 20:18
Pytanie jak w tytule. Dodam, ze mam 35 lat

(INCI): Aqua, Cetearyl Alcohol, Oleyl Erucate, Glycerin, Simmondsia chinensis Oil, Cera alba, Glyceryl Stearate, Hydrolyzed Wheat Protein Olivate, Glyceryl Oleate, PEG-100 Stearate, Helianthus annuus Seed Oil, Oryza sativa Bran Oil, Myristyl Myristate, Dimethicone, Ceramide 3, Ceramide 6 II, Ceramide 1, Hesperidin Methyl Chalcone, N-Hydroxysuccinimide, Dipeptide-2, Chrysin, Phytosphingosine, Chlesterol, Sodium Lauroyl Lactylate, Panthenol ETocopheryl Acetate, Daucus carota sativa extract, Sodium Hyaluronate, Retinyl Palmitate, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Oligopeptide, Ethyl Linolenate, Ethyl Linoleate, Carbomer, Xanthan Gum, Steareth-20, Glycine soja Oil, Hydroxyethylcellulose, Arginine, Imidazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Disodium EDTA, BHA, BHT.
Obserwuj wątek
    • zawrotglowy Re: Ma to sens ? skład kremu pod oczy 22.05.12, 20:29
      Skład nienajgorszy, może poza jednoczesnym zakonserwowaniem go parabenami i pochodną formaldehydu.
      Teraz zdaje się lansuje się teorię, ze kremy pod oczy to pic na wodę, bo mają mniejsze stężenie składników od kremów do twarzy ze wzgledu na możliwość podrażnienia wrażliwszej skóry.
      Nie znam ani jednej osoby, która zaobserwowałaby polepszenie czegokolwiek po kremie do tych okolic. U mnie żaden krem nie był w stanie nawet przyspieszyć znikania opuchlizny, która kiedyś mi się po nocy pojawiała, więc praktycznie ich nie kupuję i używam tego, co do reszty twarzy.
      • asdgjl Re: Ma to sens ? skład kremu pod oczy 28.05.12, 19:30
        Ja też nie raz słyszałam taką opinię, że stosowanie kremu pod oczy nie ma sensu, o ile zwykły krem Cie nie podrażnia. Zwłaszcza, że kremy pod oczy zazwyczaj nie mają filtrów przeciwdziałających starzeniu, a to przecież pod oczami najszybciej tworzą się zmarszczki

--
        twoja-cera.blogspot.com/
    • issey_miyake sensu brak - nt. 23.05.12, 17:26
      wredna.zmija napisała:

> Pytanie jak w tytule. Dodam, ze mam 35 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka