asiek_asiekowaty 05.07.04, 13:07 Mam bardzo długie i gęste włosy, wcześniej nie miałam z nimi takich problemów, teraz straszmnie sie kołtunią, co mnie doprowadza do szewskiej pasji. Co mam na to poradzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dam_ci_cukierka Re: kołtuniska! 05.07.04, 19:53 też mam takie włosy :) po prostu zacznij używać odżywek, najlepiej do włosów długich np. (mój faworyt) gliss kur czy fructis Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia Re: kołtuniska! 13.07.04, 18:44 Oczywiście jedyny sposób to balsamy i odżywki, koniecznie do spłukiwania. Polecam odżywki St. Ives. Bardzo wydajne, ładnie pachną, włosy się rozczesują idealnie. Stosowałam je, kiedy miałam długie włosy. Przy krótkich się nie sprawdzają, bo za bardzo obciązają włosy przy nasadzie. Również dobra jest odżywka Joanny z algami morskimi. Teraz zapuszczam, jak znów urosną długie, to sama skorzystam ze swojej rady ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: kołtuniska! 14.07.04, 21:26 Witaj, Asiek Czy „wcześniej” oznacza wtedy, kiedy włosy były nieco krótsze czy też ostatnio zmieniła się ich kondycja? Generalnie, aby długie i gęste włosy nie kołtuniły się, radzę używać preparatów nawilżających do pielęgnacji włosów. Po umyciu włosów szamponem trzeba nanieść na nie trochę odżywki do spłukiwania lub nie. Po podsuszeniu ich w ręczniku trzeba rozczesywać je powoli grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. Jeżeli po takim postępowaniu pozostanie problem z kołtunami, można wypróbować preparat w postaci spray-u ułatwiający rozczesywanie (np. Ducray lub innej firmy). Nanosi się go na włosy tuż przed rozczesywaniem. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Re: kołtuniska! 18.07.04, 11:37 Nadal nie wiem, jaką odżywkę konkretnie kupic. :( Bez spłukiwania czy do spłukiwania? I jakiej firmy? Zapewne i tak będę ją stosować nie zaraz od głowy, więc może nawet obciązać włosy. :P Odpowiedz Link Zgłoś