Gość: ja IP: *.elpos.net 04.08.04, 14:00 by wlosy na nogach nie odrastaly juz po 2 dniach. moge jedynie uzywac maszynki bo po wosku i depilatorach wlosy mi wrastaja a na rozne pianki mam uczulenie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kragmel Re: co zrobic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:04 możesz spróbować balsamów opóźniających odrastanie, ale one działają raczej słabo, albo wcale :( możesz zacząć zbierać na depilację laserem. nom, albo się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: co zrobic?? IP: *.mofnet.gov.pl 04.08.04, 14:04 Jeżeli mozesz używac jedynie maszynki to po niej możesz zastosować balsam spowalniający odrost włosa - sama nie używałam, ale w kazdym kosmetycznym kupisz. Ja podobnie jak ty używam maszynki - jednorazówki (kilka razy ;-) i jedyną dla mnie najskuteczniejsza metodą jest depilacja nią przed kąpielą żeby włoski nie zmiekczyły się, po prostu na sucho i nogi i pachy i okolice bikini, raz ciach i nie mam krostek które pojawiały mi sie po goleniu na mokro lub po kapieli. W zasadzie codziennie przejezdzam maszynką nogi - 1 sekunda i po sprawie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kragmel Re: co zrobic?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 14:16 na zupełnie sucho? bez żadnej pianki albo choćby namydlenia? twoja skóra to znosi? uh, mnie zabolało na samą myśl :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ness Re: co zrobic?? IP: *.acn.waw.pl 04.08.04, 14:57 Jak na sucho, to proponuję zabrać facetowi maszynkę do golenia twarzy (przetrzeć ostrza spirytusem warto). Golenie jednorazówką na sucho w pachwinach i pod pachami może drażnić, ale niektórzy chyba tak rzeczywiście tak lubią. Ja tam wolę wielorazówkę elektryczną :) Odpowiedz Link Zgłoś
hana_ana Re: co zrobic?? 04.08.04, 15:03 Ojej pod pachami na sucho brrr zrobilam tak kiedys to okropnie nieprzyjemne ja pod pachy stosuje wylacznie krem depilacyjny a nogi hmm czasami krem depilacyjny a czasami maszynka Mam pytanie ja nie mam problemu zupelnie z wrastajacymi wlosami i ciekawa jestem czy taki stan juz bedzie zawsze ? Czy jednak moge sie przygotowac na to ze keidys mnie to spotka :) Co drugi dzien to nie jest jeszcze tak zle moja kolezanka robi to codziennie ale nawet jak takie wloski odrosna to przeciez nogi wygladaja na gladkie tych wlosow nie widac dopieo jak dotkniesz czujesz 'jeża' :) Ja mam jasne wlosy i maszynka gole je raz w tyg gora 2 Jelsi nie mozesz stosowac pianek to rob to na mokro w czasie kapieli Odpowiedz Link Zgłoś