Dodaj do ulubionych

kosmetyki CLINIQUE

20.03.02, 15:43
Pewnie ten temat już się przewijał na Forum, ale na pewno nie zebrany w całość.

Co sądzicie o kosmetykach tej firmy? Jak ją oceniacie w porównaniu do
(droższego) Estee Lauder i do kosmetyków aptecznych?

Bardzo mnie ciekawi, czy któraś z Was używała nowych kremów z serii Moisture
Surge (do twarzy - z dopiskiem Extra i pod oczy z dopiskiem Eye Gel). Jak
efekty?

Ja dotychczas używałam z Clinique;a:
1) Liquid Lipstick SPF 15 - to mój ulubiony błyszczyk, do którego zawsze
wracam, nawet za cenę 75 zł :)),
2) próbkę Total Turnaround do tłustej cery na nosek - nie zauważyłam efektów,
3) Rinse-Off Foaming Cleanser - bardzo dobry i wydajny, dobrze zmywa makijaż i
zanieczyszczenia z buźki,
4) Rinse-Off Eye Makeup Solvent - mi nie odpowiadał, szczypał w oczy.

Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami!
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: kosmetyki CLINIQUE IP: *.acn.waw.pl 20.03.02, 16:24
      Używałam wyłącznie kosmetyków kolorowych Clinique:
      1. Podkład SuberBalanced - oceniam bardzo wysoko, również ze względu na
      imponującą paletę odcieni.
      2. Claryfying Makeup - bardzo przyjemny w użyciu, super delikatny, jednocześnie
      pielęgnacyjny (podobno zawiera kwas salicylowy), ale niestety zupełnie nie
      kryjący, więc mogę go używać ewentualnie latem, gdy mniej jest do zatuszowania.
      3. Eyeliner w pędzelku - w porządku, aczkolwiek nie zauważyłam ŻADNEJ różnicy
      pomiędzy nim a taniutkimi, drogeryjnymi eyelinerami, np. firmy Szafir.
      • Gość: marta Re: kosmetyki CLINIQUE IP: *.ny325.east.verizon.net 20.03.02, 18:45
        Tak jak Xena bardzo cenię podkład SuperBalanced - wydajny, miły w użyciu,
        matuje i nawilża, naprawdę duża ilość odcieni, więc każdy znajdzie coś dla
        siebie, oprócztego stosunek jakość/cena bardzo zachęcający.
        Wcześniej używałam Superfit make-up, trochę wysuszał moją skórę (ostatnio
        zrobiła się nieznośnie przesuszona i ten podkład przestał mi odpowiadać).
        Pozostawał matowy przez cały dzień, nie schodził z twarzy nawet podczas wizyty
        w siłowni! Lekki, formuła oil-free, więc nadaje sie także do cer tłustych.
        Mógłby tylko troche lepiej kryć... z zaczerwieniami radził sobie b.db, ale z
        krostkami było gorzej.
        Oczywiście Estee Lauder i Clinique to jedna i ta sama firma. Clinique powstało
        jako odpowiedź na kosmetyki "apteczne". Stąd też jego nazwa, dlatego kosmetyki
        tej firmy są pozbawione dodatków zapachowych itp., mają nie uczulać.
        Ja osobiście bardzo lubię Clinique, mają dużo pomysłowych kosmetyków. Moja
        siostra nie może się nachwalić ich podkłady pod make-up (wyeliminował
        świecenie, raz na zawsze:).
        Wolę szminki Clinique, ale z pojedynku Idealist i TT, wybieram tego
        pierwszego, mimo różnicy cenowej.
        Wydaje mi się, że nie ma co dywagować nad wyższością świąt Wielkiej Nocy (czy
        Estee Lauder do Clinique)...... tylko porównywać poszczególne produkty.
        Każdemu koncernowi udają się przeboje!
        • silie Re: kosmetyki CLINIQUE 21.03.02, 09:31
          A ja wciąż ciekawa jestem podkładu GentleLight!!!
          Mój wątek na w/w temat pozostał bez echa; czy naprawdę
          nikt go nie używał? Wygląda na cudnie rozświetlający, ale czy nadaje się na
          dzień (w związku z tym, że naprawdę ma bardzo rozświetlające drobinki)
          pzdr.
        • Gość: Alicja Re: kosmetyki CLINIQUE IP: 212.244.37.* 22.03.02, 12:57
          Gość portalu: marta napisał(a):

> Ja osobiście bardzo lubię Clinique, mają dużo pomysłowych kosmetyków. Moja
          > siostra nie może się nachwalić ich podkłady pod make-up (wyeliminował
          > świecenie, raz na zawsze:).

Czy mozesz napisac jak nazywal sie ten podklad pod make-up?

Serdeczne dzieki.
    • Gość: koralik Re: kosmetyki CLINIQUE IP: 195.95.19.* 21.03.02, 10:07
      Swego czasu uzywalam systemu 3 krokow, ale bez tej zoltej emulsji
      zaczelo sie od kilku probek zdobytych na zagranicznych wakacjach (wtedy w
      Polsce nikt nie wiedzial, co to Clinique), potem sama wyjechalan na rok na
      studia za granice i raczylam sie Cliniqiem do woli - bardzo odpowiadalo mi
      mydelko i tonik, bo sie czulam taka czysta i swieza :-)))

na lotnisku kupilam sobie rowniez wode toaletowa Clinique Happy - byla na
      promocji za 40% !!! zapach jest idealny na lato i niebanalny

mialam tez cien do oczu taki w sztyfcie - nie odpowiadal mi, bo niestety
      gromadzil mi sie w zalamaniu powieki

a teraz mam Total Turnaround w sloiczku i jestem wniebowzieta

chcialam kupic tez Moisture Surge na przesuszona buzke, ale nabylam maseczke
      AVENE za 1/3 ceny tego Clinique i jestem bardzo zadowolona ze swej decyzji :-)))

chcialabym na wiosne kupic podklad matujacy, ale dobrze (!!!) kryjacy
      macie dobre doswiadczenia z Cliniquowymi podkladami?

Koralik
    • Gość: aga71 Re: kosmetyki CLINIQUE IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.03.02, 12:32

agus7 napisał(a):

> 2) próbkę Total Turnaround do tłustej cery na nosek - nie zauważyłam efektów

Ja najpierw zauwazylam pewne wygladzenie skory, ale na tym jakby "sie zatrzymalo". W kazdym razie to jeden z niewielu kosm. Clinique do pielegnacji, ktory mnie nie podraznil.

> 4) Rinse-Off Eye Makeup Solvent - mi nie odpowiadał, szczypał w oczy.

Mialam podobne odczucia.

Ja probowalam jescze Dramatically Different Moisturising Lotion - taki sobie, przecietny nawilzacz.

A toniku nie polecam zadnego, nawet ten do cery wrazliwej jest pelen substancji podrazniajacych.

Stosowalam tez punktowy zel na wypryski - bez efektu, poza wysuszeniem skory dookola krostki - bez tego zelu szybciej znikaly wypryski niz po jego zastosowaniu.

jestem fanka dwoch odcieni szminek
      1) z serii Almost Lipstick (w Polsce nie ma :-(( - Black Honey
      2) z serii Different Lipstick - Black lily (chociaz seria jest sprzedawana w Polsce to tego koloru nie ma)

i pudru w kamieniu Stay-Matte Sheer Pressed Powder - to chyba najlepszy produkt tej firmy, jakiego uzywalam. Szczerze polecam!

Mam tez konturowke automatyczna i zwykla do ust - sa ok. Nie bardzo mam porownianie z tego typu produktami innych firm.

uzywalam tez pojedynczego cienia, odcien Moonstone czy Moonglow - jest ok, bez rewelacji.

Uzywalam tez jednej z mascar - niestety, nie pamietam nazwy, byla byle jaka.

Generalnie wole jednak kolorowke tej firmy niz kosm. pielegnacyjne.

Aga
      • Gość: MS Re: kosmetyki CLINIQUE IP: *.stacje.agora.pl 21.03.02, 14:36
        Jaka jest różnica między podkładem Superfit a Superbalanced ?
        Który z nich będzie lepszy na lato ?
        Dzięki.
        • aga71 Re: kosmetyki CLINIQUE 22.03.02, 09:04

Gość portalu: MS napisał(a):

> Jaka jest różnica między podkładem Superfit a Superbalanced ?

Superbalanced jest do cery mieszanej - producent nie obiecuje, ze utrzyma sie na twarzy przez caly dzien. Superfit jest bardziej trwaly. Poza tym wydaly mi sie podobne.

Aga
    • Gość: Marta Re: kosmetyki CLINIQUE IP: *.astercity.net / 10.128.131.* 22.03.02, 15:33
      Ja bardzo lubię taki preparat Clinique do cery mieszanej"Sheer Matteness
      Control" .Nakładam go na strefę T i mam spokój na cały dzień z niekontrolowanym
      świeceniem się twarzy.Jest naprawdę świetny, bo sprawdził się również podczas
      wakacji na upalnej Rivierze Tureckiej.
      • Gość: marta dla Alicji IP: *.ny325.east.verizon.net 22.03.02, 18:56
        O kosmetyku, którego używa moja siostra, wspomina także Marta. Jego pełna
        nazwa to Sheer Matteness T-Zone Shine Control. Nie tylko powstrzymuje twarz od
        świecenia, ale także zmniejsza pory (nie oczekuj jednak cudów). Jednak ze
        świeceniem radzi sobie b.dobrze. Najfajniejsze w nim jest to, że można go
        stosować także NA makijaż (jeśli w ciągu dnia coś się jednak zaświeci),
        wystarczas wtedy kropla kosmetyku! Kosztuje 13.5$, z tego co się orientuję w
        Polsce cena jest podobna.
        Co do różnicy między podkładami Superfit, a Superbalanced. Ten pierwszy
        naprawdę wytrzymuje cały dzień na twarzy, nie zmazuje się i jest niesamowicie
        trwały, jednak może wysuszać. Drugi (moim zdaniem) ma lepsze właściwości
        kryjące, nie wysusza. Obydwa mają formułę Oil-free i dobrze się rozprowadzają.
        Ja preferuję jednak Superbalanced (cera mieszana, z tendencją do przesuszeń),
        moja siostra (cera tłusta) Superfit.
        Chyba trzeba przetestować na sobie i zobaczyć jak współpracuje z naszą skórą.
        Co do podkładu Gentle Light, też jestem go ciekawa, czy naprawdę nikt go nie
        używał????
        • Gość: Karolina Re: dla Alicji IP: *.chello.pl 22.03.02, 19:15
          Ja miałam podkład "Stay true", ale jak dla mnie był za mało kryjący i niezbyt
          wydajny. Czy "Superfit" lub "Superbalanced" są pod tymi względami lepsze?
          Pozdrawiam
          • Gość: marta Re: dla Alicji IP: *.ny325.east.verizon.net 23.03.02, 01:38
            Jeśli chodzi o wydajność to Superfit jest wprost niesamowity, już nie mogłam
            się doczekać kiedy się skończy i będę mogła kupić sobie coś nowego:) Gorzej z
            kryciem...z zaczerwieniami radził sobie dość dobrze, gorzej z krostkami, nie
            da rady bez korektora. Superbalanced szybciej "wychodzi" ale lepiej kryje i
            matuje, zostawia na twarzy aksamitne łagodne wykończenie. Nie trzeba nawet
            używać pudru.
            • Gość: Karolina Re: dla Alicji IP: *.chello.pl 23.03.02, 12:10
              Dziękuję za informację, ale nie wiem czy się zdecyduje. Wolałabym się nie
              rozczarować po raz drugi podkładem tej firmy, choćby dlatego że kosztuje ponad
              100 zł. Pozdrawiam
    • Gość: dafne Re: kosmetyki CLINIQUE IP: *.dami-rz.pl 23.03.02, 22:56
      Ja używałam podkładu Stay-True(właśnie wczoraj skończył mi się).Był
      dobry,wystarczająco matujący,ale twarz wyglądała "płasko" ,bo nie odbijał
      swiatła(pewnie potrafi to nowy Gentle Light-nie sprawdzę, bo wcześniej kupiłam
      podkład matująco-rozświetlający innej firmy).Używam też czasem pomadki
      nawilżającej Clinique,odpowiada mi bo lubię szminki transparentne.Przymierzałam
      się do zakupu Total Tournaround, ale na razie używam Effaklar La Roche Posay.
      • Gość: kasiulek Re: kosmetyki CLINIQUE IP: 195.145.215.* 23.03.02, 23:11
        Moim zdaniem system 3 krokow jest przestarzaly. Uzywalam go, ale nie bylam
        zadowolona. Mydlo do mycia buzki jest takie jakies ostre, tonik zawiera
        alkohol, a Dramatically Different Moisturizing Lotion wcale dobrze nie nawilza.
        Generalnie BARDZO przecietne kosmetyki, zwlaszcza za te cene.
        Zapachy Clinique nie odpowiadaja mojemu gustowi.
        Za to dostalam ostatnio probke podkladu Soft Finish Make-Up w kolorze Vanilla i
        jestem naprawde zachwycona. Chociaz nie jestem pewna, czy jest lepszy niz Air
        Wear L'Oreal, a na pewno tanszy.
    • Gość: b Re: kosmetyki CLINIQUE IP: *.atlantic.net 16.05.02, 19:37
    • Gość: kurka Re: kosmetyki CLINIQUE IP: 5.2.1R1D* / *.w.club-internet.fr 16.05.02, 20:42
      test
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka