Dodaj do ulubionych

opowiedzmy sobie o efektach depilacji

30.03.06, 08:21
u mnie po depilacji laserem diodowym:

- ŁYDKI: 3 razy, z czego ostatni był 2 lata temu
włoski zniknęły myślę że w ok 80-90 %, i mimo że zafundowałam sobie rewolucję
hormonalną w postaci ciąży to ilość włosków nie zwiększyła się jakoś znacząco
albo i wcale
miesiąc temu robiłam 4 zabieg tym razem innym laserem, ale wg mnie był to
zabieg całkowicie nieudany, lekarz mnie przekonuje że jest ok, ale moim
zdaniem nie zniknął ani jednen dodatkowy włosek
nie było w ogóle efektu wypadania włosków, po prostu odrosły, niby ten laser
tak ma, zabija cebulki i nic już z nich nie wyrasta
dziwne tylko ze z obszaru bikini włoski wyszly

- BIKINI: 2 razy - z czego pierwszy zabieg (robiony 2 lata temu) objął tylko
te włoski które rosly poza linią niezbyt wyciętych majtek; podczas drugiego
zabiegu (7 tyg temu) zostawiony zostal tylko paseczek włosków
włosy nadal rosną bujnie ale są zauważalnie przerzedzone, to co rośnie łatwo
jest zgolić maszynką i trwa to chwilkę
myślę że góra 2 zabiegi i będzie super

a jakie są Wasze doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • cygareta1 Re: opowiedzmy sobie o efektach depilacji 30.03.06, 10:54
      A jak wytrzymałaś ból szczególnie bikini i czy po zabiegu długo się utrzymywały
      podrażnienia?
      • silie Re: opowiedzmy sobie o efektach depilacji 30.03.06, 15:52
        No właśnie; jak ma się sprawa z bólem? Robiłaś tylko "górę", czy bikini
        głębokie, do zera?
        Wdzięczna będę za odp :)
        s.
        • mama_martusi Re: opowiedzmy sobie o efektach depilacji 31.03.06, 08:54
          zostawiłam taki niezbyt wąski pasek włosków. na godzinę prze zabiegiem miałam
          nałożone znieczulenie - w 100% zniwelowało ból.
          pozdrawiam
          • iva_marti Re: opowiedzmy sobie o efektach depilacji 31.03.06, 14:51
            znieczulałas emlą?
            • mama_martusi Re: opowiedzmy sobie o efektach depilacji 03.04.06, 07:40
              tak i znieczulenie emlą jest wliczone w koszt zabiegu
              • kj345 wasik 05.04.06, 10:27
                odkad pamietam zawsze mialam na twarzy wlosy nad ustami. bedac w szkole
                sredniej pierwszy raz zgolilam a potem chodzilam na wosk.
                jesienia ub r zaczelam depilowac laserem wlosy nad gorna warga. wczesniej
                robilam wosk rozany. (bardzo dobry jakosciowo, polecam np. z allegro, mam
                podgrzewacz do tego a teraz robie tym woskiem nogi i pachy).
                Jestem po dwoch zabiegach las. na wasik i na razie efekty sa super. tzn
                odrasta,ale nie ma zadnych podraznien itp
                Wasik robilam w poznaniu w gabinecie lenis.
                Nie wiem ile bede miala zabiegow. Od 5 jest jakas znizka.
                najpierw mialam konsultacje z pania dermatolog.
                pytallam podczas konsultacji o bol (potem była proba laserowa) i znioslam
                spokojnie zabieg.
                pani doktor mowila o masci znieczulajacej ale nie zdecydowalam sie na nia.
                za kazdy zabieg placilam 250 zl
                Inne gabinety maja niekiedy tansze ceny ale wybralam ten poniewaz
                1- przekonala mnie profesjonalna konsultacja z lekarzem dermatologiem, cena
                chyba znacznie wyzsza ale idzie za nia jakosc
                2-gabinet polecila mi mama kolezanki ktora u nich robila i robi juz ktoras
                czesc ciala
                3- wybralam ten laser gdyz w zeszlym roku czytalam sporo o laserze diodowym na
                tym forum!!!!!!!
                • lopika do mamy martusi 06.06.06, 11:54
                  Nowięc mam pytanko:
                  CZy jak mówila pani o zabiegu dwa lata temu to przeprowadzała pani calą sesję?
                  CZy po tych dwóch latach włoski odrosły i dlatego pani powtarza dep. laser.
                  Pytam poniewrz też miaam zamiar skombinować sobie taki prezent ale dowiedziałam
                  się ostatnio że włosy odrastają po dwuch miesiącach - dwuch lat więc już nie
                  jestem tak optymistyczne nastawiona.

Wcześniej napisałam że już miałam depilację laserową i wlosy odrosy ale tylko
                  dlatego żeby zobaczyć reakcję innych może oni coś napiszą a może pan W. wypowie
                  się i spróbuje usprawiedliwić wygurowaną opinię którą podają wszystkie gabinety
                  na temat skuteczności działania lasera.
                  • mama_martusi Re: do mamy martusi 08.06.06, 07:15
                    nie wiem co mam rozumiec pod pojęciem "cała sesja"
                    ja robiłam 3 zabiegi - o ile mnie pamięć nie myli, bo było to 2-2,5 lata temu.
                    październik 2003, grudzień-styczeń 2003, marzec 2004
                    pierwszy zabieg - efektów nie zauważyłam, ale zaznaczam że mam bardzo gęste
                    włosy, niestetety nie tylko na głowie :) i na dodatek nie są czarne a takie
                    średnio ciemne
                    drugi zabieg - pojawiło się znaczne przerzedzenie, ale wlosów nadal było sporo
                    zabieg trzeci - moim zdaniem zostało maks 20% włosków albo i mniej
                    wszystkie te 3 zabiegi były robione na łydkach
                    przez kolejne 2 lata, w trakcie których zdążyłam zajść w ciążę i urodzić
                    dziecko, liczba włosków w zasadzie się nie zmieniła, jeśli coś przybyło to
                    nieznacznie. a na kolejne zabiegi zdecydowałam się żeby wyeliminować te
                    pozostałe 20% włosków. ale okazuje się że z nimi nie jest już tak łatwo.
                    robiłam zabieg nr 4 i 5 i nadal coś tam zostaje, chyba już sobie łydki
                    odpuszczę, tym bardziej że już jest super.
                    radzę skorzystać z jakiegoś rekomendowanego choćby tu na forum gabinetu z
                    laserem LightSheer.
                    pozdrawiam
                    • lopika DZIĘKI 12.06.06, 15:16
                      Podniosłaś mnie na duchu. Mam takie włoski jak ty bardzo gęste ale nie
                      najczarniejsze, chć swuj kolorek mają. Jeżeli jest tak super to chyba napewno
                      kiedyś na taki zabieg się udam. SERDECZNE DZIĘKI
                      LOPIKA
    • sparamipure Re: opowiedzmy sobie o efektach depilacji 07.06.06, 14:05
      Bikini 3 razy laserem aleksandrytowym:
      -ostatni zabieg tydzień temu- efektów brak jak było tak jest
      Przedramiona 3 razy tym samym laserem:
      - ostatni zabieg miesiąc temu- efekty brak
      Załamka totalna, a może laser aleksandrytowy jest za słaby? Czy któraś z was miała zabiegi wykonywane tym laserem? Proszę o odpowiedzi, bo zastanawiam się nad zmianą gabinetu na taki, gdzie mają lasre diodowy. A może nie ma sensu? Nie wiem co robić. Pomóżcie.
      • silie Re: opowiedzmy sobie o efektach depilacji 08.06.06, 09:43
        Przecież nie raz i nie dwa było to już pisane, że nne lasery niż diodowy są po
        prostu nieskuteczne.
        Wyrzuciłaś kasę w błoto.

Forum nie jest jakieś dramatycznie obszerne, więc przeczytaj je dokładnie i
        będziesz pewna w 100%, że popełniasz błąd.No i chyba po 3 nieefektywnych
        zabiegach sama widzisz, że nalezy zmienić laser? Na diodowy, rzecz jasna.
        s.
        • sparamipure Re: opowiedzmy sobie o efektach depilacji 08.06.06, 15:39
          silie masz zupełnie rację. Koniecznie muszę zmienić laser, bo bez sensu wyrzucać kasę w błoto. Szkoda że tak późno trafiłam na to forum:( No ale lepiej późno niż wcale:) Pozdrawiam wszystkich.
    • jagoda2006 Re: opowiedzmy sobie o efektach depilacji 11.06.06, 18:58
      Witaj, chcialam się dowiedzieć czy to, że zauważyłam jżółte plamy po depilacji
      ( trzeci dzien po ) świadczy o jakiejś infekcji i czy te zmiany są trwałe?
      Dodam jeszcze ze sie nie opalałam po zabiegu?? Proszęo jakoąs odpowiedz
      • pianiwo1 Re: opowiedzmy sobie o efektach depilacji 13.06.06, 19:54
        witajcie
        niedawno napotkałam na reklamę gabinetu w Sopocie (krzywy domek), choć ceny nie
        są tam zbyt odbiegające od tych z innych gabinetów, to nie zwróciłam uwagi na
        fakt czy jest tam laser diodowy. Może któraś z was już to wie. Jak nie muszę
        się dowiedzieć.
        Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim szybkich i bezbolesnych efektów po
        kuracjach (sobie również, bo niedługo wybiorę sie po taki luksus).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka