Dodaj do ulubionych

Olejek arganowy

16.02.13, 19:16
przeglądam oferty sklepów online z ofertą tegoż właśnie olejku i już sama normalnie się gubię , który jest w 100% naturalny ? Który wybrać aby nie było w nim tej paskudnej chemii . Olejek chcę stosować do ciała zamiast balsamów słyszałam ,ze działa cuda (prawda ?)
Obserwuj wątek
    • zawrotglowy Re: Olejek arganowy 16.02.13, 20:25
      Olej arganowy jest dość drogi, więc nie licz na to, że kupisz go w takiej cenie, jak np kokosowy. Organique życzy sobie za swój olej 65 zł za 50 ml i to chyba raczej standardowa cena. Patrz na oleje firm, które mają już wyrobioną renomę na rynku ekokosmetyków.
      A co do cudów - żaden kosmetyk, ani eko ani drogeryjny, ich nie zdziała. Po prostu jednym oleje pasują, innym nie. To nie jest pielęgnacja dla każdego.
      • dorotadermiblog Re: Olejek arganowy 09.10.14, 19:16
        zgadzam się, za olejek arganowy trzeba trochę zapłacić...
        nie dostaniesz go na allegro za 20 złotych ;) a chwalą się, ze to natura w 100%
    • agcerz Re: Olejek arganowy 16.02.13, 21:43
      Czysty olejek a. ma dość ciężki zapach, ale moim zdaniem jest skuteczny (działa na moją suchą skórę). Dobrej jakości oleje można znaleźć np. w Zrobsobiekrem.pl - zaletą są małe pojemności = niewysokie ceny.
      Z innych (tańszych) polecam olej z nasion maliny - tłusty i bardzo dobrze nawilżający.
    • dora1211 [...] 18.02.13, 10:06
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mateusz.bielecki Re: Olejek arganowy 18.02.13, 18:43
      podobno jest bardzo dobry
    • 42andzia Re: Olejek arganowy 24.02.13, 14:23
      Powinaś wybrać ten który jest napisane że przeznaczony jest do ciała, ponieważ są także do włosów trochę się różnią prawdopodobnie składnikami.
      • kasha77 Re: Olejek arganowy 01.03.13, 12:06
        jesli używasz czystych olejków -migdałowy,jojoba,arganowy itd to można je stosowac na całe ciało i włosy.
      • coralin Re: Olejek arganowy 02.03.13, 12:32
        Jeśli czysty olejek to nie ma różnicy czy do twarzy, ciała czy włosów. Czytać powinno się skład produktu a nie to co producent w opisie.
    • kuku-na-muniu8 Re: Olejek arganowy 01.03.13, 11:42
      Ja też się naczytałam o tym olejku, że sama zamierzam go w końcu kupić. Zobaczymy czy rzeczywiście jest taki wspaniały!
    • coralin Re: Olejek arganowy 02.03.13, 12:35
      Chemii w tych droższych podróbkach nie będzie. Olej arganowy jest bardzo drogi, więc często łączy się go z tańszym z oliwek.
      • yerbokrata Re: Olejek arganowy 02.03.13, 23:08
        jeśli chodzi o olejek arganowy to często jest dodawana do niego witamina e, nie wiem jak jest wtedy z jakością, ale widocznie przeciwutleniacz jest konieczny.
        • coralin Re: Olejek arganowy 03.03.13, 12:20
          Polecam zakup 100% i ewentualne dodawanie samemu innych składników.
          Skasowano mi link ze sklepu, który sprzedaje olej arganowy kulinarny jako kosmetyczny.
          Nasiona, z których robi się arganowy spożywczy są uprzednio prażone.
    • neon_indian Re: Olejek arganowy 19.03.13, 13:27
      prawda! Rodzice przywieźli mi ogromna butlę takiego olejku z Maroka i był naprawdę świetny! i na długo wystarczył. Przywieźli też olej arganowy kulinarny i miałam okazję "obwąchać" różnicę - jest bardzo duża.
      Nie znam niestety zaufanego źródła, gdzie mozna kupic taki olejek - przeglądałam Allegro, ale nigdzie nie znalazłam takiej butelki jak moja. Najlepiej jak ktoś Ci przywiezie z Maroka :)
      • nagra11 Re: Olejek arganowy 06.10.13, 12:16
        Witaj
        Nie wiesz czy rodzice kupowali olejek w sklepie,czy za pośrednictwem pilotów wycieczek?

Jaka cena jest jadalnego i jaka kosmetycznego?
    • doncolos Re: Olejek arganowy 06.10.13, 18:23
      Jeżeli chcecie kupić odpowiedni olej arganowy to polecam sprawdzić jego barwę, jasny kolor to olej kosmetyczny a ciemniejszy to kulinarny.
    • 0andy Re: Olejek arganowy 08.10.13, 15:57
      wszyscy zachwalają arganowy, ale mało kto pisze o indyjskich, które też są naturalne - chociażby Ayush i inne tego typu. Warto pamiętać, że na każdego działa co innego. Ja generalnie polecam wszystko co naturalne, nie tylko marokańskie, indyjskie ale po prostu to co nie zawiera chemii. Dzisiejszy świat faszeruje nas rosmanami i innego typu bzdurami gdzie wszystko opiera się na chemii, a potem się dziwimy że w koło tylu ludzi ma raka itp. Korzystajmy z bogactw natury i stosujmy tylko naturalne produkty!
      • 1patrycja4 Re: Olejek arganowy 18.10.13, 09:14
        Stosuję olejek arganowy ale do włosów i efekty są zadawalające.Muszę też wybrać coś do cery.
        • saja.gosia Re: Olejek arganowy 18.01.14, 11:38
          faktycznie lejek czyni cuda, jestem w nich zakochana, i także polecam
          • buscemi_01 Re: Olejek arganowy 20.01.14, 16:24
            olejek arganowy z Eveline jest bardzo w porządku - super zapach, fajnie sie wchłania, bardzo ładnie nawilża skórę, kosztuje niewiele. z tego co wiem, do włosów tez jest podobny...
            • kasha77 Re: Olejek arganowy 20.01.14, 21:35
              mam ten do włosów...ewentualnie do użycia przed myciem, użyłam po (tak jak uzywałam olejków tego typu do tej pory,czyli troche na wilgotne włosy) i porażka,tłuste strąki.spróbuję przed myciem i zobaczymy czy będzie ok.
              • irenka82 Re: Olejek arganowy 26.01.14, 14:06
                mi w ogóle nie pasuje ten olej. żadnego z wymienionych cudownych działań nie zauważyłam, niestety :(
    • 5sonia75 Re: Olejek arganowy 26.01.14, 15:13
      olejek arganowy jest rewelacyjny zarówno do włosów, paznokci jak i całego ciała. Mozemy kupic go samego i dodawać do kosmetyków, lub nakładać na włosy lub kupić kosmetyki które w swoim składzie mają już olejek. np odżywka do włosów z olejkiem arganowym firmy Apis, który wygładza włosy, regeneruje, ułatwia rozczesywanie, albo olejek też z firmy APIS do masażu, mozemy go wtedy wykorzystać do włosów, twarzy, paznokci
    • senanque Re: Olejek arganowy 26.01.14, 23:12
      Dobrej jakości oleje można kupić w Mazidłach, Zrób Sobie Krem albo Ecospa. Ja już od dobrych dziesięciu lat sama robię wszystkie kosmetyki w oparciu o składniki z tych trzech sklepów. Przetestowałam już w sumie kilkadziesiąt olejów - jedne pasowały mi bardziej, inne mniej, ale to bardzo indywidualna sprawa. Arganowy jest skuteczny, ale raczej go nie polecam, bo dobrej jakości, nierafinowany, ma bardzo specyficzny, odstręczający zapach - jakby zapach obory ;) Z kolei olej rafinowany zapach będzie miał lepszy, ale działanie gorsze.
    • ines.de Re: Olejek arganowy 27.01.14, 00:18
      dobre i prawdziwe olejki maja oznakowanie EFAS, Entreprise Féminine Rurale d'Economie Sociale, na to zwroc uwage.
      • limmar Re: Olejek arganowy 27.01.14, 09:29
        A kremy z olejem arganowym? Godne są uwagi? Czy lepiej jednak czysty? Chyba ten zapach będzie nie dla mnie... Czy w kremach jest drażniący?
      • elizaaz Re: Olejek arganowy 17.02.14, 15:23
        Też używam olej arganowy EFAZ. Miałam już bardzo różne, ale ten jest najlepszy. Kupuję w salonie beauty premium w Poznaniu na os. Tysiąclecia. Mają też sprzedaż wysyłkową.
    • katarzyna_kilar Re: Olejek arganowy 27.01.14, 11:48
      Warto poszukać tego typu specyfików na stronach z kosmetykami naturalnymi.
      • honorataczajka Re: Olejek arganowy 14.10.14, 23:38
        Dziewczyny myślę, że olejek arganowy jest zdecydowanie lepszy od oleju mimo, że zostawia tłustą powłokę. Swoją drogą czytałam ostatnio dość ciekawy artykuł na ten temat: www.zdrowie-publiczne.info/olej-arganowy-czy-olejek-arganowy-jak-nie-dac-sie-oszukac/

PS: Prawdą jest, że ten olejek ma dość nieprzyjemny zapach, ale nie możemy mieć wszystkiego ;(
    • rotkaeppchen1 Re: Olejek arganowy 09.03.14, 00:15
      www.naturelledargan.de/arganoel/index.html
      Kupuje ten, tylko do twarzy i dekoltu na noc, starcza na 2-3 miesiace.
    • maja_sara Re: Olejek arganowy 09.03.14, 20:39
      Olej arganowy a olejek arganowy to nie to samo.
      Olej szybko się wchłonie w skórę, a olejek nie. I olejek, choć stosowany w kosmetyce i świetny, nie daje się jako krem, czy balsam na skórę na dzień właśnie dlatego, że zostawia tłustą powłokę. Kup olej, jeśli chcesz używać tego jako kremu czy balsamu.
    • beatkaic Re: Olejek arganowy 27.10.14, 19:29
      Widzę, że koleżanki używają podobnie do mnie olejku arganowego przede wszystkim do włosów i dekoltu. No cóż jak wszystkie to wszystkie też pochwalę się moim znaleziskiem wrzucam link na dole. Jestem bardzo zadowolona i chciałabym się podzielić również moim spostrzeżeniem. Gdy używacie olejku do końcówek włosów nie spłukujcie go lecz wcierajcie aż samoistnie zniknie jest to na prawdę o wiele bardziej efektowne. PS: Wiem, że zapach jest dość nieprzyjemny no, ale coś za coś jak to się mówi :)
      www.topdrogeria.pl/olej_arganowy.html
    • mag88da Re: Olejek arganowy 04.12.14, 09:03
      tez uzywam argan face oil glownie ze wzgledu na to, ze nie podraznia zmian tradzikowych, co jest dla mnie bardzo wazne
    • patricko0 Re: Olejek arganowy 04.12.14, 10:56
      Ja polecam stronę
      www.argangroup.pl/pstyfrgdi/sklep/productsList/root
      Mają dobry olej i atrakcyjne rabaty. Do tego można tam też kupić bardzo dobre kremy z arganem.
      Wszystko ładnie zapakowane. Ciekawy pomysł na prezent.
      • karolina8619 Re: Olejek arganowy 24.01.15, 09:02
        Ostatnio kupiłam ten do moich włosów:
        naturadlapiekna.pl/pl/p/Olej-arganowy-organiczny/3
        jest rewelacyjny na moje strasznie zniszczone końcówki.
    • mag88da Re: Olejek arganowy 17.12.14, 09:38
      cleansing face oil jest fenomenalny! jeden z ostatnich moich odkryc, z ktorym sie nie rozstaje :)
    • lady-gaga7 Re: Olejek arganowy 07.01.15, 21:54
      no na mnie działa cuda :), sporo jest firm, które sprzedają olejek arg. ale różnej jakości są te olejki. Jesli chodzi o mnie to na mnie najlepiej działa ten olejek (zarówno do włosów jak i do ciała):

zdrowie-i-uroda.pl/pl/do-wlosow/97-olejek-arganowy.html
    • alice2015 Re: Olejek arganowy 11.05.15, 22:29
      Na 100% prawdziwy olejek arganowy prosto z Maroka znajdziesz w sklepie Casablanca:www.casablanca.sklep.pl/marokanski-naturalny-olejek-arganowy-60ml-p-123.html.
      Mam go, stosuję na skórę i włosy i jestem nim zachwycona- nie tylko odżywia, nawilża, wygładza, ale do tego dodaje skórze jakiegoś takiego blasku- jest po nim zupełnie inna.
    • cerseii Re: Olejek arganowy 18.05.15, 19:12
      Ja używam oleju arganowego z serii aktywatorów młodości od Laboratorium Ava i jestem bardzo z niego zadowolona :) Nie tylko jest z naturalnych składników, ale i jest skuteczny - dobrze spisuje się jako serum do twarzy, nawilża i odmładza cerę.
    • berni_88 Re: Olejek arganowy 11.08.15, 22:36
      Dziewczyny polecam Wam nowy konkurs, gdzie do wygrania są kosmetyki z Rimmela. Ja zgarnęłam cienie i są świetne,na pewno będę ich używać jeszcze przez długi czas. Same spróbujcie, kosmetyki-rimmel(kropka)pl/?uid=687 Berni :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka