Dodaj do ulubionych

co zrobic??

IP: *.elpos.net 04.08.04, 14:00
by wlosy na nogach nie odrastaly juz po 2 dniach. moge jedynie uzywac maszynki bo po wosku i depilatorach wlosy mi wrastaja a na rozne pianki mam uczulenie
Obserwuj wątek
    • Gość: kragmel Re: co zrobic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:04
      możesz spróbować balsamów opóźniających odrastanie, ale one działają raczej
      słabo, albo wcale :(
      możesz zacząć zbierać na depilację laserem.
      nom, albo się przyzwyczaić.
    • Gość: Julia Re: co zrobic?? IP: *.mofnet.gov.pl 04.08.04, 14:04
      Jeżeli mozesz używac jedynie maszynki to po niej możesz zastosować balsam
      spowalniający odrost włosa - sama nie używałam, ale w kazdym kosmetycznym
      kupisz. Ja podobnie jak ty używam maszynki - jednorazówki (kilka razy ;-) i
      jedyną dla mnie najskuteczniejsza metodą jest depilacja nią przed kąpielą żeby
      włoski nie zmiekczyły się, po prostu na sucho i nogi i pachy i okolice bikini,
      raz ciach i nie mam krostek które pojawiały mi sie po goleniu na mokro lub po
      kapieli. W zasadzie codziennie przejezdzam maszynką nogi - 1 sekunda i po
      sprawie :-)))
      • Gość: kragmel Re: co zrobic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:16
        na zupełnie sucho? bez żadnej pianki albo choćby namydlenia? twoja skóra to
        znosi?
        uh, mnie zabolało na samą myśl :(
        • Gość: Ness Re: co zrobic?? IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 14:57
          Jak na sucho, to proponuję zabrać facetowi maszynkę do golenia twarzy (przetrzeć
          ostrza spirytusem warto).

Golenie jednorazówką na sucho w pachwinach i pod pachami może drażnić, ale
          niektórzy chyba tak rzeczywiście tak lubią. Ja tam wolę wielorazówkę elektryczną :)
          • hana_ana Re: co zrobic?? 04.08.04, 15:03
            Ojej pod pachami na sucho brrr zrobilam tak kiedys to okropnie nieprzyjemne ja
            pod pachy stosuje wylacznie krem depilacyjny a nogi hmm czasami krem
            depilacyjny a czasami maszynka
            Mam pytanie ja nie mam problemu zupelnie z wrastajacymi wlosami i ciekawa
            jestem czy taki stan juz bedzie zawsze ? Czy jednak moge sie przygotowac na to
            ze keidys mnie to spotka :)
            Co drugi dzien to nie jest jeszcze tak zle moja kolezanka robi to codziennie
            ale nawet jak takie wloski odrosna to przeciez nogi wygladaja na gladkie tych
            wlosow nie widac dopieo jak dotkniesz czujesz 'jeża' :)
            Ja mam jasne wlosy i maszynka gole je raz w tyg gora 2
            Jelsi nie mozesz stosowac pianek to rob to na mokro w czasie kapieli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka