Dodaj do ulubionych

co wybrać???

IP: *.ghnet.pl / 62.233.214.* 28.06.04, 00:39
Dziewczynki, a raczej kobietki, powiedzcie co jest lepsze: podpaski czy
tampony? Proszę, napiszcie o wadach i zaletach bo nie mogę się zdecydować. I
podajcie jeszcze najlepszą firmę, pliiiis.
Obserwuj wątek
    • konim691 Przecieram oczy ze zdumienia!!! 28.06.04, 07:53
      Jetseś młoda i dopiero zaczynasz w "tych sprawach" czy jak???Bo nie widzę innych powodów dla podania takiego postu.Ja uwielbiam tampony, i co miesiąc powtarzam że nie wyobrażam sobie bez nich życia.Są genialne,czujesz się czysto i świeżo no i okres trwa krócej bo wszzystko wchłaniane jest wcześbiej,żadnego nieprzyjemnego uczucia jak w podpaskach.A te drugie stosuję tylko nocą,bo ponoć cały czas tamponów nie należy.A teraz na wakacje?Tampony rewelka-bez skrepowania chodzisz po plazy,pływasz.Kiedyś używałam O.B.,ale jak na moja kieszeń są za drogie i przerzuciłam się na tampony z Rosmanna(niczym nie różnią się od O.B.-no chyba że niższą ceną:))no i te Helen Harper są równie doskonałe.pozdrawiam.
      • Gość: DoBrA_dUsZyCzKa Re: Przecieram oczy ze zdumienia!!! IP: *.ghnet.pl / 62.233.214.* 28.06.04, 08:36
        konimn691,
        dziękuję Ci serdecznie
        nie, nie zaczynam, stosuję "subtelle", ale wiesz, myślałam, że może są jakieś
        lepsze...
        • Gość: Ewa Re: Przecieram oczy ze zdumienia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 09:39
          Zdecydowanie tampony!! Wogole zapominam ze mam okres,zupelnie sie ich nie
          czuje, trzeba tylko zachowac czystosc przy zakladaniu ich.Ja uzywam ob, mama
          kupuje je churtowo w makro wiecstarczaja na dlugo. A podpaski to swinstwo,
          czuje sie w nich brudna, co chwile sie myje, ble.
    • konim691 Niech żyją tampony!!! 28.06.04, 10:04
      Aha, no i zapomniałam wspomnieć:nie używaj tamponów firmy Dona (sprzedawane w Kauflandzie).Sa tanie-to fakt,ale momentami możesz nie wyciągnąć ich w jednym kawałku, bo np.potrafią się "rozwinąć".O.B.są drogie-moim zdaniem płaci się za markę, a tampony Bella też są dobre i chwalone przeze mnie Helen Harper czy Rosmanna, no i dużo tańsze.Polrecam kupować po 16 szt.zapłacisz ok.5 zł i tak na 2 miechy ci wystarczą (bynajmniej starczają mi:)))pozdrowionka.dzisiaj wyjeżdzam nad jeziorko..no i jak nad jeziorko bez tamponów jechać???
      • Gość: dobra_duszyccczka Re: Niech żyją tampony!!! IP: *.ghnet.pl / 62.233.214.* 29.06.04, 01:06
        konim691,dziekuje po raz drugi chyba wybiore belle, a moze o.b.? ...i takie
        niedyskretne pytanie: czy nic się nie stanie, jesli wloze inaczej, tzn. wzdluz
        warg sromowych? bo ja nie wiem gdzie...
        • Gość: atena No niewiem .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.04, 07:49
          Z wiadomych względów tampony są wygodniejsze od podpasek, więc wiekszkość lasek
          właśnie je stosuje i to niekiedy niezamiennnie z tymi drugimi. I nawet biedne
          nie zdają sobie sprawy jaki to błąd popełniają. W końcu jeżeli coś spływa, to
          ma się tak stać, nie wolno tamować upływu krwi, kawałków błony itp. Dłuższe
          stosowanie tamponów prowadzić może do poważnych zakażeń i innych wcale nie
          miłych spraw. Jednak nie twierdzę, że tampony to samo zło, tylko po prostu
          należy je stosować w wyjątkowych sytuacjach, natomiast w pozostałych chwilach
          używać podpasek (np. Always - są po prostu świetne).
          I to wam powie każdy lekarz.
          • Gość: bleble Re: No niewiem .... IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.06.04, 10:05
            sa tez minusy stosowania tamponow, niektore kobiety nie moga bo dostaja
            zakazenia a nawet powaznych komplikacji, jest to nawet napisane na ulotce od
            tamponow.
            jezeli jestes dziewica to lepiej poczekac az nia nie bedziesz z zakladaniem
            tampona, bo jest to wtedy trudniejsze do zaaplikowania i bardziej
            stresujace.nie jes ma przeciwskazan co do stosowania tamponu dla dziewic ale po
            co sie meczyc?

ja osobiscie nie lubie tamponow, jakos nie moge sie przekonac do wkladania
            czegos tam gdzie tego nie powinno byc.
            • Gość: DoBrA_dUsZyCzKa Dzięki, juz kupilam IP: *.ghnet.pl / 62.233.214.* 29.06.04, 11:26
              Właśnie kupiłam o.b. 8 sztuk. Nie wiem, jak to bedzie, bo ich (tzn. o.b.) nigdy
              nie stosowalam.
          • Gość: xxx tampony IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.04, 14:04
            zgadzam się, tampony są bardzo wygodne i czujesz sie w nich czysto,ale lekarze
            przestrzegają przed ich stosowaniem.Można nabawić się nieprzyjemnej infekcji
            grzybicznej,a wtedy juz nie jest wesoło i w ogóle nie powinno sie stosować
            potem tamponów.Mój ginekolog powiedział,ze tamponó mozna używać tylko w
            wyjątkowych sytuacjach,jeśli naprawde bedzie to niezbedne.
            • Gość: kajko Re: tampony IP: *.bartpl.com / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 17:21
              Nie wyobrażam sobie życia bez tamponów.Uwielbiam pływać, nie widzę powodu, dla
              którego miałabym rezygnować z tej przyjemności, nawet podczas okresu. Dzięki
              tamponom łatwiej zachowac higienę, one naprawdę ułatwiają życie zwłaszcza
              podczas podróży i wyjazdów.Jak pomyślę o podpaskach-brrr.
              Oczywiście są sytuacje gdy lekarz odradza kobiecie stosowanioe tamponów, wtedy
              niestety trzeba się poświęcić dla zdrowia.
              Tampony są całkowicie bezpieczne o ile postępuje się zgodnie ze wskazówkami
              umieszczonymi na ulotce(częsta wymiana, czyste ręce etc..)
            • hennessy1 Re: tampony 01.07.04, 17:55
              Ja używam tamponów, i tylko tamponów od 8 lat. Nie wyobrażam sobie chodzenia z
              taką mokrą "pieluchą" między nogami, dla mnie jest to po prostu obrzydliwe. A
              ten kto wymyslił tampony był (a raczej pewnie była) po prostu genialny. Co do
              bezpieczeństwa stosowania tamponów to pierwsze słysze, żeby nie można było ich
              stosować cały czas. Przecież krew rozkłada się dopiero w kontakcie z
              powietrzem, więc higieniczniejsze są tampony, które wyłapują ją jeszcze
              wewnątrz ciała. Podpaska jest dopiero siedliskiem różnych bakterii, szczególnie
              w lecie. Pozdrawiam.
    • Gość: * Re: co wybrać??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 17:25

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=13862852
      Masz 13 letnie dziecko i nie wiesz kobieto co dla ciebie lepsze????????????????
      • Gość: a Re: co wybrać??? IP: *.agh.edu.pl 01.07.04, 17:54
        to chyba mam i corka nam tu piszą pod jednym nickiem :)
    • magraft Re: co wybrać??? 01.07.04, 17:42
      Ja np nie mogę stosować tamponów- zabronił mi ginekolog ale jak stosowałam, to
      sobie je bardzo chwaliłam. Zapytaj swojego lekarza czy nie masz żadnych
      przeciwsazań do ich stosowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka