Dodaj do ulubionych

makabryczne stopy sos

IP: *.icpnet.pl 06.08.04, 16:20
Mam okropne stopy(pęcherze, zrogowaciały naskórek, odgniecenia i takie tam.
Planuję je wymoczyć i porzadnie oskrobać. Mam w zw. z tym pytanie: w czym
wymoczyć? jest jakiś specjalny specyfik? Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Margo Re: makabryczne stopy sos IP: *.stnet.pl 06.08.04, 16:34
      MOże być woda z mydłem. Wymocz. Nałóż peeling- np. w Leader Price jest niedrogi i dość skuteczny. Potem krem do stóp. Po tygodniu codziennych zabiegów już bedzie różnica. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      • Gość: Kasia Re: makabryczne stopy sos IP: *.icpnet.pl 06.08.04, 16:36
        dzięki
        • Gość: rawita Re: makabryczne stopy sos IP: *.autocom.pl 06.08.04, 17:47
          są jeszcze specjalne kąpiele do stóp. Wlewa się trochę do wody i moczy w tym
          stopy. Robią je np Tołpa albo IvesRocher.
    • Gość: kragmel Re: makabryczne stopy sos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 20:37
      można też dosypać do wody zwykłej soli kuchennej
      • Gość: ewa Re: makabryczne stopy sos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 20:44
        Sól przy pęcherzach może szczypać, stopy musza być zagojone, bez ranek.
    • Gość: ivy sol farmony IP: 80.51.90.* 06.08.04, 20:55
      mialam kiedys genialna sol farmony o zapachu morskim. pisalo na niej, ze nadaje
      sie do moczenia stop. moczylam, nie wiem czy byly jakies efekty, ale stopy
      pachnialy mi swiezoscia przez dwa dni (wachalam, tak dla sprawdzenia:P) tylko
      trzeba duzo tej soli wziac. eh przypomnialo mi sie, chyba sobie jutro ja kupie,
      tymbardziej, ze tanie to dosyc.
      • Gość: kasia Re: sol farmony IP: *.icpnet.pl 06.08.04, 22:42
        Dzięki za rady. Moczyłam pół godziny i skrobałam pumeksem...jest troszeczkę
        mniej makabrycznie, ale chyba i tak za bardzo je zapuściłam :-} Cytat z Marysi
        (mojej przyjaciółki) "Nigdy w życiu nie widziałam obrzydliwszych pięt";))
        • Gość: ivy Re: sol farmony IP: 80.51.90.* 07.08.04, 09:25
          eee tam. najgorsze piety, to chyba ja mam, bo skora rosnie mi na nich jak na
          byku. dodam, ze ani moja mama, ani babcia (niestety moj zgred tak ma i to
          pewnie po nim:/, tego nie maja i to nie zalezy od pumeksu. teraz stosuje
          xerial50, ale jakie efekty to sie okaze.
    • Gość: len Re: makabryczne stopy sos IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.04, 23:52
      Wpisz w wyszukiwarkę: "stopy", "pięty", "odcisk".... Odszukasz pewnie stare
      posty poświęcone temu tematowi - często był poruszany.

Pozdrawiam!
    • Gość: ewa Re: makabryczne stopy sos IP: *.core.lanet.net.pl 07.08.04, 01:15
      Polecam kosmetyczkę i profesjonalny pedikir. Nie wszystko można z zrogowaceń
      usunąć pumeksem, warto wtedy kupić specjalny nożyk Schola do ścinania. Tylko
      ostrożnie bo można się zaciąć :(
      • Gość: setif Re: makabryczne stopy sos IP: *.net.pulawy.pl 07.08.04, 18:19
        Bardzo dobrze jest moczyć stopy w naparze z siemienia lnianego - bardzo dobrze
        rozmiękcza. W aptece lub sklepie zielarskim jest taki płyn do zrogowaciałego
        naskórka (nazwy nie pamiętam ,ale jest tani, wygląda jak buteleczka z lakierem
        do paznokci). Smaruje się tym płynem naskórek, po kilku dniach dniach
        przeraźliwie obłazi, a pod spodem jest nowa piekna skórka. Tylko potem trezba
        dbać o stópki, bo inaczej wszystko na marne. Bardzo dobrze działa krem z
        witaminą A - również zmiękcza i wygładza.
        kiedyś kosmetyczka mi mówiła, że lepiej jest codziennie smarować stopy czymś
        tłustym niż codziennie używać pumeksu. Podobno po codziennym pumeksie naskórek
        szybko grubieje. No i bardzo ważne jest obuwie, może kup sobie jakies miękkie
        wkładki.
        • Gość: iskjerka Re: makabryczne stopy sos IP: *.provider.pl 07.08.04, 18:36
          Ciekawe rady, coś w tym jest. Ja od 2 lat używam pumeksu - bezskutecznie, uzywam
          tarki równiez bez skutku, mam tez peeling schoola ale on jedynie dziala na boki
          stop, naskórek jest zbyt gruby.

Moja skóra jest gruba i żółta - wszystko dlatego, ze wychowałam się na wsi i
          duzo chodziłam boso, szczególnie latem. Teraz pozosało mi jedynie wzdychać do
          piękncych stop.
          • Gość: justy Re: makabryczne stopy sos IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 08.08.04, 00:17
            wypróbuj "pilnik" do stóp (wyglada jak papier ścierny z uchwytem) na suchą!
            skórę. do tego systematycznie Hasceral.
            • kraxa Re: makabryczne stopy sos 11.08.04, 10:54
              na makabryczne syry tylko profesjonalny pedikur raz na miesiąc, najpierw
              powinna sciać omegą te całe zlogi, ale za każdym nastepnym razem powinna scinac
              mniej, a reszte tarką. bo od zdecydoewanego sciania do kosci to tylko jeszcze
              grubsza warstwa się robi. A w domu, pomiedzy zabiegami, codziennie wieczorem
              smarować stopy-to musi wejśc w nawyk, no i raz na parę dni piling lub tarka.
              Ale niestaty, jak ktoś ma skłonnosci do zrogowacen to skórki brzoskwioniowej
              choćby nie wiem co mieć nie bedzie-wiem bo sama tez odziedziczyłam stopy po
              tatusiu, zreszta stopy w gazetach też przechodzą improvement komputerowy
          • Gość: Klara Re: makabryczne stopy sos IP: *.devs.futuro.pl 15.08.04, 16:58
            Ale założe się z tobą, że nia masz jakichś koślawych paluchów i innego
            płaskostopia,prawda? Nie ma nic wspanialszego i zdrowszego niż bieganie
            boso:))))
        • keepersmaid Re: makabryczne stopy sos 08.08.04, 02:06
          Najstarszy sposob - natluscic stopy MOCNO (nalozyc za duzo kremu np. Ziaja do
          rak i stop) potem hop w bawelniane skarpetki i tak spac.
          Oczywiscie dobrze przedtem wymyc, oskrobac czy opumeksic.
    • Gość: Alisia Re: makabryczne stopy sos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 04:21
      Na zgrubiałą skórę na piętach po prostu genialnie działa płyn Dermesa ( a
      właściwie Dermesy - bo to nazwa firmy). W aptekach po ok.15 zł. Przeczytałam o
      nim peany na forum. Wypróbowałam i szczerze polecam. Wreszcie po latach działań
      typu: pumeks, tarka, pilingi, co pomagało na 1 dzień, mam gładkie pięty.
      Pozdrowienia
    • Gość: neska Re: makabryczne stopy sos IP: *.net-serwis.pl 15.08.04, 16:43
      W aptece można kupić maść Dernilan, która jest dość skuteczna w regeneracji
      przesuszonej skóry stóp, rak itd..Maść jest tłusta i raczej nadaje się na
      noc.Ja osobiście polecam krem do przesuszonech stóp Neutrogeny(ok 14zł) dla
      mnie to rewelacja!!!
      • marta_k22 Re: makabryczne stopy sos 25.08.04, 08:35
        Polecam Dermese- rewelacja. Skuteczna i bez zbędnej chemii- co na pewno
        przysłuży się dłoniom czy stópkom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka